» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
5 / 133
»»

andrej ::

saj je zelo podoben povecavi v Photoshopu, samo ce uporabis samo 3x opticni mas celo sliko, ki jo lahko povecas. Ce pa ze v aparatu das zoom pa zgubis del slike, ker je samo del povecan. Tudi poti vec nazaj ni. Ti se vedno lahko vsako sliko povecas v photoshopu ce hoces. Ce pa mas digitalni zoom pa vec ne mores prit na "original" nazaj.

Border ::

Oj,


rabu bi en fotoaparat za prosti cas... plaza... kolo... itd... Vse slike si bom arhiviral na CD, tu pa tam pa dal kaksno razvit max na 10x15...

Nasu sem en digitalc za 17.000 SIT...

MUSTEK GSmartmini2:
- 1208 x960
- 1.3M pixels CMOS sensor
- 16MB SDRAM
- 320 x 240; 90 second/clip 15FPS
- USB
- Lithium Ion polymer batter, charger inside
SLIKA:


Kaj pravte...? Ke vbreden svoje cene...???

mitfif ::

Tudi jaz se odločam za nakup Canon A70 ne razumem pa ene stvari. Airman pravi :

Aja, filmi: eden izmed razlogov, da sem kupil ta fotkič je bilo tudi neomejeno snemanje filmov (beri: kolikor dopušča kartica). Na 16MB lahko spravimo 42 sekund mpeg filma 640x480 z zvokom, na 128 6 minut, na 1GB pa kar 45 minut (16 fps).

Alec999 pa pravi, da lahko snemamo samo 30s.

mitfif ::

Pardon. Ugotovil, da ima Airman Sony P72.

Alec999 ::

:D
yp tko je pr A70 ...
30 sekund 640x480
3 minute 320x240 al pa 160x120 .. nazalost :) mogoce bo pa ksn firmware upgrade v bodoce

lohka pa po 30 sekundah spet zacnes snemat naprej ce mas dost velko CF kartico :)

ferjan ::

firmwara žal ne bo, ker je to omejitev medpomnilnika. :(

Border ::

Zakaj ne odgovorite na moje zgoraj zastavljeno vprasanje?

No, moj kolega je iz nemcije prpelav en digitalc MAGINON SX330z:
- CENA 45.000 SIT
- 3.3 MPX
- 3x optical zoom
- 4x digital zoom
- 8 Mb flash kartica
- USB kabel
- video kabel
- potrebuje 4x baterije
SLIKA:

Kaj pravte na to ponudbo? Ce vam posteno povem, ko sem testiral zoom ma to je bols, da ga neb mel, vrjetno je to pr vseh 3x optica digitalcih enako. Deluje vredu, sam premalo pribliza. Res pa je, da je bols ko pa nic :-)

Mi lahko kdo poslje sliko, ki so slikane od ZNOTRAJ z aparatoma Sony DSC-P72 in Canon A70. Naj mi polsje na mail border_uros@hotmail.com . Slike bom primerjal z tem fotoaparatom od kolega. Ce ne bodo nc bolse se mi ne splaca dajat se 40 jurjev zraven... ce pa bodo pol pa nimam kaj studirat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz ()

andper ::

Border: Recimo jest, kot bolj tak FirmaMož, se ne bi nikoli odločil za firmo Mustek ali Maginon v digitalni fotografiji. Ampak, če imaš priložnost preizkusiti digitalca in si zadovoljen z njim, potem ne vem zakaj ne. Sicer sem pa jaz (malce pristransko) za Canon. :)

Border ::

Oj,

primerjal sem fotografije posnete v hisi od CANONA A30 (2.1) in MAGINONA SX330z (3.3), pa sem prisel do zanimivih rezultatov. CANON RULAAAAA!!!! Slike so pri maginonu bol temne in prevladuje rdeca, medtem ko so pri canonu (2 leti star model) odlicne...


