» »

težava z USB podaljškom

težava z USB podaljškom

borča ::

Pozdravljeni. Kupil sem Seagate 160GB 7200 rpm trdi disk, USB2 ohišje za trdi disk od Manhatan ter USB podaljšek USB. Ko hočem omenjen trdi disk priključit na comp ali prenosnik preko tega podaljška mi ga ne zazna, če pa disk priključim brez podaljška pa disk dela. Vendar! Ko priključim preko tega podaljška USB ključek, zunanji HD 500GB od WD ali Galaxy2 pa dela vse normalno!? Kje je hakl? Hvala lp.

cobrica ::

Vrjetno disk ne dobi dosti napetosti oz. le ta pade če kabel še podaljšaš. Če ga podaljšaš bi bilo dobro imet kakšno dodatno napajanje.

borča ::

Kako, če pa je disk v zunanjem ohišju, ki se napaja le preko USB? Potem bi moral kupiti USB razdelilec, ki ima dodatno napajanje?

Duhec ::

To pomeni, da elektronsko drobovje v Manhatan usb ohišju ne razloči signala, ki ga usb podaljšek zaduši. Ostale naprave, ki ti delujejo na istem USB podaljšku pa očitno še delujejo v teh mejah.
USB kabel ne moreš podaljševat v nedogled brez ojačevalnika.
Še povej koliko je dolg USB podaljšek kabla ?

borča ::

Podaljšek je dolg cca 60 cm. Koliko bi naj bila meja v cm za naprave, ki se napajajo preko USB?

antonhac ::

Ni pommbna samo dolžina kabla ampak tudi presek žice v njem. Napetost (5V, ki navadno ni problem) in tok (cca. 500mA, tu je pogosto problem) pri tankih žicah padeta pod vrednosti, ki jih naprava potrebuje za delovanje. Imam 60cm podaljšek preko katerega ne dela nič kar potrebuje tudi napajanje in 3m preko katerega dela vse tudi brez dodatnega napajanja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC v drugi sobi

Oddelek: Pomoč in nasveti
171865 (1325) Heavy
»

samsung ue32f5000

Oddelek: Zvok in slika
331750 (1065) Razerzone
»

Aktivni USB podaljšek (za Arduino Mega)

Oddelek: Strojna oprema
234665 (3897) Oldi
»

WD Passport

Oddelek: Strojna oprema
475467 (3043) Bevcan
»

Usb podaljšek

Oddelek: Kaj kupiti
224713 (4367) OttoParts

Več podobnih tem