» »

Količina RAM-a

Količina RAM-a

dynr la ::

Pozdravljeni,
trenutno imam v računalniku vgrajeno eno palčko RAM-a po 4GB, 1333MHz. Zanima me, ali naj dokupim še en identičen RAM, se pravi 4GB in 1333MHz? OS imam Windows 7 Ultimate 64bit. Zanima me koliko se bo to poznalo pri delovanju računalnika oz. kakšne bodo izboljšave.

cen1 ::

Če trenutno nimaš težav v kakšni zahtevni igri ali ob poganjanju več programov naenkrat.. potem ne boš opazil nič. :)

dynr la ::

Tule sem prebral, da če ti med delom praska po disku da je dogradnja dobrodošla. Pri meni ne praska vedno, učasih ko delam več stvari hkrati(Mozilla Firefox, nalaganje določenega programa, iskanje datotek po disku, ....) pa kar začne mleti.. ni moteče ampak nimam dobrega občutka k mi tm melje :8) Ob strani imam Ram in CPU meter. CPU se ne dvigne čez 20% RAM pa je strogo okoli 50%..

cen1 ::

Po disku ti začne bolj intenzivno "praskat" če je treba uporabiti disk kot dodatni pomnilnik ampak če imaš še 50% prostega temu očitno ni tako. Ko imaš odprtih več programov je logično da bo tudi disk večkrat dostopan ker ga morda vsak program nekaj časa potrebuje, kar pa ne pomeni da jim manjka pomnilnika. Iskanje datotek po disku pa tudi ne poteka v pomnilniku in je logično da se disk rabi.

Če ti ni žal 20€ ok ampak dvomim da bo kakšna razlika. Bolj bi se poznal kak SSD.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cen1 ()

dynr la ::

hvala. tut mal sm gledu po youtube primerjava 4 vs. 8 pa se pri igrcah recimo tut pozna pri FSP-jih.. pa pri prehodu računalnika iz spanja v delovanje, odpiranju programov....

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dynr la ()

Sssaga ::

Kdo to bluzi? Sam imam 4x1GB pa ni potrebe po več rama, ker ko igram nimam AutoCAD projekta, MeGUI encode 1080p in podobnega odprtega, kar nuca tako ram kot cpu.
Ravno včeraj sem prepilal Alan Wake in imam OSD s celotno ifnormacijo o tem, koliko se porablja celoten komp. Verjemi, da ni razlike med 4 in 8 GB, poraba pri vklopljenem travniku, firefoxu, skypeu... pač mala nepotratna šara, mi je porabljalo od 2200 do 2600MB fizičnega rama. Grafa venomer na 99% -> 40-55 FPS.

Ko sm testiral i3 sistem s HD 7770 in gledal porabo rama v špilih, res ni potrebe bilo po 8 GB; kupil sem jih izključno zaradi nizke cene.

Če nisi odvisnež od zgoraj omenjenih projektov, potem je 4 GB dovolj. Danes se kupi 8GB rama, ker so poceni in seveda v obliki 4GB ploščic.

Aja, pa če ti Alan Wake ni dovolj, naj ti povem, da špilam večina AAA špilov (poglej moj YT kanal) in ni špila, kjer bi NUJNO nucal več kot 4 GB rama. Še GTA IV je ven metral zaradi 2GB limita aplikacije.

Razliko med špili se pozna tistim, ki imajo odprte v ozadju zahtevne programe, posledično trpi celoten sistem-CPU tudi.
Večini folk bi zadostoval 4 GB rama in sam raje razliko-pa čeprav je dandanes majhna-vnovčim v boljši GPU->tukaj pa je tistih 8 FPS +

Kot je nekdo rekel: SSD je razlika, prehod iz 4GB na 16GB? Razen če si hardcore uporabnik raznih zahtevnih appsov, kar 90% folka ni. Prehod iz 2GB na 4 GB je opazen, na več pa ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Sssaga ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadgradnja RAMa?

Oddelek: Kaj kupiti
406767 (6414) loader335
»

Sestavi.si (računalnik) komponente (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8715556 (14388) gljis
»

Windows 7 32bit vs. 64bit

Oddelek: Operacijski sistemi
396856 (5964) Blisk
»

Intel X25-X (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Procesorji
14211081 (8348) lopov

Več podobnih tem