» »

Ozvočenje avteka

Ozvočenje avteka

«
1
2

Yacksy ::

Kmalu bom postal novopečeni lastnik avta in seveda bi rad notri zrihtal ozvočenje. Radio sem nabavu že kar nekaj časa prej (za v drug avto). Radio je Sony, z izhodi 4x50. Sedaj pa pride tukaj dilema glede zvočnikov.
Odločil sem se, da dam 2 trosistemca zadaj v polico, 2 dvosistemca v armaturo in potem še 2 visokotonca nekam zadekam. Pri boj natančni izbiri zvočnikov pa se zatakne, ker pa o teh stvareh bolj malo vem.
Danes sem šel gledat za zvočnike k zastopniku za Sony, pa so mi v oči padli 220W trosistemci za 17 čukov.
Ker radio ne podpira changerja za CD je je treba pogruntat eno alternativno varijanto za poslušanje ploščkov v avtu. Sam sem se domislil, da bi lahko zadekal v predal od armature MP3 player. Seveda sem po tem vprašal tudi v trgovini pa mi je tip predlagal kištico za 35 čukov.
Če hoče kdo vedet točne modele, mu bom napisal, moram malo pogledat na listek, ki mi ga je prodajalec dal. Vas pa vprašam, če je moja varjanta dobra, ali bi priporočili kaj drugega, boljšega.
Še posebej me zanima kakšno kvaliteto zvoka je zmožen dostaviti MP3 player radiu in katerega bi se splačalo nabaviti.
Pa kakšne imate kaj izkušnje z Sony zvočniki.
Pa model Mp3 playerja je Sony DCJ501

marko321 ::

Jaz bi na tvojem mestu radio prodal in dal še nekaj dnara zraven in bi si kupil avtoradio na CD-MP3. Takšne avtoradije dobiš že za okoli 60.000 SIT. Če pa si hočeš posebaj kupit mp3 prevajalnik pa ti povem da je kvaliteta zelo dobra. Ne boš slišal razlike! Sam ti pa priporočam prvo varianto.

Glede zvočnikov pa ti svetujem kupi si rajši kakšne Kenwoode (obvezno tri-sistemske) so sicer malo dražji od Sony vendar so boljši!
Najboljša varianta pa je: Avtoradio Kenwood na CD-MP3 in trisistemske zvočnike Kenwood.

Yacksy ::

Pa ne bi jaz zdajle 100 Čukov stran metal za nov radio pa changer. Meni pa se zdi najbolj praktična varjanta druga, saj imam potem tudi MP3 player, ko mi bo kje dolgčas (izven avta). Pa radio, ki ga imam je kvaliteten. Zato se mi ne zdi pametno to menjati.
Nisem noben avdiofil, tako da minimalne razlike najbrž sploh ne bi opazil. A je res tako velika razlika?
Po mojem bodo 220W trosistemci povsem dovolj.
A MP3 player, pa vštekam v rdeči ter beli vtič zadaj radia? Pa kako potem dostopam do te naprave? Pri meni namreč prideta vpoštev le kaseta ter tuner. Changerja ni ni. Ali imajo tudi avtoradio AUX varjanto predvajanja?

Neo32 ::

Lej tist bel pa rdec cinc sta izhoda za ojacevalev in ce nimas izhoda za weksler pol ne bos mogu nic druzga prklopt. Je pa tko najbolsa razporeditev zvocnikov v avtu je nekak taka spredi mors imet locen sistem in sicer srednjetonca v vratih in tweeter na armaturni plosci (oz. tm nek) tak sistem te pride okol 15k (stealth, magnat) za zadej je pa tko ce se nimas ojacevalca za woofer pol je najbols ene tro sistemce (kenwood, boston) pridejo te pa tm okol 20 do 30k odvisn od modela.

Ce te se kej zanima pa vprasi.
Neo32 (c)

Bacilio ::

Ce je avtoradio sony 4x50w ima 100% mozen priklop za cd changer!!!

