» »

motorna žaga

motorna žaga

simone ::

Kaj mi priporoča kdo kakšno motorno žago kupit?Rad bi kupil kakšno bolj majhno motorno žago za domačo uporabo pa ne vem katera znamka je kej dobra?

Ibrahimovic ::

Husqvarna ti je najboljša izbira. Najbols kvaliteta. Pa se dost ugodne cene so. Poglej na njihovi uradni strani, mas tut cene.

Piggykiller ::

Ali pa kakšna Stillarca.

Aston_11 ::

Za kaj boš rabil?


Meni zadostuje električna iz obija za 50 EUR. Una za 100 EUR benzinska bi bila že overkill.

mr1two ::

Rabiš samo za doma drva pilit ali greš tudi kaj podirat v gozd? :)

Riff ::

jst bi tud reku štilerca al pa huskvarna :)

simone ::

ja bolj jo bom doma rabo nč za v gozd.domača uporaba.

floyd1 ::

Samo kot opozorilo. Foter je našo prvo "motorko" prodal po manj kot 1 letu - takrat je vzel eno cenejšo Husqvarno in ni bila vzmetena. Po celem dnevu žaganja je bil teden v bolniški, ker ga je ena rama tako bolela, da ni mogel nič z roko delat :8). Potem je prodal in si kupil tisto dražjo, popolnoma vzmeteni ročaji (točno tako so imeli pri nas tudi vsi pravi "holcarji"). In on pravi da sta kot noč in dan, z drugo lahko dela kolikor hoče, brez problemov z bolečinami.

simone ::

kake motorne žage po kvaliteti pa so od Iskre???

simone ::

Gledal sm eno za 80 evrov tako malo po kvaliteti je dobra al ne?

Zvezdica27 ::

lp,

tle nisi dobil nobenega pametnega odgovora, ker nisi dal nobene informacije.

1) kaj boš delal doma
2) koliko kubikov na leto
3) kolikšen budget max
4) kolk se spoznaš na motorke
5) kolk kilovatov rabiš (če ne veš, potem ti jaz povem, da je za take najboljš med 2,2-2,5 kw da je za vse dobr, so pa mal težje)
6) mora biti nujno bencin ali je lahko štrom?

Stihl in husa so čist overkill za domačo rabo (recimo 2,5 kw približno 550-600e). Za doma se strinjam - električna iz Obija una 2,4 kw, ne ta švoh. Mam tudi sam in ne morem verjet kaka zmaga. Če crkne, garancija. 60e se mizdi

jaz bi ti rekel takole: oreng žage imajo oreng ceno. kake italijankse ali Dolmar so že cenejšđe sam če ne veš kaj kupuješ... Dolmar ni top je pa OK, je 2,5 kw okoli 400e. Italijanske še ceneje, sam moraš paziti kaj kupiš (ne poznam firm) 2,5 kw recimo okoli 350-400e. Iskra: bejž stran. Una za 80 e - a sploh rabim odgovarjat?

Poleg tega pa je glavno vodilo: ali si tako bogat, da boš kupoval poceni? Glej da je servis v SLO in da ma dele.

Zdaj se pa odloči. Top firme so Husa, Stihl, Jonsered. Za profije. Zelo dobre Dolmar, Solo. Home user. Ostalo... je lahko čist OK. sam ne vem, doma mamo dve Dolmarci( 111 ter 550) in Stihl 250. VSe tri so top, še najrajš mam najstarejšo Dolmarco 111 (550 bi ti lahko prodal, če te zanima). Delal sem že s Stihl 260 in Husa 365 (zverina).

Bottom line: dobra motorka je tista, ki vže in reže, velik je odvisno od ketne. Če ni prav nastavljena boš klel tudi uno za jurja ker ne bo obratov, fergazar se tud razsštela itd (sem omenil servis blizu?)

Vzmetene so dane skor vse.

Folk da 80 e za motorko pol se pa čudi k je 1 kw in ne prežaga niti papirja.

zz

Zgodovina sprememb…

simone ::

ja jst mislim da se bom odločo kr za husqvarno.

Mitja358 ::

Pozdravljeni,

rabil bi pomoč pri odločitvi med Stihl MS 390 (stara in preizkušena - 615€), Stihl MS 391 (naslednica MS 390 in ni preizkušena, ima pa popolnoma nov motor in zanimive tehnologije - 720€), Husqvarna 550 XP (RevBoost tehnologija - 740€), Husqvarna 555 (683€). Kako se kaj držijo Stihl vs. Husqvarna?

Žaga bo namenjena podiranju in žaganju (tudi večjih) dreves.

korošc ::

kupi firmo oregon ali podobne
husquarne ne kupovat jih močno odsvetujem - če kupiš model za 400€ (blef cena) je enako kot bi drva rezal na roke

opeter ::

Mi imamo in aktivno uporabljamo Stihl 290 (že en tri leta), samo ne priporočam kakšnim 50 kilogramskim g33kom, ker boste najebali.

Moraš se navaditi in tudi fizično je pametno, če se pripraviš.
6 kilogramski stoj in ura (ali več tega) dela te lahko pošteno izdela ... boljše je kot fitnes. Sploh, če režeš tedensko večkrat.

Obvezno priporočam uporabo čelade ter po možnosti še zaščitno obleko oz. hlače.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

grizl ::

Mitja358, sam si profesionalno lastim tako Husquarno (sicer starejši model 357 xp), kot najnovejšo Stihl-arco 362. Sicer sem namesto Stihl-arce hotel kupiti Husuarno 560 xp, pa me je odvrnila nekoliko slabša izdelava, kljub temu, da je motorka odlična kar se tiče obratov, pospeševanja verige, ergonomije in tresljajev.
Po cca. 2 mesecih dela z Stihl-arco lahko rečem, daje motorka zelo dobra, relativno robustna, moti pa me 3/8 korak verige. Predvsem se pozna pri žaganju tršega lesa saj zaradi večjih zob verige prihaja do večjih tresljjev oz. vibracij.
Je pa res, da so to motorke v rangu 900 - 1000 evrov z ddv, so pa žage za profesionalno uporabo.
Če boš motorko uporabljal za debelejše drevje,( 50 cm in več) kot praviš, ti Husquarno 550 odstvetujem saj ta motorka prvenstveno ni namenjena podiranju debelejših dreves ampak bolj za redčenja .
Kar pa se Oregona tiče, lahko, da je v ZDA v množični uporabi, pri nas teh motork ni veliko. Izdelujejo pa odlične verige, meče in zagozde.

Konlov ::

Doma imamo Sachs-Dolmar 120, pa me zanima, koliko bi bil kaj servis, kaj na servisu naredijo in kje v Lj-okolica je. Sem slišal, da jih servisirajo tudi nekje v Trzinu.
Zžagal sem nekaj sadnih dreves (marelice) pa sem verigo očitno skrhal pri žaganju korenin (samo gadi se še iz lesa, reže pa nič več). Pa mazanja verige tudi ni, se mi zdi?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero motorno žago? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
448145320 (10703) BCSman
»

Katero motorno zago (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5817513 (3240) twom
»

Katera motorna žaga

Oddelek: Loža
4011265 (6365) fikus_
»

motorna žaga (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16537980 (9190) m3k
»

Bencinska motorna žaga alpina?- Mnenja!

Oddelek: Loža
3015255 (14281) noraguta

Več podobnih tem