» »

Kiberpipa spet

Kiberpipa spet

pipec123 ::

Živjo,

kot Kiberpipec me zanima mnenje širše javnosti o Kiberpipi. Trenutno je situacija taka, da se je skupnost (beri: geeki) odcepila od Zavoda K6/4 (skupni zavod, skupaj še z zaprtim metropolom, galerijo kapelica in klubom k4). Problem je še, da ima zavod v lasti domeno, in se dela na uradni odcepitvi (pogodbi o odcepitvi), in birokraciji glede tega, medtem pa pipci vztrajno iščemo (če ma kdo kako idejo, info@kiberpipa.org .. klet, skladišče zaklonišče, voda, štrom, net, poceni...)

Ker Zavod, ki je končno skapiral, da gre community stran, dela damage control, širijo naokoli grde izjave o skupnosti:

"...skupnost pa se je zaradi selitve in težnje Zavoda K6/4 po izvajanju projektov, ki so v javnem interesu skupnost pa zanimajo projekti, ki so namenjeni predvsem skupnosti sami, odločila za samostojno pot." (skopirano iz novice ki so jo objavili na kiberpipinem facebook pageu (že odstranjeno)

Zanima me mnenje javnosti (torej vas, geekov, slotechovcev in ostalih), kaj si mislite o tem? Smo res delali samo za svojo rit?

sicer pa disclosure: v kiberpipi je bil redno plačan vodja kiberpipe (nekaj časa tudi programski vodja), za zelo veliko high-level dela (razpisi ipd). Nekaj let nazaj, smo bili plačani tudi cca 3.5eur/h za dežuranje (v času ko je bila kiberpipa odprta od 10-22h, en dežurni naenkrat). cca toliko je dobil tudi tehnik, za snemanje in montažo, vendar zadnje čase niti to ne. Ostali smo bili tam zastonj, in delali zastonj. Predavatelji tudi. Organizatorji predavanj POT, SU,... tudi zastonj.

jype ::

pipec123> Smo res delali samo za svojo rit?

Ja.

To seveda nikakor ne pomeni, da koristi od tega ni imel nihče drug.

Mesar ::

Kakšno mnenje?

Jaz sem bil sicer bolj odsoten kot prisoten ampak kolikor sem dobil vtis je bilo bistvo v druženju, spoznavanju zanimivih ljudi za sodelovanje, itd... in morem reči, da jim je IMO šlo kar dobro kar se tega tiče. Koliko se jim je to splačalo ali pa nesplačalo organizirat pa ne vem, ideja, da se reorganizirajo in distancirajo od države verjetno ni slaba...
Your turn to burn!

The Player ::

Tak prostor kot je npr. Kiberpipa se definitivno potrebuje, da se ljudje izobražujejo, družijo itd.

Kaj je namen teme ne vem, ampak definitivno bi blo fajn, da se stvar oživi.

Edino kar me moti (je motilo, ne vem kako je danes s tem, da ne bom koga razjezil) pri kiberpipi je to, da se nisem znašel nič na njihovi spletni strani, tudi sem zelo težko našel koledar dogodkov, kaj se dogaja tam, tko, da sem le redko bil tam.

drgač če smem dat predlog, bi blo fajn met mal več grafičnih predavanj/delavnic, ker razen učenja doma po tutorialih, tuki v Sloveniji dejansko ni nič konkretnega iz kjer bi lahko ljudje na tem področju črpal novo znanje.

vidu sm tut, da so v kiberpipi razni Lan partiji al pa filmski večeri, ampak sem videl na netu samo stare vsebine. Je to še v praksi al že zdavni tega ni več?

moje skromno mnenje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Študij in zaposlitev v IT (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
14234079 (28325) lobo_feroz
»

Kiberpipa se seli? v "boljše prostore?" (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
717204 (5026) jype
»

Kako se prijaviti za službo na Googlu in Mozilli

Oddelek: Novice / Kiberpipa
245044 (3270) Tear_DR0P
»

Kiberpipa zvoni samo štirikrat

Oddelek: Novice / Kiberpipa
193679 (2748) inferno666
»

Rock otocec

Oddelek: Sedem umetnosti
171943 (1549) mescaline9

Več podobnih tem