» »

Kje dobiti Radeon 9500 Pro

Kje dobiti Radeon 9500 Pro

1
2
»

tito_si ::

Cosmo a pa si ti ziher, da jih v Grazu imajo?

Bartman - avstrijski MWST = slovenski DDV = italijanska IVA = nasplošno VAT (value added tax). Avstrijski in slovenski DDV sta 20%, zato pri uvozu robe, ki je bila izdelana na področju EU, iz Avstrije ne plačaš nič (OK plačaš 20% slovenskega DDV, ki ti ga v Avstriji povrnejo v obliki 20% MWST). Kompliciram :D . Če zadeve ne prijaviš in te dobijo, plačaš kazen, predmet, ki ga nisi prijavil pa zasežejo (ti ga vzamejo in se potem lahko samo še jokaš, oziroma ga lahko kupiš nazaj na dražbi, kjer zasežene predmete prodajajo).

Mala šola DDVja in carinskih prekrškov >:D .

Xplicit ::

btw :D : kje te predmete prodajajo (drazba)? :D

boštjan ::

pokliči na carino in pitaj.

tito_si ::

Točno tako kot je napisal boštjan. Drugače pa mora biti poziv k dražbi objavljen v sredstvih javnega obveščanja (časopisi, radio ...). Mogoče pa je kaj na njihovi strani.

ripmork ::

moj frend je dons kupu nov računalnik v megahitu
v Kamniku pa mi je povedal da imajo RADEON 9500 PRO,
vendar ga baje še niso nič stestiral.Ne vem ali imajo le enga
ampak imajo ga:))

tito_si ::

Ripmork a pa si ti ziher, da je kolega dobil 9500 PRO? Megahit ga na ceniku nima, ko sem pa poklical so pa rekli, da ga nimajo. Imajo Radeona 9500 z 128 Mb RAMa, ampak ta ima samo 4 cevovode, PRO varianta pa jih ima 8. Razlika ti je verjetno očitna. Glede na to, da je cena Radeona 9500 PRO v box varianti med 63 in 66.000 sit, je bil po moje tvoj kolega malo nategnjen, saj navadni radeoni 9500 stanejo pod 50.000 sit.

ripmork ::

ne,sej frend je kupil gf 4 ti,samo sem mu rekel naj vpraša
točno za radeon 9500 pro,pa je reku da ga majo samo ga še preizkušajo.zdej pa verjetno da ga še niso dal na cenik al pa kej tazga.

jst tudi nameravam nabavt radeon 9500 pro samo sem pripravljen mal počakat,ker se bodo vsi radeoni kmalu dost pocenil in ga bom (upam)lahko dobil za priblizno 55 jurjev.
pa upam da bom dobil od saphira različico ker je baje najboljša

tito_si ::

Če bi jih imeli že zdaj, je cena za PROja v Čipu v Žalcu 51.110 sit na gotovino (box varianta pa 63.900), pri Taipanu pa 54.000 sit za OEM. So mi pa v Čipu rekl, da bodo verjetno dobili samo box verzijo od FIC-a. Mislim, da je ta verzija tudi kar dobra, sem gledal na Ficovi strani so še hladilna rebra na ramih.

ripmork ::

sliši se dobro,druga stvar pa je kako kakovostni bodo
rami na grafični oziroma kakšna bo kakovost komponent.
Vsaj jaz prvič slišim za podjetje FIC...
toda pustimo se presenetiti:D

tito_si ::

Maš prav. :D

boštjan ::

FIC je dobra firma,vsaj po tistem kar sem jaz vido ko sem gledal primerjalni test 9700pro kartic.FIC je bil najbolji,toda ne s kakšno hudo prednostjo(1-3FPS)

ripmork ::

ravnokar sem si na hardocp še enkrat prebral test
radeona 9500pro in sem še bolj prepričan da je preprosto
kartica z zelo dobrim razmerjem zmogljivost/cena
čeprav ne bi imel proti še nižji ceni:D
-na strani ga celo priporočajo kot najboljši nakup med grafičnimi

tito_si ::

Ja in zakaj misliš da ga potem ni nikjer za dobit. Zato ker je zanič in se je ATI odločil, da ne bo prodajal slabe robe, ker je vedno na strani kupcev, ali pa zato, ker je to super kartica, ki bi jo vsi radi imeli in je ne morejo sproti dobavljat. Baje jih (9500 pro) ni za dobit zato, ker je skoraj celotno proizvodnjo pokupil Compaq za svoje računalnike. Ampak to je bolj rekla kazala novica.

Boštjan ti si nekje napisal, da imaš tega radeona. Kako ti pa kaj služi?

boštjan ::

kupo sem ga že na začetku februara,a se še ni pripelo iz Nemčije:'( oz. v začetku marca ga pričakujem.Kupil pa sem od firme connect3d in še to sem zadnjo dobo.že takrat ni blo za dobit sapphirovega modela,od herculesa in podobnih firm pa je bil predrag.

