» »

TEAC W540E sucks????

TEAC W540E sucks????

C_maniak ::

Mam namreč zgoraj naveden pekač in rabi za presnet en pol CD (film) 8 min. 8-O HALO!!! Eni majo 3 al pa max 4 min, jez pa tulk. Baje je povprečna hitrost snemanja 12x, mogla bi bit pa 40! Pa zdi se mi, da sm slišu, da enmu k ma ist pekač ful hitr zapiše. Pol je zgleda z mojim neki narobe.:O Ma kdo kak predlog, al ga nej nazaj nesem, pa mi ga nej zamenjajo.

Slowenc ::

Dej ne bluzi, da je zanič pekač. Ti maš slabe CDje>:D . Povej katere CDje pečeš potem se bomo pa naprej pogovarjal.
Skiny gate.

Han ::

In dobro bi bilo, če bi vključil DMA prenos podatkov...

BojlerTM ::

roko u ogn dam da mas oba cdroma na istmu kanalu.
drugace naslednjic se mal pozanimi predn tako vn butnes..
"Salt?"
"Pepper?"
"Oh, it's...it's all right. I don't like you either."

C_maniak ::

Pa sej nism reku, da je slab!!!!>:D Jez sm VPRAŠU če je slab. Sej je v naslovu ...sucks >>>>>>>??????<<<<<<<<<<. Vprašaji. A pol vam boljš peče.
Pa ne me zdej nadirat, sej nism nč slabga mislu. RES!
OK? :D
Tk, zdej pa k temi. Trenutn mam princo-te 48x, prej sm meu pa tud smartbuy-e.
DMA mam vkloplen.
Bojler, ko si mislu s temi kanali. Mal več plis povej.

Slowenc ::

Uporabi iskanje!! O tem je bilo že veliko napisanega in točno o tem writerju!

Drugač pa tut men 800MB velike ploščke ene firme presnemava 10 minut. Slaba kvaliteta.
Skiny gate.

boštjan ::

>>(C maniak)<< optične enote in HDD priklopiš na t.i. IDE kanale.Pri čem je HDD na primarnem kanalu in je master,CD-RW pa je na sekondarnem in je tudi master.Primarni in sekndarni kanal ločiš po tem,da je priključek na matični za primarni kanal moder,za sekundarni pa črn.

AngelOfDeath ::

Ta Teac tako ali tako sux samo speče pa cd v 4min (24x) ali pa 3.30(32x) odvisno s kako hitrostjo peče.

Han ::

Ta Teac rox, če je brezhibno izdelan in uporabljan tako kot je treba... :)

C_maniak ::

Ja sam kaj nej zdej nardim, da bo boljš. Sm gledu mal stre teme, pa ni blo nč kej. Bom še mal dons. Bojler, kake kanale si omenju?

boštjan ::

bojler je omenjal ide kanale in jaz sem ti tudi napiso kako mej nastavljeno oz. povezano

smash ::

jah kaj narest?? zamenjat ga nes ane

C_maniak ::

Aja, tiste kanale sm pa sfalil. Post mislim. Bom pogledu, pa probu zrihtat, če pa ne bo delval, bom pa nazaj nesu.

C_maniak ::

Ja zdej DVD mam zvezan na disk, ta je pa na modr kanal. RW je pa na unem tadrugem-sekundarnem. Je to zdej OK, al ni??

boštjan ::

DVD kot primary slave in cd-rw kot secondary master,maš tak?pol pa še jumpere na HDD,DVD in cd-rw prav postavi.Pri HDD mora bit na master,pri DVD na slave in pri cd-rw na master.

Han ::

Še nekaj vprašanj, da bomo lažje rešili težavo:

Katero imaš osnovno pločo? Imaš naložen VIA busmaster gonilnik ali morda Intel Application Accelerator?

Kateri program uporabljaš za snemanje? Verzija programa? Kako snemaš? S trdega diska na CDR ali kopiraš direktno s CD/DVD-ROM pogona na Teaca?

Plošče kot so Princo, Smartbuy, Traxdata, Eperformance, Pisanka ipd. TEAC ne mara preveč, ker je njihova kvaliteta slaba oziroma jih nima vnešenih v firmware.

Firmware: če nimaš 1.0F, ga posodobi. (Pred flashanjem preklopi pogon v PIO način!)

C_maniak ::

I'm back!

Han: Mam ASUS A7V266C (podpis!!), glede tistih driverju "VIA busmaster gonilnik ali morda Intel Application Accelerator" ne bi vedu. Sam kr je na tej ASUS-ki VIA...pol predvidevam, da tist VIA bustmaster.

