» »

mis mx500

mis mx500

eR@S3R ::

Torej imam problem; mis(mx500) si deli IRQ s zvocno
in nemorem/neznam prestavt IRQjev na tiste kot jest hocem. V winsih je itak zaklenjen(XP, Me), v BIOS-u nimam za poenostavt IRQ na zeljeno vrednost, kaj naj potem naredim. Rabim pomoc! :D

boštjan ::

če ti vse dela ok,pol ne mrdaj nič.pri meni si kar 4 enote delijo ist IRQ,pa dela vse ok

eR@S3R ::

Vrjetn nebi mrdu :)) , ce mi nebi ok delal; recimo
ko igras kksn spil ala CS :P pa mas firewall vklucn in ob enem drzis smerne tipke pa gledas s misko zacne nehat delat tko na vsake tolk cajta spet zazna, al pa ko recimo tud brez FW delas z misko pa recimo mal bols vrtis wheelmouse se tud zatakne za kaksne pol sekunde in podobno... Hehe al pa se clo neha odzivat in mors reseterat pc! Torej kwa je zdej problem kle, verjetn IRQ... bi mi mogoce kdo povedu resitev (aja mis je pa itaq cist nova...)?

boštjan ::

si probo z najnovejšim mouseware 9.75

globoko grlo ::

mal čudn je da si miš, k je na usbju, pa zvočna delita irq, nevem


probej odinštalirat driverje za zvočno pa miš pa probej še enkrat

eR@S3R ::

Ja sem probal s temi driverji.

Odinstaleranje driverjev nebo pomagal sem ze probu, itaq je to v biosu zapisan katera kartica bo mela kater irq, sam kokor pravm jest v biosu nimam tega(sem ga ze flashu na novejso verzijo, pa probal tud IRQ10 rezerverat za eisa/isa slot, sam je fora bla potem da so se zvocna pa mis preselil na IRQ11 pol :D, shot v glavnem) Nevem verjetn bi bla resitev to da ce bi vn fuknu zvocno pa jo prestavu na en drug PCI slot? a je se kksna bol easy fora, a lahko sploh programsko spremenis?

Golden eye ::

Bergi nimaš pojma:D CS :D LOL
ups>:D

eR@S3R ::

LOL Integer!:D
Dej a ve kdo :D?

Golden eye ::

BTW: probej dat miško na PS/2?!:\
Al pa na kakšen drug USB prklop, drgač pa probej kakšen programček na netu najt da bi to popravu, sigrn je kaj.

ampak CS...LOL:D

eR@S3R ::

Ves ni razlike na ps/2, ce je kriv IRQ.

Zdele sem se jebal s temi IRQji v BIOS-u pa nc nisem uspel popravt.. eh shit. Sem pa ugotovu da lahko vklops funkcijo ki enabla krmiljenje IRQjev: ali jih sam BIOS automaticno porazdeli ali pa jih OS. Sam tud ce enablam da OS ravna z IRQji in jih opravlja nemores sam nastavt teh smotanih IRQjev. Jest bom ponoru :-). Bi bil mogoce kje nekdo ki bi mi znal povedat kaj in kako?

Ja sam CS integer ;), kaj se ti zdi cudne kle :D, upras na igricarskem forumu al pa na discharged forumu o CSju ti bo vse kmal jasno, seveda ce ti ze ni:DDDD.

eR@S3R ::

HAHA, sem bral mal na netu o teh tezavah s IRQji in ugotovil da je kriv le in samo MS ko je uvedel v win2000 in XP IRQ sharing. Vse lepo in prav, samo stvar v resnici nedeluje vredu kot bi morala, povzrovi na nekaterih konfiguracijah zmansanje performansa in kot kaze tudi uporabe nic hudega slutece in uboge miske kot je mx500. Zdej razmislam ce je mogoce kriva sama mis.. sam bi reku da ni.. ah **** MS!

Kaj pa a mogoce kdo ve kaj o service packu 1 za XP, a odpravi to tezavo s sharanjem IRQjev? Si bom cimprej poskusu zdl to.

TylerDurden ::

Odvij ven vse komponente na PCI vodilih, jih označi s številkami, nakar napiši še vse številke na listke. Nato daj listke v kapo in žrebaj katera kartica bo šla v kater PCI.
Ponavljaj, dokler ne bo več štekalo.
Let\'s make some soap ...

boštjan ::

eR@S3R,ja kaj pa še ti brez SP1 delaš,takoj daj to gor

Han ::

Skoraj ne morem verjet, da v biosu ne moreš nastavit IRQ za posamezno PCI režo. Lahko izklopiš ali spremeniš IRQ za USB? Nekaj se mora dat spremenit, drugače je plošča blizu podna. Katera sploh je, mimogrede?

Če lahko, preizkusi miško na drugi mašini... Mogoče je pa res defektna - miška namreč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

eR@S3R ::

Tko zdej sem instaleru SP1, brez spremembe kar se tice miske.

Plato mam K7T266 Pro (MS-6380 -> ce komu to kej vec pove :p)

Sem pregledu celoten manual vceri in ni duha ne sluha o spreminjanju IRQjev za posamezno PCI rezo, le to da das na voljo posamezen IRQ ISA/EISA oz PCI/PNP, druzga nic!

Nevem, mislm da mis ni "defektna" (bom pa sprobu kmal na enem drugem pcju) ampak ta qrcev :D IRQ.

eR@S3R ::

TylerDurden ->

To nebo pomagal ker sem bral na nekem x forumu kjer so se ubadal s tezavo IRQjev v XP in 2000. Recimo model je mel 3 kartice na istem IRQju sharane pod XP ko je odstranu ostali 2 kartici je sla koncno tista kartica na samostojen IRQ, sam ko je pa dal druo pa tretjo kartico nazaj notr se je zgodba zal ponovila.

Sej pravm baje je M$ kriv s svojim IRQ sharingom k ga je uvedel ze v win2000, sej hardware deluje v takem nacinu sam performanse takega sistema se zmansajo. en je imel zaradi tega ko je imel 3 kartice na enem IRQ razmerje tock v 3dmarku 1:3 skor ko ni imel shranih irqjev (vn je dal pac tiste kartice in se enkrat zmeru). Tko da samo v recimo ME bi se dal tole rocno popravt. Ali pa se morda motim?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IRQ v Windows XP - problemi

Oddelek: Strojna oprema
61093 (1026) OwcA
»

mama plata in mrežna kartica se sovražita

Oddelek: Pomoč in nasveti
161351 (1171) Jaz
»

Kako spremeniti IRQ za razne kartice v XP-jih?

Oddelek: Pomoč in nasveti
281838 (1488) AngelOfDeath
»

What the Hell

Oddelek: Pomoč in nasveti
141406 (1211) DarkHand
»

le zakaj??

Oddelek: Pomoč in nasveti
132034 (1825) Bungee-

Več podobnih tem