» »

Je mogoče naročiti "povratno" pošiljko v tujino?

Je mogoče naročiti "povratno" pošiljko v tujino?

mojca ::

Čez lužo sem v servis pošiljala dva kg težko pošiljko z enim od prevoznikov hitrih pošiljk.

Ko so mi jo iz tujine vračali in se je s kurirjem dogovarjal servis, je bila cena pošiljanja trikrat višja kot cena v tujino. Na strošek prevoza se je nato obesila še carina, ki poleg davka na storitev servisa zaračuna še DDV in carino za stroške pošiljanja, tako da so bili na koncu samo prevozni stroški v eno smer krepko čez 500 EUR oz. štirikrat več kot v kontra smer (drugič grem osebno z avionom tja in nazaj, pa bo ceneje).

Zanima me, kako se lahko naslednjič izognemo temu oderuštvu. Ali je mogoče pri prevozniku v Sloveniji na kakšen način naročiti "povraten prevoz" z vnaprej dogovorjeno ceno?

petra_v ::

Pri pošiljanju v tujino priložiš dokumente za začasni izvoz, da ko pride roba nazaj da nimaš še enkrat stroškov ddvja, carinjenja...

mojca ::

DDVja za robo seveda ni potrebno plačati (začasni izvoz smo uredili), še vedno pa te ožamejo za vse davščine na stroške transporta, kar je v mojem primeru zneslo dodatnih 100 EUR. Zanima me, kako znižati stroške transporta (oz. v čem je sploh fora, da je transport iz tujine 3x dražji oziroma da je prevoz 2 kg inštrumenta stal enako kot prevoz 20 kg kovčka).

jernejl ::

A gre tu morda za Kanado (vem, da je iz Kanade pošiljanje precej drago)?

Če ste firma in večkrat uporabljate storitve dostavnih služb, lahko z njimi sklenete pogodbo in se potem vnaprej dogovorite za ceno dostave (tudi iz tujine nazaj k vam).
Te cene so potem lahko precej nižje od običajnih.

mojca ::

Ja, oderuhi so iz Kanade.

Če sklenitev pogodbe pomeni bistveno razliko, se bom pozanimala pri parih ponudnikih. (Prej sem razumela sem, da v primeru ene pošiljke na leto ni razlike, ali skleneš pogodbo ali ne.)

#000000 ::

to s pogodbo je v bistvu bolj tko tko, ker prvo traja da dobiš nek bonus, md tem pa plačuješ malenkost manj pomojem. se pa obnese če maš veliko pošiljk na mesec.

#000000 ::

btw. drugič če rabiš se mogoče da uredit da pošljejo us CA v NY in od tam v SLO, je pa vse vprašanje kaj je v škatli, za več info piši na zasebno.

jest mam kr dobre kontakte tako v usa kot CA, samo CA ima res ubijalske cene, res pa da usa ne zaostaja mnogo, če gre za stvar ki ni ravno nov laptop, se da vse narest, pač gre čez kot gift, se pa mora oseba ki pošilja pisat isto kot prejemnik, pol ni zime.

edin če so na slo carinski pošti malo zlobni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

darkolord ::

#000000 je izjavil:

to s pogodbo je v bistvu bolj tko tko, ker prvo traja da dobiš nek bonus, md tem pa plačuješ malenkost manj pomojem. se pa obnese če maš veliko pošiljk na mesec.
V bistvu velikokrat s pogodbo dobiš TAKOJ precej nižje cene. Ko smo se pogovarjali z UPS-om, je teta rekla "ne gledat online cenikov".

Prevzem pošiljke lahko s temi kurirskimi službami ala DHL/UPS/Fedex/... naročiš kjerkoli po svetu. Če je tisti na drugi strani vsaj malo prilagodljiv, lahko to rešiš brez težav. Prisiliti ga pa pač ne moreš.

SeMiNeSanja ::

Tudi pri DHL velja, da s pogodbo lepo pokličeš svojega komercialista na DHL in zahtevaš 'najbolj ugodno' ponudbo za obe smeri. Cena se bistveno razlikuje od cene po cenikih.

Moraš pa imeti takšno pogodbo, ki ti omogoča pošiljanje iz tujine na tvojo kodo, ki ti jo DHL dodeli.

Običajno se splača preveriti, koliko znese transport, če ga naroči pošiljatelj in koliko ti ponuja tvoj komercialist tukaj. Včasih so razlike velike, včasih manjše. Izbereš potem tisto, ki je zate ugodnejša.

V kolikor pride do napake, pa oni na drugi strani ni upošteval tvoje kode pri pošiljanju, se včasih da tudi to še nekako rešiti, da ti komercialist 'preknjiži' določeno AWB številko na tvoj račun.

Jaz imam ustaljeno prakso, da zahtevam ponudbo, naročim pošiljko na mojo DHL kodo, komercialistu javim AWB številko pošiljke, istočasno pa še spediterjem pošljem dispozicijo za carinjenje, tako da imajo ob prihodu pošiljke vse papirje že pri roki.

Zgodovina sprememb…

#000000 ::

darkolord kaj vsebije pogodba, mislm katere klavzule ? si npr. obvezen da pošlješ xx paketov na mesec ipd ?

aja sprašujem ker ne vem, nisem pravna oseba v slo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

mojca ::

#000000: hvala, ampak ne more čez kot gift. Pošiljanje čez ZDA bi samo astronomsko zakompliciralo zadeve, pa še carinilo bi se verjetno dvakrat (enkrat do ZDA in drugič iz ZDA do nas; po možnosti bi pa še carinili in obdavčili celotno vrednost paketa namesto samo "dodane vrednosti").

Zdaj mi je žal, da nismo takoj podpisali pogodbe, ampak enostavno si nisem predstavljala, da so cene lahko štirikrat višje, sploh glede na to, da je za pošiljatelja iz tujine prodaja in pošiljanje lastnih izdelkov po svetu glavni vir zaslužka in da bi si človek predstavljal, da imajo zavoljo tega izpogajane hude popuste.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošta Slovenije je absolutno predraga (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
647113578 (31605) destroyer2k
»

Pošiljanje preko DHL, ter kako spletni nakup za 50$ olajša vašo denarnico za 160 €

Oddelek: Pomoč in nasveti
309857 (4092) opeter
»

Pošta Slovenije in prisilni stroški (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27257121 (39511) AndrejO
»

Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
344100096 (54957) Mare2

Več podobnih tem