» »

Mostiček ali implantat

Mostiček ali implantat

oo7 ::

Nasplošno imam uredu zobe ampak zdaj se mi je pojavil en velik problem in to je spodnja enka.Pred 5 letim se mi je zob zlomil in sem dobil granolom.Tisti granolom smo pozdravili zob mi je zobozdravnica odbila cel razen korenine.V tisto korenino mi je vstavila en štift in nasadila zob gor.Zdaj po 5 letih se je pa ta zob spet razmajal in zagnojil.Tako,da ga je spulila s korenino vred in dobil sem antibiotike Amoksiklav,da sem pozdravil to okužbo.
Zdaj imam pa 2 možnosti.
Mostiček,ki mi ga krije v celoti zdravstvo.Se pravi,da mi zbrusi sosednjo enko in dvojko.Ta dva zoba naj bi bila zdrava imata pa oba zadaj belo plombo.Ampak zobozdravnica pravi če mi naredi mostiček,da se bo videlo,da je umetno,da ne bo preveč lepo.
Druga možnost je pa implantat,ki ga ne krije zdravstvo in je cena 1500 eur.Problem je pa še ta,da sem slikal zdaj in kost ni zadosti zaraščena tako,da implantata ne morejo še vsaditi dokler ne bo kost dovolj zaraščena.Se pravi par mesecev do 1 leta brez sprednjega zoba.

Kar se tiče denarja je to zelo veliko ampak za zobe bi še dal ampak,da sem potem brez zoba nevem od 6 mesecev do 1 leta je zelo veliko.Že zdaj,ko se s kom pogvarjam gledam v tla:8).Vsi so pa nekaj proti mostičku in brušenju zob čeprav bi mi ga lahko naredili takoj.

Kaj bi vi naredili na mojem mestu?;(

dope1337 ::

Implantant imho

Pa ne se spogledovati s slovenskimi zobozdravniki v tem primeru (samoplačnik boš tako ali tako). Moj tastari je šl pred letom dni na Hrvaško (mensezdi da v Varaždin) in so mu za ceno cca 1500-1700€ vstavili 2 implantanta (neki let je še garancije dobu se mi zdi - ne me za besedo držat). Še njegov osebni zdravnik ga je vprašal, kje so mu tak u nulo to naredli. Tako, da ti garantiram, da cena ne odraža kvalitete storitve. Zdej kakšnih cenikov ali kej takega res nimam, ve pa stric google vse.

Bi se pa na tvojem mestu vprašal, ali boš raje počakal 6 mesecev do enega leta in boš potem imel celo življenje uničen še zob poleg + tega, pa so (vkolikor sem seznanjen) z mostički nadaljni problemi, ali pa boš potrpel in boš lahko celo življenje grizel jabolke, kolikor ti srce poželi. Drugače pa ... če že kje ne šparat, je pa to na zobeh.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

figula ::

Včasih so delali tudi take začasne aparatke, ki se jim je reklo pajek. To je bilo ogrodje, na katerem je bil manjkajoči zobek, zadaj pa se je z žičkami zataknilo na ostale zobe. Lahko je bilo zraven tudi malo neba - za dodatno stabilnost.

Jabolk ravno ne bi mogel gristi. Bi pa bila po mojem mnenju to dobra začasna rešitev za čas čakanja da se ti kost pozdravi za implantant. Povprašaj še za to možnost.

RejZoR ::

Vse kar je rekel dope1337. Pri enkah definitivno ne šparat. Nekako od trojke oz štirice naprej ja, ker se tako ali tako skor ne vidi, enke pa bojo vedno na udaru, ko govoriš, ko ješ, ko se smejiš, vedno.
In je škoda, da ti zarad tega uničijo dva sosednja zoba, nakoncu pa še ne izgleda lepo in boš ves nesrečen, ker se bo na daleč videlo, da so popravljeni na veliko.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

francek1 ::

Tule boš implantant dobil za 295 €; naši zobarji so pravi oderuhi...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

T0RN4D0 ::

Tudi sam sem v podobni dilemi. Najprej moram porihtat eno štirico. Ta teden sem se pogovarjal z zobarjem in pravi da bi šlo z mostičkom in zaslonko tako, da bi se zbrusil samo en zob. ~400€.

Implantant ~1000€. Pa kolikor berem bo verjetno premalo.


Ima kdo izkušnje z implananti v zagrebu? Glede na to da moraš it nekajkrat tja opcije ala beograd odpadejo, v zagrebu sem pa v eni uri- toliko kolikor ponavadi čakam pri zobarju. Imam potem še 2 zadaj za porihtat in to skupaj nanese že kar konkreten denar...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

oo7 ::

francek1 je izjavil:

Tule boš implantant dobil za 295 €; naši zobarji so pravi oderuhi...



To je tudi zelo poceni zato,ker to je samo implantat brez zoba : Ponuda obuhvaća samo ugradnju implantata,bez suprastrukture i definitivne krunice.

Tam kjer sem jaz spraševal 750 eur implantat in potem te pride še 750 eur pa še zob.
Kar se pa naših zobarjev tiče se pa strinjam to so oderuhi,da ni večjih.

oo7 ::

Ravno včeraj je bilo na svetu na A-kanalu.Navadna krona pride 50 eur in porcelanasti zob pride 80 eur kljub temu,da več kot pol te cene zdravstvo krije zobozdravniku vam bo zaračunal še dodatnih 150 eur8-OTo pa so LOPOVI.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oo7 ()

Invictus ::

Implant.

Hrvaška je dovolj blizu da greš tja lahko tudi na "garancijsko" popravilo.

