» »

problemi z LAN + router povezavo

problemi z LAN + router povezavo

majk2000 ::

Imam velike probleme z mojim LANom in povezavo na internet.

sistem je sledec:
- Pc 1 , windows 2000 profesional
- Pc2 , windows XP profesional
- 2x mrezna Realtek 8139 10/100 z najnovejsimi driverji (1x Level one, 1x Genius)
- Kabli so UTP 5e kategorije, dolzine 40+30 metrov (po krajsem gre se ISDN signal do splitterja).
- Level One router 1403 z 4 LAN porti
- ADSL modem Iskratel 2000Si

Deluje v redu, ce prikljucim ADSL modem neposredno v PC in klicem preko RASPPPoE. Tako deluje tudi 24h nemoteno.

Cim vkljucim v sistem router, pa nastanejo problemi. Tezave so sledece... router skonfiguriram, da klice preko PPPoE na SiOL, poveza je ok in dela brez tezav za dolocen cas. Po kaksni uri se povezave obesi, LAN se deluje, WAN port pa je blokiran in na routerju ter modemu lucke za prenos se kar utripajo, tudi ce ugasnem oba PCa. Ce skusam sprintati diagnostiko, print port na routerju ne deluje. Pomaga samo izklop iz napajanja, da se lahko spet povezem na net.

Zastopnik pravi, da je ta router prodan v ogromno kosih in da so reklamacije zelo zelo redke. Zamenjali so mi ga za novega, isti model. Prve dni je spet deloval brezhibno, potem pa se spet pojavijo isti problemi. Bil sem v kontaktu tudi z drugimi uporabniki tega routerja in vsi pravijo, da nimajo nikakrsnih problemov.

Zanima pa me sledece, glede na to, da je ocitno z routerjem vse ok, je potem mozno, da je kaj narobe z mojim LANom. Za to pa bi rabil kaksen diagnosticni program, lahko kaj priporocate ?

ali3n ::

Hm - moj nasvet je ta, da resetiraj router (hard reset - da se vrnejo tovarniške nastavitve) in nato še enkrat nastavi (po korakih, s knjigco v roki, tko da veš kaj delaš... :D ); pomojem je napaka v nastavitvah na routerju (lahko je kaka malenkost - kaka kljukca preveč/premal)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

sash ::

kaj ti net mrkne vedno ob delu na netu ali takrat ko ne delaš nič po netu???, ker pol je možno da imaš v PPPoE nastavitvah nastavljen IDLE DISC. TIME, kar pomeni da router prekine povezavo z netom po določenem času, ko povezava ni več aktivno uporabljena - ta čas nastavi na 0 min ker potem ti povezave ne prekinja (vsaj v mojem primeru je tak, router je pa drugega proizvajalca)
--------------------
Think different...
TOROiD Group

majk2000 ::

Add 1 .Hja, router sem ze probal vrnit na tovarniske nastavitve, in res pomaga. Na default je delal brez problema kak dan, potem pa sem spet malo konfiguriral in je bilo isto. Cim malo nastavljas Firewall in pa mapiranje portov, da kaksne aplikacije delajo normalno, se zgodba ponovi. Drugace pa glede nastavitev sem prebral cela navodila, in dejansko so trotel ziher, ne vem kaj bi ga tako motilo, da se prav obesi, kot PC s slabimi gonilniki za graficno.

Add 2. Crkot se dogodi med delom, idle sem izklopil, pa tudi sicer je cudno ker ce bi bil samo idle, pomeni da pac prekine povezavo, pa bi se lahko reconnectal. Meni pa router prav zmrzne- ga ne morem niti pingat na 192.168.0.1, ker pise destination unknown.

Ce ne bo slo drugace, bom pac moral vzeti drugega proizvajalca- samo tokrat samo na testno voznjo.

Hvala za pomoc, mogoce se kaksna ideja ?





ali3n ::

Praviš da se problemi pojavljajo potem, ko nastavljaš FW in ostale funkcije routerja... si prepričan da delaš pravilno? (nočem bit žaljiv, hočem le pomagat,...);
drugih idej žal nimam... ;( vsaj zaenkrat ne.. .:-)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ali3n ()

MadMax ::

Znan problem teh routerjev: ce ga malo bolj obremenis (p2p programi), se wan obesi.
Ni druge pomoci, kot da vzames bolj "preverjeno" firmo routerja (vsaj Digitus).
Za tista 2 jurja razlike...

Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMax ()

majk2000 ::

MadMax.. madonca. Sem malo poiskal po forumu in nasel tale post sesuvanje mreže (router) . Popolnoma enak problem pri istem modelu routerja.

Vmes sem govoril ze telefonsko z zastopnikom in potrdil mi je ,da so napake v firmware-u, samo kaj ko je ves cas enak- podpora je ocitno v riti.

Me pa malo skrbi... moj router je stal 24 jurjev, tisti Digitus, ki ga svetujes in je funkcionalno enak temu ki ga imam zdaj, pa je 21 jurjev. Nekako dvomim v kvaliteto Digitusa- zdaj se nocem se enkrat opect ! Pa tudi v postu je bil cel kup drugih porabnikov- med njimi tudi en z digitusom ce se ne motim.

Kaj potem, ce bi pac malo spustil moje ambicije in kupil navaden swithc in zascito pred vdori vrsim z softwerskim firewallom- a potem takih izpadov ne bo ?

