» »

Začetnik (igračarski) bi vozil avto

Začetnik (igračarski) bi vozil avto

twom ::

Niti ne znam pravilno napisat...

Ideja je, da na televizorju (sicer plazma) ali večjem monitorju (bi ga moral še kupiti) vozim avto, dirkalnik, morda tudi motor. Sedim v kakšnem školkastem sedežu in imam (logitechev) volan s pedali...?

Kaj rabim od računalnika (imam 13" toshiba i5 prenosnik in mac mini), programske opreme, sedeža, volana? Pogledal sem si Logitecheve volane s pedali. Se da brez xboxov ali playstejšnov?

Sam imam vozniško že 25 let, tastrejšemu tamalmu pa mnajka še 10 let ...
Od igric sem pa igral samo minesweep, tetris in sedaj CoC.

Bi prosil za kakšen predlog, nasvet.

Lep pozdrav,
Peter

eric_cartman ::

Jaz sem ravno nečaka navajal na Logitech GT, pa je še malo premajhen. Mogu sm mu tut izklopit force feedback pa dat upor volana na minumum, da je lahko normalno peljal avto.

Sicer pa je vse odvisno od budgeta. Glede na to, da je praktično še otrok, ti ne priporočam, da mu kupiš kakšen Logitech G27, ker ima še sklopko in prestavno ročico in je res za malo bolj advanced uporabnike.

Logitech G27:
http://www.comshop.si/shop/RaCunalniStv...


Jst sm sicer s svojim Logitech GT zelo zadovljen, bil pa je nazadnje v Bigbangu najceneje, ker je bil znižan iz 149 EUR na 100 EUR. Ima pa force feedback se pravi povratna sila od avta in ogromno drugih stvari, ki se jih da nastavljat. Ti predlagam kakšne review-je na youtubu, da si boš lažje predstavljal. Gledat je treba tudi podporo iger, ki jo ima Logitech sigurno ogromno napram drugim firmam ala Canyon in podobno.

Logitech GT:
http://www.bigbang.si/igralni-dodatki/d...

Kar pa se tiče okvirjev in sedežev za vožnjo pa imaš tega dosti na ebayu, kjer prodajajo sedeže in okvirje, na katere potem pritrdiš volan in pa pedala.

Recimo tegale:
http://www.ebay.co.uk/itm/GT-Omega-Stee...

Pa bolj napreden seveda tale:
http://www.ebay.co.uk/itm/IONRAX-RS1-RA...

Moral bi za volane malo pogledat še po tujih ebayih in amazonih, sploh pri naših sosedih, bi se mogoče našlo še kaj ceneje.

Sicer pa če bi se rad še kdaj ti pozabaval pred ekranom, ti odsvetujem, da kupuješ kakšen poceni volan. Načeloma je nujno, da podpira force feedback, da realistično deluje in je potem tudi za nas, ki pač pričakujemo malo več od volana. :)

Kar se tiče računalniške opreme pa takole. Najprej, se seveda da brez playstationov in ostalih igralnih škatlic. Jaz imam računalnik, vse vezano pač preko USB portov in inštalirani gonilniki.

Že če bi na svoj i5 prenosnik priključil kakšen večji soliden ekran (računalniški) bi bila zadeva kar vredu. Kakšen 24" full HD ali pa 27" z večjo ločljivostjo ( 2560x1440). Če ravno ne nameravaš kupovat kašnega novega računalnika je še vedno IMHO kakšen playstation 3 ali 4 best buy za otroka, ker ti ni treba gledat za vsako komponento posebej kaj kupiš in ker pač zasede konkretno manj prostora kot cel PC.

Zgodovina sprememb…

gidooo ::

eric_cartman ::

Slabo sem prebral in opazil, da kupuješ volan predvsem zaradi sebe. :)

Torej tukaj je pač samo to koliko si pripravljen odšteti za volan. To kar je predlagal gidooo je PRO oprema.

Glede na to kar navajaš bi si še vseeno kupil Logitech G27 za občasno igranje.

Sam otroku boš moral krepko poenostavit vse skupaj in mu pač izklopit pol stvari, da bo sploh vozil, ker je kar zahtevno igranje. Tut sam mam izpit za avto že 7 let, pa je igranje tega še vedno kar izziv.. :D Kakšen GRID ali pa Need for Speed etc.

Za to kako pa ti bodo delovale igre na Toshibi bi moral praktično malo več specifikacij napisat. Sam mislim, da laptopi nikoli niso ravno primerni za advanced igre.

amacar ::

G25 ali G27, ali kaj dražjega, cenejše zadeve so bolj šrot (seveda kak za koga).
Če hočeš kolikor toliko realno izkušnjo vozi asseta corsa, test drive, nfs shift, grid: autosport, arkadnih ti najbolj ne priporočam, ker ni tako zanimivo, ker je feedback slabo narejen in izkušnja ni najbolj podobna vožnji avta, lahko pa probaš, odvisno kako komur sede.

