» »

Djindjič umrl za posledicami atentata

Djindjič umrl za posledicami atentata

1 2
3
»

Thomas ::

> Kar je Bush a& Co. storila v teh 2 letih je bilo mnogo bolj pogubno v vseh merilih (lokalnih in globalnih), kot je lahko storil Slobo v svojih 10 letih.

KAJ to - konkretno?
:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

> BigWhale! - celo to ni res. Žal, nažalost - ni!

> Preveč gledaš holivudske filme o viteških vojnah. V resnici se klanje v Srednjem veku ni omejevalo na vojščake.

V bistvu jih ne gledam.

Takrat so ljudje dali vec na svojo cast in vitestvo je bilo nekaj plemenitega, kjer je beseda viteza nekaj veljala, tako kot beseda kralja in drugih plemicev. Ja, kdaj pa kdaj se je pozgala kaka vas in pobil kak kmet oz podloznik. Predvsem so to pocela razna barbarska plemena, ter huni.

--
BigW!

Thomas ::

> Ja, kdaj pa kdaj se je pozgala kaka vas in pobil kak kmet oz podloznik.

Hehe .. pravljica, da je bilo samo kdaj pa kdaj.

Pravljica, žal. Žal jih tudi preveč verjame v take pravljice.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

OwcA ::

@sebastjan v: malo se prosim umiri, tudi kakšen smajliTM manj ne bi škodil (trenutno se presmejiš več kot vsi ostali skupaj ;)).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

BigWhale ::

> Ja, kdaj pa kdaj se je pozgala kaka vas in pobil kak kmet oz podloznik.
>
> Hehe .. pravljica, da je bilo samo kdaj pa kdaj.
>
> Pravljica, žal. Žal jih tudi preveč verjame v take pravljice.

Hm, torej, kot ti vedno pravis, kje so linki, slike, a si bil tam da ves? ;)

--
BigW!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

DavidJ ::

> Takrat so ljudje dali vec na svojo cast in vitestvo je bilo nekaj plemenitega, kjer je beseda viteza nekaj veljala, tako kot beseda kralja in drugih plemicev.

Ojej. Besede kraljev, plemičev, vitezov... so pomenile en drek. Spomni se, kako so Husu obljubili "nedotakljivost", potem pa ga takoj zažgali.

Kako so vitezi divjali in tolkli po kmetih, ubijali iz dolgačasa... da zlati stari časi.

Ali pa kako se je vitez, ki se je boril za čast svoje gospe na turnirju polomil in nato celo življenje šepal. Ona ga pa še osebno poznala ni.

Zlati stari časi. :D
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

zaspanka ::

Zaaavooo
od kje tebi ideja da jaz podpiram milosevicevo politiko? pa da so vsi proti Srbom? boli me uvo koga imas ti dol, to ne igra prav nobene vloge pri vsem tem... pa mislim da malo mimo beres moje poste... :\
kad ti savest nije cista ti postani, legalista

Bumbar ::

>Na kratko ti bom povedal: Navadni ljudje doli tako, kot jaz in ti so prijazni, dobri...skratka o.k., celo zelo podobni so nam Slovencem

Kaj majo tri roke pa eno oko???

Thomas ::

Sem že 100 maljonov maljordokrat povedal, da ni stvar biologije.

Naši predniki par 100 let nazaj so bili še bolj smotani kot so danes Srbi.

Vse je samo stvar memplexa. Celokupnosti vseh idej, ki se ljudem motajo po glavi.

Zato ne govorite o treh rokah in podobnem, ker tudi tisti Dolenci, ki so 350 let nazaj požgali vse ženske v vasi - vključno z deklicami - ker so "bile čarovnice" - niso imeli treh rok.

Verjeti v (ne)umnosti ni tako nedolžno, kot mnogi mislijo. "Imam pravico do lastnega mišljenja!" - se derejo.

Potem ko se pa dejansko izkaže, v kakšne neumnosti so verjeli, je pa tragedija.