Sedaj se odlocam med dvema modeloma:
1. OPCIJA
- Sony P72.......... 95.000 SIT
- Sony flash 128....28.000 SIT
CENA:................123.000 SIT

2. OPCIJA
- Canon A70....... 100.000 SIT
- povnilc z bat.... 8.000 SIT
- flash cart 128... 10.000 SIT
CENA:.............. 118.000 SIT

Na oba modela se da dobiti se kaksnih 7% popusta!!!!

Sedaj pa tisti, ki imate izkusnje PROSIM svetujte katerega naj izberem????

Ima kdo izkusnje se z CANON A300, res je, da nima opticnega zooma ima pa enako konfiguracijo kot A70 pa je 40.000 SIT cenej... ce bi pa hoti kej prblizvat pa stopis par korakov blize... vsi vemo, pa da za profesionalno rabo tud P72 in A70 nista...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Border ()

Darko ::

Ne vem kje imaš te ponudbe. Rolan v MB ponuja Sonyja za 83KSIT in 128Memory sticka za cca 20KSIT. MIxi pa ima ponudbo za Sonya in 128MB Lexar za 101KSIT.
Večji problem je, ker Canona A70 ni na zalogi, vsaj v MB ga ne najdem. Vsi pa pravijo, da je Canon boljši od Sonyja glede slike.

Glede poceni aparatov Nikon Coolpix 2500 za 49900. Mislim, da gre za dobro firmo za 2M piksla 3x optični zoom in ličen majhen aparatek.

Mnogo ljudi tudi trdi, da je 2M pixla popolnoma dovolj za amatersko forografijo, vendar pa vsi težijo k 3,3 ali celo 4 oz. 5 Mpixlom. (menda jih ima običajna fotografija cca 18Mega)

LP Darko

Faceman ::

Sem se odločal med Cannonom A70 in Nikonom Coolpix 3100. Po testu obeh sem se odločil za slednjega,ker ima lepše slike pa lažje je delat z njim (tako da tud moja mama zna slikat :D ). Cannon sicer ima nekaj več nastavitev, vendar jih povprečen uporabnik nebo nikoli uporabljal.

Zdaj imajo v avstriji posebno akcijo...Nikon Coolpix 3100 stane 379 evrov, v paketu dobiš še hitri polnilec z 2100 mA baterijami, ki jih napolni v dobrih dveh urah 8-)

Zraven aparata sem kupil še torbico in 256 Mb kartico (gre gor 320 slik najvišje ločljivosti), vse skupaj je po odštetem davku prišlo 426 evrov.

sneguljka1 ::

border: kar sem jaz gledala, se ti v mixiju najbolj splaca, za keteregakol se bos odlocil. A70 tud dobis s kartico 128 za 98.612 + polnilec 7.790. Pr Sonyju pa tud mors kupt polnilec z baterijami ker ma tud prilozene sam navadne baterije. Jih pa dobijo konec tedna.:) Lep pozdrav.

koyotee ::

ej border za cene poglej na www.gambit.si

bos dubu dost cenej k je sony dsc p72 v akciji! pa olympus c 350 zoom tud!
LP
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

flipflop ::

Mi lahko kdo,ki ima Canon A 60 ali Nikon Coolpix 2000 pošlje kakšno sliko na mail? Sem gledal na www.dpreview.com in slik posnetih s tema fotoaparatoma nimajo.

MAIL

LP

Za Canona sem že našel slike. Me pa zanima še koliko časa trajajo baterije?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

bili_39 ::

flipflop:
Mislim, da iščeš nekaj takega: klik
na vsaki strani izberi iskan model in primerjaj fotke...
Canona A60 ne boš našel (tukaj), v splošnem p pravijo, da je slika enaka kot A70 - isti procesor, samo resolucija je manjša...
lp

bili_39 ::

Faceman: za enako ceno sem pri nas nabavil 3100, 256 kartico in dodatne baterije..

flipflop ::

bili_39,hvala za link,je zelo uporaben.