Seljak ::

amacar je izjavil:

G25 ali G27, ali kaj dražjega, cenejše zadeve so bolj šrot (seveda kak za koga).
Če hočeš kolikor toliko realno izkušnjo vozi asseta corsa, test drive, nfs shift, grid: autosport, arkadnih ti najbolj ne priporočam, ker ni tako zanimivo, ker je feedback slabo narejen in izkušnja ni najbolj podobna vožnji avta, lahko pa probaš, odvisno kako komur sede.


Paziti moraš kako postavljaš ločila,kajti od teh iger,ki si jih naštel je samo AC simulacija,ostalo pa so arkade.

amacar ::

Ja ce smo bolj natancni. Tezko bi pa rekel, da so ostale, ki sem jih nastel ciste arkade, vsaj vozni model ni tak in tudi misljene niso tako.

Gogyto ::

Glede vsega bi ti še vseeno svetoval nakup PS3/xbox in vožnjo na enem od konzol. Če boš že dal za volan par sto evrov, se splača še za konzolo... notebook in igre pač niso ravno odličen izbor...

Truga ::

Jaz imam doma G25, in toplo priporocam zadevo ce ti je 300e v budgetu. Ce rabis pa kaj cenejse, pa recimo http://www.gameworld.si/thrustmaster-fe... (thrustmaster vem da dela zelo dobre joysticke, tko da mislim da tud volan ne more bit slab).

Gogyto je izjavil:

Glede vsega bi ti še vseeno svetoval nakup PS3/xbox in vožnjo na enem od konzol. Če boš že dal za volan par sto evrov, se splača še za konzolo... notebook in igre pač niso ravno odličen izbor...


Na notebooku bo LFS delal super, in LFS je se vedno ena najboljsih simulacij voznje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Truga ()

Seljak ::

Truga je izjavil:


Na notebooku bo LFS delal super, in LFS je se vedno ena najboljsih simulacij voznje.


LFS spada med simulacije dirkanja,to drži. Ne drži pa da je ena najboljših,ker potem zanemarjaš ostale(iRacing,Assetto Corsa,rFactor2,RRRE,RBR,.............LFS).Vse ostalo kar si naštel zgoraj so arkade in ne mislim o tem razpravljati. Sem že vrsto let v sim sceni in si lastim vse simulacije,ki so trenutno na razpolago(razen iRacing ne vozim več,ker ni časa in bi bilo brez veze plačevati licenco). Seveda sem nabavil tudi GRID Autosport,ker pač moram imeti vse kar je povezano z avtomobili,ampak ta igra je zares narejena za konzole in gamepad.
Glede volana pa ti toplo priporočam,da nabaviš vsaj Logitech DFGT in boljše in pri tem ne šparati z denarjem,ker boš na koncu ugotovil,da si kupil mačka v žaklju. Če bo igral otrok pač v meniju zmanjšaš FFB in damping in je zadeva rešena,da mu ne bo ravno roke zlomilo v komolcu.

Truga ::

Seljak je izjavil:

Vse ostalo kar si naštel zgoraj so arkade in ne mislim o tem razpravljati.


Wat. Jaz sem omenil samo LFS, ker mu bo LFS delal in ima super demo, kosta pa drobiz ce mu bo vsec. In LFS _je_ ena boljsih simulacij. Potem je tu se pCARS, ki mu na laptopu ne bo delal, pol se pa resne simulacije ze pocasi koncajo. iRacing je mogoce super, ampak da bi placeval narocnino pa je malo kdo dovolj nor.

Sriple Tix ::

No ja, rFactor 1/2, GTR2, GTLegends, zdaj nadgrajeni RRRE, GameStockCar Extreme, Formula Truck, World Racing Series by Piboso in še kaj bi se našlo od resnih simulacij, ki pCars lepo pospravijo v koš v prav vseh simulacijskih parametrih. In ker si lastim ter vozim vse, sem jaz pripravljen o tem tudi razpravljati :).

Seljak ::

Kdor igra iRacing že dobro ve zakaj plačuje! Tam ni na štartu 20 debilov,ki se ti v zadnji del avtomobila zaletijo,ampak pravi sim dirkači,ki vedo,kdaj je potrebno bremzati,kako se pravilno prehiteva itd.,... Project CARS si še ne more privoščiti,ker so closed beta in kdor je takrat ko so bili open plačal je noter, ostali pa čakamo na izzid igre,ki bi naj bil Novembra. Kar pa se tiče simulacij pa sta po mojem okusu samo rF2 in AC zares simulaciji z skeniranimi progami in detajlno narejenimi avtomobilskimi modeli. Fizika samih vozil pa je najboljša v AC,ker Kunos že leta dela simulatorje za Ferrari ekipo in druga večja podjetja. Ne smemo pa pozabiti na netKarPro,ki je prav tako odlična simulacija in se jo dobi za drobiž.