Nimaš pravice do lastnega mišljenja, če ga nisi pripravljen soočati z drugimi in ga braniti ter prilagajati.

Samo ljudem to smrdi in se utapljajo v (dostikrat pogubnih) mitih.

:)

Una modrina zgoraj, ki je sanjal o "viteškem Srednjem veku" - se zanesljivo ne zaveda, da Srbi v povprečju verjamejo samo v še ene par pravljic več - pa imajo, kar imajo.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

San ::

Pogumne besede Thomas, ni kaj. Vendar takoj zatem prideš na tapeto ti sam, saj si ti tisti, ki si postavil pravila. Torej s tem ko praviš, da so bili ljudje pred 350 leti bolj smotani kot Srbi - torej "vi" ste višje razviti kot Srbi?
Drugo, Verjeti v (ne)umnosti ni tako nedolžno, kot mnogi mislijo. "Imam pravico do lastnega mišljenja!" - se derejo - se zelo spominajm, kako si se drl na pritožbah, da imaš TI pravic, do osebnega mnenja, pa čeprav je na meji. OK. Sam, potem praviš, da je Bush legfalno izvoljen predsednik, da ni povezav med Talibani in Nafta, da ni bilo edino letalo v zraku 12.septembra poleg Bushevega tudi privat jet, ki je pobral Bushevo familijo, ki je bila v USA in jih je odpeljalo v Savdsko Arabijo. Da je Kyoto protokol, ki je bil temelj za razvoj zelene tehnologije, ter s tem premakniti razvoj v človeštvu prijazne tehnologije? Preprečil sponzoriranje organizacij, ki po svetu osveščajo ljudi o kontracepciji, splavu in AIDSu, ki je resna grožnja Afrike (kolk je že procent - 30%)
Podpiraš tudi uporabo atomskega orožja, ne samo v Iraku, ampak ostalih vojnah? Podpiraš uuničenje slovenkse kulture v monokulturalni Evropi oz. nastanek Evropske Amerike? Podpiraš zatiranje črncev, azijcev, muslimanov, tlačenje človeških pravic, ekonomsko globalizacijo, biološko pravilo: " Naj preživi najmočnejši?"

Da ne naštevam. Po mojih merilih, če bi bili v srednjem stoletju in bi imel malo sočutja za drugače misleče, kot si ti, bi te dal zažgati sredi trga, kot oboževalca Hudiča, ti bi mene prav gotovo najraje zdele :)) Pojdi do konca, izdaj svoje napredne misli, spiši in objvi že enkrat svoj manifest Napredka in Resnice, ter za njim tudi stoj, do konca. Drugače rečeno, nehaj že enkrat samo besedičit. Stori kaj, pojdi na ulico, organiziraj shod v podporo USA in bombardiranju Iraka, pomagaj naresti Ministrstvo Resnice, kot ga imajo v USA ( in v 1984), ter poteptaj človekove pravic v imenu splošno dobrega, pojdit po kostno moko in si jo dobro posuj po vrtu, popij kozarec nafte in vdahni si v pljuča svežega dima iz lignita. Organiziraj delavnice min po državi v sodelovanju z USA ter jih prodajaj tako Iraku, kot Iranu, Pakistanu in Indiji, znižaj starostno dobo za izkoriščanje otrok za delo, pobij vse kite, itd, itd. Pač zares podpri Busha & Co., če si že na njihovi strani.
Nič lepše, kaj ne? Le kdo si ne bi želel živeti na takšnem svetu pod takim vrlim vodstvom? Pod Thomasom in z USA v svetlo bodočnost.

Za pravopisne napake se oproščam g. Toporišiču in seveda emineci Thomasu že v naprej. Dokler seveda imamo sploh slovenščino.

p.s.: Zakaj si mi všeč? Zato, ker skrbiš, da se iz dneva v dan opomnim, da sem človek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Thomas ::

> Torej s tem ko praviš, da so bili ljudje pred 350 leti bolj smotani kot Srbi - torej "vi" ste višje razviti kot Srbi? Malo spominja na nacizem.

