» »

Kako navijati

Kako navijati

Gejmer ::

Vem vprašanje je zelo začetniško.In ker se nism preveč zanimal zato, spoznavam navijanje šele sedaj.Zato a je kje kakšen članek al pa mi povejte vi Kako navijati procesor in Kako navijati grafično kartico?

Aja do kolk bi maximun navil moj AMD Athlon XP 2400+?In pa moj Herculesov Radeon 9700?

lp
Nanda yo?

freejack ::

Takšno vprašanje na Slo-Techu bo zihr par uporabnikom vzdignilo temperament.. :D Člankov tako na internetu, kot na tej strani je ogromno. Google bo na iskalni niz overclocking našel ogromno člankov, zato je bolje, da k iskalnemu nizu dodaš "ta in ta " Athlon oz "ta in ta " Radeon.Pri navijanju pa so edino 3 "glavna" pravila.* Navijatu je najbolje v majhnih korakih oz. postopoma; pri grafičnih karticah po 2,3 -4 MHz, pri procesorjih pa seveda malce več (razen če imaš dva tedna časa, potem lahk po 2-3 MHz naenkrat :D )..Pri procesorju je smisel navijanja ta, da čimveč zmanjšaš množilnik in čimveč povečaš FSB. Tukaj posledično pridemo tudi do navijanja RAMa, ki tudi lahko pripomore k boljšim rezultatom, zaradi povečane prepustnosti.Pri grafičnik karticah pa je najbojl na udaru navijanje pomnilnika, ki bolj pripomore k boljšim rezultatom kot navijanje jedra, ki ga pa tudi ni treba zanemariti.* HLAJENJE, HLAJENJE in še enkrat HLAJENJE. Ko navijaš, sčasoma povečaš tudi napetost posledica česar je večje segrevanje.* In pa edina zagotovo dejstvo pri navijanju; zagotovih dejstev ni. Kolk boš lahk navil svoj procesor ali grafično je odvisno od samega procesorja ali grafične. Medtem ko bo nekdo drug lahko prodobil 400 MHz, boš lahko ti samo 200, itd. Rezultate na internetu jemlji z rezervo; nič ni narobe s procesorjem ali z gračino, če ne dobiš rezultate podobne drugim. Tako je pri navijanju; odvisno je od proca ali grafične same, od ostalih komponent, itd. od vsega kar ti pade na pamet,.. (jap, tut od luštne sosede) :D Kakorkoli že, tu je malo osnove, za konkretne nasvete od rezultate, navodila, pa pobrskaj na netu, saj veš, "ne bodi dudl, uporabljaj Google", al kk že ma en tip v podpisu :D

morphling1 ::

Mal se sprehodi po forumu pa po člankih pa boš dobil malo osnove o čem se gre, pa prebri si FAQ in PREBERI ME, marsikdo, ki pozna te zadeve (jaz skoraj vedno) noče odgovarjati na taka vprašanja saj se nenehno ponavljajo, najprej naredi sam domačo nalogo se probližno seznani z zadevami potem se bo pa dalo kaj pogovarjat, če boš še imel probleme seveda.

Zgleda da bo treba napisat ABC overclockanja. Bom do večera odprl novo temo v kateri se boste lahko pogovarjal o teh zadevah, predvsem začetniške težave, tako da bodo vsi na enem mestu našli večino odgovorov na prepogosta vprašanja.

Zaklepam.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako pravilno naviti samo procesor

Oddelek: Navijanje
483238 (2672) WamPIRe-
»

Athloni XP 2500+ v JAE za 24k (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1107678 (4921) Boško
»

Unlock AMD XP in stabilnost ???

Oddelek: Navijanje
181209 (826) R@C@
»

MX vs. MX400

Oddelek: Kaj kupiti
191342 (1014) Ashrack

Več podobnih tem