» »

Ali lahko reklamiram telefon, če ne izpolnjuje pričakovanj?

Ali lahko reklamiram telefon, če ne izpolnjuje pričakovanj?

ttommy ::

Zanima me, če lahko na Simobilu reklamiram telefon- ga vrnem in zahtevam drugega, ker GPS ni dovolj natančen?
Moj Sony Xperia GO je bil že dvakrat na servisu (prvič, ker mi sploh ni zaznaval satelitov, drugič pa ker mi zvočnik ni delal- popravili GPS sprejemnik, pokvarili zvočnik), skupno sem bil brez njega 47 dni.
Sedaj ugotavljam, da je GPS sprejemnik nenatančen.
Sem imel zunaj Sony Live With Walkman in Xperio Go, pa se Xperia GO nikoli ni zaklenil na vse vidne satelite, Live With Walkman je pa večino časa uporabljal vse vidne satelite.
Natančnost pri Live With Walkman je bila 10 feet, pri Xperii Go je pa nihala od 52 do 262 feet. To me zelo moti, ker uporabljam športno GPS aplikacijo in potem mi pot po zemljevidu riše tudi 150 metrov levo- desno od dejanske poti, kjer kolesarim.
Kolikor sem bil z Live With Walkman zadovoljen glede GPS natančnosti, sem z Xperio GO zelo nezadovoljen.
Gamer

ttommy ::

Pa prosim, če lahko uporabniki Xperie GO naložite aplikacijo GPS test in napišete koliko satelitov vam uporablja.
Gamer

Siddh ::

imam xperio GO, GPS rabi nekaj časa, da se poveže (ko vklopim podatkovno za 5s se takoj poveže), najde pa ponavadi 9-11 satelitov, uporablja pa vse, včasih pa enega manj, kot jih je vidnih


z00s ::

Po mojem mnenju ne moreš vrniti aparata, razen če si ga kupil pred manj kot tremi tedni (zakonsko določen rok, da lahko z računom vrneš brez razloga karkoli si kupil), kar ga verjetno nisi, glede na to, da si 47 dni brez...

lp,Z00s

DOOM_er ::

jao, z00s kje si najdu te tri tedne? Razen če ga ni preko spleta ne velja.
Robots will steal your job. But that's OK

ttommy ::

Danes sem svojo Xperio GO postavil zraven nečakove Xperie Go (jaz imam JB, on pa GB) in je moj malo hitreje in več satelitov našel. Ampak vseeno manj kot Sony Live With Walkman. GPS je šibka točka tega telefona in se moram sprijaznit s tem. Naslednje leto junija lahko spet kupim telefon in bom predvsem gledal na GPS kvaliteto.
Gamer

Srachko ::

Sem že mel v rokah podoben primer, pomoč pa sem mogel poiskati na raznoraznih mestih. Pri ZPS so mi povedali takole: "Uveljavljeno je prepričanje, da nam mora prodajalec vrniti kupnino ali pa zamenjati kupljeni izdelek, če ga vrnemo v osmih dneh. To pa ne drži. Zakon o varstvu potrošnikov namreč določa pravice potrošnika samo v primeru, če ima izdelek napako, če torej ni takšen, kot bi moral biti. Ko pa želimo vrniti brezhiben izdelek, pa je le od prodajalčeve poslovne prakse odvisno, ali ga bo zamenjal za drug izdelek, nam izstavil dobropis, ali pa nam vrnil kupnino. Rok za vračilo brezhibnega izdelka je običajno 8 dni. Priporočamo pa, da že pred nakupom preverite, ali je mogoče izdelek vrniti, v kakšnem roku ter na kakšen način bo prodajalec omogočil vračilo."

Seveda je v veliki meri odvisno tudi od same trgovine. V nekaterih je praktično nemogoče zamenjati neko stvar, ki ti ni všeč, drugje pa se da kaj dogovoriti. Velikokrat je vse skupaj samo odvisno od pristopa do prodajalca in same dobre volje.