Tebe lahko spominja. Samo jest ne mislim, da gre za "višjo razvitost rase", tako kot so mislili nacisti - in zgleda tako razumeš tudi ti - pač pa samo povem, da zbirka idej, ki vanje verjame povprečni Slovenec leta 2003 - je dosti bolj pravilna od tiste zbirke idej, v katere verjamejo Srbi 2003.

Da ne govorim o letu 1987. Napredek je bil pa narejen od takrat. Srbi počasi prihajajo (s svojimi naziranji) tja, kjer so bili Slovenci že kar nekaj časa nazaj.

To je fakt, zaradi katerega se ne mislim nikomur opravičevati.

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

svit ::

Thomas: mislim, da si je SunTrace zaslužil malo daljši odgovor od tebe. Predvsem te je izval glede nespoštovanja Kyotskega protokola, pa nevarnosti, ki jo predstavlja preventivni napad z atomskim orožjem, pa še ostale teme recimo splošna pshioza, ki jo ustvarjajo vlada in mediji z grožnjami o terorističnih napadi (neverjetno so usklajeni z padci ratingov Busha.... pade rating-> novo opozorilo o možnosti terorističnega napada)....

Kar se pa tiče uboja Đinđiča pa je to velika izguba za Srbe. Lahko stavim, da njegov naslednik ne bo tako odločen kot on.

goranTNT ::

To da je Slovenija bolj razvita od Srbije ne gre pripisovati slovenski "pameti" ali podobno, na to so vplivali stevilni dejavniki ki jih tukaj ne gre pozabiti. Mnogo je tu igrala tudi geografska lega in blizina avstroogarske, pod katero je slovenija dolga leta bila, docim je Srbija bila samostojna. No pa ni to bil namen kle razlgat kako in kaj o razvitosti.

Sam Thomas to kar ti pises, spominja ze na rasizem (ne glede ali je to bil tvoj namem ali ne.)
Tako da raje ne pisat da ste bolj intelegentni ali sposobni od Srbov. Ker to je prezpredmetno, in tako "besedno vojno" se lahko igrajo vsi. Zdi se mi da je namen tvojih postov predvsem provociranje (moje osebno mnenje). No v glavnem dost od vecvrednosti in sposobnosti, ker to ne vodi nikamor.

Thomas ::

Očitno se ne strinjamo o tem, kaj naj bi to bil rasizem.

Tudi nikoli nisem rekel, da so "Slovenci inteligentnejši od Srbov".

Je pa seveda povprečna politična zrelost Slovencev precej višja od politične zrelosti Srbov.

(Čeprav ne bi jest dosti dal niti na politično modrost slovenskega ljudstva.)

Zakaj je tako, niti ni pomembno - tako je. Slovencem (1992) ni prišlo niti na misel, da bi šli oblegat Sarajevo, Dubrovnik ali Vukovar.

Da je to potrebno, je v Srbiji takrat veljal praktično konsenz. Kakorkoli jih je danes tega sram - ali jih ni.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Danes jih je bilo na pogrebu manj, kot se jih je zbralo na Ušću ob mitingih protibirokratske revolucije.

Morda tisti, ki danes niso prišli na pogreb, vseeno mislijo, da se Srbija mora pozahoditi. Mogoče.

Ampak če imamo še v Sloveniji visok procent tistih, ki vsaj deklarativno "sovražijo Zahodno civilizacijo" - potem je najbrž v Srbiji ... podobno.

Je treba biti kar realist.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

goranTNT ::

Huuuuu kake buce ti meces vn. Pa kako lahko sploh tako posplosujes stvari in primerjas vojno v Sloveniji in vojno na Hrvaskem in Bosni. Tam so bili cisto druge razmere in tudi vojna je potekala zaradi drugih razlogov. Tako da prosim ne posplosuj zadev.

Tisto pa o politicnosti zrelosti pa vsekakor drzi, toda seveda to je posledica kot sem ze rekel na zacetku tega posta, posledica Milosevicevega rezima.