Samo shrani vse račune.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

oo7 ::

wini ::

Sem imel isti problem. Zgornja dvojka desno (se vidi še bolj kot spodnji zob). In zavarovalnica mi ni krila tega :(
Sem se odločil za mostiček in je blo rešeno v par tednih.
Dlesen se je lepo zarasla gor na mostiček tako da praktično se ne vidi nč.
Sem pa vzel vse max kvaliteto kar je bilo možno. Konstrukcija iz paladija (1g = je bil takrat skos 30€ zdej je okol 20€), pa keramika na isti način kot za implantat.
Občutek je bil na začetku čuden, ko ugrizneš čutiš pritisk pod vsemi 3 zobmi naenkrat (ker so pač povezani). Po 2 letih sem se privadil tako da je vse super.

T0RN4D0 ::

Kakšne pa so opcije oziroma razlike pri implantantih.

V teh ponudbah je recimo krona kovinsko keramična, vidim da obstajajo tudi popolnoma keramične, titan keramika, belo zlato keramika... So to bolj opcije proti alergijam, ali igrajo kakšno vlogo pri trajnosti, udobju, karkoli?
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: T0RN4D0 ()

jalovec09 ::

Upoštevaj, da boš čez nekaj let v primeru mostička spet moral popravljat zobe, tako da absolutno razmisli o implantatu...samo tu v Sloveniji boš dal precej, ker so oderuhi, poskusi na Hrvaškem. Sam imam že najmanj 5 let spredaj 1 in 2 umetni zob, zobozdravnika pa sem dobil v Ljubljani na Parmovi ulici.
Meni se celo malo vidi, ampak vseeno boljše, kot pa prej, ko sem imel mal slabša zoba.
Po svoje že varčujem za nove zobe, saj mi denar več pomeni, če ga zapravim za hrano, zobe, kot pa za avte brez dna.

oo7 je izjavil:

Kaj pa tole?

http://www.kuponko.si/do-55-popust-na-z...


Ja zakaj pa ne, saj pravim naši zobozdravniki so oderuhi, kvalitete je 1=1.
Pred leti sem sam iskal zobozdravnika samo sem potem raje pristal kar tu v Sloveniji, ker so bile cen še nižje, čez leto pa že višje.

Zgodovina sprememb…

medenko ::

saj je bila zadnjič na SVETU na Kanal A oddajo o naših zobarjih in oderuških cenah.

Dualis ::

Pozdrav !

Kot kaže nas je več takih, saj imam sam popolnoma enak problem. 1500€ je noro veliko. Me mika tudi tujina samo, če so pa kakšni problemi, je pa mnogo bolje, da je zobozdravnik blizu. Ker bom moral tudi sam trpeti brez zoba vsaj 6 mesev, me zanima, če kdo kaj ve o tisti začasni rešitvi (cena, način)?

Hvala in LP

oo7 ::

Dualis je izjavil:

Pozdrav !

Kot kaže nas je več takih, saj imam sam popolnoma enak problem. 1500€ je noro veliko. Me mika tudi tujina samo, če so pa kakšni problemi, je pa mnogo bolje, da je zobozdravnik blizu. Ker bom moral tudi sam trpeti brez zoba vsaj 6 mesev, me zanima, če kdo kaj ve o tisti začasni rešitvi (cena, način)?

Hvala in LP


Ja jaz se še odločam.Če se bom odločil za impatant in bom brez zoba najmanj pol leta potem je začasna rešitev žabca ali pajek ima več imen.To greš k zobozdravniku ugrizneš v nekaj in ti naredijo zob in potem ti ga zapnejo za zdrav zob.Tisto zapeto pride zadaj tako,da naj se nebi videlo.Ampak tisto je daleč od pravega zoba,ker tisto ni preveč trdno je samo za videz.

Kako traja ugradnja implantata žal sem našel samo v Srbohrvaškem jeziku:

TRAJANJE PROCEDURE?

Procedura se vrši u 5 faza
1.faza
- ugradnja implantata (otprilike 10-ak minuta za svaki implantat)
- postavljanje gingival formera
2.faza
- uzimanje otisaka (3 -4 mjeseca nakon prve faze)
3.faza
- proba metala ( 3 – 4 tjedna nakon druge faze)
4.faza
- završni rad – privremeno cementiranje (3 -4 tjedna nakon treće faze)
5.faza
- završni rad – definitivno/finalno cementiranje (2 – 3 tjedna nakon četvrte faze)

Tako,da vse skupaj traja kar dolgo;((

Jaz se še odločam med mostičkom in impatatom itak pa imam še veliko časa,da se odločim,ker nimam zadosti vraščene kosti;(

jalovec09 ::

Logično in pametno je takole, če sta sosednja zoba zdrava potem normalno ne daš brusit zdrav zob, ampak daš impltant, mostiček si da tisti, ki ima sosednje zobe slabe...samo pazi v otroških letih so nam zobozdravniki vse živo delal po zobeh in prepričaj se da je pravi zob, ne pa da je že vrsto let na pol zalivka.
Slika pa tud dost pokaže, slikanje celotnega zobovja stane cca 25 evrov tako vsaj veš kaj imaš.

marceb ::

M-power kako si potem zrihtal zob? Sam sem namreč pred podobno dilemo :/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odlomljen zob

Oddelek: Loža
204270 (2611) crniangeo
»

Vprašanje zobozdravnik

Oddelek: Loža
183658 (2577) Sveder1
»

Problemi z zobmi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5711881 (9169) Pithlit
»

Zobje

Oddelek: Loža
193225 (2453) kondezator

Več podobnih tem