» »

Windows 7 Home Premium - ponovna instalacija

Windows 7 Home Premium - ponovna instalacija

Tamali ::

Pozdrav.

Torej, v trgovini sem kupil prenosnik (Lenovo) z ličenčnim Windows 7 Home Premium operacijskim sistemom. Ker imam z njim določene težave (napake v registru, nekaterih funkcij, kot so dodajanje novega uporabniškega računa ali Action Center,ne morem niti odpreti, Windows Update sem komaj uredil, da se mi ponovno posodablja), bi ga rad ponovno naložil. Pri tem mislim popolno novo instalacijo in popolni izbris sedanjega stanja, vključno z registrom. Tako predvidevam, da "recovery" ne bo dovolj.

Problem se pojavi, ker enostavno nimam ideje, kako se tega lotiti. Prej sem imel doma Windows 7 Ultimate, ki sem ga sam po mili volji instaliral ter tudi deinstaliral.

Na dnu prenosnika je seveda zapisana koda (Product key) in načeloma ne bi rad, da bi sedaj na ta licenčni program, ki je še vedno v garanciji, dajal nelicenčnega, saj bi potem izgubil tudi garancijo.

Moram pa reči, da sem z Windows 7 Home Premium izjemno razočaran, ker se mi neprestano pojavljajo drobne napake. Pri Ultimate verziji si imel popolni dostop do vsega in je vedno delal brez napak.

Kako torej narediti ponovno instalacijo licenčnega operacijskega sistema?
Hvala za pomoč.

feryz ::

Ti kar naredi Recovery (ponavadi F11 ob vklopu), ker s tvojim znanjem za kaj dosti več nisi sposoben.
Seveda prej presnemi podatke drugam, ker bo računalnik kot nov, se pravi sformatiran disk (izgubljeni podatki) in na novo naložen sistem.
Home premium-u ne manjka nič in ne laufa nič drugače kot Ultimate, razen da nima kar nekaj navlake, ki navadnemu uporabniku nič ne koristi. Kateri dostop pa ti manjka pri Windows-ih HP?
Res pa je, da frišno naloženi Windowsi ne vsebujejo kupa nepotrebnih programov, ki jih firme zmečejo zraven novega računalnika in je s tega vidika boljša nova inštalacija.

Tamali ::

Na voljo imam Lenovov OneKey Recovery 7.0. Tukaj obstaja opcija System Recovery, kjer lahko izberem "restore system to the initial state". Če prav razumem zadeve, bo windows popolnoma na novo instaliran, kot takrat, ko sem ga prvič prižgal in ga poimenoval ter podobno? Za back-up podatkov bom poskrbel.

Težave imam v tem, da ne morem dostopati do "Add or remove user accounts", Device manager deluje le z desnim klikom na računalnik in ne preko nadzorne plošče, adapterja za wi-fi mi ne najde. OK, posujem se s pepelom, če bi posegal v operacijski sistem, pa nisem. Napake so se počasi pojavljale ena za drugo.

Še to: ali bom moral vpisovati "Product key", ki je napisan na dnu? Če ne, za kaj se potem uporablja, v katerem primeru?

feryz, hvala za pomoč.

Mr Johnny ::

Đizs ... Potegni si Original Windows 7 Home Premium iz bilokatere torrent strani, zapeči .ISO na DVD (USB, če znaš) in inštaliraj. Za piko na i pa še laptop obrneš in prepišeš kodo -> voila, si še eden od mnogih legalnih uporabnikov sistema Windows (R)

Programe kot so Lenovo online whatever pa pusti pri miru. Preventivno si lahko z proizvajalčeve spletne strani preneseš še driverje, da ne bo potem jok, ko ne bo interneta.

Licenčno, nelicenčno, kaj ima tu veze garancija?! Vozi kaj ti paše.

krajnc3k ::

Better option.... instal win8... fuckin' perfect for me :))

Mr Johnny ::

Če ima licenčno sedmico, kaj bo z 8 sral. Potem pa sledi RemoveWat, pa še par podobnih programov, in smo spet pri prvem postu.

feryz ::

Kakšen RemoveWat neki?
Valjda poženeš aktivator!

Ontopic
Ti kar poženi restore in bo kot nov.

Tamali ::

Sem izvedel System Recovery preko Lenovo OneKey Recovery. Sistem se je ponovno naložil, ohranile so se vse Lenovo aplikacije. Zadeva dela OK, brez težav.

Hvala za nasvete =)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Onekey recovery (obnovitev sistema)

Oddelek: Pomoč in nasveti
16999 (636) solatko
»

HP product key

Oddelek: Pomoč in nasveti
204054 (3648) Tomay
»

Licenčni windowsi

Oddelek: Operacijski sistemi
153332 (2824) feryz
»

Windows home premium eng. kako lahko nastavim slovensko različico

Oddelek: Operacijski sistemi
122062 (1865) luky
»

Toshiba HDD recovery

Oddelek: Pomoč in nasveti
51234 (1168) fosil

Več podobnih tem