» »

Net Meeting

Net Meeting

Deployer ::

Ali ima kdo kakšne izkušnje z programom Net Meeting?

Kaj lahko z njim počneš in kako vzpostaviš povezavo z oddaljenim raćunalnikom v ZDA?

Kaj vse potrebuješ?

Kakršnikoli odgovori v obliki izkušenj ali kakršnikoli drugi obliki so dobrodošli.

Že vnaprej hvala.Lep pozdrav.
  • premaknil: Predator ()

pine ::

Jest sm se igrov sam z eno staro verzijo Netemetinga (k je bla dost bl všečna od trenutne)! Tm se mi je clo ratal povezat na strežnik (čeprov zlo maukrat), pa ene dvakrat de sm poj zvezo mu! Drgac sm pa uporablov navadn fotrov (ati-jev) tuner pa gor prklopleno kamero (obicno analogno hi8)! Slika je bla se kr-zvok brezveze tko da je bl chatat kr prek texta...

>>>Srečno Kekec, triglavski mornar!<<<

Deployer ::

Hvala za posredovane izkušnje, kamere mislim da ne bom potreboval. Ta majstr, s katerim se mislim pogovarjat bi mi rad poslal nekaj file-ov PPT-jev, pa še rekel je da se da pogovarjat Real-time. Kaj je to?

Kako vzpostaviš zvezo? Ali moraš imeti njegov IP, ali kaj drugega? Kam jo napišeš?

Srečo bom pa poteboval.Hvala.

A ima še kdo drug kakšne izkušnje. Mogoče z novejšo verzijo?

Deployer ::

A res nima nihče drug nobenih izkušenj z NetMeetingom, ki bi jih lahko delil z menoj?

matic ::

Huh.. netmeeting je v bistvu ze kar zastarel! V winXP ga v kompletu nadomesca MSN (messenger) ce se ne motim..

da se da pogovarjat Real-time. Kaj je to?


To pomeni da se lahko pogovarjas z njim preko mikrofona v zivo - v nekem smislu "telefon preko interneta" - ti bo najlazja predstava, zraven pa lahko uporabis tudi kmaerco, da se ne samo pogovarjas ampak tudi v zivo gledas. AMpak ot pravim, vse to lahko v winXP delas tudi z Messengerjem.

Drugace pa netmeeting ce ga rabis, zna biti kar uporabna zadeva.. namenjen je predvsem pogovarjanju preko tipkovnce, mikrofona, webcamere, zraven pa so se dododatne opcije, da si lahko aplikacije v windosih "sharas" (nevem kako naj to razlozim :D ), lahko rises po whiteboardu, ki jo vidita oba,..

Najbolje bo da installiras in sprobas zadevo, ce pa oba uporabljata slucajno winXP pa vama priporcam Messengerja, ki je vsaj malo novejsi in zato deluje malenkost bolje, se vedno pa precej nagaja..

p.s.: messenger obstaja tudi za win95, 98, me,.. samo pri teh verzijah je samo opcija za pogovarjanje preko tipkovnice!
-----------------------------------------
podpis: _____________

mnlkpo ::

Kaj rabis:
- vezo na net, cim hujso po moznosti :) (sicer lahko tudi samo chatas, ampak za to pojdi raje na irc/ipd.)
- mikrofon / zvocnike za pogovor, ni kej nastavlat
- "web" kamerco, da te sogovornik vidi, to tudi dela cisto plug&play, samo ne pozabi vstekat stvari preden startas NetMeeting, mogoce znizaj kakovost slike, da ne bos mel 1 FPTS (frame per twenty seconds)

Vse kar je potem treba, da vtipkas njegov IP naslov v "call" polje in klik na call in to je to. Sicer NetMeeting podpira tudi t.i. "Microsoft Directory Service", samo s tem se nisem spilal - mislim pa da obstajajo javni seznami NetMeeting (in podobnih) uporabnikov, da ti ni ravno treba vedeti vedno IP-ja, naj bi delovalo podobno kot ICQ.

Aha, pa se nekaj: oba morata biti direktno na netu, ne sme biti vmes kaksnih gatewayev, routerjev ipd. ali bognedaj NAT-a. Sicer ce nimas NAT-a (btw.: Internet connection sharing v Windowsih se temu rece) se da resiti, ampak precej storasto. Najbolje v takem primeru je, da si omislis proxy.

