» »

Navijanje AMD1800XP-na QDI KT266A

Navijanje AMD1800XP-na QDI KT266A

Tradewind ::

FSB spravim ravno na 138, pol pa je konec zabave. navijem ga na max. 1610 (osnova mu je 1533Mhz), meni se zdi premalo!

Vem da QDI Kudoz KT266A, ni ravno med navijalskimi platami, ampak je res 138 njen vrhunec.

Ehm-rame mam Kingston 256mb 2100, pa radeon 8500le...

Že vnaprej hvala za vaše odg.!
:\

schurda ::

Napetost? Če je default, potem si še daleč prišel. Vsaj za kako desetinko bo treba gor.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Tradewind ::

Napetost je default, samo ne vem no, če bi spreminjal napetost.... kaj pa hlajenje (mam titana D5TB), zato se bojim da bi blo pol prevroče!

Je pa res da mam pri full load-u temp 43C, je pa res da titanu v ohišju delajo družbo še štirje ventilatorčki!

Kolk bi se zvišala temp.- do kolko naj povečam napetost, da bi blo na zračno še vse lepo in prav?:\

schurda ::

Ja, feelinga pa res še nimaš. Jaz imam idle temperaturo 58˙C, full load pa 66˙C, pa se ne sekiram. Do 50˙C morajo čipi delati brez težav. Moj že dve leti dela pri teh pogojih, pa sploh ni problema.

Napetost? 2.2V
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: schurda ()

Tradewind ::

Ok, verjamem da na taki temp. je vse vredu, smao bi mi lahko še zaupal kero plato maš- ker nekako vse plate nimajo enako naštimanih senzorjev za procesor, potem pa se tudi temp. procesorja razlikujejo.

Npr. Epox je lep primer, ne vse vendar večina zadnjih modelov ima senzor čisto zraven procesorja (ne vem če sem se prav izrazil), zato se tudi temp. procesorja drugače zaznava ( jaz mam zaj 43C, ko bi npr. na Epoxu kazalo kaj vem, 10 stopinj C več).

Pa med drugim ne poznam nikogar, ki ima to mojo plato (QDI Kudoz KT266A), da bi jo več navil kot jaz, oz. da bi se spravil na višanje napetosti, ker enostavno ne vem če bi plata to prinesla (ker to so čip plate, za malo dnara pa je pri teh platah še manj muzike kot bi je lahko blo)!

poznaš mogoče koga, ki bi mel to plato, oz če je kdo kaj podobnega hotel ali je delal na tej plati glede OC CPU ?:\
DFI DK P45 - T2RS PLUS, INTEL Q8400, napajalnik 650W,
2X2giga ddr2 800mhz, Maxtor SATA 250GB 8MB,HITACHI 500GB 8MB,
XFX Alpha dog 8800GT 512mb rama

the_unborn ::

tele 1800+ke se slabo navijajo, ali pa imam samo (ne)sreco, sem jih imel ze nekaj in noben ni sel vise od 2000+ kljub voltazi 2.3v;((

schurda ::

Plošča je Abit KR7A-Raid, senzor pa je tako nastavljen, da se lepo dotika procesorja (pravzaprav tišči nanj). Dodatno sem mu dal še kapljico prevodne paste, da je siguren stik.

D600@1043 pri 2.22V idle 55˙C, 12h Prime-a 66˙C
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Tradewind ::

Jaz nimam 1800+, ampak 1800XP(Palomino)jedro, mislim pa da je plata kriva, glede nastavljanja voltaže na njej pa je to brca v luknjo, saj nimaš kaj dosti nastavljati.

Rami so Kingstoni, zato menim da to ni krivo, sem skoraj 100% da je plata, CPU pa bi moral priti vsaj na 2000Mhz (če bi lahko za kakšno desetinko al pa dve tudi voltažo zvišal), samo sem bral da je na teh platah to problem)!

Ma kdo to palto, oz pozna koga ko je kaj podobnega poskušal, glede CPU pa vem da se nena preveč dobro navijajo, samo tak slabo kot si ti rekel Un/verse pa tudi ne!

Hja, kaj pa kaj glede BOISA, da bi probal flashat, samo nena vem spet kiri bios, ker jih je kar nekaj, o OC pa noben nič ne piše, da se po flashanju da kaj boljše (QDI je stabilna pri default, ko pa hočeš kaj več iztržiti pa je sucks...)!:\
DFI DK P45 - T2RS PLUS, INTEL Q8400, napajalnik 650W,
2X2giga ddr2 800mhz, Maxtor SATA 250GB 8MB,HITACHI 500GB 8MB,
XFX Alpha dog 8800GT 512mb rama

schurda ::

Jaz žal te plošče ne poznam. Pa reciva, da na njej ni možnosti spreminjanja množilnika (poglej, če so na plošči kakšni switchi ali jumperji), napetosti pa tudi ne.

