» »

Dvojni problem na laptopu - zaslon in hdd

Dvojni problem na laptopu - zaslon in hdd

najk ::

Pozdravljeni vsi forumaši,

na vas se obračam v upanju da boste imeli kakšno dobro idejo kaj je narobe z računalnikom - prenosnikom. Problem je sledeč: naložil sem nov operacijski sistem win 8 ter nato naložil še driverje za grafično. Ker sem hotel preveriti delovanje grafične sem zagnal igro worms world party (povsem nezahtevna igra) in ugotovil da deluje bolje kot pred naložitvijo driverjev. Vendar je med igro izginil kurzor miške, tudi na desktopu se ni pojavil. Preostalo mi ni drugega kot da resetiram računalnik. Vendar pa se ob prižiganju slika na zaslonu ni več prikazala, zaslon je ostal povsem črn.
Sprva sem mislil da je problem v grafični, saj sem letos imel računalnik že dvakrat na popravilu zaradi skurjene grafične. Vendar pa se mi zdi da sedaj to ni problem, saj sem prenosnik priklopil na dodaten monitor, in slika je bila - samo na dodatnem monitorju. A to ni vse - windowsi se nočejo več naložiti. Funkciji repair in reset pc ne delujeta, javi napako: drive partition is locked.
Hotel sem nanovo naložiti windowse, vse lepo dela (seveda je slika samo na dodatnem monitorju), zatakne pa se ko pridem do opcije kjer se izbere na katero particijo inštalira operacijski sistem. Tukaj pa mi ne pokaže trdega diska. Moralo bi biti 280 gb free diska, vendar te particije ni. Sta samo dve drugi particiji (10 gb oem particija in 350 mb), ki pa nista namenjena brisanju oz. spreminjanju, itak pa sta premajhni. Zdi se mi da bi moral zaznati še četrto particijo (vsaj ob prvem inštaliranju win 8 je bila zraven), vendar ne vem če je sedaj potrebna.
Torej, sedaj imam dvojni problem: ne morem priti do windowsev ali jih ponovno naložiti in zaslon je ves čas črn, pomagam si lahko le z dodatnim monitorjem.

Prenosnik je 4 leta star Acer aspire. Če bi kdo rad vedel še kakšno informacijo je z veseljem napišem... prosim za kakšno konstruktivno debato, hvala.

najk ::

Nihče nima ideje? Da dodam, sedaj zaslon dela, vendar se sistem noče naložiti (še vedno piše, da ne zazna particije na katerem je sistem inštaliran). Niti ne vem točno zakaj se je slika vrnila na zaslon, kar sem naredil je bilo da sem v biosu nastavil D2D Recovery na enabled, če ma te kej fore. V Biosu tudi kaže trdi disk kot primarno particijo, tako da mi ni jasno zakaj ga sistem ne zazna.

Spajky ::

Na drugem kompu si pripravi "live Rescue CD/DVD" z neta in pol rešuj (Bios: Boot device : Optical drive 1st) ! Če imaš prijatelja ki zna delat z orodji za particije in MBR, naj ti on to uredi. Šla ti je particijska tabela na disku oz. MBR poškodovan. Lahko, da bo uspelo ročno popravljanje podatkov particij diska ...;)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

najk ::

Zdravo,
Spajky hvala za ideje. S kolegom sva potestirala disk in ugotovila da je z diskom vse v redu. ChrystalDiskInfo začuda ni pokazal nobenih errorjev na disku. Torej težava ni v disku(?). No ko sem to izvedel sem trdi disk dal nazaj v laptop in vse je spet delalo!? Inštaliral sem OS nazaj in računalnik je delal lepo...za 2 dneva. Danes pa spet, inštaliral sem driverje za grafično, resetiral komp, in ko se je prižgal, zaslon ne dela več. Če priključim laptop na dodatni monitor tam slika dela. Na laptopu pa se zaslon za spremembo prižge, vendar ni na zaslonu nič (sivo ozadje in kurzor). Kot da ne bi hotelo naložiti windowsev, čeprav jih ko preklopim na drug monitor. Nimam več ideje kaj bi lahko še bilo krivo. Sem tudi uninštaliral driverje za grafo in še vedno nič.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490425520 (9159) jedateruk
»

Ubuntu vprašanja (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1061179330 (48169) poweroff
»

VGA port ne dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
111414 (1024) rodzy
»

PC+USB Android=VIRUS

Oddelek: Pomoč in nasveti
191886 (1365) helo

Več podobnih tem