Clemento ::

Saj tudi r9500 ni od muh>:D
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO

ripmork ::

clemento,ti imaš radeona9500 ane?
a mi lahko malo poveš kako ti dela,če so kakšni problemi
kolko točk v 3dmarku2001-če si slučajno že meru?

Neuromancer ::

V Mlacomu imajo v tem trenutku še par Radeonov 9500PRO FIC.

Xplicit ::

kaj e ta FIC?

Neuromancer ::

Proizvajalec. www.fic.com.tw

Xplicit ::

a se splaca dat se 15k pa nabavt r9700 (navadn), sam mi je ze za 9500pro tezko dat teh 50k al kolkr ze stane :\

tito_si ::

Če dobiš kje Radeona 9700 za 65.000 sit, ga kar nabavi. Najcenejši kar sem ga jaz videl na netu je bil 77.000 sit pri taipanu.

boštjan ::

za 65k še ga nisem vido v kokoški,samo nemčiji.

Primoz78 ::

Pri Vobis-u v Italiji je XELO Radeon 9700, 128 MB DDR Retail 351,13 EUR ( brez IVE 292,61 EUR ), se pravi brez ive pride cca. 67 k sit. Ce mas koga ki ima propustnico se da zment da ti napisejo racun za cca. 50 k sit pa ga prineses cez brez problema...Sam na njihovi strani ga nimajo, ce jim pises mail pa ti posiljajo vsake 2 tedna nov cenik komponent v pdf obliki.


lp Primoz

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz78 ()

tito_si ::

Boštjan a si že dobil svojega PROja? Jaz ga še nimam in sem že skoraj obupal nad iskanjem. A se splača vzeti katerega drugega radeona?

boštjan ::

moj se po izoli potika:( ,kaj vem,maš kerega v mislih?

overman ::

jaz imam radeona 9500pro-128Mb in sem ga kupil v avstriji-cenejsi je pa se 17% nazaj dobis! dal sem 214 eur-17%=174=40000SIT! se splaca! Za prek carine pa ni problem ker je kar majhna!:P

JohnyB ::

V kateri trgovini in kje v Avstriji si ga pa kupil?
Apple iMac

tito_si ::

Boštjan mislil sem na navadnega 9500. Overman povej kje in kdaj si ga kupil, da pokličemo, če imajo na zalogi >:D .

boštjan ::

9500 se ne splača več,če misliš softmodat

tito_si ::

Ne, nič ne mislim karkoli lotat ali flashat. Pa sej bom počakal na proja ali pa sploh ne bom kupil računalnika:'( . Ker imam že vsega poln k.

boštjan ::

:D :D :D .sam sem mel srečo,da sem še zadnjega 9500 pro ujel,ker pol jih tudi v nemčiji ni blo za dobit oz.so bli samo cene so ble take da te je zvijalo.

tito_si ::

Ma ja saj ga ni nikjer. Sem klical par trgovin v Avstriji pa ga nimajo. Po slovenskih trgovinah pa me itak imajo že vsi poln kufer ker jim kar naprej utrujam. Kje so stari dobri časi, ko je bil moj Matrox še najboljša grafična na svetu? IN POL MI CRKNE;(( .

overman ::

Sigurno ga majo! Poglej www.peluga.at . Jaz sem ga tam kupil. Drugace pa je trgovina v grazu. se splaca.8-)

Xplicit ::

Dons sm su u pc plus pa so mi rekl da majo 2 Radeona 9500 Pro od saphirja - 55k +ddv

a se splaca pol uzet teha k je od saphirja (ceprav je mal drag :\ )?

boštjan ::

66k je za moje pojme preveč.ker se spomnim da so ga na gambitu meli za 55k

Xplicit ::

sm glihkr nabavu pr mlacomu domnevno prov od ati-ja za 58k, sam kao NI OEM varianta sam zakaj sm pol dobu vse v BELI skatli :\

bomo vidl kak dela k vgradim :)

tito_si ::

Ja končno sem ga tudi jaz nabavil, tudi pri Mlacomu, pa tudi retail varianto za 58.000 sit. Samo jaz sem vse skupaj dobil v vrečkah (treh) in ne v škatli. Je pa res built by Ati, ker ima P/N ki se začne z 102A. To pa na Atijevi strani piše, da je built by Ati. Kako zadeva deluje še ne vem, ker dobim računalnik šele danes (monitor sem pa že kupil). Bomo lepo zagnali novi 3d Mark pa bomo videli kaj bo (če bo šahovnica jo bom vrezal tistemu ki mi je prodal tako kartico na rit z eno malo zarjavelo britvico) >:D >:D >:D >:D .

