» »

Naši butasti cariniki

Naši butasti cariniki

neo ::

Danes sem šel v Djutija po nekaj stvari za mojo drago-seveda sem moral prek meje. In tako jaz lepo pripešačim do carine v G. Radgoni (nisem šel z avtom,ker je djutič samo 10m od carine).Zraven sem ime starol osebno in pa izpit.Pasoša nisem imel,ker ga do sedaj nikoli ko sem šel v djutija prek tega mejnega prehoda nisem rabil.Lepo rečem cariniku da grem v djutija in pokažem osebno. On pa mene kar lepo povabi v carinarnico in mi začne debatirati o tem,da imamo v SLo že nove osebne,da ta ne velja več...Skratka,kao da sem največji kriminalec,vsaj meni se je tako zdelo. Pol pa sem še ga razkuril,ko sem mu dejal,da so te nove osebne brezveze in da so samo za polnjenje državnega proračuna (mogli bi videti kako mu je stopila kri v glavo). Po enih 10-tih minutah pridige sem mu rekel da naj me več ne jebe v glavo (ok,povedal sem malo na lepši način) in da grem domov po pasoš. Takrat pa mi začne,da tako hudo pa spet ni in da lahko grem v djutija. Zdaj pa ne vem,ali si ti cariniki nimajo začeti kaj bolj pametnega,pa zato zajebavajo folk.Kaj pravite vi?
Neo's

Jinxy ::

Vsem je vsec, ce si nad nekom, vecina folka pa tega ne izkorisca....tisti primitivci, ki pa to izkoriscajo so pa vsem poznani: prfoksi, policaji, cariniki, ipd...

Da ne bo pomote, niso vsi policaji in prfoksi taki, samo en mejhen %

Pepo ::

Neo,
povej, kaj bi rajsi? Da te carinik mirno odpizdi, ker si zelel cez mejo z neveljavnim dokumentom? Ali da to naredi malo pridige, a te potem vseeno spusti cez, ceravno s tem krsi lastne predpise?
To, da se ti bo priklonil, ko mu molis neveljavne dokumente pod nos, kar si ocitno zelis ti, pac pozabi.8-O

srale ::

tudi jaz menim da si naredu glavno napako sam..kaj pa bi bilo potem ko bi te čez spustu pol pa nič več nazaj??pol bi blo pa zanimivo..sicer pa če se greš po zakonu malosprehajat pa lahko ugotoviš da itak sploh nebi smeu it samo do frišopa brez da greš v tujo državo..

Jeronimo ::

Carinik je bil zelo prijazen.
Nasploh te ne bi smel spustiti brez neveljavnega dokumenta čez mejo - in to v tvoje dobro, kaj pa če te nazaj grede ne bi policaj spustil noter ? In pa v Free shop greš lahko po uradnih predpisih samo če si v tuji državi več kot 24 ur.
Torej tako gledano si imel srečo, da si naletel na prijaznega carinika, ki te je samo opomnil in kjub tem nepravilnostim spustil čez mejo.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Thomas ::

Ma jest sem bil zmeraj proti "djutičem". Trgovine morajo imeti enake osnovne pogoje poslovanja. Tazadn čas, da pokinejo berjozke*.

---------------------

* devizne trgovine v državah nekdanje realnega socializma. Najprej je v njih za devize nakupovala partijska oligarhija, proti koncu komunizma pa tudi drugi državljani. Včasih celo za lokalno valuto.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

whatson ::

heh... carinik se je ravnal po zakonu ... v bistvu je bil zelo prijazen da te je pustil do djutija:D

neo ::

Da smo si na jasnem,vem da sem jaz naredil napako,toda do sedaj sem v djutija (vsaj v G. Radgoni prišel vedno brez dokumentov.Pa raje bi videl da bi me takoj nazaj poslal,ne pa pa da me vlači po carini kao da sem kriminalec.

Thomas ::


Ja - ti se ker sekirej neo! Res se maš zakej! Kako si sploh mogu to nardit?! :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Jeronimo ::

Neo - brez pravih dokumentov si hotel prečkati državno mejo!! Kako drugače kot prestopnika pa naj te tretira ????>:D

V očeh organov si prestopnik oz. kriminalec , kot to ti imenuješ.
Bodi srečen, da te niso dali na osebni pretres - rektalni, če kaj ne skrivaš !!:D
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

luni ::

Jah poznam nekaj carinikov in moram reci, da so kr kul folk, tako da ne mislit, da so vsi glupi. So pa precej neizobrazeni glede racunalniskih/tehnicnih stvari. In potem se zna zgoditi, da ti kaj unicijo, ko odpirajo zadeve in gledajo ce ki ne svercas kako ogrozeno zivalsko vrsto ali bognedaj kaksne ilegalce. Meni so recimo na silo odpiralo Fong Kaijevo ohisje in so mi polomili enega od plasticnih zaticev na zadnji strani ohisja, ki drzi stranice na ohisju. Beda...

Al pa recimo z zadnjega primera, ko so mi iz Altec Lansinga poslali dva kompleta surround zvocnikov (test bo...). Na vso sreco so napisali, da je vrednost $25. No, sej tip je pogruntal, da to ni prava cena, samo njegova izjava: "Ummmm, guspud, kuk so lahk 20 kil tezki zvocniki vredni $25?" pa je huda. Pol mi je se pol ure slo na smeh :))
Artificial Intelligentia

Matty ::

Uff... strinjam se s tem kar so napisali ljudje pred mano... carinik je bil se prevec prijazen, da te je pustil cez... sicer, pa policaj bi te lahko za to, ker nimas dokumenta s sliko (passport ali osebna, vozniska ne steje, ni naslova ...) lahko se celo KAZNOVAL, in to ne samo na meji, ampak kjerkol v Sloveniji...

luni... sej si pol rekel... ja, v ameriki prodajajo zvocnike tko... 1US$ za 1Kg... :D to se niti ni tako hudo... jest sm si lani poslal po posti eno zadevo "krusljivo" zadevico iz juzne amerike... vse ok, cariniki odprli, lepo zapakirali nazaj... potem pa to vzame koza na posti, in ji VPRICO MENE PAKET PADE NA TLA... in sm kar slisal kako se je razbil na koscke!!!!!!! No comment...

luni ::

Si pol dobil kaki kesh nazaj? Za take stvari se namrec lahko zahteva odskodnina...
Artificial Intelligentia

Rott-von-weiler ::

te se pa ti neo v carinikovo kožo postavi vrjetno ti nisi zgublen primer pomoje hoče preko meje na tak način vsake pet minut negdo pol pa se ti tak mora malo spipat pa začneš folk malo zezat :O

Matty ::

Hmmm... kaksen cash? Zadevica (kipec) ni kaj prevec vredna, mogoce ima samo sentimentalno vrednost (po moje sem vec dal za postnino!!!). Sicer sem sel naslednji dan na posto mal tezit, vendar se je usluzbenka kao nardila neumna, ter kao da je blo tisto ze razbito.. ker se mi ni dalo kregat sem raj sel k eni znanki restavratorki, ki mi je to lepo zlepla skupi...:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Carina iz USA (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7218831 (5561) St235
»

Pristojnosti policistov na mejnih prehodih (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7821286 (18273) Tomi
»

Prepovedan vstop na Hrvaško - kako čez mejo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9210488 (6737) šernk
»

Nakup komponent na Hrvaškem

Oddelek: Kaj kupiti
273881 (2871) dejansan
»

kolko evrov za vrnitev davka iz essedija?

Oddelek: Kaj kupiti
241677 (1233) para-site

Več podobnih tem