Vecina folka kle sam neki buta vedno iste "knjizne" odgovore, prakticno noben pa v srbiji ni bil tako da sploh ne morejo trdno zagovarjat svoja stalisca v zvezi s tem. Dost mi je in se ne mesam vec, ker se mi ne da odgovarjat vsakih 5min kot Thomasu.

Thomas ::

> Huuuuu kake buce ti meces vn.

Ne bi reku. Mislim da je vse kar sem napisal tukajle, dokaj dobro utemeljeno in res.

Pa stvar ni samo posledica Miloševićevega režima. Tudi je bil Miloševićev režim posledica razmerer, kakršne so vladale v Srbiji.

Nacionalizem na pohodu, ki se še ni čisto končal.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

zaspanka ::

Malo folka na pogrebu... bilo jih je blizu miliona!
Pohod nacionalizma? ... ja ce imas vse Srbe in vse srbske stranke za nacionalisticno usmerjene...
Srbi so tam kjer so Slovenci bili leta nazaj... traparija nad traparijo...

jaz na tem forumu ne sodelujem vec... in od sedaj naprej lahko trosis buce kar sam sebi...
kad ti savest nije cista ti postani, legalista

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Tarzan ::

Zaspanka, ko se spustiš v besedni dvoboj s Thomasom je to rezultat. Ponavadi se raje prej umaknem, ker stališča ne bo spreminjal, njegov pogled na nekatere stvari je pa :\

Veliko folka je bilo na pogrebu in upam, da se bo politika Đinđića nadaljevala.

Thomas ::

Mende, da jih je bilo nekaj 100 tisoč. Tako pravijo vsaj Reuters in podobni.

Če jih je bilo res toliko, kot takrat na Ušču, ko Slobo nekaj ni dobro slišal - prav in lepo.

Potem pomeni, da se stvari res boljšajo.

Potem je upanje, da ne bo cela država potonila še globje, kot je doslej.


Sej bomo videli. Če bo šel tudi Mladić v Hag ... in če bodo Srbi postali nekoliko samokritični - potem lahko postanejo čisto uspešna in solidna država, v kateri bo predvsem prebivalcem dosti bolje.

Enostavno je čas, da se kot družba odrečejo starim mitom, ki so jim (in sosedom) prinašali samo nesrečo.

Čeprav vidim - gre to nekoliko težko. Tudi na tem forumu je lažje mene označiti za kretena, fašista, nacista in genocidnega, kot polemizirati z mano.

Ali pa enostavno reči:

Sej mogoče ima pa prav! Pa tudi nič hudega nam noče.

:)






Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tarzan ::

Thomas, ne rečem, da si fašist nacionalist,... mogoče si res, ampak tega nihče zagotovo ne more reči :D .
Tvoj način razpravljanja pa ni na nivoju, ker si pogosto žaljiv, kar za sabo potegne močno razgrete topike na forumu (precej veliko jih je že).

Res je, z optimizmom lahko gledamo zdaj na Srbijo in upamo na najboljše. Pomoje imajo Srbi lahko še lepše obete kot Hrvatje, kjer se nacionalizem širi s svetlobno brzino.

Double_J ::

Kar se tiče fašizma. Srbi so še do nedavno dejansko množično simpatizirali s tovrstnimi idejami, ki so se tudi udejanile.

Zdej pa upamo, da so že morda preboleli tovrstne bolezni ali pa da jih vsaj prebolevajo.
Kje je tu kak fašizem?

OwcA ::

@zaspanka: na forumih človek pogosto sreča koga, ki ravno ne deli njegovih prepričanj, s tem se je potrebno sprijazniti. Namesto, da psuješ, raje argumentiraj, tako boš precej lažje koga (vsaj izmed "občinstva", če ne drugega) prepričala.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

San ::

Nič ne rečem, da so ga srbi sral, samo pozabljaš, da je bila razdelitev Juge dogovorjena med Tudžmanom in Miloševičem še dolgo pred vojno. Pozabljaš tudi, kdo je zrušil Mostarski most, itd. Slovenija ima pač edinstveno lego, kar jo močno vleče ven v vseh smislih - od gospodarskih do vojaških. Brez tega, bi bila nekje na ravni današnje Hrvaške. Poleg tega se tudi pozablja, kako je mencala slovenska elita (Kučan in Drnovšek), ko je bilo potrebno branit Slovenijo pred JLA.