Ampak zdaj pa res ne vem,kaj bi bilo boljše:Canon A 60 ali Nikon Coolpix 2000? Bolj se nagibam k Canonu,je pa Nikon za 15k cenejši. :\

bili_39 ::

Ni za kaj.
Glede odločitve pa dobrodošel v klub. Če si opazil je to težava vseh (dokler se enkrat ne odločiš - najpogosteje pri prodajalcu, ko oba modela primeš v roko..). Zanimivo pa je, da ko se enkrat odločiš, boš z nakupom najverjetneje zadovoljen, kar kaže na to, da so ti fotoaparati večinoma vredni svoje cene..
lp

jurck ::

Kaj pa pravite na Olympus C-350 ZOOM? Ima kdo izkušnje z njim?

L.p.

Border ::

Oj,


ej flipflop tvoj link je ZAKON... ma tu se lepo vidi, da je SONY slabsi od CANONA in NIKONA. Od znotraj nima lepih slik, al pa tam niso znali slikat z njim... :-)

Skozi forum sem videl, da so aparati v AVSTRIJI dosti ceneje kot pri nas. Ste tako dobri in mi poveste nekaj URLjev od avstriskih prodajaln fotoaparatov (lahko so smo imena prodajaln). Sem iz okolice MBja!

Kje se pa naj bols placa kupit foroapatar v Sloveniji? Sem iz okolice MBja!

daylight ::

ok.. vidim da se tukaj vec ali manj pogovarjate o kompaktnih kamerah. ali je mogoce vseeno kdo k ga zanimajo tudi SLR digitalne kamere visjega razreda? jaz se sedaj odlocujem za nakup Canon EOS 10D. prebral sem ze veliko testov, zanima me se le ce ima kdo izkusnje s tem aparatom, predvsem kako je z goriscno razdaljo ki se pri standardnih canon objektivih poveca za 1,6X (ali se mocno pozna? ker se mi zdi da je ta faktor relativno visok, nastane pa zaradi dimenzij tipala ki so manjse od 35mm filma)
lep pozdrav

iso2000 ::

daylight: Mislim, da prevladujejo kompaktne kamere zaradi preprostega razloga: Money, money, money...
Sam praskam na kup za Fujifilm 602Z - to je nekakšen hibrid SLR-a in kompaktne kamere. Vsaj tako so ga označili drugi.
Drugače pa me zanimajo tudi SLR kamere - vendar je to tako, kot pri avtomobilih višjega razreda - jih lahko samo gledam in cedim sline. Sicer pa mislim, da moraš precej slikat, da opravičiš takšen nakup - vsaj zase tako mislim.

LP

mitfif ::

www.peluga.at , www.grazcamera.at , www.mediamarkt.at , www.metro.at vse to je v Grazu. Najceneje boš dobil v Pelugi pa tudi nazaj dobiš 17 % MWST.
Drugače pa www.geizhals.at

andrej ::

daylight: jaz imam D60, ker je predhodnik 10D. Uporabljam jo za sport, kjer me povecana goriscna razdalja ne moti, ravno nasprotno. 1.6x je lahko problem samo ce hoces panoramske slike. recimo ce mas 24mm leco ta na tem fotoapratu postane 38.4mm. Cisto odvisno za kaj bos ta aparat rabo. je pa aparat spica.:D

flipflop ::

Border,tisti link je dal bili_39.

Pred pol ure sem se vrnil iz Celja,sem šel na lov za A 60,ampak sem bil tako pozen,da je bil samo še Merkur odprt. Imeli so sicer A 70 in to za 99.990.Pol pa vprašam prodajalca,če imajo A60,pa pravi da nimajo in da ga ni trenutno za dobit,da je pa A70 zelo dober.Pol mi je še pa A 40 pokazal,ga maoj za 90k,pa sem se raje obrnil in šel.

