» »

Poklic

Poklic

jabolko ::

Živjo,
odločam se med smermi na Vegovi, pa me zanima vaše mnenje.
Smeri so: skrbnik informacijskih sistemov, skrbnik komunikacijskih sistemov, koder algoritmov, izdelovalec spletnih strani.
Osebno mi programiranje ni ravno stvar, ki bi jo delal, a vseeno, ko gledam oglase za delo vidim, da povsod iščejo samo programerje, nikjer recimo skrbnika informacijskih sistemov, kar mi bolj leži. Torej mislite da bom dobil službo brez problemov, tudi če nisem programer.

Hvala in LP

Blinder ::

al programer al nič. Z samo srednjo računalniško šolo itak odpadejo vse službe, kjer je treba imet neko znanje, tako da ostane samo še programiranje, predvsem web.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

TehDucky ::

Dokler si dober na svojem področju ni problem najdt šihta. Problem je če si le povprečen in delaš tiste naloge, seminarske in domače naloge ki so v šoli. Treba se je že v srednji potrudit in pokazat nekaj več, da v prostem času nardiš neki kar drugi niso sposobni oz. nimajo motivacije/časa/... Sam sem bil na vegovi, elektro smer, pa sem danes pristal na višji šoli za telekomunikacijo, medtem ko ob prostem času delam v mizarstvu/tišlariji. Rad bi bil pa kuhar. Pol se pa znajd v takmu lajfu...

jabolko ::

a dobro, to da vse službe s srednjo šolo odpadejo to je malo lari fari. Vsaj po mojem mnenju. Že samo pri prošnjah za službo verjetno vegovci prej dobijo kot nvm. naprimer litostrojčani.

jacobxe7 ::

na vegovi ni tolk smeri sta samo dve smeri, ali si skrbnik ali pa programer, ta dva se pa razlikujeta v enem predmetu v 3. letniku v katerem se razredi razdelijo na te dve dodatni smeri (ponavadi so r4a programerji, r4b so mešani torej pol programerejev pol skrbnikov, in r4c sami skrbniki). torej v 3. letniku majo programerji c/c++ in skrbniki multimedijo. V 4. letniku majo pa programerji podatkovne baze, skrbniki pa omrežja, ampak se vedno kot skrbnik bos jemal baze ampak ne tako podrobno kot programerji, PHP bos moral znati pa enako kot programerji. Če te še kaj zanima pa upraš.
British hackers be like
>Biscuits and tea; I'll trace your IP.

111111111111 ::

Zberi tisto kar te veseli. Programirat moraš pa danes znati povsod. Tudi kot skrbnik sistema si boš moral pisati skripte da si olajšaš življenje.

Službe pa danes dobiš prej s srednjo šolo kot z diplomo. Delodajalec te raje vzame, ker mu ni treba plačati toliko kot nekega diplomiranca. Ko enkrat dobiš priložnost si pa sam svoje sreče kovač. Če se potrudiš dobiš dela preko glave in tudi zelo dobro plačano je vmes. Če se odločiš za redno delo pa ti diploma pomaga samo v javnem sektorju, podjetja pa zanima: kaj si delal, kaj delaš, kaj si se pripravljen naučit v čim krajšem času in če te stvar za katero si na razgovoru sploh zanima. :)

MIHAc27 ::

Ok, kaže da so malce spremenili na Vegovi, odkar sem jaz bil tam ampak...
Moja uradna izobrazba oz. naziv je: Računalniški tehnik - Programer.
V življenju za službo nisem še nikoli nič sprogramiral (ok kako skripto, to že)... tudi meni bolj ležijo skrbniške stvari in tako delam pač na tem področju.

Kašen imaš uraden naziv je itak vseeno. Lahko si uni.dpl.dr. pa delaš kot vodovodar.
Teško je edino prvo službo in izkušnje pridobit. Ko to imaš (recimo 3-5 let delavnih izkušenj) si zmagal.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Punca -> Tehnik računalništva, Vegova LJ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
12931865 (25526) x128
»

Smer na šoli

Oddelek: Šola
8751 (592) boogie_xlr
»

Srednja šola smer

Oddelek: Pomoč in nasveti
9946 (769) njyngs
»

V katero računalniško smer? skrbnik ali koder

Oddelek: Pomoč in nasveti
82167 (1855) BlackMaX
»

Koder in skrbnik informacijskih sistemov

Oddelek: Šola
132389 (2029) ZaphodBB

Več podobnih tem