Se pravi, da lahko spreminjaš samo FSB.

1. Najprej preveri, da te RAM ne zeza. S programom memtest86 verzija 3.0, ga stestiraj. Če pride skoz brez napak (test traja kakih 6-7 minut), potem je RAM OK.

www.memtest86.com

Poglej še v kakšen ADVANCED CHIPSET FEATURES v biosu, kje imaš kakšne nastavitve za ram.

2. Poglej, če kje na internetu najdeš kako se viša napetost na plošči na ta način, da lotaš po njej itd. Ne se bat, moja je polna žic, pa še vedno dela.

3. Je pa ena sigurna stvar, ki lahko narediš brez škode. Na procesorju pobarvaj vse L11 mostičke. Glede na to, da so že default pobarvani 4, pobarvaš samo sredinskega (kar naokrog pejdi). Tako bo sam proc. prisilil ploščo, da mu bo dala 1.85V (tako imam npr. jaz narejeno).
slikca

Če ne, se oglasi po mejlu

Resnično pa mislim, da so KT266A plošče dovolj dobre, da lahko grejo čez 138MHz FSB-ja. Prej ti bo RAM, grafična ali proc. odletel, kot pa plošča.

P.S. Po moje je tvoj procesor 1800+ (1533MHz=133x11.5), če bi delal na 1800 MHz (=133x13.5), potem bi bil to 2200+.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: schurda ()

Tradewind ::

Ok, bomo pogledali malo po netu, mogoče kaj najdem, čeprav še nekaj časa ne bom mogo se dost posvečat compeju, ker je žal nažalost6 bol malo časa ta trenutek zanj!

Ampak vseeno thanx za tvoje jedrnate odg.!

Zanima pa me le edino, zakaj meniš da imam 1800-, ker jaz še vedno trdim da imam 1800XP, vsaj pod takšnim nazivom sem kupil CPU!?:\
DFI DK P45 - T2RS PLUS, INTEL Q8400, napajalnik 650W,
2X2giga ddr2 800mhz, Maxtor SATA 250GB 8MB,HITACHI 500GB 8MB,
XFX Alpha dog 8800GT 512mb rama

waters ::

Schurda
Mene pa zanima sledeče odklenil sem 1800+ spremenil sem množilnik na MB na 12,5 in FSB dal na 136. Tako mi sedaj dela na 1700 Mhz - stabilno več ne . Na linku katerega si dal sem zasledil tudi spremembe množilnika na procu več kot 12,5 kateri je največji zame. Je to pot po kateri moram iti naprej.

schurda ::

Tradewind: tvoj procesor je 1800+ in pika. Dela na frekvenci 1533MHz. That's it. Vsi zdejšnji procesorji so +, to pomeni, da delajo nekako tako hitro kot Pentium na tisti frekvenci. Ta zadnji, ki ni bi l+ je bil Thunderbird 1333, ki je delal na 1333MHz, naslednji je bil že 1500+, ki ravno tako dela na 1333MHz. Vsi novejši AMD-ji so +. Kdaj bodo že nehali s temi čudnimi oznakami!

waters: Večaj rajši FSB, bo sistem bolj hiter. Sicer pa, če nimaš množilnika večjega kakor 12.5 boš bolj težko nastavil v bios-u ali na plošči kar nimaš. Lahko pa recimo pobarvaš mostičke L3, L4 in L10 tako, da bo plošča prepoznala procesor z množilnikom recimo 13.

Jaz imam recimo pobarvane vse mostičke za napetost (L11), tako da je napetost že od procesorja vsiljena 1.85V. Tako ti ni treba na plošči nastavljati tega.

Glede na to, da je procesor nestabilen, bo treba višati napetost. Vsaj na 2V ga spravi, če hočeš spodoben overclock. Potrudi se s hlajenjem, moj D600 dela na 2.2V (1043MHz), hlajenjenje pa mu omogoča, da je full load 66˙C, idle pa 55˙C.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: schurda ()

waters ::

schurda
Če bi pobarval mostičke L3, L4 in L10 tako, da bo plošča prepoznala procesor z množilnikom recimo 13 bi bila frekvenca 1729 bi bilo to v redu za tt vulcano 7?