Verjetno bom zdaj naročil Canon A 60 pri www.mixi.tv (pri www.rolan.si piše,da ga dobijo po 15. juniju).

Aja,a je ta polnilec ok klik?

Ne rabim takega ki napolni v uri ali dveh,ampak čez noč.8-)

Edit: Mogoče kdo ve,kje imajo Canon A60 tudi na zalogi,ne samo da ga prodajajo?;(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

daylight ::

andrej: ja vem.. pri teh aparatih se pac mnozi x1,6 da dobis pravo goriscno razdaljo. aparat bom potreboval za zelo razlicne namene.. najvec pa art fotografija. koliko pa je stal d60 ? drugace naj bi bil precej podoben 10d, ceprav naj bi pri temu naredili veliko izboljsav pri barvah in kvaliteti slike. kaksne objektive pa uporabljas?

Border ::

Oj,

pravkar sem prisel domov iz testiranja Sony P72... cena 83.000... zelo dobre fotke dela... vreden svojega denarja... delal sem fotke v temi tako da sem stestiral flesh... pa vam povem odlicne fotke... stestirals sem optical zoom in dela odlicno...

...kaj naj recem...

... vsi ki kupujete robo med 50 in 90k, izberite SONY P72...

AKCIJA V LJ... za 100.000 SIT sonyP72+64MB+torbica!!! --- BIG BANG


ajd

andrej ::

dayligt: uporabljam Canon 50/1.8, Sigma 28-105 in Sigma 70-200/2.8. Takrat sem dal zanj 2000 EUR.

iso2000 ::

Sedaj sem pa pred dilemo postavljen: kaj kupit?
Po daljšem brskanju po netu sem svoj izbor dokončno skrčil na : Fuji FinePix S602Z ali Canon G3. MP mi niso tako zelo pomembni. Bolj mi je pomembno kako se obnaša naprava med slikanjem in, da lahko s čim manj brskanja po menijih pridem do vseh ključnih nastavitev. To omogočata oba aparata. Fuji ima večji optični zoom (6x), Canon (4x). Fuji ima elektronsko iskalo - slika ki gre na LCD, se vidi v iskalu (majhen zaslonček - spominja na SLR kamere), canon ima klasičnega tunelskega.Kar me pri canonu moti je uporaba posebnih akumulatorjev, medtem, ko uporablja fuji klasične AA6 baterije. Kolikor sem našel slik na netu, se v kvaliteti na oko ne razlikujejo preveč. Je pa Canon malenkost cenejši od Fuji-ja.
Večino slik bom imel za na net in na cd-jih. Kakšno bom morda kdaj tudi sprintal, vendar v ne prav gromozanskem formatu. Vse lastnike obeh kamer , bi zaprosil za njihove izkušnje. Še posebej me zanima kako se obneseta ob nočnem slikanju. Morda kdo ve kje na netu so kakšni nočni posnetki narejeni z eno izmed teh kamer.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iso2000 ()

iration ::

Večino slik bom imel za na net in na cd-jih.

Ma kupi si raje kakšnega cenejšega za to, kar ti rabiš. Na tvojem mestu bi kupil fotoaparat za tretjino tega denarja.
Kar se pa baterije tiče: sam imam G2 in sem navdušen nad baterijo in to vsekakor ni slaba stran fotoaparata.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

iration ::

Tole je en primer bolj večerne (in ne nočne) fotke, narejene z Canon G2 (tehnologija je ista kot pri G3, afaik).
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

ferjan ::

tole sem dobil danes na mail od Anni d.o.o. ...mogoče bo pa koga zanimalo:

Danes bomo slovenski javnosti predstavili Samsungov digitalni fotoaparat Digimax V4.



Aparat odlikujejo:
- 4.0 mega točk
- 3x optični zoom, 4x digitalni, skupaj 12x zoom
- Schneider leče
- 9 različnih načinov napajanja
- 6 cm super makro
- video z zvokom do kapacitete kartice
- uporaba fotoapaparata kot diktafon
in še bi lahko naštevali...