Je pa res, da je Srbija v totalni godlji v vseh pogledih. Vendar sem brez dvoma, da ko se bo postavila na noge, bo prehitela Slovenijo po desni strani z prižganimi meglenkami - če bo na oblasti še vedno Mumija in njegovi šakali.

Thomas ::

Lahko Srbija prehiti Slovenijo v ekonomskem in še kakšnem relevantnem pogledu?

Načeloma lahko. Meni je samo žal, da se niso v to smer začeli grebsti že prej, da bi imeli manj zaostanka.

Sicer pa ja - smo že videli gospodarske vzpone iz pepela.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

madmitch ::

A še niste opazili, da Thomas ni sposoben (ali pa to namenoma skriva) odgovoriti na več kot en stavek iz konteksta in še to skoraj izključno z enim samom, morda dvemi stavki.
Njegovo prepričanje je tako enostransko in vedno odprto za različna mnenja (njegovo in napačno), da to meji na udbaške provokatorje nekega drugega časa, le da je njegova ideja pač malo drugačna (pa ne prav veliko).

Thomas je pač polen velikih besed in teorij a kaj ko ni nič od tega res njegovega.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

OwcA ::

Kaj ko bi namesto oseb raje demantirali mnenja, argumente, ideje... ?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Thomas ::

> Thomas je pač polen velikih besed in teorij a kaj ko ni nič od tega res njegovega.

Ja! Ne morem se meriti s tistimi na forumu, ki osrečujejo človeštvo pa s čisto svojimi idejami. Kot je naprimer madmitch. >:D


Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Zaspanka je pravila, kako da Srbi so sedaj vendarle okej:

Pohod nacionalizma? ... ja ce imas vse Srbe in vse srbske stranke za nacionalisticno usmerjene...


Pol pa tole:

Vojni hujskač Vojislav Šešelj, zdaj priprt v Haagu, je nesporni zmagovalec volitev v Srbiji!

Pa niti smešno ni.:8)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

||_^_|| ::

bolj kot je narod v bedi bolj gori nacionalizem..

Thomas ::

Sem prebral ene par postov nazaj. Stari so 8 ali 9 mesecev ... in z nezadovoljstvom ugotavljam, da sem imel prav. Pa da takrat ni bilo moderno Srbov kaj dosti kritizirat ... je bila kar reakcija.

Podobno kot ni danes "lepo" kritizirati papeža in Ropa. Kaj morem, če mi gresta oba na živce. Pa ne zaradi njunih oseb - zaradi njunih neumnih izjav.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sketch ::

Hm. Resnično dvomim, da ima kdo o Djindjičevem atentatu kaj resnično novega za povedati... Če bi radi komentirali izide srbskih volitev, to počnite v Problemih človeštva v kakšni novi temi. Obnavljanje (bumpanje) starih tem brez podajanja novih informacij je načeloma nezaželjeno.

Torej, če ima kdo kaj novega za povedat o Djindjičevem atentatu - izvolite... sicer pa prosim pustite temo, da gre nazaj spat in se menite o drugih temah v drugih temah.

lp
s.
Adapt and overcome.

Thomas ::

Pa je le zdravo, da se vidi gor više, kaj so ljudje še letos pisali. Bumbar, zaspanka, GoranTNT ... Bo morda dalo komu mislit!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Zadeve se navezujejo, mar ne? Lepo temo prestavite v primeren oddelek.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Karadzic -- was arrested in Belgrade (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
816406 (4059) kixs
»

Slobodan miloševič (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17413162 (9397) Doman
»

Milošević na poti v HAAG (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
965043 (4211) burekar

Več podobnih tem