Xplicit ::

pa k bos instaleru kartico - instaleri une driverje k jih dobis zravn na cd-ju, k men so se driverji dvakrat sesul k sm tanove iz neta instaleru, dons sm dal pa une iz cd-ja nazaj gor pa zaenkrat se dela - upam da bo se naprej

nevem pa zakaj se je sesul, sumim pa antivirusni program - pc-cllin k ob zagonu preverja vse dll fajle (baje) pa da se zarad tega ni mogl kej nalovdat, kaj pa jest vem... :\

boštjan ::

Pa ko si instaliro si onemogočo delovanje PC cilina?Če ma antivirusni program gor,ti vsak preverja d/l,no meni norton ziher

tito_si ::

Hvala za informacijo, ampak inštaliral nisem še nič, ker nisem imel cd-ja od XP, ki bi bil bootable :D . Danes sem to uredil, tako da bom jutri že lahko poročal. Zraven sem pa dobil Saphirove gonilnike, mam pa tudi tazaden Jokerjev DVD, kjer naj bi bili najnovejši gonilniki gor. Bom pa prej gonilnike inštaliral pa potem kak protivirusni program. Po moje bi to moralo delovati, a ne?

tito_si ::

Včeraj sem končno uspel obuditi računalnik v življenje. Najprej sem inštaliral gonilnike, ki sem jih dobil zraven kartice na CDju, zagnal novi 3D Mark in se zgrozil. Četrtega testa (za direct x 9.0)mi sploh ni hotel zagnati, pri prvem je še nekako šlo, druga dva pa sta občasno tekla celo po 4 FPS.

Potem sem te gonilnike vrgel dol in jih naložil z novega Jokerjevega DVDja (Catalyst 3.1) pa še enkrat zagnal 3d Mark. Prvič sem dosegel okoli 1200 točk, no drugič pa 3522, kar je baje nekako normalno. Sta mi pa vseeno testa z napadom na vesoljsko postajo in z babo + 2 trola tekla zgolj na 15-20 FPS. Četrti test (narava), ki ga je zdaj pognal, pa mi je tekel na okoli 50 FPS in še več ko je bilo na zaslonu veliko vode (baje naj bi bila samo ta narejena za direct x 9.0).

Zdaj moram zadevo samo še priklopiti na televizor, da bom lahko gledal DVDje. Kak nasvet kako to storiti in kje dobiti kable?

MrX ::

pejd u BigBang

boštjan ::

pejd u BigBang

bigbang je zelo drag glede rač.kompont

MrX ::

sej ne mislm komponent, ampak kable!

pia_luigi ::

A je že kdo zvedel kje v Sloveniji bi imeli 9500 PRO !!! na zalogi (retail ali OEM). Jest kličem okoli pa vsepovsod jamrajo, da jih verjetno sploh ne bo več.

boštjan ::

si že poklical SEM.Njihova trgovina naj bi jih mela ,samo cena je bolj zasoljena.

Bx ::

poglejte TUKAJ za Built by ATI karte
čeprav jih na ceniku nisem opazil
Bx

tito_si ::

Ja točno to sem naredil. kupil sem deset metrov s-video kabla pa en pretvornik za scart in zadeva lepo špila. Kar se kartice tiče - kje jo dobiti - jaz sem jo kupil pri Mlacomu (v vrečki brez kakršne koli nalepke, bila pa je reatil verzija (dobil sem še kable, DVI-VGA converter in Power DVD). Zaenkrat zadeva laufa, obvezno pa namesti najnoveše gonilnike, ker tisti ko sem jih jaz dobil zraven so bili do kurca >:D .

Ja pa še to. Tudi jaz sem slišal, da bodo 9500 PRO nehali delati od nekoga, ki je bil na Ce Bitu in je to zvedel od ATIjevega predstavnika.

MrX ::

koliko stane deset metrov s-video kabla pa en pretvornik za scart?

tito_si ::

V Big Bangu okoli 6.500 SIT. Sam meni se zdi, da imam s tem pretvornikom malenkostne težave. Poglej moj post v razdelku zvok in slika.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radeon-Nemčija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
975402 (4182) ferdo
»

Sapphire Atlantis Radeon 9500 Pro ali Enmic HIS Excalibur Radeon 9500 Pro?

Oddelek: Kaj kupiti
451723 (1240) falotXP
»

Ati radeon 9500 ali 9500 pro

Oddelek: Kaj kupiti
9972 (777) boštjan
»

RADEON9500 PRO tukaj ali ne?

Oddelek: Kaj kupiti
331677 (1274) morphling1
»

Radeon 9500 PRO (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
855639 (4009) Klemenn

Več podobnih tem