FSB pa ne morem višat več kot 138, ker se mi sistem sesuva 3dmark 2001. Voltažo pa spreminjam v biosu, če bi to naredil na procu ali imam kakšno korist.

Pri FSB predvidevam, da je problem v ramu kateremu ne morem spreminjati voltaže.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: waters ()

schurda ::

Ti hladilnik fejst spoliraj, da bo kot šipa. Začni s papirjem 400, potem 600, 800, 1200 in nato še 1200 z vodo ali alkoholom. Na proc dej kapljico dobre paste, recimo arctic silver ali titan srebrna. Mislim, da ima V7, še precej precej rezerve, ne skrbi.

Napetost pa vsaj 1.85V. oz. ne vem kakšno ploščo imaš in kako je z napetostjo pri njej. Napiši najprej to, da mi bo bolj jasno. Po mojem bi moral s FSB-jem priti vsaj do 150MHz, množilnik 13 lahko narediš, samo za vsak množilnik sproti boš moral mostičke prevezati drugače, to pa je rahlo zamudno. Lahko pa tudi, če imaš veselje.

Če ti ram onemogoča višje FSB-je (kar osebno ne verjamem), lahko testiraš s programom memtest. Test traja okrog 6 minut, če pride skoz brez napak, potem je ram OK. Pa množilnik nastavi recimo na 5, tako boš siguren, da proc ni kriv.

Dej, oglasi se na moj mail, ali na moj mobi, da ne bova toliko težila po forumu.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

kuglvinkl ::

schurda: ta oddelek je namenjen navijanju. Pomeni, da sem spada absolutno vse kar se tiče te tematike. Torej nikakor ne gre za utrujanje, teženje. Če se že postavi splošno vprašanje, sam načeloma puščam take teme, ker je forum postal že tako ogormen, da se zagotovo najde nekdo, ki odgovori na tako vprašanje.

Še enkrat, ta oddelek je namenjen vsem tematikam o navijanju. Izkoristite ga!
Your focus determines your reallity

Zoidberg ::

Mogoče to ne spada v to temo ampak ker nočem še ene odpreti bom napisal tukaj.
Popravljeno od prej :D

Imam računalnik, ki ga vidite v podpisu, in sem tudi sam spobal navijanje, samo tako da vidim če bolje dela ali slabše. Grem v BIOS in nastavim FSB na 145Mhz in multiplier na 9x, ponovno zaženem računalnik, a ta se ne zbudi. Resetiram CMOS in samo za foro dam FSB na 166Mhz in multiplier na 9x. Računalnik se normalno zažene in pride v windowse. Prizgem program Prime95 (upam da sem pravilno napisal) in test pustim za eno uro, brez napak.
Sedaj se mi zdi pa to čudno da na 145 ne dela dela pa na 166.
Probal sem iti se višje ampak spet se ne zbudi.:\

Čudno
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zoidberg ()

schurda ::

kuglvinkl: Ja, nisem vedel. Nekaj časa nazaj so se pojavljali očitki, da folk preveč teži in postaja že brezveze vse skupaj. Zato nisem hotel preveč v detajle. Ker jih je res kar precej.

Zoidberg: Dej, prosim te, da svoje vprašanje bolj konkretno in slovnično pravilno zastaviš. Jaz ga žal ne razumem. Pa ne škrtari s pikami in vejicami.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: schurda ()

kuglvinkl ::

Zato nisem hotel preveč v detajle. Ker jih je res kar precej.

Pa ravno to je pomebno. Če nekoga vprašam, kako fura sistem in mi reče, da je FSB dvignil na 210 MHz in pri tem ostane, mi ne pomaga prav nič oz. samo to, da je to očitno zvedljivo. Catch 22 je ravno v podrobnostih!Ali hladi mofset, s čim, kako, kaj je z NB, voltmodi s postopki.

Upam, da štekaš.
Your focus determines your reallity

schurda ::

Rajt! Male tajne velikih majstora!
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

waters ::

Spoliral hladilnik, namazal s Titan srebrno, stestiral ram vse OK.

FSB 138 konec.

Ali je edina možnost da grem povezat mostičke na procu za množilnik 13 ali 13.5. Napetost bo 1.85

Ali se mi bo potem računalnik sploh zagnal?
Bom kaj skuril?...

schurda ::

Skuril ne boš nič. Če se ti ne zažene, potem resetiraj bios, nastavi množilnik na drugo nastavitev, pa bo OK. Procesor skuri samo previsoka temparatura, in pa previsoka napetost. Ampak ti si daleč od tam. Na plošči pa itak ne moreš skurit nič, dokler ne ciniš po njej.

