» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
39 / 168
»»

drejc ::

Kaj je to zaen nateg?

V7 L19EM 19' LCD 83.160,00 sitnih na jae.si

spektrum ::

Ma zakaj bi bil V7 L19EM za 83Ksit nateg?
To je čisto ena lepa realna cena.

Poglej:
http://www.geizhals.at/a101754.html

Želim si še veliko takih nategov, več kot jih bo, bolj bomo Evropa.

Border ::

ljudje jaz vam povem, kupte si samsung 19" sm 193p! Jaz ga imam in je zakon!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

marnit ::

Border: kakšna je odzivnost v igrah (povej kje si vse že sprobal), kej ghostiga?

Drgač pa bi vas tuki na forumu prosu za nasvet:
Vem, da (relativno) kmalu na SLO trg pride Samsungov 913N (februarja). Jez ga skoraj ne mislim čakat ker mislim kupit tegale Philipsa. Sam me še vseeno mika tistih 8ms. A ga je kdo že sprobal? A se bi se ga res splačalo čakat?

[MYTiX] ::

A ima kdo izkušnje z Dell 2005FPW? Na netu ne najdem nobenega zanesljivega testa. Ful ga hvailjo ker je 16:10. Zanima me predvsem če je na nivoju Dell 2001FP in če mogoče prikazuje boljšo črno barvo kot 2001? Kot sm bral na AnandTechu, dela črna barva probleme 2001 in sta v tem pogledu Samsung 213T in 193P mnogo boljša. Kar se pa tiče odzivnosti je pa zgleda ta Dell boljši. Predvsem me mika zaradi cene onkraj luže in če ga bi na kakšen način lahko uvozil (lahko tudi iz Nemčije če je tko poceni).
podpis

mimax ::

Strinjam se s tistim, kar je cewc včeraj napisal - pri BOF-u je treba pazit, ker včasih prodajajo reklamirane primerke kot nove. 193P sem najprej vzel domov na probo, ker ni bilo DP sem ga obdržal.
Nato sem šel še po Philips CRT in prepričan da tu nima kaj biti narobe sem že dan prej nakazal denar. Ko sem ga dobil, je zadnje strani smrdelo kot da se kaj smodi, poleg tega je bil umazan ekran in mastni odtis prsta na belem okvirju => torej definitivno ne nov, ampak očitno vrnjen v reklamacijo.
Vrnil ga nazaj, ta je bil njihov edini primerek, denar so rekli da bodo nakazali (še čakam), in ga vzel nato pri PC H.AND.

Zato je treba vedno prej pogledati, pa naj bo še tako 'tovarniško' zapakiran.

Redman ::

Zdej sem si gor naložu program cleartype in so črke veliko lepše na mojem 710t...A je še kakšen tak program za izboljšanje slike in napisa?Kolk mate drugi naštiman cleartype contrast?Jst mam 1980.

[MYTiX] ::

Sm dobil kar vredu ceno v Italiji za te Delle klik
Te cene so brez Davka (20%) ampak še vedno cenejše od naših. Me ful mika.
podpis

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [MYTiX] ()

spektrum ::

Nekateri jemljete LCD-je na reverz npr. v BOF-u, jih doma testirate in iščete mrtve pike. Ubistvu nimam nič proti, do denarja ni lahko priti in razumem željo imeti brezhiben primerek. Vendar LCD-ji pač spadajo v določen razred glede na število dovoljenih mrtvih pik.
Mogoče pa to le ni preveč fer do preostalih naivnih kupcev, ki prinesejo domov stestiran, od nekoga zavrnjen izdelek, ker se na zadeve pač ne spoznajo.
Nekateri (tudi spletni) trgovci v Nemčiji zahtevajo 10% višjo ceno za garancijo, da dobite res model brez pik. Marsikdo bi bil to pripravljen doplačati. Pravično pa bi bilo, da se modeli, ki ne gredo skozi, ponudijo z določenim popustom. Niso namreč vsi taki PIKOLOVCI in mogoče bi z veseljem kupili LCD z nekaj pikami in popustom.
Pri nas pa ti prodajo monitor, ki pravzaprav sploh ni več nov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: spektrum ()

mimax ::

Se strinjam s tabo spektrum.

Meni se je sicer bolj kot za DP šlo za to, da sem se odločil, kateri monitor naj vzamem z vidika barv/uporabnosti (le na enem od štirih sem pravzaprav odkril DP).

Toda v trenutnem sistemu bo naslednji kupec za mano prejel že odprto (četudi lepo nazaj zapakirano) robo, še slabše pa je to, da mu napak (na katere sem opozoril) sploh ne bodo povedali.