Cena... no, to je pa druga zgodba... Zagotovo ste pomislili na kakih 150 ali 170 tisočakov. Tale digitalec bo vaš proračun obremenil za celih 99.990 tolarjev (seveda je davek državi vključen)!
Če boste karakteristike primerjali z ostalimi fotoaparati, boste ugotovili, da je tale Samsungov digitalec nakup meseca (če ne vsaj leta)!

ferjan ::

Aja pa še tole: Prihaja Canon PowerShot G5...več info na DPreview

Kdaj in po koliko pa bo v Sloveniji bo pa potrebno vprašati uvoznika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferjan ()

MadMax ::

Cena je glede na karakteristike res več kot ugodna.
Toda šele čas (praksa) bi pokazal dejansko kvaliteto slik in ostale kvalitete ter napake aparatusa....
Karakteristike na papirju so itak vedno napisane v + proizvodu.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

flipflop ::

No,jst sem se zdaj odločil,da si nabavim Canon A 60. Vendar pa je problem,ker beštije nikjer v SLO nimajo. Zato me zanima,če kdo ve za kakšno štacuno v Sloveniji (ali v Avstriji),kjer ga imajo na zalogi?

LP

iration ::

G5 bo 900€/$.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

flipflop ::

Še eno vprašanje: nekdo mi je omenil,da naj bi namesto Canona A 60 vzel Olympusa C-350 ZOOM. Specifikacije obeh verjetno poznate,mene pa zanima,če se mi splača dati 20k več za Olympusa? In potem dražje plačevati tudi xD kartice,ki si sicer v Avstriji cenejše,ampak vseeno.

flipflop ::

Evo,odločitev je padla,Canon A 60.Glede na to,da slik razen izjem ne bom razvijal,mislim da je to dobra izbira,dobim ga pa jutri.

Nekaj me pa zanmima glede baterij in polnilca: koliko dlje držijo 2100 mAh od 1800?

LP

ferjan ::

flipflop: Za slabih 17% dlje. :D

boštjan ::

hippopotamus ::

Folk, a ma kdo izkušnje z canonom ixus400? Men je všeč, ker je tako majhen, ga lahko v žep spraviš... Edin keš bo treba skupi spravt...

Clone ::

Glede tistih ki jih zanimajo razloke med Olympusom c-350 zoom in canonom a60/70, jaz sem sprobal oba, razlika je v tem da ima pac Olympus malo ve mega pixlov, ampak slike pa niso vredu, robovi so zmazani in se bare so nikakve. Canon ima pa ql barve, tudi jaz si lastim canona a60.

hippopotamus: ixus 400 je zakon aparat, tudi tega sem sprobal, lahek, majen , 4mega pixli, lepe barve. Fren da par makro posnetkov in moorm rect da se je v tem razredu se najbolje odrezal, boljse kot S50. No to je spet samo moje mnenje, ker so bile vse slike slikane na Avto, ce bi se malo poglobil bi bilo gotovo boljse.

L.p.

Clone

TriSiX ::

Jaz se odločam med Canon A-70 (355 EUR) in Olympus C-740UZ (530 EUR). Sem se že čisto odločil za A-70, potem pa sem šel gledat primere slik na www.imaging-resource.com/:
-> A-70 Foto
-> C-740UZ Foto
in sem videl, da ima A-70 veliko slabše barve in bolj meglene slike! Sicer ne vem koliko so tiste slike realne, a če je v resnici tako, bom verjetno vzel Olympusa! Pri olymposu me seveda najbolj privlači ZOOM in neomejeno zajemanje videa! Canon pa me najbolj mika zaradi cene! Do sedaj pa sem imel IXUS I in z njim sploh nisem zadovoljen, zato sem v dvomih, če bo A-70 kaj boljši!

