» »

Računalnik zazna tiskalnik kot neznano napravo

Računalnik zazna tiskalnik kot neznano napravo

helpme ::

Živjo!

Imam tiskalnik Samsung SCX-3200 in windows XP SP3, s priloženega cedeja sem že inštalirov programsko opremo za ta tiskalnik, vendar mi računalnik zazna tiskalni kot neznano napravo oz. da printer ni priključen.



Če tiskalnik izklopim iz vtičnice in usb-ja ter ponovno vklopim mi zazna in deluje vendar mi po 1 minuti ponovno ne zazna tiskalnika.

Poskusil sem tudi že usb preklopiti v druge usb vhode vendar nič ne pomaga!

PROSIM ZA POMOČ, HVALA!

Riff ::

Zdravo, kaj pa če priklopiš drugo napravo na USB naprimer ključek pa dela brez problema ? ali pa če ma kater kolega USB kabl za prnter da dobiš za probo al pa če snameš z neta novejše gonilnike

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Riff ()

mat xxl ::

Daj krajši USB kabel pa bo !

helpme ::

Če priključim usb-je tiste, ki redno uporabljam zazna brez problema, se pa zaplete ko hočem usb od prjatla. Če so krivi gonilniki bi prosil, če lahko kdo da link s pravimi gonilniki.

Hvala!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: helpme ()

gslo ::

jaz bi na tvojem mestu probal zamenjat usb kabel, morda za kakšneganormalne dolžine. to velikrat reši zadevo z "neznano napravo". če ne pali, pejt v upravitelja naprav in odstrani gonilnik za printer (kompletno ga odinštaliraj), ponovno vklopi z novim/krajšim usb kablom in poglej, če bodo winsi zaznal tiskalnik in začel iskat drajverje. če bodo, si rešil problem z neznano napravo, sam še gonilnike nazaj gor vržeš in voila.

helpme ::

Je možno to zaradi tega, ker ni originalni USB kabel od tega tiskalnika pač pa od Lexmarka X5075.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: helpme ()

gslo ::

eni kabli se "pokvarjo" al pa so predolgi za to napravo in ne delajo dobr.. drgač so pa vsi kabli isti (če pašejo v luknjo) in ni važn od katerga printerja so bli vzeti. vsekakor boš zadevo rešil, če probaš še s kakim drugim kablom in po potrebi reinstallom tiskalnika.

Duhec ::

USB kabel te bo hecal edino, če je daljši kot 3m. Redko crkne.
Še povej, če si imel pri sami inštalaciji kak problem. Namreč Install zazna ali je tiskalnik priklopljen ali ne in ti ponudi inštalacijo brez priklopa.
http://downloadcenter.samsung.com/conte...

Osebno pa bi preveril komp najprej proti spyware/adware zajedalcem, ki imajo mogoče v oblasti spooler.exe program, ki je vmesni člen med gonilnikom in tiskalnikom.

helpme ::

Ja že med inštalacijo mi ni zaznalo tiskalnika, vendar mi ga je po nekem čudežu za toliko časa da sem končal ištalacijo. Drugače pa je usb kabel dolg 1,5 metra.

Probal sem tudi zamenjati kabel, vendar nič ne zazna. Prosil bi če mi kdo sporočil, kako zbrišem vse potrebne driverje in namestim nove!

helpme ::

Duhec ::

Poizkusi še v drugem USB portu. Kaj imaš to zaeno osn.ploščo in koliko USb vtičnic ima? So vsxe USB 2.0 ali je še katera 1.1? Poglej v Cmos nastavitve biosa, če se da usb izhode štelat, da podpirajo obe hitrost tako 1.1 kot 2.0.

Gonilnike izbrišeš najboljše kar v Dodaj/Odstrani programe in deinštaliraš HP aplikacijo za tiskalnik, ki si jo namestil iz namestitvenega CDja.
Nato restartaš komp, priključiš usb kabel in tiskalnik ter, če Windows najdejo tiskalnik in zahtevajo gonilnik, le to enostavno prekličeš (Cancel), vstaviš inštalacijski CD in inštaliraš program iz CDja. Vsaj taka so navodila, če jih prebereš.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

hp laserjet p1005 driver za win8

Oddelek: Pomoč in nasveti
61399 (1345) Saso_C
»

Kaj priporočate (nakup računalnika)?

Oddelek: Kaj kupiti
342626 (1990) Galaxy
»

HP Officejet 6500

Oddelek: Programska oprema
151662 (1503) soseda
»

tiskalnik ne najde usb vrat

Oddelek: Pomoč in nasveti
82205 (2097) gruntfürmich
»

Racunalnik ne zazna USB tiskalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
83988 (3863) Border

Več podobnih tem