Zavrnjeni monitorji bi morali spadati v neko 'rizično' skupino, ki bi morala imeti ugodnejšo ceno.
Osebno bi bil pripravljen plačati malo več za monitor garantirano brez DP.

Primer:
cena A - garantirano brez DP (kot doplačilo)
cena B - običajna cena na trgu (neodprti, tovarniško zapakirani)
cena C - rizična (že pregledana in zavrnjena) skupina (kot popust, z navedbo napake/št. DP)

Seveda pod C ne smejo spadati reklamirani primerki, ki imajo drugo tehnično napako, pa jih ponovno prodajajo (kot se mi je pri ceni B zgodilo pri CRT) ali več kot 3, 5, 8 DP (odvisno od proizvajalca).

Kitty ::

Spektrum
Maš sicer prav, da ti ni vščeč, če dobiš lcd, ki ga je nekdo drug zavrnu zaradi pomanjkljivosti. Tle ti sploh ne oporekam. Edino ena stvar me malo moti. Praviš, da izdelek ni nov, če je odprt. Ni rečeno. Če je odprt lahko tudi pomeni, da so ga v trgovini testirali, če je z njim vse ok. Tovarniško zapakiran lcd ti ne daje garancije, da nima dpi, razen če kupiš lcd zero dpi, kar pa tudi več stane. In po treh mesecih ti še vedno nihče ne bo zamenjal tudi takega, če ne izpolnjuje vsem dobro znanih številskih kriterijev.

Mimax
cena A - Že obstajajo za določene znamke, ki ob nakupu garantirajo zero dpi.

cena B - Kakšno garancijo ti pa to nudi? Tudi tistega slabega je nekdo prvič odprl...

cena C - Misliš, da ga je trgovec dobil s popustom, ker ima pomanjkljivosti? Verjemi, da ga trgovec, če bi vedu da je slab, niti ne bi nabavu. Al pa je mogoče nekaterim všeč, da se potem po forumih piše, da prodajajo slabe lcd-je? :D
Popust bi v tem primeru moral dati najprej proizvajalec, da bi bilo smiselno. Sicer pa je proizvajalec tisti, ki tukaj dopušča napake.

jerry2000 ::

Keyser Soze: Pred pol leta še nisem vedel tega :-) Oziroma sem vedel koliko ceneje je zunaj, samo prej je bila še špedicija in carina po pošti, zdaj pa lahko preko klika naročimo iz tujine in poštar prinese, nihče nič ne vpraša...

Jerry
Jerry and Tom

Zgodovina sprememb…

mimax ::

Kitty :
A) Vmešavanje proizvajalca

Če bi proizvajalec poskrbel za to, bi bilo sploh sanjsko, ampak malo verjetno. Oni dopuščajo X% izdelkov z DP in jih še malo ne mislijo posebej prodajati, prodajajo kar vse skupaj. Lepo bi bilo, ko bi jih že v tovarni razvrstili v 1., 2., 3. klaso ipd. in temu primerno predpisali cene.

B) Kaj lahko naredi trgovec sam brez vmešavanja propizvajalca

Trgovec prodaja LCD po ceni B. Stranka zahteva garancijo, da kupljeni LCD ne bo imel DP, zato mu to garancijo ob nakupu dodatno zaračunajo (cena A). Stranka doma ugotovi da ima DP, zato mu ga morajo brez vprašanja zamenjati. Na novem ni DP in je zadovoljen, starega bi pa prodajalec moral naprej (kot rizičnega) prodajati po toliko nižji ceni (ceni C), kot so sprva prvemu kupcu več zaračunali za garancijo.

To je moj pogled na to :)

Kitty ::

Kaj pa, če se dpi pojavi po dveh dneh od nakupa?8-O Trgovec ti bo računal "garantirano brez dpi ob nakupu" (po tvojem predlogu). A boš ti potem lcd nesel nazaj in zahteval, da ti vrne denar, ker se je dpi pojavil, ti si pa plačal jamstvo, da jih nima?
Žal tvoje ideje niso uresničjive. Problem bi morali začeti reševati v proizvodnji, ampak kot izgleda, nimajo interesa, ker ljudje še vedno kupujejo lcd-je tudi pod takšnimi pogoji. Tukaj sta na slabšem oba, tako kupec kot prodajalec.
Verjetno ne bi bilo takšnih garancijskih pogojev, če bi bil problem tako enostavno rešljiv. :)

marnit ::

Zupančič:
Iiyama e-481S > 82%
NEC 2VM > 88%
Philips 190S > 85%
ProView PL976s > 78%
Sony HS94P > 92%

To je bil mini test tako da ni nič kej preveč obširen....

