» »

PC vs XBOX ONE vs PS4

PC vs XBOX ONE vs PS4

Jerry000 ::

Ok verjetno takšna tema že obstaja ampak vseeno. Razmišljam o nakupu konzole (v prihodnosti) ampak imam malo pomislekov. Zanima me malo vaša mnenja, plusi/minusi, kaj imate rajši in zakaj. Kolikor sem do sedaj slišal, je najbolša konzola za MP XBOX. Poleg tega omogoča da imaš z nekom šeran račun oziroma mata vsak svoj račun in če eden nabavi igro, lahko oba igrasta ISTOČASNO single ali multiplayer. Kar je zame velik plus. Minus je to, da igre niso združljive (iz 360 ne dela na ONE) kar je dost velik minus...ker rad preigravam tudi starejše igre. Glede na to da sem do sedaj imel samo PC, mi je nekako bolj pri srcu: lahko igraš stare/nove igre, združljive so vse, če maš steam account nisi toliko vezan na en PC, igraš lahko tudi na TV če imaš steam, igre majo boljšo grafiko itd. Res pa je da konzolo ko kupiš, se ti ni treba ubadat 7 let če maš dovolj močne komponente za poganjanje špila.

Torej malo se razpišite :)

Looooooka ::

XBOX 360 pada cena in si ga lahko dejansko kupiš za par 10 eur tko da naj te nezdružljivost ne ustavlja.
Poglej naslove pa kaj uporablja folk s katerim misliš igrat. Če so na steamu ti tud zastonj xbox one ne bo pomagal a ne :)

Če bi šel jst kupvat novo konzolo bi kupil xbox. Steam konzola je zame nekaj česar ne rabim Rajši kupim nov pc in na njemu igram tako PC igre z xbox live dostopom in steam igre s steam accountom.
Tko da kar se tiče konzole...je njihova čisto nepotrebna. Glorified PC.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

Jerry000 ::

Kko to misls da z PC igras igre od konzole? Za steam pa ne mislim konzole, bilj link ali samo prenos big picture. PC ze, samo pri konzolah si 7let brez skrbi glede specifikacij, pri PC pa cez 3 leta ne bo igra vec na high delovala (nova igra).
Pa mislim na nakup xbox one in ne 360 :). Izjemno mi je usec da lahko 1 igro igrasta 2....razdelis ceno z enim in je :).

Looooooka ::

Na PC-ju maš možnost inštalacije steama in kokr vem lahko lepo igraš s folkom, ki ima kupljene steam konzole. Prav tako boš kmalu lahko preko XBOX liva na PC-ju igral z igralci, ki so na xbox one konzoli(je blo najavljeno pri predstavitvi windows 10).
Zdej pa če bo to možno za vse špile je spet vprašanje.
Xbox 360 sm pa napisal, da je TAKO poceni, da če res želiš igrati stare xbox 360 špile nakup xbox one konzole ne bi smel bit tak big deal.

Maš pa res mir par let. Je šlo kar nekaj grafičnih kartic in iger čez preden sem lahko rekel, da je igranje na xboxu 360 neprimerljivo slabše zaradi grafike...in verjetno bo z xbox one enako. Za par let maš mir in se ne rabiš drkat z nadgradnjo procesorja in grafične. Finančno se kr splača met konzolo če te ne moti, da pač igraš z gamepadom namesto z miško.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

bambam20 ::

Jaz sm za PC, ker ne igram MP-ja, pač pa izključno Sp-je. Plus, če maš konzolo si dost primoran kupovat špile. To ni zame :). Na račun pc-ja, ki je v štartu res dražji ampak igre imam "zastonj" in se investicija obrne. Na pc-ju uporabljma tudi gamepad od xbox360 in dela vse kull.

Psebno me ne moti, da igram igre na medium, ker dajem prednost zgodbi in igralnosti pred grafiko. Plus, PC je večnamenski , kar pa konzola ni.

scipascapa ::

rupsi31: pošteni ljudi ne igrajo "zastonj" ampak kupujejo preko akcij - saj jih je polno vedno.

Jerry000 ::

Jap, jaz sem nehal z piratskimi ker se je velikokrat zgodilo da mi je igra zastekala na sredini, glede na akcije steama sem rekel jebes piratstvo ker so igre tok pocen. In tudi za xbox bi jih kupoval, to mi je hobi in uzivam v igranju. Z bratom bi oba mela racun in bi kupovala skupaj igro, kar pomeni 50/50 na igro. Ker pa kupujem, me malo mika konzola. Vseeno se malenkost bolj nagibam k gaming PCju saj sem do sedaj vedno bil happy PC gamer. Ma kdo od vas xbox one? Da se kaksno besedo vrze :)

Seljak ::

Spekter okrog konzol in PC-ja je tako širok,da se bo ta tema vlekla do onemoglosti. Nekdo navija na konzole,nekdo pa na PC. Jaz imam obe konzoli in PC. Včasih se mi "zalušta" kakšne pretepačine,skate in zalaufam konzolo,ko pa simulacija dirkanja,dobra streljačina pa seveda PC,ker te zvrsti najraje igram z miško,tipkovnico in volanom,ker trenutno še tako dobrih simulacij dirkanj za konzole še ni kot so za PC. Velik plus za konzole gre tudi,da se ni potrebno ubadati ali ti bo igra normalno delovala zaradi strojne opreme. Tudi sam uporabljam izključno original igre. Za konzole so sicer igre požrešno drage,ampak včasih raje počakam,da cena nekoliko pade,ali pa kupim rabljeno. Za PC pa je itak Steam,kjer so razne akcije in se čez čas nabere toliko iger,da jih sploh ne moreš preigrati :D . Nekateri pravijo,da je Xbox boljši od PS,meni pa se zdi vse skupaj isti šmorn,le,da so vmes še eksluzive in samo tukaj vidim razlike. Online zadovoljstvo/ izkušnja je vsaj za mene na obeh konzolah enaka. Nisem in menda niti ne bom lastnik PS4 in Xbox one,ker je za mene premalo prednosti napram predhodnicam. Glede PC-ja pa je itak vse jasno. Če imaš denar in si lahko privoščiš nadgradnje komponent vsake toliko časa potem ni panike. Seveda lahko za zmerno ceno sestaviš dobro gaming kišto,ampak tukaj je tudi velik poudarek na znanju,osveščenosti glede strojne in programske opreme.
Evo,to so moji + in - ,moja osebna mnenja iz lastnih izkušenj. Vsak pa se mora sam odločiti kaj bo nabavil,da bo zadovoljil svoje apetite.

Jerry000 ::

Se absolutno steinjam da je to osebno, ampak ravno to me zanima da vidim vasa mnenja. Zanima me tudi ali je vecino taksnih ko ima oboje dober PC in konzolo ali samo konzolo ali samo PC,...



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup Xbox One X ali PS4PRO! (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
9517647 (14611) kevin55
»

PC ali konzola (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
507531 (6736) damirez
»

Xbox One se bo moral redno povezovati na splet (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
6221835 (19083) blackbfm

Več podobnih tem