» »

Okužen bios?

Okužen bios?

connel ::

Prejšnja tema je izbrisana, sem mislil da sem rešil zadevo, pa je samo tako zgledalo, ker rešil nisem v bistvu nič.
Na kratko, prejšnji teden sem staknil trojanca, en dan zatem se je PC začel sam od sebe ugašati in prižigati, to počne čisto random, včasih pride do namizja, včasih se ugasne takoj ko se začnejo nalagati windowsi, včasih par sekund po zagonu, čisto vse možne kombinacije, dogodilo se je že tudi, da se je ustavil pri preverjanju diskov, obenem pa je utripala power on lučka.

Do sedaj sem preskeniral z vsem živim diske, vse očistil, ni nič nesnage gor, simptom še vedno obstaja. Poizkusil flashati bios (par verzij imam na ključku, neokužene), sam postopek gre skozi bp, ko reštartam mi vedno napiše cmos error in par ponudb, kaj naj naredi, default nastavitve in še ena, ne vem več točno katera, karkoli izberem je isto, naloži se že druga verzija, ampak problem še vedno ostaja. In če naredim cmos reset, isto kot sem že napisal, cmos error. Počasi mi že zmankuje idej, kako naj rešim tole.

blackbfm ::

Novodobni virusi so narejeni tako, da delujejo pritajeno v ozadju in prestrezajo razne podatke. Načeloma ne povzročajo takih simptomov ki jih opisuješ.

Prej bi rekel da je hardware fuč, zelo verjetno osnovna plošča ali pa napajalnik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

ttommy ::

Včasih ne pomaga drugega kot reinstall Windows. Tudi sam sem fasal neko sranje, ki ga Avast ni preprečil.
Sumim- povejte, če je možno: kolegica je imela problem z računalnikom in pri testiranju sem tudi zamenjal njene in moje Ram-e in mislim, da sem z njenimi Ram-i okužil svoj sistem, saj se je kmalu zatem začel resetirati in začelo mi je sesuvati Firefox ter Thunderbird. Z Aviro in Error repair professionall ter Spybot S&D sem spucal većino nesnage. Še vedno pa se mi včasih sesuje Firefox in Thunderbird. Zdaj mi vsaj bluescreena ne meče ven. In si bom res po dolgem času ponovno naložil Windowse.
Gamer

amigo_no1 ::

Poglej si kako deluje ram:
Random-access memory @ Wikipedia
Types of RAM
drugi odstavek

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

connel ::

Ne verjamem da je hardware napaka, potem se ne bi ugašal na popolnoma normalen način, windowsi se recimo normalno ugasnejo, če imam prižgan firefox in odprih več tabov lahko stisnem cancel in se pač ne ugasnejo, isto pri ubuntu live. Ugasne se ponavadi po cca 5. minutah, lahko to obdobje traja tudi celo popoldne, ko ne bo ugasnitve. Oziroma, če pustim, da se sam zaganja pa ugaša, se bo enkrat ustavil pri repair screenu in tam lahko ostane tudi cel dan, tko da res ne verjamem da je karkoli narobe s kakršnokoli komponento.

Simptomi so isti pri izklopljenih diskih.

Čudno je, da nisem naletel na niti eno vsaj približno podobno težavo pa sem pregooglal kar se je dalo, no pa kar sem lahko v teh obdobjih po pet minut :D

No pa še kot zanimivost, te težave se pojavljajo bolj dopoldne in potem zvečer, takrat je res težko priti do namizja, medtem ko popoldne brez težav ves čas, takoj ko pride večer se začne veselica.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: connel ()

69charger ::

Vse to se ti samo zdi,ne moreš dobit virusa v RAM niti v BIOS. Verjetno se poslavlja plata ali pa napajalnik,mogoče celo RAM. Probaj z kakšnim drugim napajalnikom,vrži skos kakšen Memtest,če ne bo najdenih problemov potem verjetno plata.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

connel ::

Evo, danes malo testiral, druga plata, drug napajalnik, skratka vse komponente druge in ista pesem, potem mi je padlo na pamet, da mogoče je pa power gumb na ohišju zanič in je tudi bil. Đizs, tolk enih težav, potem pa zanič gumb.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535408 (4344) svetetko
»

Težava z blue screeni

Oddelek: Pomoč in nasveti
326715 (6108) smotanc
»

Večina arhivov dobim CRC error!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
101871 (1871) tsatthoggua
»

Zamenjal 2 plati, pa se nobena ne odviza. je mogoče kaj drugega krivo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
161530 (1205) DominusSLO
»

Računalnik je zbolel???

Oddelek: Pomoč in nasveti
6877 (715) noogy2noogy

Več podobnih tem