AtaStrumf ::

Na garancijo, da je brez DP bi bil postavljen nek razumen časovni rok, tako kot je to pri vseh garancijah in je problem rešen. Jaz takoj doplačam za tako garancijo in naročim on-line iz tujine, še vedno krepko ceneje kot pri nas >:D.

Drugače pa folk, za 2005 se govori, da bojo cene LCD-jev kar fajn padle, tako da če se vam glih ful ne mudi počakajte še mal.

Sebastian ::

Loup, mimogrede hvala. Sicer pa sem prejšnji teden kupil 17" Neovo F-417 za 70.000 SIT. Za ta denar je za normalno uporabo zelo v redu. Drugače pa sem najbolj vesel tega, da je toliko boljši od CRT. Piksli so še vsi živi, za dolgotrajno gledanje je pa super. Sem mislil, da bo resolucija problem, pa sem se hitro navadil nekoliko manjše pisave, zanimivo. Lahko bi še našteval, pa bom raje počakal na vprašanja, če bo koga kaj zanimalo...

mimax ::

Baje se le obetajo spremembe glede DP, vsaj tako piše tu :

http://english.chosun.com/w21data/html/......0412300018.html

Tu piše, da Samsung po 1.1. zamenja kompletni LCD panel v kolikor se pojavi v roku pol leta kakšna crknjena pika. Verjetno gre sicer za dodatno marketinško potezo, ker pričakujejo, da bo tržni boj v l.2005 precej hud. Cene bodo padle, zamenjava že za manjše št. DP itn.

@ Kitty : kot pravi AtaStrumf, mora biti na garancijo postavljen nek razumski rok (npr. zgoraj omenjenih pol leta).

Kitty ::

Ja, se obetajo... V Južni Koreji>:D
Še vedno trdim, da za garancijo ni pristojen trgovec. Nima nobene veze, kaj si mi želimo, če proizvajalec postavlja take garancijske pogoje.

mimax ::

Res je.

Ampak če je zdaj v Južni Koreji, bo čez ... tudi pri nas.
Sploh pa je vsak tak premik dobrodošel. Proizvajalci se morajo malo zbuditi in videti kak 'DP scare' vlada med kupci. Tisti, ki bo prvi ponudil tako garancijo, bo tudi več prodal. Po tržni logiki bi se zato to moralo kaj kmalu zgoditi.

Kitty ::

Sicer ni prav najbolj logično, da cene padejo in poleg tega 6 mesecev velja še garancija zero dpi .
Koliko lcd-jev bi v pol leta proizvajalci dobili nazaj? Kdo bi plačal stroške transporta?
Lepo bi bilo, če bi bilo tako, ampak iz ekonomskega stališča ni najbolj smiselno. Mislim, da je bila to samo še ena izmed reklamnih potez...

mimax ::

Nekateri se bodo borili za kupce z znižanjem cen, drugi z boljšo garancijo (poprodajne storitve) ...
Seveda je vsaj 70% to le reklamna poteza (vsaj dokler ne razvijejo tehnologijo do stopnje, ko se zero dpi ekonomsko splača) - četudi bi pri višjem razredu npr. pri Sony-u HS94P za 200.000 že zdaj lahko zagotavljali tudi to (glede na razliko do drugih).

Iztok Smolic ::

LP

Pred kratkim kupil 19" samsung 957MB in ga bom moral vrniti v trgovino.

Zdej se pa nagibam k LCDju sicer:
17", 1280x1024 do nekje 100 tisoč. In se mi žal niti ne sanja katero firmo kaj šele model. Uporabljam bi ga predvsem za grafiko in pogled kakega filma. Zdej vem da je blo ze 1000000x to vprasano sm nekak ne najdem prevega odgovora...

najlepša hvala
-----------/------------

Dead_Eye ::

Zdej osebno še nimam LCD-ja, ampak če bi jaz kupoval bi vzel samsunga 710T (98k v enaa).
The one and only

Iztok Smolic ::

Samsung SyncMaster LCD 710T 17" -- 115.560,00 SIT
Monitor LCD 17" Samsung SyncMaster 172X -- 117.000 SIT

Razlike v ceni ni, kot pa sem razbral iz prejšnih postov je na papirju in v praksi 710T veliko boljši.