Ok, se zadnji trik - v Windows XP NetMeetinga nimas nikjer v start meniju - v Run... dialog vtipkaj "conf" in bo delalo. To deluje tudi v Win2k.

Deployer ::

Hvala. Bom poročal.

pine ::

Ej zle sm se spte igrov z netmeetigam pa nm je ratal vzpostavt zvezo! Sicer sm bil jest u win98 ampak unedva tipa sta pa mela pomoje oba xp...edn ziher!

Vsi trije mamo ADSL, problem je sicer de lohk sam dva na enkrat chatata, ne morš pa vzpostavt konference! Sicer mam kamero sam jest, ampak po pripovedovanjih je bla slika o.k. edin mal se je zatikala ce si pa dal na slabsko kakovost je pa cisto tekla. Tud zvok je lafov tko de smo se cist navadn pogovarjal!

Ko smo pa zrihtal pa provzaprov tud sam ne vem k je use slo cist u izi, sam przgal si navedu ip pa smo se ze "vidl"!

XP-je bom pa zle stestirov pa bom porocov!
Aja lohk se kdaj zmenva pa probava...ce bo slo seveda!
>>>Srečno Kekec, triglavski mornar!<<<

pine ::

Evo men je zle ratal se povezat tudi z XP-ji! Zadeva laufa super! Samo ip das pa poklices! seveda more un na drug stran met netmeeting przgan da se lahko oglasi! potem pa naj bi povezava potekala brez problemov...


lp
>>>Srečno Kekec, triglavski mornar!<<<

majk2000 ::

Netmeeting je najbolj plug and play program za komuniciranje. Nastavit ne rabit cisto nic drugega kot samo IP od naslovnika. Sranje je samo v tem, da ne mores imet avdio, oz. video konferencne zveze med vec kot dvema uporabnikoma. Tretji bo lahko samo tipkal svoje komentarje zraven.

Programi, ki podpirajo vec kot to, pa so zelo pogosti- samo sem pozabil imena, verjetno pa zna to tudi kaksen od osebnih komunikatorjev, ranga ICQ in Trillian ipd.

matic ::

ne zna.. pri ICQ je se skupinsko pogovarjanje preko tipkovnice zelooo zoprno! (vsaj pri dosedanjih verzijah, ki sem jih probal) Trillian pa nma nobene od teh fnj. notri. :\
-----------------------------------------
podpis: _____________

madmitch ::

Glede na to da mi ga Messenger nekaj se*** s kamero (ne mara je) in da je NetMeeting pri konferenci več kot dveh malo okrnjen, kaj drugega predlagate.
Samo ne Yahoo, prosim
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Cowboy6 ::

kako se naštima (se se sploh da? :D ), da bi jst na namizje dal eno ikono in ko bi se kliknilo nanj, da bi bilo isto kakor je ikona v system try icon ko daš activate remote desktop sharing??? vem da se netmeeting zažene pod imenom conf.exe, mislim pa, če se da zagnati to kot malo drugačen ukaz, kao npr. conf. exe /activate remote:\ kakšna ideja?
Tukaj naj bi bil moj podpis.

Microsoft ::

Kolker sm se jst spilal s tem, lahko namesto IP stevilke vpises tudi DNS ime, ce seveda mas to.
Recimo, v mojem primeru sm jst napisal jimibtn.streznik.org, pa se je stvar konektala.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Cowboy6 ::

hja, očitno me nisi zastopil. preberi še enkrat... :\
Tukaj naj bi bil moj podpis.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pogovor preko mreže

Oddelek: Programska oprema
81286 (1148) amper
»

Program za pogovor v mreži

Oddelek: Programska oprema
121176 (983) 2nemesis
»

Kako telefonirat ADSL

Oddelek: Strojna oprema
81210 (980) Polde
»

Voice over IP

Oddelek: Programska oprema
6985 (811) Binji
»

program za pogovarjanje prek mreže ( ala NetMeeting )

Oddelek: Programska oprema
101207 (1041) kockish

Več podobnih tem