Avtoradio od sonyja z 4x50w izhoda so prisli sele z xplode serijo, te pa imajo vsi mozen priklop cd-changerja!

Rajs se zapel do kksnga k montira avtoakustiko v avtomobile da naus kr neki kupoval, kukr vidm nimas dost pojma o tem tko da ti ne bi svetoval da ti to sam ustvarjas!
Zvocniki kenwood pa sony pa te komercialne zadeve so jajca.
Pejt do enga k se res spozna na zadeve pa bos mel res kul!

Yacksy ::

Ne podpira changerja. Če pa mogoče veš kakšno stran več, kot je napisana v user manualu ali pa ti mogoče vidiš kakšen vtič zadaj, ki ga jaz ne. Radio je XR-4300R (mogoče sem za za kakšno črko zmotu)
Se pravi, da moram vezat visokotonce in srednjetonce na en izhod, polico pa zvezat na druzga.

Neo32 ::

V ker avto pa to mislis notr dajat?

Drgac za weksler konektor je tak okrogu pa velik luknc ma :)
Zgleda k en star mikrofonsk konektor. Mal poglej zadej kaksni so kej konektorji.

Ja sistem pa prklops tko kukr si reku tweter pa srednjetonc na sprednje dva kanala pa trosistemce na zadnje dva kanala pa bo spilal.

Drgac je pa res tko ce se ne spoznas na te zadeve kej prevec raj to kaksnmu prepust k se spozna na te zadeve da navs kej pokuru, ker ti bo pol na veliko zal.

Neo32 (c)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Neo32 ()

Popeye ::

No k ze glih o tem govorite bi se js uprasu neki:
mam avtoradio Sony Xplod 5x52 na CD-je in en komplet Xplod 100W zvocnikov kar je full premal in me zanima kaj bi vi priporocal za naprej. S tem mislim se en komplet zvocnikov (gledu sm 300W Xplod) pa woofer, zanima me pa tud ce je ojacevalc obvezen, ker ce je pol se to rabm.

PS: Vse skupi bi namonteru v P206.

Yacksy ::

Montiral bom celo stvar v cliota prve serije.
A mogoče ve kdo za kakšnega stručkota, ki bi se s tem ukvarjal in je kje bliz Novega mesta?
Nimam ravno velio pojma o tem, samo ukvarjam pa se malo z elektroniko, informatiko, tako da sem malo razgleda. Kar se vezave tiče na bo problem, problem je v komponentah.

Neo32 ::

Ce bos montirov v cliota bos mogu distancnike nardit za na vrata ker ce ne ni sans da bos sestnajstke spravu notr. Clio serije ena mam za sprednje zvocnike prostor na armaturi sam lohka das tm najvec desetke. Jest jih glih zej delam za mojga dobu sm pa na probo stealth sistem z sestnajstkam in tweeterjem. Bomo vidl ko se obnese.
Neo32 (c)

Neo32 ::

Popaj zej ne vem kulk ma placa 206-tka za sprednji sam sej pravm najbols bi blo uspredi dat tweeter pa sestnajstke, najbols sistem ki ma ze kretnice zravn. Sm vidu tak sistem od BOSS-a (cca 25k) sam ne vem kaksna je kej kvaliteat ker ga se nism probov sam pravjo da je u redu.

Za uzadej je pa tko lohka kups tubo al pa skatlo pa eno petindvejsetko vrzej notr al pa tridesetko tm okol 600W RMS pa ti fajn spilal. Ojacevalc kup kaksnga dvokanalnega okol 400W pa ga vezes pac v bridge varianto. Sam spet je odvisn kulk dnarja mislis ulozit v musko. Tak sistem bi te prsu okol 100k mal bolse kvalitete.
Neo32 (c)

Lucio ::

Če koga zanima imam jaz en komplet zvočnikov Infinity - kappa series 652.2cs series. Stari so pol leta. Za njih sem dal okoli 40.000 SIT (v Italiji). Sestavljeni so iz kretnice, 165mm srednjetonec + Tweeter. RMS = 90W (360W PEAK).Zvok je res fantastičen. Prodam pa jih, ker sem prodal avto in mi ne pašejo v novega. Cena je 20.000 SIT.