Uporablam SLO Nerota 5.5.8.0. Mam tud novejšo verzijo, sam sm obdržal to gor, kr je slovenska. Sej verjetn bi blo res boljš, da dam novo. Kako snemam? Kopiram s CD-ja na CD(8 min) in z diska na CD (ni podatka:8) ). Aja, kdaj uporablam tud CloneCD 4.0.1.10.

Firmware (btw: kak bi bil SLO izraz za to?) sm posodobu na 1.0K. Kaka je razlika med 1.0F in 1.0K?? Na Teac-ovi strani je sam ta! Kulkr sm najdu!

Boštjan: Kake jumpere, kje in kam jih naj prestavim?? Sorry, sam nism še glih profi!

volk_57 ::

Mene pa zanima kere cd-je ma ta pekac zapisne v firmwareu
K jst mam tut ta pekac pa ma kdaj prou pocas pece.

mam pa windows 2000
Love is all you need!

Han ::

FUJI (priporočam), Mitsui oziroma MAM, Kodak, Maxell, TDK, Ricoh, Sony, Traxdata, Verbatim, Mitsubishi, Lead Data, SKC, Princo, Acer, Nanya; verjetno tudi SmartBuy oziroma Prodisc (odsvetujem) ter še kakšnega manj znanega založnika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

Han ::

Če imaš Pioneer DVD-ROM na Primary Slave (na istem kablu kot je disk) in TEAC pekač na Secondary Master, bi pri direktnem kopiranju (brez vmesnega zapisovanja vsebine na trdi disk) s CD na CDR plošča pri 40x hitrosti morala biti zapisana v manj kot štirih minutah. V kolikor se med zapisovanjem vklaplja BURN-Proof kot posledica izklopljenega DMA, poškodovane plošče v Pioneerju ali kopiranja glasbene ploče (Pioneer jo bere z največ 16x hitrostjo!), se čas snemanja podaljša.

Da ti DMA prenos res deluje, izmeri čas kopiranja polne CD(R) plošče na trdi disk in pri tem opazuj obremenitev procesorja v Task Managerju (Upravitelju opravil - do njega prideš s Ctrl-Shift-Esc). CD mora biti skopiran v največ treh minutah, procesor pa ne sme biti obremenjen več kot 15%. Če bo 100% obremenjen, DMA ne deluje. V tem primeru odstrani ali namesti VIA 4in1 gonilnike.

Zadnji Nero je 5.5.10.20, slovenski jezik zanj dobiš na uradni strani.

Razlika med 1.0F in 1.0K firmwarom je v podpori zapisovanja Lead Data in Nanya 12x CDRW ter v zmožnosti branja 24x CDRW plošč.

Mostički (jumperji): diski in CD/DVD pogoni imajo zraven priključkov za podatkovni in napajalni kabel še nekaj kontaktov, na katere porineš posebno kapico, ki sklene kontakt med dvema žicama. Pari so: Master (MA), Slave (SL) in Cable Select (CS ali CSEL). Mostiček (kapico) postavi na ustrezno mesto... Disk naj bo Master, Pioneer naj bo Slave (priključen na srednji priključek podatkovnega kabla, kjer je na končnem priključku disk), TEAC pa Master na drugem kablu (če je kabel 80-žilni, torej takšen kot za trdi disk, mora biti Master na koncu kabla; če pa je 40-žilni, je načeloma vseeno, kam priključiš pogon).

(sic) ::

Ne vem, če je že kdo povedal pa vseeno:

800 MB (90 min) CDje MORATE PEČTI PRI 8x !!!

Fuck you all!!!

Han ::

Ni nujno, odvisno pač od kvalitete medija. Jaz sem brez težav zapekel 99 minutno ploščo pri 16x.

R33D3M33R ::

Jaz sem tud 800 MB pekel pri 16x brez težav (čeprav je gor pisalo 24x ;( ) in za to da moraš pri nizkih hitrostih pečt sploh nisem vedel. Cd je vredu al pa za napake sploh ne vem :D
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

C_maniak ::

Uf, Han, dost dela si mi naložu :)) ! Bom jutr vse probu. Edino kar lhk iz glave povem je to, da mi pr kopiranju CD-ja na disk rab 100 % proca. Cel cajt! Pa še ves RAM pobere. Sam v BIOS-u mi pa kaže da je kao vklopljen DMA prenos. Na 4 se mi zdi, da je nastavljen. Če dam več, mi ne zagrab. VIA driver-je mam instalirane. Tanovo verzijo.

