» »

FSB in ...

FSB in ...

1
2
»

the_unborn ::

morphling1: da kar tu vprasam, mogoce vec kako se obnesejo integrirana zvocna in mrezna pri navijanju fsb-ja proti pci zvocni in mrezni? na plati imam via mrezno in ac97 6 kanalno zvocno

SisQ ::

Pozdrav!

Ravnokar, rziskujem po netu glede CPU Vcore Voltage. Najdel sem kar nekaj dobrih zadev. To kako deluje procesor, kako vpliva nižja in višja voltaža in kaj pridobim(o) z višanjem voltaže, ko dvigujem(o) fsb. Verjetno ne bom več dvigoval fsb-ja, ker nimam ravno neki super hladilnik in nočem tvagat uničenja česarkoli, ker ne vem kje so meje "uničenja". Bom pa dvignil voltažo, ker jo imam sedaj na defaultu pri 1,75V. Temperatura je trenutno na 52, tako dabom po korakih 0,025 dvigoval voltažo in spremljal teperaturo in razlike v MHz. Ker koliko sem razumel, če ne dviguješ voltaže, potem zaviraš procesor da bi opravil svoje delo kot bi moral in ne doseže max. To mislim na cik-cak delovanje, to sta Vcc in Vss.
Odnehal bom pa pred 60 stop.cel. No, to bo verjetno kar hitro.


morphling1 ::

Na VIA 333 in 400 platah ne boš imel nobenih problemov, sploh pa na tvoji z 200+ FSB-ji
Jaz sem ravno včeraj delal teste na 220 MHz fsb in mi je vse delalo brez problemov popolnoma stabilno, imam pa Epox 8k3a in Realtekovo mrežno, zvok pa on-board, kot sem rekel nobenih težav, edino agp prenos grafične je treba zmanjšat na 2x da deluje v 3d programih, ampak to pa tako in tako velja za vsako grafično posebej, moja je GF4, Radeoni R300 naj ne bi imeli radi visoke hitrosti agp-ja
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

SisQ ::

Krasno...;(( bemti, o tem pa sploh nisem razmišljal (verjetno še o čem drugem tudi ne :D ). Imam 9000pro in plato 8K9AI.

OK, če je komu kakšna opozorila?
Če prav razumem, je najbolje prestavit AGP mode na 2*, če se pojavljajo problemi?



morphling1 ::

Ni panike, do FSB 200 bo delalo na vseh dobrih kt333 in kt 400 platah.
Prvi problem ki se običajno prej začne na epox platah (ker jih večina nima hlajenega NB) je AGP tearing, to ti zaradi previsokega FSB-ja začne že v dosu (boot up) packati sliko, ko prode v winse je potem 2d ok, problemi pa se nadaljujejo v 3d, ko se teksture začnejo trgati in je slika čisto zmešana (ne mešat z prenavito kartico), problem se omeji z izboljšanim hlajenjem NB, btw nekatere Epox default rešitve so crap, ker je hladilnik gor naliman s termalnim selotejpom in je še tako kriv da ga 3/4 ni v stiku s čipom, tisti ki imajo take hladilnike naj zamenjajo s kakim zalmanom NB pa en vent gor.
Preklop iz 4x na 2x pa je potreben tam okrog 210 in več MHz FSB-ja spet malo odvisno od kartice. Stestiraš če ti 100% vse deluje stabilno potem odviješ grafo (če jo imaš navito) in testiraš v kakem 3d programu, je ti recimo po nekem času zmrzne je potem treba prestaviti na 2x drugače pa ni potrebe. Seveda je pa treba najprej doseči 200 FSB z ok timingi :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

SisQ ::

:D :D :D
No, pol pa nimam skrbi, ker tako nimam nemena (al pa jajc :D ) dosečt 200 fsb-ja. Glede na vse te dajavnike, kot so ventilatorji in rebra...se bom kar sprijaznil s tem kar sem dosegel. (nije baš nešto, ali ipak) :)

Kljub temu imam še eno vprašanje glede DIMM Voltage. Na netu nisem (zaenkrat) najdel neke pametne zadeve glede tega.

Kdaj, in če sploh dvignit to.

Kartice še nisem navijal, me pa že srbijo prsti. PowerStrip sem že downloadav.


the_unborn ::

by the pot, ce ne mislis imet navitega sistema pa lahko malo odvijes voltazo, da se ti bo cpu manj grel:))

sidney ::

SisQ: Si napisou da: Ravnokar, rziskujem po netu glede CPU Vcore Voltage. Najdel sem kar nekaj dobrih zadev... a das link, kje si to bral. Nisem lenuh, k se mu ne da iskat. Iscem ze kar nekej casa, pa nic otiplivega. Imam namrec problem :KLIK, pa bi ga rad resu, al pa vsaj potuhtou zakwa gre...
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

schurda ::

Morphling1:
Meni dela ob polni obremenitvi duron na 66˙C pa se še ni sesul (2.11V). Vendar pa mislim, da je tu nekje meja.

To pa nisem vedel, da se Tbred A še bolj grejejo. A to pomeni, da ima smisel počakat na Tbred B ali pa vzet rajši Palominota?
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: schurda ()

morphling1 ::

Sej če se ne sesuje potem ni problema s temperaturo pa če ti kaže tudi dosti več, ker procesor bo ratal dosti prej zelo nestabilen preden bi ga lahko ogrozil s previsoko temperaturo. Govorim o nizkih napetostih pri višji napetosti pa se lahko zgodi da ti bo enostavno enkrat umrl pa čeprav je do takrat lepo dela in ga definitivno nisi skuril, sem že imel take primerke recimo TB samo so mi ga v JAE-tu brez besed zamenjal saj je bil kot nov samo delal ni več, podobno kot P4 northwood sindrom, seveda to ne velja samo za Intel ampak tudi za Amd procesorje. Dolgotrajno delovanje pri višjih voltažah ti ga lahko ubije če ne poskrbiš za dobro hlajenje.
Tbredi A so vsaj 10 stopinj bolj vroči kot palominoti ja glede na Tbred b pa samo ta primer 2 GHz A pri 2V 45°C na full loadu, 2.5 GHz tbred B pa okoli 46°C pri enaki napetosti, razlika je očitna. In tudi glede navijanja vidim da so še vedno A-ji bolj tko, imel sem možnost stestirat 1700+ 47teden in je delal na 2 GHz @ 2V kar ni skoraj nič bolje kot moj stari palomino 1600+, ki dela na 2GHz pri 2,2V vseeno pa je 10°C hladnejši.
Še vedno je loterija z A-ji, 1800+ 42teden naj bi bili dosti boljši.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje Tbred-ov A in B (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Navijanje
168062944 (25367) GaS
»

Par vprašanj o amd athlonu 1800+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
705173 (4004) Pyr0Beast
»

Navijanje barton 2500 problemi (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
814284 (3310) s5cougar
»

Naviti Athlona XP, nič mi ni jasno več

Oddelek: Navijanje
161213 (1018) Tarzan
»

Katero od teh dveh EPOX plat? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
535095 (4459) krucymucy

Več podobnih tem