Poleg tega imam še Cervin-vega dvosistemce (model SS-602) 16 CM. Za te pa bi hotel 12.000 SIT. So prav tako kot novi.

Uporabljal sem jih v navezi z Alpine CTA-1505R (radio) + Alpine CD Changer CHA-S615. Če je kdo zainteresiran je oboje skupaj na prodaj za 60.000 SIT. Ko sem jih kupil pred dvema letoma sem za njiju dal 160.000 SIT.

Seveda je vse brezhibno.

Pa ne mi razpravljat o Sony, Kenwood in ostali komercialni robi, ki to so vse jajca, še posebej Sony. Ta zna delat samo TV in nič drugega.>:D

Yacksy: ti lahko povežeš MP3 player na tvoj radio prek posebne kasete, na ketaro se lahko priključi bilokateri vir zvoka. Pride pa te stat par jurjev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lucio ()

DrSergioDJ ::

Yacksy:

Za mp3-je si kupi pac en mp3 discman pa uno kasetko, k jo lucio omenja, nekih 3000 sit pride v BigBangu, pa bo cist ok (ce noces radia menjat).

Zvocnike, ce ze gledas Sony, gley potem Xplod serijo, kateri naj bi bli kao boljsi, ceprov sony sux >:D

Drugace priporocam recimo Magnate (za ne prevelik denar, okoli 20 jurjev so 16cm + tweeter), kateri igrajo zelo solidno ze preko radia samega, pa tud kak infinity ali JBL bi se nasel (poglej v BigBangu, ce bos sou ze po kasetko)


Se da pa tud dobit dost soliden sistem za tm, 50-70 jurjev, dobis pa sprednji sistem (16 oziroma 13cm zvocnik s tweeterjem in kretnico) + 4 kanalni ojačevalec + subwoofer...

če te zanima, mi piši na mail

glede montaže, taka, u izi montaža te bo nekih 10k sit pršla, če boš dal komu delat..


...

Zgodovina sprememb…

Yacksy ::

Montiral bom že sam, bom probav. Mamljiv mi je pa radio. Malo opiš kakšne izhode ma pa to. Pa podpira MP3?
Pa zakaj ga menjaš?

Rezal pa ne bi avta. Bi se raje zadovoljil z desetkami v armaturi.

Lucio ::

Radio je bil top model od Alpine (pred tremi leti). Ja pa samo receiver ter ima kontrolo za eksterne enote. Drugače lahko vidiš na googlu karakteristike. Moj changer ne podpira MP3 (takrat ni blo še radiov ki so to vedli). Prodam pa zato ker sem kupil seat Leon, ki ima original radio in changer že montiran pa mi ta ostaja. Radio pa zgleda tako:


Za več informacij: KLIK

p.s.: to sem na hitro najdu:D

če si zainteresiran me kontaktiraj SEM

Za zvočnike ti zagotavljam da so super. Bolj poceni ne boš dobil tako kvalitetne robe. Moreš samo čut kakšen zvok oddajajo.
Z 10CM po mojem ne moreš dobiti res kvalitetnega zvoka. Jaz bi rajši izrezal luknje, sej itak poleg zvočnikov so še pokrovi, tako da vse izpade dobro.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lucio ()

Smorny ::

Prvo si postavi kriterije: glasnost ali kvaliteta?
za glasnost boš izbral kake pineere za kvaliteto pa bose ali pa še kaj več $$$.
Sam imam sony x-plod 2*240+2*170+2*90 (skupaj kao 910W - nikoli :) in sem dobil resnično lep zvok v avtu. Kolega pa ima podobno konfiguracijo pioneerjev, ki so glasnejši, vendar zvoku "nekaj" manjka.
Moram pa še reči, da nikoli ne nabijam do daske kot kaki disko pobiči :\ , ampak uživam v mirni vožnji z dobrim zvokom. 8-)
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Neo32 ::