Seljak ::

Glede na to kar je uporabnik napisal,da ima plazmo,fotelj in da bi igral dirkačino,mu priporočam PS3 ali 4,Gran Turismo 6 in Logitech G27 volan. Užitek bo zagotovljen. Veliko avtomobilov,kjer se bo naučil voziti online dirke in čez mesece,leta pa lahko začne premišljevati o hard core simulacijah,ki jih mi tukaj omenjamo. Vsaj jaz sem tako začel. Prvo sem kupil PS1 in prvi del Gran Torismo,potem pa vse skupaj nadgrajeval in z leti pridobival izkušnje. Sedaj pa imam doma že pravi mali simulator,ki sem ga sam naredil.

Sriple Tix ::

Benji, ISI pogon, ki ga uporablja večina včeraj omenjenih iger, je osnova simulatorjev večih F1 ekip in ima ravno toliko povezave z GTR2/rF1/rF2 kot Ferrarijev z AC.

Kar pa se tiče iRacing (sem član in tudi odpeljem kakšno dirko), poglej eno izmed mojih prvih izkušenj. Res, da je bilo zgolj practice, ampak vseeno.



Čeprav trdijo drugače, tudi v višjih licenčnih kategorijah velikokrat naletiš na "neprave" sim dirkače, ki ne prenesejo, da je nekdo hitrejši.

Seljak ::

Ac ima svoj grafični,fizikalni pogon. Kar pa se tiče glede kulture igralcev se definitivno strinjam,da tudi v najbolje rangiranih simulacijah naletiš na dirkače,ki nimajo kulture dirkanja in ne znajo prenesti poraza. Seveda se to tudi dogaja v relnem svetu v realnih dirkah. Samo poglej si prvo dirko Formula-e in zadnji krog,bitka za prvo in drugo mesto:

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Seljak ()

Sriple Tix ::

offtopic:
Pogledal v živo. Neverjetno in velika sreča za Nicka, da ni z glavo priletel v rob betonskega bloka.

Seljak ::

Kazen pa premila,10 štartnih mest.

Buggy ::

se moja 2 centa k temi.

V startu kupi dober volan, ker ce se bos resno ukvarjal s simulacijami ti bo kmalu premalo za tisti pravi uzitek. Vsekakor nekaj s sklopko, ker si v Assetto corsa in se kje pri dolocenih avtomobilih, ki imajo v resnici salthebl kar konkretno hendikepiran brez.

Poklici http://www.bolha.com/racunalnistvo/igri... za Fanatec GT3 in stopalke k iso zraven (vsaj po sliki) so top izbira za ta denar.
Imam ga sam ze dve leti, pa sem tudi kupil rabljenega ze 3 leta in je se vedno bp, pa ga mucim vsak petek vsaj par ur :P
Prej sem imel Thrustmasterja 430 FFB, ki ima tudi jermen za pogon pa je kmalu popustilo obvolansko stikalo za menjanje brzin (saltal dve gor) pa tudi sama izdelava in pritrdilni mehanizem so vec stopenj za Fanatec produkti.
Zacel sem z MIcrosoftovim Sidewinderjem na LFS po tem pa sel na Logitech EX in to so res igracke z majhnimi obroci, nenatacnim FFB ter zelo svoh izdelavo (zlomljene pedalke, luft v volanski osi, slaba stikala...)

kar pa se tice konzol...jaz sem kupil PS3 samo zaradi GT5 in takoj ko je prisla Assetto corsa nisem imel vec razloga, da bi jo obdrzal in sem jo brez slabe vesti prodal...tako mi je bila AC dobra simulacija. Je pa res, ce nimas ze v startu spodobne masinerije kjer bi poganjal PC simulacije, bi bil za prvi okus nakup PS3 kar smiseln, gledano iz stroskovnega vidika.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Assetto Corsa (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Igre
65796529 (14808) maksklemen3
»

GRID: Autosport

Oddelek: Igre
447182 (5293) Pipi_Karamba
»

Volan Logitech Formula Force EX ali MOMO

Oddelek: Kaj kupiti
224517 (3073) krispe
»

simulacija vožnje avta

Oddelek: Pomoč in nasveti
414225 (3163) ganjaman
»

Ustvarjalci Flight Simulatorja ustanovili svoj studio

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
304070 (2647) ru7

Več podobnih tem