Zanima me kako so kaj modeli drugih firm? HYUNDAI, LG, ... je med njimi kaj na ka bi lahko padel moj uč ?
-----------/------------

marnit ::

Po oceni revije Monitor ima LG prvaka med 17". Imenuje se LG Flatron L1730P (dvi in vga, 97k). Absolutno priporočam samsung, sony (čeprav je slednji malo draži), oko pa še vrži na kakega philipsa ali neca (če ti bo kakšen všeč, ga poiskušaj vzeti na "reverz" - upam da se tko reče)

Myth ::

Kaj pa je narobe z LG-ji?
Eno vprašanje še, v kateri trgovini pa imajo tako veliko izbiro, da lahko vidim v živo še Sony and stuff z LG-ji??
en LP in BZ
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

baker ::

Jaz se pa zanimam za Samsung SyncMaster 913N.
Se ga kje v Sloveniji dobi (če je odg. ne ali veste kdaj bo v SLO prišel)?
Ali kdo vsaj približno ve: cena tega ekrana v tujini je 500eurov, koliko bo tukaj?
Sicer pa kakšne so kaj izkušnje s naročanjem po pošti iz tujine?

Hvala!

LP, Matej

jerry2000 ::

Izkušnje z naročanjem iz tujine? Kaj res ne more nihče prebrati niti par postov višje ali kaj?
Jerry and Tom

baker ::

@Jerry2: Se opravičijem!
Sicer to temo spremljam >1 mesec in tudi tvoj post sem že prej prebral. Vseeno pa ni nujno, da če si ti dobil vse brezhibno da bomo brezhibno dobili vsi (zato sem se tudi zanimal za mnenja drugih).

Sicer pa: kje si kupil in ali si moral poštnino sam plačati?

Lp, Baker

jerry2000 ::

No seveda ni nujno da dobiš vse ok, tudi če jih pet napiše. Tudi v SLO ne dobiš vse ok. Poštnino sem moral plačati ja, 30 EUROv iz Nemčije sem dobil.

Jerry
Jerry and Tom

drejc ::

Ve kdo kje pri nas prodajajo Hyundai L90D+ ?

OldSkul ::

Zanimame koliko stane Samsung 193P v Bofu, ker ga mislim kupit. Toda šele čez 3 mesece. Zdaj pa me zanima če bo takrat že kaj drugega zunaj. Cena naj bi bila okoli 130 tisoč SIT.

marnit ::

Čez tri mesece pozabi na 193p, ampak raje glej za SAmsung 913N (odzivni čas 8ms; cena 125k). Pride februarja. Škoda zame osebno ;(

PDog ::

jerry2 a lahko pošleš naslov od ponudnika v Nemčiji pri katrem si kupil LCD.

lakotnyk ::

samo "N" modeli so analogni... tko da v bistvu bo treba pocakat na "T" model :D
les grandes hommes font des grandes erreurs.

jerry2000 ::

Dell-Premier service@dell-premier.de
LOGO-CONCEPT, U. Dortmund, Ostanger 17, 31135
Hildesheim, phone 05121-779772, fax 05121-7410-164

Zdaj je že drugi monitor na poti v Slovenijo, prav tako brez mrtvih pik za isto ceno :-)))

Jerry
Jerry and Tom

OldSkul ::

Pol bo pa Samsung 913N. Upam, da bo res tako poceni. Da bo analogen me niti ne moti preveč. Važno, da je na splošno dober zaslon.

Izib ::

Najprej vsem skupaj lep pozdrav, saj se prvič oglašam na tem forumu. Celo znanost ste že napisali na temo LCD-jev, sam meni vseeno niso nič kaj prida jasne tele zadeve. Nameravam namreč kupiti 19' LCD in močno se nagibam na LG in sicer model 1915S ali 1930P. Najbolj me moti razlika v odzivnem času 12ms drugi pa 25ms. Kje se to najbolj pozna in ali je res tako moteče, ker kolikor naj bi bilo meni znano ima 1930p dosti boljšo matriko in s tem tudi barve, kar pa pripomore k 25ms odzivnem času.

Glede na to da so nabavne cene brez davka za 1915s - 74.700sit in za 1930p - 91.000sit, bi me zanimalo vaše mnenje.
Na modelu 1920P, ki ima prav tako 25ms odzivni čas, sem testiral NFSU 2 in se mi je zdelo da kar vredu dela, res pa je da nisem mel nobene primerjave.

Prosim za nasvet ali kako drugo opcijo v tem cenovnem razredu.