Yacksy: ne bo ti treba rezat oz kej dost predelovat avtomobila. Fora je da mors nardit distancnike (lesene) in jih prisraubat na vrata. Vrjem mi pa da je zvok velik bolsi iz sestnajstk kukr pa iz desetk. En cas sm imu uspredi Signat-ove desetke pa se zmeri niso tko lepo spilale kukr pa frendove sestnajstke(RTO) pa ceprov velja Signat za eno izmed mal bolj kvalitetnejsih firm.
Neo32 (c)

Popeye ::

Neo tnx za nasvet......
A woofer mora bit u boxu al pa tubi. K js sm razmislju da bi dau na desko uzadi med ovalca. K je glih tok placa za en Xplod 900W woofer, ki sem ga vidu v Bof-u.

Keyser Soze ::

Sony, naaaah.

Pioneer. Kar se tiče radijev. Jaaa.
Zvočniki. Niti ne.

Kakšen dex-p9. Šalo na stran.

Pomoje je najboljše pomislit na kakšen Magnate pa tudi Infinty v tem razredu ni tako slab. Ali pa kakšen Macrom. Problem je le ker večino izdelkov prodaja BB. Tam pa svetovanje ni kaj prida.

Lahko probaš tudi s kakšnim Lanzarjem ali pa DLS-om. Se dobi rabljena roba ki je dobro ohranjena.

Sedaj je odvisno koliko si pripravljen žrtvovat za akustiko.

Po mojem okusu, bi jaz osebno dal v avto. Radio Pioneer (ne MP3 - predrago), ojačevalec 4kanal, na sprednja kanala ločeno visoko + nizkotonec, na zadnja kanal pa mostičeno sub v škatlo v prtljažnik.

Dobro tubo je težko dobiti, freeair varianta je pa kot prvo slaba za woofer(če ni dobro narejena) pa težko je naredit dobro freeair izvedenko.

DrSergioDJ ::

Matrix: hehe, redko se prodaja rabljena roba od Lanzarja oz. DLS-a...vsaj če gledamo kot celotni sistem (16+tw+kretnica recimo). Je to le preveč dobra firma, da bi kdo vse prodal (razen če je blo kej narobe, za en primer celo vem..)

Magnat greš lahko pošnofat v Gapex firmo v Ljubljani (ne vem kje točno so, poglej na Gapex), majo pa se drugo robo, ne sam magnata, pa ti bo bolje svetoval prodajalec, kot pa v BB (ceprov men je hotu prec poturit ene drage tweeterje..)

Če maš kak vprašanja še, k te zanimajo, se oglasi na Avtoakustiki kjer bos dost zvedu, tud kar se montaže tiče...

Pa fajn nakup :))
...

Keyser Soze ::

Težko, ampak se dobi. Fantje in dekleta občasno menjajo sisteme. In vsake toliko časa se dobi dobre stvari za malo denarja.

Samo moraš bit ob pravem času na pravem mestu.

Neo32 ::

Heh ja no ce govorimo ze glih o DLS-u jest mam ene tweeterje za prodat od DLS-a cena hmm okol 50k.Ne hecam se, jih sploh ne prodam.

Popay: razlika med tubo in skatlo je v temu da je tubo za "nabijanje" muzke, skatla pa leps spila kljub temu da bi bla v obeh primerih isti zvocnik. Tuba ti da zlo nizek zvok, sam kvaliteta zvoka je pa bolsa v skatli (pravilno narejeni skatli)!!!

Ce hoc dat woofer v polici ti nikol ne bo tko dobr spilov. Bol je v skatlo ga dat. Pa se ponavad ce je zvocnik mal bol kvalitete v specifikacijah pise ce ga lohka montiras v polici, sam sej ti pravm brezveze.

