» »

Slo-tech Seti-team

Slo-tech Seti-team

skyy779 ::

Slo-Tech Seti ekipa je postala za slovenske razmere že dovolj močna, da bi lahko delovala povsem zase(in posledično dosti bolj živahno, tudi z komunikacijo med člani) in predvsem zaradi same sebe. To govorim zaradi tega ker:

- Slo-Tech zaničuje obstoj Seti ekipe pod svojim okriljem in jo omenja samo ob priložnostih ko pljuva po njej

- Slo-Tech Seti ekipa je dosegla že krepko čez 200.000 obdelanih enot in tega ni na Slo-Techu omenil nihče

- (ne nazadnje)ker nam ni potreba biti nekje kjer nismo zaželeni

Zaradi zgoraj navedenega, predlagam da se Slo-Tech Seti ekipa preimenuje in "odcepi" od Slo-Techa, ker nima od tega prav nobene koristi, prav tako kot ima Slo-Tech od Seti ekipe samo sramoto, ker iščemo bedne marsovce in ne zdravila za rak.
Slo-Tech Seti ekipa zaradi tega ne bo trpela nobene škode. Naravnost presenetljivo je, da se prva stran Slo-Techa še vedno šopiri z Slo-Tech SETI ekipa bannerjem...

Zanima me vaše mnenje, upam da bo kdo od zainteresiranih in predvsem USTANOVITELJ naše Seti ekipe to prebral in poskušal odgovorit na podane predloge.

Lep pozdrav!

G0Run&SebA
  • premaknil: Tomi ()

undefined ::

Kaj bluziš? Ne, resno te vprašam. Kaj bluziš? Nič od tega, kar si napisal, nima niti najmanjšega smisla. Ali pa sem le jaz trd™.

> ker iščemo bedne marsovce in ne zdravila za rak.

Oboje je bedno.

Iskanje marsovcev je ogromna bedarija, če ne znamo prvo poštimat zadeve na našem lastnem planetu. Ne bi se čudil, če bi nas vesoljci (tisti višje inteligence) tretirali kot živali. Tisti nižje inteligence pa itak vemo za kaj bi bili dobri - za zaseg njihovega ozemlja (planeta) seveda. Ponovitev Irak situacije - izkoristek novih dobrin.

Potem iskanje zdravila za rak. To bi bila sicer milijonkrat bolj bistra in donosna ideja... če ne bi bila fake. Dobro je že znano (za tiste, ki ne živijo v jamah), da se moč procesorjev v namen "iskanja zdravila za rak" v resnici izkorišča v povsem druge namene. Že dolgo nazaj je bilo na slashdot.org o tem objavljena resnica, kako ista firma na drugi spletni strani ponuja storitve multi-procesorskih zmogljivosti za lepo plačilo. Le suckerji bi verjeli, da so nameni res nobel v tem primeru. In ni dvakrat za rečt, da SETI ni kako podobno sranje, le mogoče bolj previdno pred razkritjem.


Drugače pa malo pošlihtaj stvari pri sebi, resno. Ker tale post razkriva ogromne komplekse, ki jih nosiš v sebi. Pa brez zamere. :)

Gandalfar ::

- Slo-Tech zaničuje obstoj Seti ekipe pod svojim okriljem in jo omenja samo ob priložnostih ko pljuva po njej


O uspehih SETI ekipe je bilo porocano v novicah in pri tem ne vidim nobenega pluvanja. Prosim utemelji.

Četrtek, 21.11.2002
Slo-Tech in SETI (19:31)
Že dolgo nismo poročali o naši SETI skupinici, a to ne pomeni, da je le-ta neslavno propadla, saj še vedno drži zavidljivo 319. mesto med vsemi ekipami sploh ter celo 176. mesto samo med klubi. V Slo-Tech klubu je prijavljenih 353 uporabnikov, ki so skupaj obdelali 145.158 paketkov ter tako prispevali nepredstavljivih 174,30 let procesorskega časa. Poudariti je potrebno tudi, da ima kar 42 uporabnikov obdelanih že več kot tisoč paketkov. Pohvalno. V kolikor se želite včlaniti ali pa samo pregledati statistike, klik!
---
Nedelja, 22.12.2002
Projekt SETI in Slo-Tech (22:56)
Tako, po dobrem mesecu premora je ponovno čas, da si ogledamo našo SETI skupinico. Med vsemi registrirani klubi smo na zavidljivem 160. mestu, medtem ko smo v skupnem seštevku 287., poudariti pa velja, da ekipa napreduje domala vsak dan. Včlanjenih je že 375 članov, ki so skupaj darovali 192 let procesorskega časa in predelali že 164131 paketkov, številka pa raste iz ure v uro. 43 uporabnikov je predelalo že čez tisoč paketkov, za kar jim gredo vse čestitke, 35 pa še niti enega; no, ja, vsaj voljo so pokazali. Če se želite skupini pridružiti, lahko to naredite tukaj, same statistike pa so na voljo tu in tu (podrobnejša verzija).

Samo ne sprašujte ponovno, kaj imamo od tega ...
----

Ponedeljek, 6.1.2003 je bila zavrnjena zaradi velike kolicine novic in dejstva, da je bilo 14dni nazaj porocano o tem.

Ce bos sedaj napisal novico o dodatnem progressu v teh 2 mesecih bo verjetno objavljena.


- Slo-Tech Seti ekipa je dosegla že krepko čez 200.000 obdelanih enot in tega ni na Slo-Techu omenil nihče


Glej zgoraj.