Kaj pa če bi množinik dal recimo na 10 in bi šel s FSB-jem gor. A si to proval?

A imaš 300W napajalnik in mogoče ti kaže napetost v BIOS-u? 5V mora po moijih izkušnjah biti vsaj 4.76V, drugače se vse sesuva. Z 200W je bilo kar kriza s 300W je precej boljše, a po mojem 500W stabilen napajalnik ne bi prav nič škodil.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: schurda ()

waters ::

Ob spremenjenem množilniku na procu bom sploh lahko uporabljal druge množilnike na plati v primeru da se mi ne zažene?

Probal sem tudi to. Nižji množilnik malo večji FSB. Najbolje je pri 12,5 in 137 tako da dosežem 1712.8 MHz.

Imam 350 W napajalnik pri +5 V pa mi kaže 4.83 V

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: waters ()

schurda ::

Ja, ker je procesor odklenjen. Z L3, 4 in 10 samo nastaviš default množilnik. Ampak v bisou boš spreminjal samo množilnike, ki jih plošča pozna.

Malo me preseneča napetost. Jaz imam 300W, napetost na procu 2.22V, pa pri 5V kaže 4.84V. Ko pa je procesor na default voltaži in frekvenci, pa je napetost 4.99V. Sicer je tu treba upoštevati, da tile senzorji niso zelo natančni, ampak vseeno se mi zdi malo. Ampak po moje še vedno dovolj, tako da to ni vzrok nestabilnosti.

A dela procesor že na 1.85V?
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: schurda ()

waters ::

Če dam na default je 4.86 V. Opazil pa sem v biosu v PC health statusu da mi CPU( V ) kaže 1.82V če je nastavljen na 1.85 v Voltage kontrolu.

Probal bom danes spremenit množilnik, pa bomo videli kaj bo - juti poročam LP

schurda ::

V bistvu je to premalo, še posebno za napajalnik 350W. Z 1.82V res ne moreš priti zelo visoko, ker enostavno procesor nima dovolj za jest. Pa če bi si recimo poskusil izposoditi en drug napajalnik, samo za primerjavo? Lahko pa da je z napajalnikom kaj narobe. A si recimo odklopil vse ostale naprave? CD-rome, kartice, odvečne ventilatorje in diske?

Ali pa plošča enostavno ne daje od sebe tiste napetosti, ki bi jo morala. Tu je recimo tista razlika, ki jo v testih nikjer ne boš opazil. Plošče imajo lahko enake karakteristike, polno bombončkov, pa se cene zelo razlikujejo.

Poglej preimer: imel sem ploščo Gigabyte 7VTX-E, kaj vse ima gor, lahko poiščeš na njihovi strani. Ampak pustiva zdaj to: Ram se je grel, napetost ni bila točna, s FSB jem sem prišel samo do 150MHz. Potem sem jo prodal in kupil Abit KR7A-raid. Isti čipset (KT266A). Plošča je gola: cena? takrat ojoj 250 eurov. Ampak pazi, ram se ne greje, napetost je točna na 5 tisočnik volta, s FSB-jem sem prišel na 190 MHz. Lahko bi še več, samo ostale komponente niso zdržale. Jaz sem prepričan, da še danes nese skoraj vse KT400 plošče v performansih. Vidiš, tukaj so razlike: v elektroniki se skrivajo, ne v dodatkih. In ti to plačaš, čeprav se ti recimo sosed smeji in pravi, da je bila prva dovolj dobra. Ja, default je bila OK, ampak ko je pa treba dati vse od sebe, se pa začne poznati razlika.

Poskušaj najti kako navodilo, kako bi izmeril napetost na procesorju. Ponavadi izmeriš na enem od pinov HIP kontrolerja in maso. Pa enega dobrega digitalca vzemi.

Kaj pa voltage mod, a si kaj razmislil o tem? V bistvu to ni tak bavbav, če se recimo ustrašiš zalotat dve žici, ti lahko to naredi naprimer frend, ki to dela že dolgo časa. Pa še nasvet: nikoli ne vzet kar upora, vzemi rajši trimer, z njim imaš pač veliko več nastavitev.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

schurda ::

Zoidberg, popolnoma sem spregledal, da si že popravil svoje vprašanje. Odgovora ne vem, lahkop pa malo ugibam:

1. je možno da si pustil delilnik 5:2:1, pa je imel zato probleme?
2. Enkrat se mi zdi, da sem tudi jaz imel podobno težavo. Ko sem ga navijal in navijal, potem sem ga za foro dal nazaj na default in se sploh ni prižgal. Ko sem ga spet navil, je bilo vse ok.
3. Če hočeš še navijati, potem bo treba z voltažo gor. Pa hladilnik spolirat!
4. Upam, da imaš ta majhna diska na ločenem kontrolerju od ta velikega in cd -rome tudi.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: schurda ()

Zoidberg ::

Ja hladilnik bom spoliral ta vikend. Potem bom šel pa z voltažo navzgor, upam da bo šlo. Glede delilnika je pa tako da plata je na nForce2 čipovju tako da teh delilnikov ni.
40 GB disk je priklopljen na serial ata drugadva pa na primary. CD-roma pa na secondary. Sicer je pa zdajle disk od IBM-a odletel;(( tako da je na servisu in imam čas poštimat računalnik.

LP, Zoidberg
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

schurda ::

Sorry, moram si malo pogledati lastnosti te plošče, moram priznati, da o njej ne vem veliko.

Še en nasvet: poštimaj računalnik dokler nimaš tega usranega diska. Ko ga boš imel, bodo spet problemi. Raje ga zamenjej za WD-ja. (Lastne izkušnje)
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

waters ::

Zvezal sem vse na procu na množilnik 13.5. Tudi voltažo sem zvezal na 1.85. Na plošči sem dal na avto in pokazalo mi je 11.5. Skratka brez efekta.

Druga ideja z napajanjem - poskusil tudi to. Odklopil sem en CD in dejansko je bilo malo bolje. Prišel sem na 139. Verjetno potrebujem močnejši napajalc?

Cinjenje mi ni problem. Problem je kje najti načrt za višanje voltaže za ploščo DFI AD70-sc. Prosim za pomoč.

schurda ::

Očitno plošča množilnikov več kot 12 ali nekaj takega ne podpira. Tudi, če so hardversko naštimani.

Ne močnejši, bolj stabilen napajalc. Baje se dobi v e-misiji za 8.2k SIT 0.4 kW, samo kako je z napetostmi, pitaj boga.

Za načrt boš moral prašat koga drugega. Jaz sem imel srečo in je ravno takrat Malecky napisal članek o višanju voltaže na moji plošči. Mogoče bi on vedel kaj več o tem.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

waters ::

schurda

Odločitev sprejeta čez vikend menjam MB. Kupil bom Epox 8RDA. LP

schurda ::

Ja super. A ne slučajno obstaja tudi neka verzija + ?

Kaj pa misliš o konkuirenci - Abit?
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

waters ::

Obstaja verzija + katera ima že vgrajen firewire katerega imam že na Pci vodilu. Abitke so siser dobre, vendar sem več dobrih stvari katere me zanimajo slišal o Epox - kah.

LP

schurda ::

V bistvu ima res Epox nekaj prednosti pred Abit-ko,, vsaj po mojem. (vsaj kar sem bral po navodilih) Stvari, ki so se mi zdele pomembne so:

1. napetost jedra do 2.2V!!!. Kaj bi rad še več!

2. Nastavljanja frekvence AGP in RAM-a posebej, sicer ne vem kako je, ko višaš FSB, če grejo tudi tiste stvari gor, ampak vseeno.

3. debug display

4. FSB do 250 MHz

Ja, v bistvu imaš ta pravo logiko. Če kupuješ PC, samo da dela, oz. da vse dela na default, potem je vsaka plošča dobra. Če pa hočeš sistem naviti, potem moraš začeti pri bazi in to je matična. Osebno mislim, da sta za ekstremna navitja primerni samo dve firmi Epox in Abit.

Ne poznm še čipovja nforce2, (mi stari KT-jeveci), lahko da se tudi variante na KT lahko kosajo z nforce2, ampak še vedno Epox in Abit, jasno.

Pred dobrim letom in pol sem tudi jaz zamenjal ploščo. Najprej je bila Gigabyte 7VTX-e, a že po mesecu dni sem jo prodal, ker ni bila sposobna visokih overclockov. Tako sem pristal na Abit.

Nakup dobre matične SE splača! Samo, če veš zakaj jo boš rabil.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje Tbred-ov A in B (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Navijanje
168063091 (25514) GaS
»

Socket 462 (A) AMD Athlon 1800+

Oddelek: Navijanje
491815 (1319) tiborrr
»

How to AMD Duron

Oddelek: Navijanje
401778 (1289) HyperKiller
»

Navijanje AMD 1Ghz

Oddelek: Navijanje
442062 (1526) OwcA
»

zima je zakon za podirat oc rekorde

Oddelek: Navijanje
382126 (1219) schurda

Več podobnih tem