Je pa tko kukr je Serž reku na avtoakustiki.com bos zvedu vse kar te zanima sam mal po forumu prebrskej.
Neo32 (c)

Keyser Soze ::

Katere visokotonce pa?

Tuba je oblikovnokar se tiče zvoka zelo dobra oblika. Res pa da še nisem slišal dobre tube.

Pomoje je razlog to, da je zelo težko narediti takšno obliko. Sploh iz lesa.

Neo32 ::

Ej ne vem modela z glave tud al so DLS al so od Rainbow-a. Nism zihr.
Sam vem da so bli novi 80k, mam jih v stacuni kjer delam, drgac so od mojga sefa k se je vcasih profesionalno ukvarjov s tem zadevam pa ga je zej ze mal minil, pa mu uzadej v sladiscu lezijo. Ce te zanima ti lohka povem model pa firmo.
Neo32 (c)

Keyser Soze ::

Hm, če so od Rainbow Reference Line, ti dam za njih tud 80 tisočakov.
Če imaš pa po sorazmerni ceni še pripadajoče kretnice in nizkotonce. Potem ti dam pa kar zdajle 250 jurjev na roko pa sva zmenjena.:D

Pa mi jih lahko prineseš brez kufra.

Pomoje so od Rainbow kakšen malo nižji model.

Milsim, da od DLS najboljši (edini s svileno membrano) niso čez 70 tisoč. Nisemn pa siguren.

DrSergioDJ ::

neo32: pol je rainbow. DLS nima tok dragih tweeterjev, al pa jst ne vem za njih (sam kukr vem jih res nima)..

Rainbow pa ma men se zdi da najdrazji sprednji sistem (nekih 1M sit pride...)..tak da...pomoje je rainbow >:D

p.s.

kje delas to? :) v lj kje?
...

Yacksy ::

Pa kje bi dobil te distančnike?
Če je zvok res toliko boljši, kot praviš, potem se splača.
Dam jaz raje več na kvaliteto kot pa da bi do daske navijal kot kakšen podgurc. Po možnosti v spuščenem golfu 2, z športnim izpuhom ter kaseto od Colonie.
Pa kakšen se vam kaj zdi konfiguracija, ki jo prodaja Lucio. Meni se kar dopade. Sicer pa jaz o firmah ne vem veliko. Samo za tak keš ne bom dobil nikjer boljšega. Ima mogoče kdo kaj izkušenj s tem radiem?

Neo32 ::

Em ja tweeter je od DLS-a zihr sam za model nism su podrobn gledat ker je bla guzva na siktu. Em reku pa je da jih proda za 30k. Tocn model bom pa jutr povedov.

Ma ja sistem od Rainbow-a je pa kr dost drag, sam je pa kvaliteten, to ni kej.

Yacksy: ej te distancnike lohka sam nardis iz lesa pa jih lepo tapiciras v kaksn skei al pa blago ki je namenjen za tapiciranje. Nacrt si bos pa mogu sam nardit, rabu bos pa 3-6 cm debel les (odvisn od globine samga zvocnika). Drugace jih pa lohka das delat eni firmi v LJ sam ne vem zej imena pa tud cifre ne. Bom ti pa poiskov link kuko to zgleda pa firmo k se s temu ukvarja, sam najdt morm.

Neo32 (c)

DrSergioDJ ::

Neo32: se vedno dvomim, da pride samo tweeter (par seveda) 80 tisocakov. Najdrazji sistem od Lanzarja (16+kretnica+tw - DLS UR36) pride 177.000 tolarjev in zelo zelo dvomim, da so tile tweeterji pol cene.

V tem kompletu je tweeter UR1 (več o njem tu)

Lahko pa prašam uvoznika za SLO, on bo njaboljš vedu :D


Lahko pa se tudi motim...


poročam, ko bom dobu email od g. Pejoviča.
...