Če ima kdo katerega izmed aparatov, ga prosim če mi pošlje kakšno fotografijo (po možnosti pokrajine). sub.zero@email.si Hvala!

flipflop ::

Clone,tvoje besede so me pomirile8-) . Bom kupil A 60,zanima me pa,katere baterije priporočate?

Alec999 ::

flipflop >> jst ti toplo priporocam NiMh GP 2000 mAh AA po 1200-1300 sit kos ... ce pa rabs se polnilc pa kup GP komplet za okol 7 cukov

Clone ::

flipflop:
Za baterije se samo podpišem po Alec999-a. Jaz sem si kupil Gp Power Bank 3 polnilec in zraven dobil 4*1800 MAh Baterije za okoli 6000 SIT. Zdržijo pa na Canonu A60 do 400 posnetkov s prižganim LCD-jem in Fleshom, brez LCD naj bi pa zdržale za okoli 1000 posnetkov. Priporočam da si kupiš še 4 dodatne baterije(jaz si bom vzel 2000MAh in torbico seveeda :D ) Če te pa zanima kašne so slike pa povej pa ti ksno sendam, samo povej kaksno (blizu, dalec, makro,....)

L.p.

Clone

Clone ::

TriSix:

Olympus C-740 ma res ql zoom, res hvale vreden, samo optika je pa bolj tako, nevem zakaj ampak barve mi niso ravno pri srcu, (niso salbe, samo pri canonu so lepše (bolj žive)), pa ne delam reklame samo vse živo sem sprobaval ko sem sam kupoval.

Priporačam ti da oba sprobaš ali pa se odločiš kaj ti pomeni več, Zoom ali kakovost slike. Lahko ti jaz svoje primerke sendam od C-740 in A60(isto kot a70 samo z 2Mpix)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Clone ()

flipflop ::

Clone,kar pošlji mi kakšno sliko,makro in ponoči ali v temi(mail je v profilu). Jaz sem ga dobil šele danes,pa še ne znam kaj veliko z njim delat. Večinoma uporabljam kar auto,ta vikend bom pa navodila podrobno prebral,da bom lahko z ročnimi nastavitvami kaj delal. Sem si pa kupil NiMH baterije GP 2000 mAh,1340/kos. Polnilec dobim jutri verjetno. Sicer sem pa zaenkrat naredil 40 posnetkov,ves čas s prižganim LCD-jem,pa priložene baterije kar lepo delajo.

Se mi pa slike zdijo res lepe,razen nekaterih,kjer se mi je tresla roka,pa še zoom sem imel.

Mam pa naslednje vprašanje: V kratkem si bom moral kupiti še 128 MB CF kartico,ker je 16 MB za Superfine premajhna. Mi katero še posebej priporočate? Mlacom ima TwinMos za 8k.Verjetno bom vzel kar to.

LP

Border ::

Drgai kolegi!

Pravkar sem narocil Sony DSC-P92 ... cena 100.000 SIT Mislim, da mi ne bo zal, za tak gnar ga ne dobis nikjer... redna cena 150.000 SIT

ko ga dobim... vam sporocim realne teste... sedaj sem testiral A60 in A72 sta oba enakega ranga...

ajd

PaJo ::

hippopotamus: Jaz sem ponosno lastnik Canona ixus 400. Fotic je enostavno super zadeva in glede na to da sem ga nabavil za 100k SIT, vsekakor vreden svojega denaraj. Najboj mi je vsec to da gre lepo v zep, dela lepe slike, ma dovolj opticnega zooma in snemanje 3min filmckov zadustuje vec kot dovolj:D Ce bos uporabljav ta veliko resolucijo in najvecje detajle ti vsekakor priporocam 512MB CF karto, ali pa vsaj 256MB.
Ce rabi kdo se kaj vec infota povejte, fotic je enostavno zakon, predvsem zato ker je majhen in dovolj zmogljiv.:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
««
5 / 133
»»