Izjema je nakup na daljavo (spletne trgovine, kataloška prodaja in podobno), kjer lahko odstopite od nakupa v roku 14 dni.
I can see clearly now, the brain has gone...

ttommy ::

Totalno sem razočaran nad tem telefonom in ne vem kaj naj naredim. GPS potrebuje zelo dolgo časa, da se poveže na satelite, potem pa katastrofa pri natančnosti. Na tej sliki je z modro označeno kako mi je telefon beležil pot, z rdečo pa dejansko pot, ki sem jo naredil:
 Katastrofa GPS

Katastrofa GPS

Gamer

ziga1990 ::

kaj ali noben ne bere testov in mnenj uporabnikov na internetu, ker veliko povejo v telefonu in kar dobro veš kaj kopuješ.
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

ttommy ::

Ja itak, da sem bral teste in kot športni (kolesarjenje, hoja) navdušenec sem po tem članku sklepal, da je telefon zasnovan za športno aktivne ljudi:
http://www.connect.si/mobilniki/testi/t...

Mi na kraj pameti ni padlo, da bi vpisal v Google "GPS problem with Sony Xperia GO". Sem marsikaj v zvezi s tem telefonom prej prebral, gledal na You tube itd. Ampak, če ne vpišeš "GPS problem", tega problema pred uporabo ne vidiš. Je šola za drugič, kaj morem.
Sem pa že tudi včeraj poslal na Sony podroben opis in me res zanima, kaj (če sploh) bodo odpisali.
Gamer

ziga1990 ::

aha vidm da si naredil domačo nalogo,lohka si dobil defektni gps sprejemnik tko al tko je pa to telefon in resnično ne moreš pričakovati da bo tok dober kot gps naprava
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Machete ::

Delno res, moja 2.5let stara nokia c6-01 riše poti praktično u nulo na stezico, četudi je ta široka zgolj pol metra.
Drugač pa tomy, si probal z različnimi 'tracking aplikacijami'? Možno je tudi da je tracker malo škatljiv. Jaz uporabljam SportsTracker in sem zelo zadovoljen.

RejZoR ::

Tole definitivno ni normalno, da ne zmore trofit niti ceste. Odstopanja so, ker ne gre za vojaški GPS, ampak, da pa tolk grozno odstopa od dejanske poti, to pa definitivno ni normalno. Vsaj če sklepam sodeč po natančnosti GPS-a na mojem SGS2 in HTC Wildfire pred njim. Oba sta imela mal fore ampak v osnovi sta kazala točno tam kjer si dejansko bil.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

ttommy ::

Moj Sony Live With Walkman je bil zmeraj natančen. Ker je Xperia GO en razred višja, sem sklepal, da mora biti v vsem boljša. Je bil na servisu in ni natančen.
Bom šel danes na kolo in s sabo vzel tri telefone (Sony Xperia GO, Sony Live With Walkman in Vodafone Smart2). Vse tri bom nastavil, da bodo beležili pot. V hiši bom vklopil GPS in aplikacije, tik preden bom zunaj sedel na kolo, bom pa na vseh treh vklopil start. Pozneje bom pa prilepil slike poti.
Gamer

ttommy ::

