» »

RAID vs. SCSI

RAID vs. SCSI

neo977 ::

Imam ploščo ASUS P4B533E, ki ima vgrajen RAID kontroler. Nanj imam priključena 2 diska Maxtor 80Gb/7200 v načinu Stripping. Ali se mi splača kupiti Adaptecov SCSI kontroler AHA-29160 in IBM-ov SCSI disk 18,9GB/10000 in ga konfigurirat kot sistemski (z windowsi itd..) druga dva pa imeti kot podatkovne? Koliko bi pridobil/ce sploh bi.

neo977 ::

Pa se nekaj... V računalniku je RADEON 9000pro/128DDR in počasi zamenjujem Iiyamo 400Pro (17") za nek LCD monitor 17" ali 18". Želel sem seveda spet Iiyamo, ki pa nima DVI vhoda. oz. ga ima dražji model v seriji, ki pa se mi zdi malo predrag (samo zato da bo DVI...). Katera varianta bi še bila za dober monitor z DVI vhodom? (samsung, lg...??)

Hvala za vse odgovore!

Mr.B ::

IDE RAID vs. SCSI: Who Will Win?
Sicer pravijo štiri prot enemu. V glavnem za sistem bo dober SCSI za podatke pa IDE.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

dr.J ::

Stripping na diskih s podatki ??? 8-O

LCD monitorje so stestirali pred kratkim v Monitorju, pa Tom spet nekaj piše o njih. No, jaz bom še malo počakal, da se končno pocenijo kot je treba. Do takrat pa gledam v IIyame Pro 410 @ Matrox G450 in je slika čisto v redu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dr.J ()

Bevcan ::

Če misliš tudi scsi diske priključit na raid bi pridobil ogromno drugače pa se ti bolj splača kupit dva dobra ide diska naprimer WD z 8MB predpomnilnika. Boš prišel ceneje skoz pa še hitrej bo delal kot en scsi disk.

SisQ ::


POTREBUJEM ODGOVOR!

Ne vem, če sodi v to temo vendar me zanima naslednje. Naredil sem test z sandro 2002, pa imam slabe rezultate pri file system benchmark. Po netu iščem odgovore vendar... Imam pa seagate barracuda IV. V advanced bios features je "ATA RAID or SCSI card boot".
Ali ima to kakšen vpliv na trdi disk in kako bi naj bilo nastavljeno za omenjenega, RAID ali SCSI? :\

Mr.B ::

Sandra je bolj sintetično sranje. Jaz sem imel enkrat dva diska kjer sem testeral rezultate pa sem enega na drugega kloneral in sem dobival ravno obrane rezultate vsakič ko sem kloneral. Sicer sem že pozabil kaj točno sem delal ampak sem enkrat na forumu že malo poizvedoval , a ni imel noben pametnega odgovora.
V glavnem če bo na domači mašini izberal med SCSI ali IDE je saj na cenovnem razredu bistveno bolje IDE , saj kar se tiče $ na MB. Je pa ponavadi SCSI disk vedno hitrejši od IDE diska , sploh če do diska dostopa več programov hkrati , kot tudi splošni občuteh odzivnosti je večji. Ampak za doma saj 3x cena ali še več za MB se ti ne splača.
Če hočeš hitrost za isto ceno si omisli kak IDE RAID z dvema ali več diskov v RAID 0 , samo pazi da ti ne crkne en disk ker ti odletijo vsi podatki. Bolj se ti splača uporabiti konkretnejši IDE RAID kontroler ki podpera RAID 5 , ampak je cena le tega tam okoli 100.000 sit.

Vzemi ide disk za doma , gori sem dal tudi en link s testi IDE proti SCSI. Sandra ti pa pove le relativno performanco za tvoj sistem in je neprimerljiva za druge sisteme. Cifre ki ti da ven so namenjene bolj zato da če kaj spremeniš na svojem sistemu potem preveriš s testom ali se kaj pozna ali ne.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

schurda ::

Baje, da so današnji IDE diski celo hitrejši od SCSI. SCSI se pozna edino, če jih je več skupaj, oz. na serverju, kjer je zelo veliko dostopov.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Raptor goes TwinTurbo (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
885299 (3859) alexb
»

RAID kartica

Oddelek: Strojna oprema
71388 (1240) Mr.B
»

Primerjava ATA-100 in SCSI

Oddelek: Strojna oprema
171312 (1083) Boky
»

RAID optimizacija

Oddelek: Strojna oprema
8810 (707) Mr.B
»

IBM DDYS 36Gb 10k SCSI vs. IBM 60GXP 7200 IDE

Oddelek: Strojna oprema
101011 (796) Dami

Več podobnih tem