» »

Remote shutdown - dostop zavrnjen 5

Remote shutdown - dostop zavrnjen 5

JogurtJagoda ::

Naredu sem domačo skupino. Zdaj pa hočem preko CMD-ja ugasnit drug komp pa mi napiše "Dostop je zavrnjen. (5)"

Firewall sem ugasno,

Tudi z raznimi remote shutdownerji sem probu pa mi napiše da nimam neki pravic za dostopanje. Prosim razpište se malo, če kdo vsaj kaj ve.

NeMeTko ::

Jaz uporabljam nircmd - orodje zmore cel niz praktičnih posegov na oddaljenem računalniku.

Drugače pa ti verjetno razna shutdown orodja odrečejo poslušnost, ker nimaš pravih privilegijev na oddaljenem računalniku.

XsenO ::

Se mi zdi, da če nista v isti domeni ne bo nič
1 + 1 = 1

xerror ::

zaženi cmd kot administrator remote računalnika pa bo šlo.

JogurtJagoda ::

Ne dela :(

Zdaj jst sem ustvaro domačo skupino. In zdaj na enem kompu ko grem npr. pod moj rač. se vidi na levi strani nekje na sredini ta uporabnik na drugem računalniku s katerim sem ustvaro domačo skupino. In ko jst kliknem nanjga mi pokaže npr slike, dokumente in vse kar je on označo da bo delil z mano, je pa še ena mapa kjer piše uporabniško ime, ko kliknem dvakrat nanjo se mi odpre neko odkno kamor moram vnesti uporabniško ime ter geslo. Ker gesla drugi računalnik ni imel sem ga ustvaril. Nato sem na svojem računalniku vpiso njegovo uporabniško ter geslo in mi je uspelo da se preko svojga kompa lahko ugasnu tadrugi komp. In potem sem jst lepo tadrugi komp resetiro da bi vido, če še vedno deluje po rebootu in seveda sem geslo odstranu.

Nakar pa potem na mojem računalniku tadrzuzga nisem mogu več ugasnit, ker ni bilo pravo uporabniško ali geslo. Domačo skupino sem ustvaro na novo a vendar brez uspeha da bi prišel do tistega kamor sem prišel prej (oz uporabniško ter geslo je spet narobe). Torej narediti se da in napaka je nekje drugje da drug računalnik mojega ne spusti noter. Probu sem že tut v gpedit.msc a brez uspeha. S tem problemom se bavim že 7 ur pa po googlu skačem pa po youtubu a povsod so neki forumi, kjer imajo enake težave a noben ne da konkretnega odgovora.

Upam da ga dobim na slotechu, ker do zdaj ste znal vedno pomagat.

Pingest med obema kompoma dela normalno, dodal sem pravilo v firewall ki sem ga najdu na googlu tko da to povezovanje mi je delalo tudi ko sem imel firewall na on. CMD sem zagnal kot administrator.

Še pozna kdo kakšno drugo rešitev?

Zgodovina sprememb…

amigo_no1 ::

secpol.msc
-> Local policies, user rights assignement -> Shut down the system.


Kakšne privilegije ima tvoj novo ustvarjeni uporabnik ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

JogurtJagoda ::

Tut to sem že probu v secpol pa imam administratorske na onem kompu, potem sem dodal še Everyone iz mesta oz. iz rač. na katerim sem to nastavljav, torej na tistem tadrugem, potem pa sem dodal še enega in sicer ime računalnika iz katerega bi upravljal tadrugi komp in potem sem spremenil še iz mesta (torej WORKGROUP), kliknem ok pa napiše da je prišlo do neke podaljšane napake. Če pa na mojem kompu s katerim želim upravljati drug računalnik naredim to da vpišem ime računalnika drugega kompa potem pa se mi pojavi spet to uporabniško ime pa geslo, kjer pa je spet vse narobe kar vnesem.


Jst ne vem več ka naj naredim

mastah ::

kot prvo oba administratorja morata imeti enak password če želiš izklapljat remote na drugo, ali pa brez password potem pa moraš v gpedit.msc nek vklopit allow empty password

JogurtJagoda ::

Ne štekam zakaj bi morala imet enak password, če mi je pa včeraj delalo tut če ni blo enakega passworda in enakega uporabniškega imena. Password sem pač dal en drug, ker sem moru vnest password tam ko ga je zashtevalo, kot sem že reku pod "Domača skupina" pa potem vidim mapo z uporabniškim imenom iz drugega kompa. Torej potem sem naredu na novo domačo skupino pa ne deluje več.

To kar si ti napiso, sem prebral ko sem brskal po googlu in so pisali da to ni odpravilo njihove težave

mastah ::

če delaš preko cmd-a z ukazom shutdown -m \\imepcja je obvezno da sta enaka userja in pass-a, za ostale programe pa ne vem

JogurtJagoda ::

Če ti pravim da je delalo potem ko sem jst vnesu uporabniško ter geslo. Ampak po rebootu in odstranjevanja gesla na drugema računalniku ne deluje več. Niti ko ustvarim na novo domačo skupino.

JogurtJagoda ::

Pravzaprav sem zdaj probu tut ta način da je enako uporabniško in enako geslo na obeh in tut ta opcija ne deluje


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows ne more odstraniti gesla

Oddelek: Pomoč in nasveti
242629 (2117) amigo_no1
»

lan omrezje med PC in laptopom

Oddelek: Pomoč in nasveti
6562 (499) chrispy113
»

domače omrežje in skupina

Oddelek: Omrežja in internet
81718 (1669) guly
»

Povezava z oddaljenim namizjem - KAKO?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81729 (1657) farko
»

problemi z mrežo

Oddelek: Omrežja in internet
121600 (1436) PaJo

Več podobnih tem