» »

Renault ključ - težave

Renault ključ - težave

perci ::

Pred nekaj dnevi mi je eden od para ključev mojega R Clia I letnik 96 prenehal delovati. Ker se na renault servisih ne ukvarjajo s popravili ključev oz le-ta pridejo dražja od novih ključev in ker so novi ključi dragi, me zanima, če se komu sanja kako bi popravil zadevo.

Na spodnji fotki vidite vezje, z modrim je označen gumb za odklepanje, z rdečo pa majhna lučka, ki se prižge kot indikator, da je baterija še OK.

Kot prvo sem seveda zamenjal baterije, čeprav je tista mala rdeča lučka še delovala. Potem sem poskušal testirati ključ na svojem doma narejenem IR senzorju in očitno zadeva nek signal oddaja, saj ga senzor ob popolnem približanju zazna. Problem pa je v tem, da ga senzor v avtomobilu ne zazna. Zanimivo je tudi to, da drugi ključ (tisti, ki še deluje) senzor v avtomobilu zazna brez problemain bp odklene ključavnice, moj domači IR senzor pa ga sploh ne zazna. Zaradi vsega tega sklepam, da moj IR senzor pač normalno ne zaznava frekvence, ki jo renaulteov ključ normalno uporablja, pač pa se je ključ ki ne dela tako pokvaril, da oddaja drugačno frekvenco kot v originalu in ga zaradi tega moj domači ir senzor zazna.

Zdaj me pa zanima, če obstaja kak način, da bi jaz zadevo sam elegantno saniral. Spodaj prilagam skene ključa, da si boste lažje predstavljali zadevo.
Hvala za pomoč in upam na čimveč dobrih nasvetov :)) .




Žal nisem dal direkt v html linkov, ker server joka
  • spremenil: perci ()

Neo32 ::

Ej Perci skot pa si drgac?
Ce si kje v blizini Bleda bi se dal zment za postimat oz. za stestirat zadevo, kje je napaka, cist mozn je da je neodpravljiva oz. predraga da bi jo izvedu.

Bom pa jest poslov frednu sliko pa bo mal precikirov zadevo (fant se spozna na te zadeve) nc pa ne oblubm da bo na sliki vidu v cem je problem.

Jutr ti posredujem odgovor!
Neo32 (c)

Highlag ::

Težko, da je kaj crknilo zaradi enostavnosti vezja. Osebno bi samo poizkusil ponovno segret vse spoje z spajkalnikom, tako da bi odpravil morebiten mrzel spoj ki ti verjetno povzroča težave. .

perci ::

Neo32: Sem iz Lj in če bi vedel, da tvoj kolega zna to za razumno ceno na izi spedenat, bi se tut pripeljal...sam nekak nism zihr kaj bi on lahko on naredu, česar jst ne morem...verjetno že kaj :)

Highlag: Ja sej men se tut zdi čudno, da bi kaj crknl, ko je tak simpl cela zadeva. Da bi grel spoje...hmmmm...kolk pa je to potrebno segret? Čist malo al se more cin stopit?

perci ::

Hmmm, kaj pa tista infrared ledica (al kaj že tisto) - a je loh to šlo k vragu?

Brane2 ::

Tko kot je že nekdo reku, jaz bi probal prelotat zadevo. Možno je, da je kje mrzel lot. SPloh pini ICja se mi zdijo malo preveč sivi. Mogoče tudi IR ledica...
Same IR LEDice redkokdaj crknejo in ne zdi se mi prav verjetno, da je odbilo tvojo...

Najprej prelotaj zadevo, nato razmišljaj kaj naprej, seveda če ne bo delalo...

ali3n ::

Perci - baje je model,ki ima kiosk pri Gospodarskem razstavišču (malo naprej - proti plavi laguni) cel guru za kluče - menda dela tud za policijo... probi...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Highlag ::

Ja cin se mora stopit, da se morebitne razpoke zalijejo.

totimato ::

Smisel rezervnih ključev je tudi za takšne primere. Začni uporabljati rezervni ključ, tega pa daj v predal, namesto da se čudiš nedelujoči elektroniki v ključu.
In komaj, ko ti bo še ta začel fintirat, začni skrbet glede popravila - verjetno boš pa prej avto prodal ali pa se zaletel v drevo.
Zunaj je lep dan, pelji se na sok.

:D

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: totimato ()

Blup ::

No, preci... si slišu kaj morš narest :D

Blup
:\

stromar ::

probaj vezje očistit (z alkoholom), ker kot vidim je ob tipki precej umazano, posebno tam okoli izhodnega tranzistorja, ki je priključen na diodo in upore zraven

perci ::

Evo kontakte sem polotal in še vedno nich :'(. Bom probal še z alkoholom spucat, potem bo pa verjetno obveljala totimatova :8) , čeprav bi rad imel dva, ker enega lahko pol mat skoz s sabo nosi, ker tut ona včasih avto uporablja.
Blup: ti pa tiho, da ne bom tvojih ključev zaplenil >:D

Blup ::

Sej res perci... ubistvu sm se sele zdele spomnu... sej men je tut kkšn mesec nazaj crknu... pa sm ga ene dvakrat vrgu ob tla, pa je pol 1 al pa 2x še delu... zdej pa ne dela več... mislm, kaj človk vse pozab...