Neo32 ::

mah bom jest jutr bl tocn pogledov vse skup, drgac so pa tweeterji stari vsaj 2 let, neki tacga, nism zihr.

Ej jutr dobis tocne inf. od vsega skupej.:)
Neo32 (c)

Pepe ::

Ne razumem zakaj bi obešal 220W na 50W izhoda.

Me pa zanima kako mnenje mate o Helixih? Kolk so meni poznani so dobri edino basi jih malo dajejo, kar pa itak ni moteče, če maš woofer.
LP
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!

Neo32 ::

Helix je kr u redu firma ki je specializirana sam na zvocnike.
Sam to ni za nabijat, pa lepo je ce na ojacevalcu spilajo, ni pa nujn.
Pa tud kej prevec dragi niso, ovalci so 19k, kr se mi ne zdi pretirano drago.
Neo32 (c)

Pepe ::

Okrogli 90W po mojem mnenju špilajo lepše kot pioneerjevi 150 ovalni, cena pa je pri nas bla 15k leto nazaj.
LP
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!

DrSergioDJ ::

Pepe: pa kaj ti misliš, da je tisti 220w rms-a? >:D

Grem stavit, da več kot 90 ni...

Ma pa Brad3K s foruma v avtu magnat sprednji sistem (Stratso 216 - 16cm + tw) pa zadaj Magnat ovalce, pa vse povezan sam na radio (kenwoo 6021mp se mi zdi), pa ma ibr hud zvok za ne previsok denar (ok, tle radio pride dost..sam vseeno).. zelo ok mu spila no :D
...

Keyser Soze ::

Uf Helix je fajn firma. Ojačevalci od Helixa so vredni svojega denarja. Se pa dobijo v tujini zelo poceni. niso ravno Braxi so pa podpisani s strani Fischerja kar veliko pomeni. Pač nemška kakovost, ki je priznan tudi v zda.

Pojdi malo pogledat v trst. Audiomatrix trgovina. Imajo Audisona, Focala, pa zelooo nizke cene. Vsaj v primerjavi z našim trgom.
Je pa KVALITETA ne kvantiteta. Čeprav tudi te ne manjka.

DrSergioDJ ::

Neo32: in? Si prašal katera firma je?

Pero (uvoznik, mogoče bo clo sam kej povedu, sam mu dal link), mi je zatrdil, da DLS nikoli ni imel tako dragih tweeterjev :D
...

Pepe ::

DrSergioDJ: Se ti zdi da tako mislim?|O

Kontra vprašanje. Se tebi zdi, da je tistih 50W rms-a?

Še vedno ni resnega odgovora zakaj bi dajal gor 4.4 X močnejše zvočnike? Zato, da lahko rečeš jaz mam pa npr. 4 X 250W na 4 X 50 izdhoda, pa so zvočniki še vedno prešibki, ker pač slišiš hreščanje iz radia. Sicer jaz točne formule ne vem, vem pa da je odvisno od več stvari kake zvočnike not dat.
LP
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!

DrSergioDJ ::

Pepe: vem da tisto ni 50w rms-a. Boljši (novejši radii) imajo napis 4x50w, realnih pa je 4x27(w rms), kar ti piše tudi v navodilih.

Sej ti pravim, so-forumovec Brad3K, ma na tak 4x50w radio prklopljene tako 16cm spredaj zvocnike k majo vec kot 100w rms-a, pa se ovalce zadaj, k majo tud vec kot 100w rms deklarirano, pa igra fenomenalno. Vse Magnati...

:D

...

Pepe ::

-Sej ti pravim, so-forumovec Brad3K,...
Ti verjamem na besedo. Me pa zanima kolk majo dotični zvočniki music power.
LP
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!

