» »

Vodno hlajenje?

Vodno hlajenje?

Markoff ::

Sicer obcasno preberem kaj v zvezi z vodnim hlajenjem, a zal realno nimam pojma o njem. Zato mam v kisti 5 ventov in lahko si predstavljate, kaj to pomeni za moja usesa (in usesa sotrpecih).

Ker slisim, da ze narejeni vodni hladilniki niso najboljsi, me zanima, za koliko denarja bi mi kdo, ki se na to res spozna (vse v malem prstu) in ima izkusnje (ne iz clankov, ampak zares iz prakse), naredil eno vodnjo pahljaco za mojga Athlona 1600+ (odklenjen, a zaenkrat nefriziran) na ABit plati in grafo Gigabyte Radeon 8500 64MB, big tower ohisje. Predvsem se mi gre za tisino z moznostjo enga solidnega friziranja (ne pretiravanja) z "idealnim" razmerjem med ceno in kvaliteto.
Koliko placa to zasede izven kiste? V sami kisti ga je sicer se precej - ali je mozno zadevo vecinoma postavit v samo kisto?

Sem pac noob....

Yacksy ::

Mislim da se tu zbiramo sami taki, ki jim izgradnja svojega vodnega hlajenja pomeni neki izziv in možnost da se izrazimo na svoj, poseben način. Kdor je sistem skonstruiral tudi ve koliko dela in živcev gre v eno tako stvar.
Kompleti za vodno hlajenje so idealni za ljudi, ki so bodisi preleni ali preprosto nimajo interesa in vidijo le končni produkt. Tudi cena teh kompletov ni pretirana. Za doma narejeno vodno hlajenje boš porabil vsaj toliko, če ne še več denarja.
Predlagal bi ti, da si prebereš malo morje člankov, ki so na netu, malo prečikiraš teme, ki so bile že prebevljene tukaj in se potem odločiš kako naprej.
Je pa določen čar, če poseduješ unikat in ne le še en proizvod iz trakov velikih koorporacij. Pa še material imaš ves v kokoški:))

Fury ::

evo kokr jest berem slo tech..

Morpling blok 15k (rablen <10k)
pumpa <10k
radiator => odpad => zlo mal $$$ => glancanje
cevi & vsi cleni => ne vem kje => par 1000sit
vent 120mm ali 2 => 2-5k IC, HTE, mlacom...

to je to al sem se kej pozabu? :)


VASkO ::

blok 5kSIT
pumpa 7
2x120mm vent 4.5kSIT
radiator zastonj + glancanje
slauhi in prikljucki in voda + antifriz za jurja

bodom ::

vasko: a hocs rect da mi zrihtas posteno vodno hlajenje za ceno 20k?
blok bom pa itak sam nekje naredu...

kolk bi racunal za delo?

kaj pa ti morph? kolk hoces za vse skup, brez radiatorja?

aja..pa naj mi en tole pove...kako naj jst nardim blok, da bo cimbolj optimalen za hlajenje? al to pac po obcutku kar se mi zdi da je boljs? delal itak nebi jst:D

thanks, LP

Fury ::

morp kok racunas za MK4 ce je ze v izdelavi? kaj pa MK3? :) iz Cu seveda :)

Prodaja kdo rablen blok? :)

VASkO ::

bodom, jaz nic ne delam
to so samo cene, za koliko kaj dobis

jaz sem kupil blok za 5 jurjev in pumpo za slabih 7, radiator od yugota 22x15cx5 cm sem dobil zastonj, slauhi pa destilirana voda in antifriz pa pridejo okoli jurja. poceni, ce mene vprasas.

Kaboom ::

vodno pumpo sem kupil za malo pod 5k - doma naret blok iz bakra (1kg = 1kSIT) potreboval sem ga kilogram. vodno hlajenje bong stil ~2kSIT... ostalo je pa voda
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Yacksy ::

Če se znajdeš samo hlajenje ni drago. Sam sem dal dobrih 13 kSIT za mk3 blok+vzmeti+poštnina, dobrih 5 jurjev za pumpo, slaba 2 jurja za vodovod (bakrene cevi, kolena,....) in 2 jurja za posodo. Voda in cev je drobiž. Hladilnika sem dobu zastonj, za druge stvari sem se pa sam znajdel. Dragi so bli tudi ventilatorji, saj sem dal za 2 Sunona 6 jurjev (brez ležajev) in za 4 80x80 okol 3 jurje. Pa še za ostale 3 ventilatorje v sistemu 2 jurja, pa dobrih 5 jurjev za fan mate (sam doma naredil) Stroški se kar seštevajo. Če hočeš naredit dokaj lično in kvalitetno vse skupi košta. Tukaj ni debate.
Fora je v tem, da moraš met voljo, da se v kaj takega spustiš. Če se enkrat odloči za kaj takega ti keš ni ne vem kakšna ovira. :\ Moraš pa met potrpljenje pri takšnih stvareh.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vodno hlajenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
646362 (5099) LordWorm
»

tekocina za vodno hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
331983 (1412) Pyr0Beast
»

Kje kupit stvari za vodno hlajenje?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
302659 (1909) Eddy
»

Vodno hlajenje - Kompleti

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
291595 (1254) Gejmer
»

Vodni blok??

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231830 (1302) kayot

Več podobnih tem