Aja, prejle mi je 700 MB film z diska zapeku v 3. min. To je po namestitvi firmware-a. Skopiru nism še nč dons. Bomo jutr sprobal.

C_maniak ::

No, gremo po vrsti:
1. Burn-proof se mi vklaplja pr snemanju, torej naj bi bil DMA izkloplen. Sm šou v Device managerja nardit, tk ko je blo tuki napisan, sam so baje neki problemi. Jez mam zdej v glavnem tk.
Primary:

Pa Secondary:

To naj bi blo OK, al kok? Men se ne zdi. Kr mi še vseen pr kopiranju s CD na disk rabi 100 % proca.

C_maniak ::

Where the f*** are these jumpers???;( Sam še to morm porihtat! Najprej pogledam, kok je nastavlen, pol pa dam lepo prov.

C_maniak ::

2. Where the f*** are these jumpers???;( Sam še to morm porihtat! Najprej pogledam, kok je nastavlen, pol pa nastavim lepo prov.

C_maniak ::

UPS, sorry! :8)

boštjan ::

jumperi so zadi na sami enoti.upam da maš knjigico od enote,kjer je tudi lepo naslikano.najbolje je če daš cd-rw na sekondarni kanal,jumper pa na enoti prestaviš na MASTER.

zile ::

Meni dotični pekač dela samo na secondary slave. Povsod drugod mi pri peki napiše communication error. Go figure ! Na sec. master pa dela kot se spodobi za teac-a. :D

boštjan ::

glavno da arbajta,kot se šika:))

ian wolf ::

Teaca W540E imam že 9 mesecev, prej sem imel tudi Teacovo pečko W58E. Zapekel sem okoli 350 cdjev in uničil 3 (2x Princo in 1x Dataright, vse zaradi write errorja, prevelike hitrosti snemanja, čeprav sem snemal z deklariranimi hitrostmi.) Res je pekač malce izbirčen glede medijev; npr. Princo deklarirane za 48X peče le na 24X, čeprav imam v Neru hitrosti do 40x. 700MB cd iz diska snema s 24x malo čez 4min, z 32x okoli 3,5 min. Če dam Princove medije snemati na 32x ali 40x, naredi v Neru write error.

Druga stvar je s Smartbuyi. Modro-sive snema brez problemov na 40x (tam okoli 2,5 min), vendar se na Nerovem cd quality checku pokažejo napake. Toliko o kvaliteti modro-sivih Smartbuyjev, ki na testu transfer rate naredijo žagasto krivuljo, s povprečjem branja tam okoli 24x. Drugače pa so črni Smartbuyi veliko boljši (brez napak, Pioneer DVD 114 jih bere povprečno z 32x hitrostjo). Res ne vem kako so lahko mediji istega proizvajalca, z malo razlike v ceni, toliko različni v kakovosti.

Firmware še nisem nadgrajeval, prav tako tudi ne Nero burning rom, morebiti je to krivo. Drugače pa sem zadovoljen z njim, ker ponavadi ne snemam več kot na 24X, glasbo pa maksimalno z 8x. Seveda pa bi danes brez debate kupil Plextorja, za več kot ugodno ceno.

Priklopljenega imam pa na drugem kanalu kot Secondary slave in na 40 žilnem kablu.

Imejte se…
Errare humanum est...

C_maniak ::

Tk je zdej. DMA sm na RW-ju vklopu in deluje. Z diska na CD (700 MB) zapeče v 3 min (dons sprobu: Princo (48X), BigBang (48x)). S CD-ja na trdi disk tud nimam več 100 % uporabe proca, kot je mel prel, tk da RW deluje BP. Problem pa se mi pojavlja na DVD-ju. Dam na DMA, pa mi kaže, da je vklopljena PIO mode. In zdej to jez sumim, da mi kopira s CD-ja na CD tk dolg.
Primary Slave:

ZAKAJ???
Aja, jumperje še nism nč prestavlu niti gledu. Morm dons to poiskat, kr včeri sm isku tm zadi neki, sam nč kej pametnga najdu. Bom mal v manual pogledu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvoslojni DVD-ji so na poti

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
163836 (3836) ferjan
»

Kebelski internet ali Adsl

Oddelek: Omrežja in internet
182221 (1944) flipflop
»

Smartbuy - nateg? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
776278 (4189) pingo76
»

Nujna izbira pekača! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
614031 (3291) Oblivion
»

XP1700+ na 58° verjetn ni normaln ha?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
492348 (1371) Markoff

Več podobnih tem