» »

Monitor blinka

Monitor blinka

Zadnja Miš ::

Pozdrav vsem,
Torej trenutna situacija je katastrofalna in se tolažim s tem da je lahko samo bolš ker slabše ne more več biti. Problem je v tem da vedno kadar ali zaženem računalnik ali vključim monitor (po tem ko je računalnik že zagnan), monitor začne blinkat oziroma utripat s grozno veliko frekvenco kar ful škodi očem. To se pojavlja že cca dobra pol leta. Monitor je LG Flatron Slim (tanek ekran), star pa je cca dobro leto pa pol. Sprva (še približno mesec nazaj) je monitor nehal blinkat po približno slabih 5 minutah ampak zadnje čase (ta teden) pa moram čakat da popolnoma neha blinkat tudi to 20 minut. OS je win xp sp2. Je pa tud važno da omenim: monitor na srečo NIKOLI ne blinka po tem ko se že ta čas blinkanja konča, torej z drugimi besedami: samodejno IN ponovno ne blinka več razen seveda če monitor spet ugasnem za več kot cca slabo minuto ali pa da izklopim računalnik. Kaj bi blo za nardit? Seveda rešitev da kupim nov monitor že poznam ampak če bi bil s tem zadovoljen, ne bi tega sporočila pisal.
Kabli so vsi vredu priključeni - preverjeno. Sem probal it na:

Zaslon - lastnosti\Nastavitve\Barvna kakovost

in probal oboje (32 bitna in 16 bitna) ampak ne deluje. Sem tud probal it na:

Zaslon - lastnosti\Natavitve\Dodatno\Monitor\Hitrost osveževanja monitorja

in sem probal vse Hz-je (hertze, tako 60 kot 70 kot 75) ampak nič ne deluje oziroma monitor še vedno blinka. Sem se tud spomnil na grafično kartico - mogoče je kaj tu narobe ali pa da bi mogu še 1x driverje (mogoče novejše?) inštalirat sam tega pa nisem naredu zaradi dveh razlogov:

1. če bi bili problem driverji grafične (radeon 9600), pol najbrž ne bi sploh nič vidu ekrana.
2. grafične nisem nikoli menjaval tako da razen v primeru če bi obvezno moral update-at driverje (ob predpostavki da/če so novi driverji sploh release-ani), ne vidim razloga zakaj bi ponovno nalagal driverje za grafično katere je monitor nekoč delal :)

No tu se pa zgodba konča, kaj pa je potrebno zares nardit pa ne vem...?

Nwanko ::

Možno da je na napajalnem sklopu kak kondenzator hin,sem imel podobno težavo z Samsung 226bw,so bli trije kondenzatorji napihjeni. Po menjavi vse dela super.

OZZY ::

100% so kondenzatorji.. Mel enak problem.. Problem je, da dokler se elektronika ne segreje stvar blinka...
menjat je treba kondenzatorje na napajalnem sklopu.. Če poznaš kerga štormarja ti to lahko pocen nardi.. če ne je cena okol 20-40 evrov.. Najbolj je, da sam razdreš monitor in vzameš napajalni skop ven in ga odneseš enemu štromarju.. Ta ti zamenja kondije in potem ti samo nazaj vgradiš..

Če pa si kej štromarja in maš aparature pa lahko to sam uštimaš.

Nwanko je izjavil:

Možno da je na napajalnem sklopu kak kondenzator hin,sem imel podobno težavo z Samsung 226bw,so bli trije kondenzatorji napihjeni. Po menjavi vse dela super.



Mel isti monitor.. Sem gledal na netu in je to pri jih pač običajen problem.
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OZZY ()

gor13azd ::

Pri meni je bil tudi enak problem z istim monitorjem ... 226bw
gogi

Zadnja Miš ::

Uh da bi monitor šel razdirat mi niti na kraj pameti ne pride, še kište nisem nikol šel. Tk da kaj znotraj monitorja bi naj bil "napajalni sklop" ne vem. A pol bi naj monitor izklopil in ga nesel (brez kablov) k štromarju? Kam pa naj sploh to nesem? Comshop ne vem če ima kj takega, štromarjev ne poznam pa tud ne vem če bi kdo od njih to znal nardit.. Še kam drugam? Mogoče če bi obstajalo kak tutorial na googlu z dobrim in predvsem natančnim opisom ter dovolj velikim zoom-om slik, bi si lahk ta tutorial sprintal in po njemu sam nardil. Ampak bi moglo bit res dobr opisano, vključno s tem kako odpret dotičen monitor.

Zgodovina sprememb…

OZZY ::

Poglej po netu kako se razstavi.. ponavadi je kr enostavno..Mogoče mal po youtubu pogledaš..

Je pa res, da bi takrat štromal lahko preizkusu al je lepo popravljeno..
Go with the flow.

ttommy ::

Če je star leto in pol, je še sigurno v garanciji?
Gamer

OZZY ::

Odvisno od proizvajalca..
Go with the flow.

Nwanko ::

Povej točno oznako monitorja. Dodaj kaki link.
Če si z okolice MB lahko meni prineseš pa ti jaz zrihtam.

Zadnja Miš ::

Ozzy: če je lepo popravljeno? Sj še nisem popravljal oziroma dal popravljat. Res je da se že to (blinkanje) pojavlja skor pol leta ampak na začetku ko je blo minuto ali pa dve sem nekako še zdržal. Zdj ko moram pa skoraj 20 minut čakat (seveda stran od monitorja ker škodi očem) da neha blinkat pa moram ukrepat.

ttommy: Tudi če je v garanciji, ko monitor neha blinkat, deluje normalno naprej brez problema.

Nwanko: iz velenja sem. Monitor je LG Flatron Slim LCD, model pa je L1770hq. Link je tukaj:

http://www.retrevo.com/support/LG-L1770...

