» »

Win XP in directx 8.1 -> pomoc

Win XP in directx 8.1 -> pomoc

[-=Jaka=-] ::

Instaliru sm si win xpje pa ma baje ze notr directx8.1, ker mam pa graficno katere drajverji ne podpirajo 8.1 in mam tako tezave z spili bi rad instaliral 8.0, je kaksen nacin da zbrisem 8.1 in dam 8.0 ?

Hwala

astras ::

ni je!
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

boštjan ::

kake težave maš?

[-=Jaka=-] ::

kake tezave mam ... mam voodoo 5500 agp pa ni se drajverjev zuni k bi podpiral directx 8.1, moji drajverji pa podpirajo directx8.0 zato mi doloceni spili ne delajo, kar pa jst hocm vedt je pa to ce se da directx8.1 zbrisat iz sistema(in kako) da nalozim nazaj directx 8.0 !

upam da sm bil jasn

boštjan ::

probaj kar čez DX8 naložit.samo nimam pojma zakaj ti špili ne delajo,ker jaz mam radeon7000,pa mam DX9 in catalyst3.1(DX9 driverji) pa mi vse lepo dela.

roCkY ::

Mislim da ni problem v drajverju in verziji directX. Kartica, ki ne podpira določenega standarda enostavno ne more izvajat določenih ukazov. Tako, da nima veze kter directX in gonilnik maš gor. Važno je le da podpira nabor, ki ga podpira kartica. DirectX samo prepozna kaj je pod njim. Danes skoraj nobena kartica ne podpira nobenega novega ukaza iz directX 9.0 pa igre pisane za 8.1 in starejše na ustreznih karticah normalno delajo.

Strokovnjaki, se motim?

boštjan ::

sicer nisem expert,a poglej si moj post,grafa podpira DX7,mam pa naložen DX9 in driverje za DX9 ,špil pa mi vsak dela BP.

astras ::

nekdo je ze napisal! Ni pomembno kaksen je direkt, vazno je katere grafe spil podpira, samo to, potem mas pa lahko kak patch ali kak dodaten driver za spil, samo to je stos!
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

[-=Jaka=-] ::

dobr vem da je vazno katere graficne spil podpira, govorite pa lih tko kokr da directx ni pomembn ... zakaj ga mors met pol instaliranga da ti laufa spil ?

probu sm pa tud povozt 8.1 pa ne gre tko da se zmer mi ni noben povedl a se da zbrisati directx ...

rocky: pa je problem v direct xu, ker sm meu prej instaliranega 8.0 pa je delalo, ko sm pa dal 8.1 mi je pa delalo polovico manj spilov tko da neki je na tem ...

Zgodovina sprememb…

boštjan ::

ker špil rabi ta DX da ti sploh dela.pri karticah pa ni važno.če karica ne podpira DX8.1 še ne pomeni da ne bo delala pod DX8.1

[-=Jaka=-] ::

ma lej recimo prej sm spilu ghost recona brez problemov po instalaciji directx81 mi ni vec delal oz se pojavijo kr ene crte pa use 3jno pise

boštjan ::

pol je napaka v softweru,kaki pa ti gre DXdiag skozi(start-run in vpiši dxdiag

Lucio ::

težava je naveza V5500 in WinXP saj za ta sistem niso uradni vozniki nikoli izšli, obstajajo pa prireditve iz drugih sistemov, vendar to ni to. Jaz sem ta problem rešu, da sem menjal grafo.
DX nima veze s tem saj je kompaktibilen za nazaj!!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lucio ()

[-=Jaka=-] ::

Lucio: vrjetno mas prow ... grafiko bo pa treba menjat ja ker to ni vec za nkamor ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

3dMark xx problemi

Oddelek: Pomoč in nasveti
91127 (1024) schwabspenk
»

Geforce fx 5200 ali katero boljšo do 30000 tisoč

Oddelek: Kaj kupiti
191854 (1407) boštjan
»

iz directx 9 nazaj na 8

Oddelek: Pomoč in nasveti
332104 (1610) SisQ
»

gf mx vprašanje

Oddelek: Strojna oprema
6924 (865) Trupl0
»

Test grafičnih kart

Oddelek: Zvok in slika
101491 (1186) kuglvinkl

Več podobnih tem