Binji ::

Kako pol ves kasen radio rabis za zvocnike?:O
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

DrSergioDJ ::

Pepe: kaj to mislis pod music power? Tole so podatki o njegovem prednjem sistemu, za ovalce ne vem tocne oznake, tko da nc ne morem za sigurno rečt.

150 Watt max, 120 Watt RMS
Frekvensomfĺng 36 - 30000 Hz
Känslighet 90 dB 1 Watt 1 meter
Impedans 4 Ohm
Inbyggnadsdjup bas 65 mm, diskant 16 mm
Hĺldiameter bas 143 mm, diskant 45 mm
Yttermĺtt bas 186 mm, diskant 50 mm
...

Pepe ::

Mislil sem glasbeno moč. Pri vse poimenovanjih moči se tudi sam zgubim, ni čudno da se nisva najbolje razumela. Si pa napisal kar me je zanimalo.
Binji
Jaz bi rekel o bratno. Bolje prej radio izbrat kot zvočnike. Kaj kupit? Ne vem, odvisno kolko si pripravlen dat, katero ime se ti bolj dopade in kaj boš špilal.
LP
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!

Yacksy ::

No, če se malo vrnemo k meni. Imam še nekaj stvari, ki so mi malo meglene.
Avto ima 5 vrat. Ali se mi splača dajat zvočnike tudi v zadnja vrata?
Pa bo tistih par centimetrski distančnik nudil dovolj volumna za zvočnik, (zaradi resonance), ali bom moral vrata rezat?
Pa malo sem pregledal Lucievo ponudbo, pa se mi je kar dopadla. Tako da bom vzel njegov sprednji komplet ter radio.

Neo32 ::

Yacks: Clio nima nic nastavkov za zadnje zvocnike na vratih, pa tud to je cist nepotreben strosek.

Serž: DLS RC-1 so, sam letnik je 99:D , rabljeni so pa pol leta bli. Drgac novi so pa bli 80k.
Neo32 (c)

Yacksy ::

Mah saj tudi spredaj nima ne vem kaj placa. Prostor za zvočnike je pa itak le v armaturi.
Dobro, še manj vezanja zvočnikov :)
Pa bo treba tut vrata rezat, al bo dovolj resonančnega placa le v tistem distančniku?

Neo32 ::

Evo Yacksy tlele mas sliko, upam da nimas kaksne svoh linije, sam tko da prblizn vids kaksen zgleda distancnik v cliotu.
Sam pazi na to ce mas sipe na vinto ne mors takega distancnika notr dat ker pol rocke ne bos mogu obracat. Sam u plastiko je treba zarezat, pa ce se enkrat misls mal bl ukvarjat z musko mors se izolirat vrata ker ce bojo kaksni mocni zvocniki notr ti bo vse sklepetal (plastika and co.)

Neo32 (c)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Predator ()

Neo32 ::

Predator: thnx res je bla mal prevelika slika, sej bi jo zmansov sam ne laufa z mojga serverja:)
Neo32 (c)

Predator ::

to lahko vedno storiš
ko daš noter sliko dobiš pač
img src="http://www.pac_ena_stran/pac_ena_slika.... border="0" /> ;
pol pa dodaš noter parameter recimo width="450" da pol zgleda takole
img src="http://www.pac_ena_stran/pac_ena_slika.... border="0" width="450"/>

Neo32 ::

Aha! Huda zadeva, bom za naslednjic vedu. Tnx!
Neo32 (c)

DrSergioDJ ::

Neo32: hum..sm poslal še en mail uvozniku, da vidim, kaj on poreče ;)
...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtozvočniki

Oddelek: Zvok in slika
244411 (4024) kokos25
»

avtozvočniki

Oddelek: Zvok in slika
252126 (1945) _Dejan_
»

radio + zvocniki za avto

Oddelek: Zvok in slika
201827 (1522) _Dejan_
»

Kater avtoradio in katere zvočnike? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
525809 (4215) dunker
»

Avtoradiji - debata

Oddelek: Loža
91474 (1358) ssokec

Več podobnih tem