» »

toshiba 1502 dvd

toshiba 1502 dvd

Yo ::

mam ta dvd in za njega se ni region free fiirmwara pa me zanima na kero regijo je nastavlen prej da das not prvi film in kje to pogledas. Rad bi pogledal en film pa se bojim da se mi ne bi dvd za stalno zakleno. A ve kdo kolkokrat lahko zamenjas regijo predno da se zaklene.

VASkO ::

5x, sicer pa ko sem jaz vstavil DVD, ni bil na nobeno regijo nastavlen, pol pa sem izbral reg2, ostalo so se 4 spremembe. Mislim, da bo RPC1 kmalu.

Yo ::

res upam da bo kmalo.
10x

TheHijacker ::

Jaz sem ravno danes kupil ta DVD. Na tem naslovu se bo sigurno najprej pojavil... Tu lahko dobiš najnovejši firmware, ki pa zaenkrat, opa zaenkrat:D še ni RPC1:'(

Upam, da bo kmalu!

Yo ::

kaj pomeni to rpc1,rpc2 in kaksna je razlika.
a ce mam jes firmware 1010 lahko uporabim 1012

TheHijacker ::

Yo:
RPC-1 = Region free drive
RPC-2 = Region locked drive

Če imaš DVD s RPC-1 pomeni da je regijsko nezaščiten. DVDje katerekoli regije lahko menjaš kadar hočeš v takšnem DVD.

Če pa imaš DVD s RPC-2 pa pomeni, da je DVD enota regijsko zaščitena. Ko vstaviš DVD regije recimo 1 se ti v epromu od DVD-ja zapeče vrednost da je trenutno nastavljena regija 1. Ko vstaviš DVD regije različne od 1 se ta vrednost v epromu spremeni v to regijo in zmanjša števec sprememb(večina DVD-je ima možnost 5x spreminjanja regije). Ko 5x spremeniš regijo se ti ta regija dokončno zapeče na eprom in je sam ne moreš spremenit(vsaj mislim, da ne). Obstaja še en števec in to je števec sprememb regij, ki ga lahko spremeni samo proizvajalec. Ko 5x zamenjaš regijo in se ti zadnja regija zaklene, lahko takšen DVD pošlješ na Toshibo in ti spet lahko nastavijo na 5x menjavo regije(Manufacturer counter se zmanjša za 1(Max mislim, da je 4)). V teoriji imaš tako 20 možnih menjav regije. Seveda moraš upoštevati še stroške pošiljanja do Toshibe.

Upam de sedaj veš kakšna je razlika med RPC1 in RPC2>:D

Firmware 1010 sem tudi jaz imel ko sem DVD kupil. Mirne vesti lahko updataš na 1012. Jaz sem ga že. Še vedno deluje:D. Je pa še vedno RPC2. Preostane nam lahko samo še čakanje, da bo ena usmiljena dušča s enakim DVD-jem zrihtal firmware, da bo postal RPC-1............
Še link enga takšnega mojstra.8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nec 3520a in regija

Oddelek: Strojna oprema
91094 (995) Quikee
»

Kateri DVD-rom mi priporočate?

Oddelek: Kaj kupiti
101064 (970) sash
»

DVD in regije

Oddelek: Pomoč in nasveti
12929 (759) x_roby
»

Kako gledati DVD filme! Heeelpppp?!

Oddelek: Strojna oprema
91710 (1506) MTB
»

DVD

Oddelek: Pomoč in nasveti
421713 (1230) VASkO

Več podobnih tem