MadMax ::

hja, tako ti bom rekel:
Kot je že napisal ali3n: si prepričan, da vse delaš prav? Pri tem mislim predvsem na vklop nepotrebnih funkcij (kompliciranje brez potrebe).

Sicer pa: 100% ti ne morem zatrditi, da bo Digitus delal b.p., saj ni 100% niti da bom doživel sončni vzhod...
Sam sem nabavil 4portnega Digitusa na podlagi izkušenj parih znancev (sam najraje malo počakam, da drugi preverijo stvari namesto mene, hehe) in pa slabe izkušnje kolega z Planet-ovim routerjem.
Res je tudi, da pri preveč dovoljenih konekcijah v p2p programih (ne me zdaj vprašat pri kolikih... predvsem pri eMule-pri Kazaa ni opazit) počepne tudi Digitus, a zavedati se je treba, da je to "hišni" router in temu je primerna tudi cena. Če želiš profi zadevo, pripravi vsaj 100÷150kSIT in takih problemov ne bo.
Glede podpore s strani www.digitus.de lahko rečem le, da imajo novejši firmware na razpolago, ker sem ga tudi sam nadgradil (kar tako, ker pač je8-) ). Direktno (mail) jih nisem kontaktiral in upam, da jih niti ne bom.
Glede cene: Tech-Trade jim je ene 2 meseca nazaj spustil ceno za dobrih 5kSIT (ne vem, kdaj si ti kupil svojega?). Pred tem je bil dobra 2 jurja dražji od LevelOne.
Osebno kvaliteto izdelka presojam tudi po ohišju (LevelOne-cheap plastika čudnih oblik, Digitus-masivno kovinsko malo bolj resnega izgleda).

Glede switcha: odvisno, koliko boš dobil za router in koliko te bo stal switch. Če gre za manjšo vsoto: zadrži router ter ga do izdaje novega firmwara uporabljaj samo kot switch.

Softwerski firewall pa imam jaz še vedno v akciji (v sklopu PC-Cillin2003).
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

majk2000 ::

Ok, razumem.

Moram priznat, da je to moj prvi router, oz. Firewall in da vseh funkcij ne poznam najbolje. Samo dejstvo je, da cim recimo vkljucim DoS blokado in mapiram kaksen port, da mi dela recimo DC++ (sem pristas le-tega, namesto eMula) v aktivnem nacinu, se zacne obesat. Saj je zelo enostavno,vedno imas zraven help in kar gre. Ne glede na to, da je ohisje zelo ceneno, je vmesnik se vedno kar dober.

Vprasal bi, kateri log je dejansko tisti, ki ga moram spremljati ? Access Control verjetno, ker ta je dejansko vedno poln, ko ga pogledam. Ad aware uporabljam redno, prav tako NAV2003, zato ne vem, kaj naj bi ga tako zmatralo da se obesi. Ker dejstvo je, da tudi ce ne uporabljam P2P programov, se zna obesit, vcasih v roku 5 minut. Spy programi ali celo trojanec mogoce?

Se to, kako pa ga lahko uporabljam samo kot switch ? Ker ce nastavim na RASPPoE da klice preko routerja na modem, ni ozdiva. Verjetno mu je treba nekje dopovedat, da naj klice preko modema. Ali lahko se to odgovoris please?

sash ::

ko sem sam poskušal povezavo kr preko switcha, sem naredo novo povezavo in jo označo kot širokopasovno in zadeva je delala na enak način kot Dial-up (le hitreje :D ), to mislim predvsem da je potrebno vpisati geslo in uporabniško ime in se povezati
--------------------
Think different...
TOROiD Group

MadMax ::

majk2000:
Če zadevo uporabljaš le kot switch, moraš modem vštekat v LAN namesto WAN.
Edino, kar zdaj nisem prepričan, da mora bit navaden kabel do modema namesto cross?

Glede AdAware: zrihtaj si PestPatrol Corporate - te bo presenetilo, kako je AdAware (četudi Pro) slep...

Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

sash ::

ko boš vklaplal ADSL kabl v switch, rabiš v primeru da ga boš vklopo v UP-Link Cross kabl, če pa v navadni port pa navadni (ravni ) kabl
--------------------
Think different...
TOROiD Group

majk2000 ::

Super.

Hvala Madmax in Sash za pomoc.

Moram potrkati na les, router sedaj ze kar lep cas deluje brez problema, sem pac nehal sariti po nastavitvah.

To, da se da Router uporabljat samo kot switch, pa si nisem mislil. Sem ze razmisljal, da bi vrnil router in pac vzel namesto en switch, tako pa bom pac pocakal, da upgradajo firmware. Na zalogi imam oba kabla, cross in patch, tako da... bom ze prikljucil, ce bo nagajal.

lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nastavitev modema za vidnost računalnikov povezanih v router?!

Oddelek: Omrežja in internet
169452 (9121) Hanzek
»

Switch

Oddelek: Pomoč in nasveti
331709 (1369) amigo_no1
»

Nastavitev portov

Oddelek: Strojna oprema
121964 (1737) Gapi
»

Kateri ROUTER

Oddelek: Kaj kupiti
192196 (1898) Poldi112
»

Switch ali Gateway?

Oddelek: Kaj kupiti
111336 (1204) SasoS

Več podobnih tem