Hvala
I

spektrum ::

JACK1 ::

ZDRAVO!
Mene pa zanima če mi lahko poveste katera je najboljša izbira lcd zaslona za okoli 100k SIT.
Zaslon naj bo 19 palčni.
Naj ima čim krajši odziv,dober kontrast,.....in vse kar je potrebno

Prosim pomagajte pri izbiri! do 100k.


lp.

Nagi Bator ::

Sem spregledal to temo in brezveze ustvaril novo, pa bom zdaj se c/p sem in upal da mi kdo odgovori v tej zmesnjavi:\
-------
Upam da si bo kdo vzel minutko in pokomnetiral moj izbor?
Monitor se bo uporabljal predvsem za "pisarniska dela" (word, internet) in pa za gledanje filmov.
Igre se bodo igrale zelo poredko.
Prvi izbor pa je LG Flatron L1930P
Vsec mi je da ima DVI priklop in moznosti nastavljanja monotorja po visini in zasuk za 90°, skrbi me pa odzivni cas 25ms zaradi filmov - vase izkusnje ?
Alternative so pa "Philips 190S" in "NEC Accusync 92VM". Najbolj kar me moti je odsotnost DVI priklopa pri obeh, s tem da ima Philipsov model 16ms odzivni cas, NEC-jev pa 25ms. NEC se tudi ne da nastavit po visini in ne obrnit za 90°. In ja, vem kako je z merjenjem tega casa :\ Ostale specifikacije vseh treh zadovoljijo moje potrebe!

TRIROG ::

Hej mene zanima ce je kdo ze testiral Philipsovega LCDja 190X5

Na tomsHardware so mu dal editors choice nagrado, to se je zgodil zdele januarja....

Jst mam drugace narocenega Samsunga 193P samo zdej sm kr mal (res mal) v dilemi

in sicer a je 20ms pri counterstriku napram 16ms tooooooook slabse?

A se mi splaca spremenit mnenje pa it na na philipsa, al kako ? Kaksne so vase izkusnje? s samsungom? S philipsim

gasperxp ::

hej

zanimam se za nakup še enega monitorja (lcd-ja). najprej sm zaceu gledat po crt-jih, sam ko sm vidu kok je lcdjim ze cena "padla" sem se odloča za lcd.

kaj mislite je ta kolkr tok ql lcd za ta deenar=?
http://www.nakupi.net/product.php?&prod...

drgac bom pa verjetno mal se pogledal za lg-ji, ker mi je zelo ql.

tnx

lp

LordWorm ::

Glede 15 incnih LCDjev je kar pestra izbira.
Kar se pa 19incnih tice, pa se vedno izstopa LG1915S, saj je kar nekaj lastnikov na joker forumu zelo pohvalilo ta monitor.Kljub analognem prikljicku je slika dobra itd itd...
Mati je rekla da ce si ga kupim da pol zraven.Ponudba me mika sam nevem ce bojo oci kej bol vesele glede na to da imam 100Hz CRT(Samsung).

Big_Al ::

913N - prva pošiljka naslednji teden - PPC: 100.500 SIT + DDV!!

LordWorm ::

Vau kir monitor!Sem prebral teste o njem in baje je zakon.Zanimivo da bo tudi ta monitor samo preko analogne povezave.Zgleda da zdej ko je LCD tehnologija izpiljena ni razlik med DVI in analognim(pri novejsih modelih).
A ta 913N pride v Comtron?

[MYTiX] ::

Med DVI in analognim se pozna pri višjih resolucijah, ko je treba več podatkov pošiljat na monitor. Tako sm bral že na par testih 20" LCDjev.
podpis

Sebastian ::

Citiram: "Garett33: Ponudba me mika sam nevem ce bojo oci kej bol vesele glede na to da imam 100Hz CRT(Samsung)."

Oči in glava bosta ZELO vesela, verjemi. Buljim cele ure in ni tistega čudnega občutka ali glavobolov kot pri CRT.

Izib ::

Kar se tiče CRT vs LCD, je moje osebno mnenje, da ko se enkrat na LCD navadiš ti je groza gledat v CRT.
Osebno že vrsto let buljim v LCD, ker pač za delo uporabnljam prenosni računalnik, ko pa pridem k strankam, ki imajo v veliki meri še CRT ekrane, me po cca 30min do 1 ure začne bolet glava, ne glede na to a je 85Hz ali 100Hz.
Pa da ne bo pomote, sem bil pred kratkim na pregledu pri okulistu in je moj vid popolnoma dober.

Je pa seveda to samo moje mnenje, seveda pa zna bit tudi prehod iz CRT na LCD neprijazen samo jaz sem se kar hitro navadil.

LP
I
««
39 / 168
»»