- (ne nazadnje)ker nam ni potreba biti nekje kjer nismo zaželeni


Res? Iz cesa pa to sklepas? Iz tega, da imamo banner na _vsaki_ s-tjevi spletni strani? Meni se zdi to bolj to da smo ponosni na to ekipo in to tudi na veliko oznanjamo/oglasujemo.

Meni se zdi pritozba neutemeljena.

Zgodovina sprememb…

Tomi ::

G0Run: poglej tole in moje mnenje o iskanju "zdravila proti raku". Lasje mi gre pokonci, ko slišim to besedno zvezo.
metrodusa.blogspot.com

Aspirinix ::

Gandalf je povedakl v imenu adminov. Še eno vprašanje za kritike Slo-Tech Seti ekipe: Kaj imaš od praznih procesov na računalniku, ko maš vklopljen screensaver? Enega zanima eno, drugega nekaj povsem drugega. Daj tisti čas od screensaverja nekomu, ker zate je to itak izgubljen čas, ki ti ne koristi v ničemer (Razen če si si izdelal screensaver, kjer rešuješ diferencialne enačbe dvanajstega reda za potrebe tvojega študija). Ponosen sem, da sem del ekipe, čeprav mogoče ne bomo našli ničesar, ampak na koncu bomo vsaj vedli, da je ta način napačen in bodo lahko raziskovalci pri Setiju razmišljali o tem, kako drugače priti do rezultatov.

Baja ::

200.000 paketkov pa sem omenil jaz v loži.

undefined ::

> Kaj imaš od praznih procesov na računalniku, ko maš vklopljen screensaver?

Kaj pa imaš od pregretega procesorja 24/7? Umetno staranje? :)

zile ::

IceMan: a tebe paranoja daje. Very cold man :D . Brrr.

undefined ::

> a tebe paranoja daje

Ne, osveščenost. :)

krneki ::

Namesto da bo proc zdržu 200 let bo zdej sam 50 hehe.

undefined ::

Pa od kod vam ta absurdna ideja, da bi CPU zdržal 200 let? A si mogoče že videl satelit, ki je grajen na 100x bolj vzdržnem materialu, kot tale potrošniška roba, da bi zdržal 200 let? Mogoče 20 let? Ne fantazirat preveč, fantje, vam škodi. :)

krneki ::

satelit crkne ko mu zmanka elektrika. Jest še nisem videl crknenga procesorja zaradi normalnega obratovanja pa mamo u službi okoli 100 mašin. Seveda so defekti ki se pokažejo skoraj takoj, to je pa tudi vse.

krneki ::

Aja, po 24.000 seti paketov mi še ni nobena mašina crknla ;)

undefined ::

> Aja, po 24.000 seti paketov mi še ni nobena mašina crknla

Koliko let pa že laufaš te mašine? Več kot 10? Mogoče več kot 3? Ne? :)

krneki ::

A ti misliš da so samo za laufanje setija? Dva 486 novell serverja sta že neki čez 10 let, sicer pa imam doma toshibo T3100/20 286tka portable letnik 86 ki še zmeri dela izvrstno (samo baterija za uro je šla)!

undefined ::

Na AMDje ne bi kaj preveč stavil, da zdržijo 10 let. Na Intele pa bi, ja. :)

krneki ::

uglavnem point je bil da boš proc že zdavnej zamenu :DVse kar se kur je pač tistih par ducat watov dodatno, sicer pa tist ni moj štrom hehe.

msmiha ::

Jaz od kar sem na S-Tju (že od začetka nove strani in prej na stari 2 meseca) nisem doživel da bi kdo od Adminov pljuval po S-T SETI ekipi:\.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

SanSan ::

Samo eno vprašanje: Kaj bi admini imeli od tega da bi pljuvali po slo-tech seti ekipi? Pa mi razloži to z vidika motivacije, prosim.
SanSan pravi: poslusajte Konfucijeve modrosti.

PaJo ::

No, da se se te jaz oglasim, ce sem ze glih ustanovitelj Slo-Tech SETI Team-a.
Zaenkrat ni bilo nobenega pljuvanja cez nas mali team, ceprav je bilo ze nekaj razmislanja, da bi trenutna procesorska sredstva preusmerili v kaksno drugacno racunanje, ampak zankrat se nobena ideja ni padla na plodna tla. Tako da, kakor je zankrat videti, bo S-T SETI Team ostal, ce pa kdo zeli kako spremembo pa naj pove, zmeraj sem pripravlen kaj spremenit.

PS. Ce me bo kdo vprasal, zakaj se nisem pobrisal neaktivnih userjev, vam lahko povem, da to nekako ni delovalo preko obrazca, ki je temu namenjen in sem pac po parih poiskusih obupal in stvar opustil.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

zile ::

Ja naredite tudi folding Team. Sicer le-ta že obstaja (Slo-tech ID=10824), samo če bi dali "ikono" na main page bi se več folka prijavlo in začelo računat. Naj se folk odloči kaj jim najbolj paše. 8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odkritje inteligentnih nezemeljskih bitij do 2020?

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
463551 (3551) undefined
»

Na lovu za vesoljčki in proteini

Oddelek: Novice / Obvestila
122196 (2196) swar
»

Seti@home podpis

Oddelek: Slo-Tech
121209 (969) Tomi
»

Malo o naši SETI ekipi

Oddelek: Novice / Obvestila
92007 (2007) Thomas
»

SETI Gate

Oddelek: Pomoč in nasveti
131228 (1071) Loki

Več podobnih tem