Za večjo fotografijo monitorja pa tukaj:

http://hyderabad.olx.com.pk/lg-flatron-...

Sem klical Comshop pa nimajo kondenzatorjev pa tudi v big bangu jih najbrž ne bojo meli. Možno da bi pogledal v kakšni trgovini z bolj fino elektroniko ampak oni pa tud ne bojo nič o monitorjih vedli...

Opkow ::

Raje preveri, ce imas monitor se vedno v garanciji. Ce imas ga pelji na servis.
To da ti na zacetku 20 min utripa in pol delije normalno, se ne pomeni, da je monitor brezhiben.

Nwanko ::

Fino elektroniko prodajajo v MB, http://www.cip.si/ , kjer sem sam nabavil kondije. Morš vedet kateri so hin, niso pa dragi.

Zadnja Miš ::

in kako naj vem kateri so hin? Pa kolkr sem zaadaj minitorja pogledal - nič ni za videt da bi bil kje vijak da lahk zadevo odvijem. Bom vprašal tole CIP firmo če majo tam koga ki bi zadevo zrihtal če v mb pripeljem monitor. Sam po kondenzatorje pa se mi ne splača ker brez zlo dobrih navodil, korak za korakom, ne bi tega sam znal popravit.

69charger ::

Najbolje da pelješ ekran h komu ki se ukvarja z malce bolj fino elektroniko. Vsak TV servis ali pa malce izkušen štromar ti bo za majhen denar zrihtal ekran.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

OZZY ::

Zadnja Miš je izjavil:

Ozzy: če je lepo popravljeno? Sj še nisem popravljal oziroma dal popravljat.


Ne ne.. jaz sem mislu, da lahko potem eletronik takoj pogleda al je Ok popravu..

drugač pa jaz sem dal enemu popravit, ker sam nisem imel opreme.. Če ne bi se tega sam lotil.
Go with the flow.

Zadnja Miš ::

sem se dans pozanimal v xcom trgovini ki ima tud servis pa mi je tip reku da je lahko tud neonska lučka sam ne vem zakaj bi on hotu met 30 do 40€ za menjavo wtf, kolk mi je jo pokazal ta lučka ni vredna 2€.

OZZY ::

Če ti blinka in se po nekem času normalizira potem so kondenzatorji. Najverjetneje na napajalnem sklopu. Če bi bla lučka ali inverter potem bi ko prižgeš bila temna slika in bi nato postopoma prišla na normalno svetilnost.

Glej primer blinkanja


ali mal hujši primer
Go with the flow.

Zadnja Miš ::

Sem še mal po googlu pa čist nič ne najdem. Tudi iz teh dveh videov si ne morm kj dost pomagat. Bom monitor jutri nesu na servis v Lj, baje je tam prav zastopnik za Lg-je. Upam da med drugim tud monitorje ker "Lg" je še lahko kaj drugega (npr. mikrovalovna pečica). Sicer me bo stalo cca 40€ to popravilo ampak oči si pa čist ne bom uničil. Zanima pa me še:

Glede na to da je monitor "pokazal" določeno "šibkost", je možnost da se po dobro izvedenem popravilu ista, podobna ali kakršnakoli druga težava z monitorjem spet pojavi? Ker če bo spet začel blinkat se je brez veze trudit v Lj nest monitor, raje dam cca. 100€ več pa mam mir.
Aja pa še to; ko sem ga nesel tu v velenju na servis mi je že po telefonu tip reku da ne rabi kablov. Ko sem pa ga tja prinesu pa mi je rekel da kabla (nimam pojma zakaj je iz dvojine nastala kr naenkrat ednina) sicer ne rabi, napajanje pa še vseeno rabi. WTF??? Napajanje in kabel je zame eno in isto. Žica, kabel, ista stvar. A mislite da bo v lj kjer naj bi bil zastopnik za Lg tud hotu met to napajanje? To sprašujem zato ker mam vse kable tk zvezane skupaj da ni šans da karkoli dobim ven. Sj bi poklical pa vprašal sam na nedeljo nihče ne dela.

Zgodovina sprememb…

tony1 ::

Če ima monitor zunanji napajalnik bi bilo dobro, da ga prineseš s sabo.

Zadnja Miš ::

Vse je tk zvezano da nič ne morem :(, lahko ga (monitor namreč) sam izklopim ampak da mi ne bo čez par let začelo spet blinkat...

Zgodovina sprememb…

Nwanko ::

OZZY je izjavil:

Če ti blinka in se po nekem času normalizira potem so kondenzatorji. Najverjetneje na napajalnem sklopu. Če bi bla lučka ali inverter potem bi ko prižgeš bila temna slika in bi nato postopoma prišla na normalno svetilnost.

Glej primer blinkanja


ali mal hujši primer

Tak je meni samsung isti delo,za znoret je blo ne :D 3€ pa spretna roka in 10min dela. Pa se je stvar rešla.

Zadnja Miš ::

Nwanko jah, fajn tebi... in kaj naj bi blo tistih 3€? kondenzator(ji) ali neonska lučka?

Nwanko ::

Kondenzatorji,no sem še vzel jih malo več za vsak slučaj. :P bli si 3je za zamenjat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Med uporabo se monitor ugaša - vzrok?

Oddelek: Pomoč in nasveti
333097 (2233) cvalsr
»

ekran se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
10885 (711) DeeCoy
»

blinkanje monitorja po spanju

Oddelek: Zvok in slika
111945 (1636) MacGyver141
»

Monitor utripa po zagonu

Oddelek: Strojna oprema
348085 (6383) ZigaZiga
»

Se da kako popravit matično?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
344247 (3065) stock

Več podobnih tem