» »

Čimbolša kompresija - KGB Archiver

Čimbolša kompresija - KGB Archiver

SmeskoSnezak ::

Danes sem naletel na KGB Archiver, ki lahko zmanšja velikost od dvd-ja na par mega bajtov! Link: http://sourceforge.net/projects/kgbarch... Ima bolšo kompresijo kot UHARC ali 7Zip. Žalost je edino to, da potrebuje ogromno ogromno časa. Za normalno kompresijo mi je pisalo da bo potrebovalo 6-7 ur. Toliko o tem dobrem programčku...

Malce relevantno vprašanje, ker nimam ogromno časa. Imam že skompresirane datoteke v velikost 4,54GB v eni mapi. A to je 4.875.150.814 bytes ... na dvd pa lahko posnameš le 4,3G7B (4.700.372.992 bytes)... se da kako kar z WinRarom skompresirati celotno mapo na to velikost? Ali pa s 7Zipom? Torej, da bi še bolj kompresiral podatke? Ali bi bilo bolje vse skupaj odpakirati in na novo skompresirati?
@ Pusti soncu v srce... @

black ice ::

Razdeliš na dve datoteki?
Kompresija stane, bodisi CPU čas bodisi prostor na disku.

SmeskoSnezak ::

Prostor na disku ni težava, dokler lahko skompresiram, da dobim zadevo na dvd. CPU čas je po drugi strani težje doseči... če bi ga imel, ne bi spraševal :)
@ Pusti soncu v srce... @

black ice ::

Že kompresirane podatke težje kompresiraš kot originalno datoteko/-e; na tvojem mestu bi poskusil s 7zip formatom. Ne vem na pamet kako je s 7zipom, vendar imaš pri WinRaru možnost nastavitve stopnje kompresije. Poskusi se poigrati s tem (7zip seveda).

BTW: Koliko za tvoje pojme znaša par MB? Za foro poskusi kompresirati s tem programom KGB Archiver in nato extractaj datoteke. Poročaj o rezultatih.

SmeskoSnezak ::

Bom to naredil čez vikend, ko bo več časa. Če pa ima kdo že sedaj čas, naj preizkusi in poroča. Jaz bom dal skompresirati zgornji dvd in naj program dela svoje.
@ Pusti soncu v srce... @

blackbfm ::

Malo napačno predstavo imaš ti. Kompresija deluje tako da zmanjšuje ponavljajoče se vzorce v neki datoteki. Ko je stvar enkrat skompresirana prideš do nekih fiksnih omejitev.

Dvd lahko zmanjšaš na par mb ja, v kolikor gre za nek text, medtem ko recimo hd videa niti približno ne boš še bolj stisnil

SmeskoSnezak ::

Ja, to dobro vem. Za hd video se uporablja druge programe ;) Lahko pa tudi to sprobamo. :P Zato pa sem odprl to temo... da ljudje stestirajo program in povedo svoje ugotovitve. Upam, da imate kakšne hude računalnike. Kakšen server z 16jedri in 16gb ramma bi blo fajn videt, kak dolgo nuca za kompresijo. Meni je pisalo 6-7 ur, pa imam i7.
@ Pusti soncu v srce... @

blackbfm ::

Lahko samo da je obupno bedno optimiziran pa zato tok traja:)

Lossless compression benchmarks @ Wikipedia
tu maš neke benchmarke če se boš kej znajdu

amigo_no1 ::

Prej boš v Tušu lahko kupil Chuckolino

kot stisnil en DVD na par MB.

Podatke je enostavno treba nekam spraviti in vsakič ko se ne ponavljajo se velikost "shrambe" dvigne..

Raje pretvori dvd v xvid ali kaj podobnega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

terryww ::

ta prog temelji na paq6 algoritmu. za cutting edge algote čekiraj hutter-prize stran. paq8* je celo uspel dobit nagrado. gui za win/*nix na wiki strani...
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.

SmeskoSnezak ::

si bom pogledal zgornji wiki link ;) a je kdo poskusal že kaj skompresirati? :)
@ Pusti soncu v srce... @

blackbfm ::

probaj tega http://www.peazip.org/ ta ima paq8. Sam nevem meni ne rata dosežt bistveno boljšega rezultata kot z winrarom. Nisem se pa dosti igral.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kompresija velikih fajlov

Oddelek: Programska oprema
434147 (2138) MrStein
»

Stiskanje datotek (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5411872 (6082) Oberyn
»

Kako spraviti 13gb v 8gb?

Oddelek: Pomoč in nasveti
211763 (1234) hojnikb
»

Katere programe uporabljate?

Oddelek: Programska oprema
424309 (3589) R33D3M33R
»

kompresacija datotek-kater za max.

Oddelek: Pomoč in nasveti
7784 (685) bobby

Več podobnih tem