» »

Nenaden "nemoteč" problem z računalnikom

Nenaden "nemoteč" problem z računalnikom

Venum ::

Evo imam q6600, 8800gts 512mb, 4gb rama in asus p5n-e sli. Aja pa napajalnik je tagan 480w.

Uglavnem uporabljam ta računalnik že vrsto let, pred kratkim se je pa začelo nekaj dogajati in sicer vsake tolko monitor zgubi signal iz grafične (pač no signal) in ko resetiram in dam iz elektrike je vse vredu še nekaj časa..Uglavnem to se dogaja zlo na random ko je računalnik obremenjen in ko ni (igre in namizje-surfanje). Enkrat mi je uspelo 7 dni brez tega problema, ampak se je vseeno pojavil. Uglavnem vse se dogaja zelo na random (torej ni pregrevanje-temperature vseh komponent so ok). Kaj mislite da bi lahko bilo narobe? Izgleda bolj hardwarski problem (upam da ne) ali softwarski?
Pač na računalniku mam naložene obične reči (par programov in kodeke). Sistem je windows 7 64bit in je dokaj na novo naložen. Naj še omenim, da je možno, da se je to začelo dogajati ko sem v računalnik namestil nov disk in na njega inštaliral novi windows.

Matev ::

lahko da si fasal kak virus

ali pa zgolj prezrači računalo - s sesalcem - da ponovno vzpostaviš primerno hlajenje

eric_cartman ::

lahko je fuč kabel od grafične do monitorja.. Če imaš na voljo kakšno drugo grafo al pa kabel.. premenjaj pa boš videl kaj in kako...

amigo_no1 ::

Zamenjaj/prešlataj sata kabel, preveri hdd z orodjem proizvajalca (full scan): Diagnostična orodja in reševanje podatkov s trdih diskov .
Preveri kondenzatorje na MB https://slo-tech.com/clanki/06002/ (glej slike).

Naredi offline Av scan:
http://www.avira.com/en/support-downloa...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Venum ::

Torej ravnokar testiram disk s tem programom (hvala!), še prej sem pa odprl kišto, jo spihal s sapo (se je kr neki prahu nabralo na režah), vzel dol hladilnik od grafe in se znebiu praha pod hladilnikom (pri ramih-ga je blo kar nekaj). Uglavnem spihu sm vse povezave oz. vso elektroniko. Sem pa že prej enkrat opazil, da je temperatura za gpu ambient (torej okoli gpuja) zelo visoka (ubistvu je bla nonstop okol 80 (v idle) in 90 med gamingom, ampak je tut tak čudno variralo, da ko sem restartu kišto je bla 31 stopinj, pol po ponovnem restartu pa spet v višavah. Sem pa še opazil, da sem mel malo "priškrnjen" dvi kabel od monitorja in sem to rešil. Zdej bom pa vidu kaj bojo pokazali testi za disk in od antivirusnega. (btw a sploh obstajajo takšni virusi, da bi izklopli povezavo od grafične do monitorja? )

amigo_no1 ::

Ne, prej je kabel krivec.

Venum ::

Okej, potem nebom dal AV pregleda. Glede kabla je pa takole, da sem ga glihkar migu levo desno uglavnem ni da ni in je blo vse vredu. Tut takrat ko se mi je to zgodilo je biu kabel pri miru (nazadnje sem gledal serijo). Pa kabel je tut vredu prišravfan tako v monitor kot v grafično. Glede teh pregledov diskov me zanima ali morem dat vse diske pregledat al sam sistemskega?

stock ::

Glede na to da se gre za 8800 serijo je najboljše začet kar tu :) Verjetno se kartica poslavlja oz. bi ji ji pasala kakšna sauna/peč :)

z00s ::

Živjo.

Glede saune/peči. Jaz sem imel ravno ta teden težave z grafično (črte, pike po ekranu) --> pregrevanje. Potem sem odstranil čim več plastičnih delov in jo dal v pečico na 200 stopinj za 10 min --> sedaj deluje, vendar gre med gamingom na 90 stopinj (brni, kot na letališču) --> bom nanesel pasto in navil ventilatorje do konca, potem bi pa moralo biti v redu.

Riff ::

ja peka pomaga tud jaz to delam z 8800GTS, je šla že 3x v pečico :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vertiakla črta čez ekran

Oddelek: Pomoč in nasveti
417428 (2765) KTr1sk
»

Pomoč pri diagnostiki resnih hardwerskih težav

Oddelek: Pomoč in nasveti
282463 (1680) MrStein
»

grafična crkuje (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
677547 (5851) shadeX
»

ALI grafična Dela ali NE??

Oddelek: Pomoč in nasveti
13837 (679) Freaxx
»

Monitor se mi na čase obarva v svetlo rumeno barvo

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
8855 (801) Brane2

Več podobnih tem