» »

Ali se sploh splača, da imamo vojsko?

Ali se sploh splača, da imamo vojsko?

1 2
3
»

roli ::

Jaz bi pa raje kot ukinil naso vojsko posodobil. Nabavil bi par novih helikopterjev, ki bi bili v peacetime uporabni za razne nesrece. Potem bi nabavil par solidnih avijonov - zaradi majhnosti bi vzel kaj z VTOL sposobnostjo in jih za primer spopada poskril nekam v hosto. Seveda bi dodal se kako ekipo racunalnicarjev izkusenih za cyber napade. Na koncu bi nabavil se eno letalonosilko in jo parkiral v nase morje. Med peacetime bi jo uporabljal za zelo dobro turisticno atrakcijo - osebno bi sel kaj takega takoj pogledat.

Kar se pa sodelovanja v natu in nasih vojakov po svetu - zakaj pa ne. On si sluzi denar, mogoce dobi kako dobro izkusnjo, mi pa dobimo podporo v primeru kakega napada.
http://www.r00li.com

Double_J ::

Hja, kaj pa vem. Ali imamo zaradi Triglava sedaj kontrolo v zalivu? Ali lahko Hrvaška kaj naredi sploh?;)
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

enadvatri ::

Slovenci nekaj vojske še imamo, pa zelo dobro opremljeno za balkanske razmere (hrvaška je kupila od Švedov nov raketni sistem za svojo ladjo, čeprav so vse rakete tega tipa uskladiščene pri njih neizpravne - sicer pa Hrvatje še skozi šepajo za nami, da ne govorimo o Srbiji ali Črni Gori, kjer je več rje kot orožja), čeprav v EU dejansko nismo plejer. Plačujemo VIP sedež na tribunah, kjer nas še vedno lahko drugi pohodijo in popljuvajo.

Pred nekaj leti sta nemška državljana z neko staro Cesno priletela v naš zračni prostor, komunikacija pa jim ni delala. Naša zračna obramba je na nuli (pospravljena). Ko so se odzvali Italijani iz Aviana, sta bila Nemca že na Hrvaškem; in bojda Italiji za to plačujemo mastne pare (torej imamo tudi plačano vojsko)! Koliko to stane?

Italija je že imela odkrite (v parlamentu izražene) apetite med vojno na Balkanu, da bi enkrat za vselej "zaščitila" svojo manjšino do Dalmacije. Osebno pa zelo dvomim, da bi bil narod še enkrat toliko nor, vojna pa ni več opcija!

BlueRunner ::

Marat je izjavil:

amigo_no1 je izjavil:


Turki so naredili invazijo na Ciper 1974, od 1952 sta obe države v Natu.Kje je bil nato takrat ??

NATO ne intervenira v spopadih med državami članicami Nata. Če pa je članica samo ena, druga pa ne, pa je na strani članice Nata.

Tudi to ne bo držalo. NATO recimo ni niti s prstom mignil, ko je bilo Združeno kraljestvo v vojni z Argentino (Falklandi, 1982). Nekako je osnovno pravilo to, da se je pred 1990 NATO držal tega, da je garant miru med vzhodom in zahodom v Evropi.

Po razpadu Sovjetske zveze in Varšavskega pakta pa je NATO tako ali drugače postal predvsem uporabno orodje v rokah ZDA pri uresničevanju nekaterih njenih globalnih interesov. Kaj se zgodi, če se članice lotijo vojne policijske akcije "na lastno pest", pa je bilo videti v Libiji.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Macron želi uvesti obvezno enomesečno služenje državi za najstnike (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12018287 (15772) tryhard
»

Slovenija v NATO (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20940057 (36707) SimplyMiha
»

Evropska vojska (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13523404 (20374) Go-ahead
»

Kaj menite o peticiji Ukinimo vojsko? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21934033 (31618) bluefish

Več podobnih tem