No, sem pozabil napisat, pa screenshotov tudi nisem delal.
Kot pričakovano je Sony Live With Walkman bil najboljši- natančen in beležil čisto od začetka do konca. Xperia GO je zaznala satelite šele po 1km, Vodafone Smart2 pa šele po 13-ih kilometrih. Vse tri telefone sem imel v žepih na hrbtu. Xperia GO je potem ko je zaznala satelite bila skoraj tako natančna kot Live With Walkman.
Ker se Live With Walkman v trenutku poveže s sateliti, sem posumil, da je morda ICS boljši za GPS. Tako sem se danes softwersko zajebaval. Najprej sem uporabil "Popravi telefon" in na novo naložil JB ter testiral GPS. Zelo slabo. Po več kot 15-ih minutah je videl samo 2 satelita, zaklenil se pa ni na nobenega (se itak ni mogel. Potem sem telefon downgradal na Ginger Bread (GB). Testiral satelite 20 minut- je videl tu pa tam kakega, povezal se pa ni.
Potem sem pa še našel tovarniški FW Ice Cream Sandwich in ga naložil. Ko sem inštaliral še GPS test, sem šel na balkon, vklopil GPS in GPS Test in telefon se je presenetljivo po 30-ih sekundah zaklenil na satelite. Moram ga preizkusit še z vožnjo s kolesom.
Kaj lahko sklepam iz tega in ali naj to javim Sony-u?
Gamer

Siddh ::

Na Go-ju z ICS-om poskusi podatkovno (ne wi-fi) vklopit, ko se povezuješ, meni takrat takoj najde satelite.


ttommy ::

In uporabljaš GPS za..?
Gamer

šernk ::

Glede počasne zaznave GPSa probaj aplikacijo GPS status pojdi pod tools> manage A-GPS > reset > download (rabiš wifi (nisem 100%) ali prenos podatkov).

meni vedno pomaga in mi nato v večini primerov zaklene GPS takoj, to pomeni v roku 10ih sekund. Je pa ta problem praktično pri vseh prisoten.

glede natančnosti pa nimam pojma.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Siddh ::

Nekajkrat sem ga preizkusil na pohodih ali pa na kolesu, v žepu ali pa v nahrbtniku. Včasih se brez podatkovne povezave povezuje na satelite celo večnost, ko jih pa najde deluje brez problema, napaka je nekje 5m ponavadi.
Mislim da preko podatkovne prenese podatke o legi satelitov ali nekaj podobnega, nekje sem bral o tem problemu.


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Siddh ()

ttommy ::

No, pa mi je tudi z ICS začelo kazati nenatančno. S tem telefonom imam venomer težave z GPS. Na internetu je ogromno forumov s pritožbami preko GPS v Xperii GO.
Sem se peljal s kolesom (kupil sem si specialni nosilec za telefon za na kolo) in je bila dejanska hitrost okrog 29 km/h, GPS mi je pa skakal od 12- 73 km/h. Na dejansko prevoženi razdalji 8.69km mi je GPS izmeril 11.53km. Ko imam telefon na ravni podlagi kaže, da se premikam s hitrostjo do 80 km/h.
Poskusil sem vse možne aplikacije za izboljšavo natančnosti GPS. Počistil podatke od A-GPS. Se vozil brez prižganega podatkovnega prenosa in s prenosom podatkov. Na večini voženj mi skače levo- desno tudi do 200-300metrov. Resetiral sem telefon na tovarniške nastavitve, sem dal popraviti telefon preko Sony PC Companion. Karkoli softwerskega sem poskusil, GPS ni bil natančen.
Ker je bil že dvakrat na popravilu (skupno sem bil brez njega 47), ali se skupni čas popravil sešteva? Po eni logiki bi mi morali zdaj dat novega, če ga spet pošljem na servis? Ker tako skače levo- desno, se mi zdi, da ima zanič senzorje. Tudi zaradi nenatančnega prikaza hitrosti mislim, da so slabi senzorji. Se motim? Ker GPS naprava, ko je pri miru, ne kaže da je hitrost tudi do 80 km/h.
Gamer


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bi bil Samsung Galaxy A5 2017 prava izbira zame?

Oddelek: Mobilne tehnologije
221472 (1156) Badwolff
»

GPS ne zazna položaja (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6014378 (11045) miha1135899
»

Težave s telefonom Xperia Go (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
17439029 (26257) Vajenc
»

Sony Xperia go android downgrade na 2.3.7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5210463 (7557) Apofis
»

Telefon z GPS-om do 100€

Oddelek: Mobilne tehnologije
132694 (2345) BCSman

Več podobnih tem