Evo, tole je pa slika mojga jebača :D , in to brez IR LEDice!!!



Blup
:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Blup ()

wince ::

Se ena za sprobat probaj z izvijacem malo po povrsini kontaktov (in baterije) podrsat, da nacnes povrsino (pri meni je bil to problem :D ).

LP

totimato ::

Nedelujoč ključ je samo še en dokaz, da bog hoče, da avto uporabljaš samo ti in ne tvoja mati - skušaj ji to dopovedat :D

No pa še kakšen nasvet iz moje strani:
- ko si prelotaval spoje, upam, da si uporabil bolj švoh spajkalnik. Visoke temperature znajo uničiti smd elektroniko
- skušaj nadomestiti stikalo. Nalotaj gor dve žici in stiskaj. Glede na to, da si kupil rabljeni avto in da rad kažeš puncam, kako se avto odklepa in zaklepa od daleč, si verjetno izrabil tisti mali gumbek. :D
Finto z žičkami namesto stikala sprobaj na samem avtu in ne na PC senzorju.

- poišči baterijo, ki ima enako napetosti kot ta gumbek, nanjo prilotaj dve žički (dreče in črne barve), žički pritisni na spodnja dela ploščice in ponovno sprobaj finto z žičkami na avtu. Ampak PAZI, če obrneš polariteto, potem vezje tega ne bo preživelo, če je že preživelo tvoje lotanje. Da vzami drugo baterijo, pa pravim zato, da boš celi cirkus lažje držal v roki, ko boš skakal okoli avta in pod različnimi koti stikal tisti dve žički. Če boš skušal to z baterijo gumbom, se ti bojo vse tiste piške, na katere si delal vtis z daljinskim odklepom-zaklepom, smejale. :D

Mislim, da je okrogli pol na vezju (-), kvadratni pa (+), bolje preveri na bateriji.

To bi jaz naredil, saj so pri ključih največji problem kontakti, ker je folk v glavnem neroden in jim ključi padajo v luže in kozarce s sokom in podobno - korozija ali oksidacija čak.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: totimato ()

totimato ::

aja, pa še to: novejši Clioti izgledajo lepše kot pa tvoj. Če kupiš takega, ponavadi dobiš zraven dva delujoča ključa, skušaj svoji mami omeniti tudi to perspektivo. Pokaži ji ta forum, kako se ljudje trudijo s tvojim ključem, naj ti pomaga držati žičke na vezju ali kaj podobnega, da bo videla koliko truda je potrebnega s starim avtom. Mogoče bo postala navdušena nad idejo novega avtomobila. Verjetno bi ti bilo to všeč.

:D

perci ::

totimato: bravo legenda >:D - ampak recimo, da razumem namig - kapituliram - odrekam se ključu, rezerva aktivirana

Glede spajkalnika, uporabil sem 15W, po mojem ni blo preveč, itak sem čist na kratko vedno pritisnil - ampak sej to ni več bistveno

Glede mišk: Mah, sej bi jih pecal na avto, sam kaj, ko tista infra ledica ne nese prav daleč :'( . Bom probal zamenjat z Blupovim ključem, njegov dlje nese, ko ne uporablja IR - sej zato pa on tolk bejb faše (pa še vsi štirje žmigavci se mu tko eleganto prižigajo)

Aja, moja punca pravi, da si nesramen in da ona pa že ni z mano zarad avta, češ da ma sama bolšiga z boljšim daljincem ;).

(sicer nisem imel namena iz teme naredit loža material ampak totimato, nisi mi pustil izbire :) )

totimato ::

Perci: tvoja punca je ravnokar postala glavni osumljenec. Ima motiv: noce, da bi ti delal vtis na druge miške in ti je uničila daljinca. :D


daKine ::

da nebom nove teme odpiro, bi kdo vedo kak naredit na novi laguni da bi na daljinsko (prek kartice za odklepanje)odpiro in zapiral stekla, ko drzis gumb za zaklep da bi se okna zaprla in ko pritisnes odklep da bi se odprla:\
tak kot je naprimer pri audi-ju, se bi to dalo z audi elektroniko, da bi sel na njihov servis po to pa bi nekak zmontiro v laguno?

vander ::

meni se je pokvaril daljinc za clio2,pa so mi na servisu zamenjali samo drobovje-ne celega kluča ki je zelo drag.nato so ga nanovo skodiral in to je to,pa še drago ni bilo.ASP JESENICE.

mirage ::

daKine za zapiranje oken dalj časa držiš gumb za zaklepanje. Odpiranje pa mislim, da ni mogoče.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ključ avtomobila, hitro prazna baterija

Oddelek: Na cesti
155009 (4011) krepki
»

audi A4, 2.0 D

Oddelek: Na cesti
217187 (5187) Zajec123

Ključavnice na prstni odtis (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
9712943 (10856) Brane2
»

Preprost "alarm"

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
202322 (1938) MihaFirst
»

Mazda z USB ključem

Oddelek: Novice / Diski
314738 (3702) Damjan Jagar

Več podobnih tem