» »

vent za napajalnik

vent za napajalnik

1
2
»

znamovsi ::

Prebrskal cel net in nisem najdu podatkov o ventu ki je zej notr...
Mam pa intel core2duo 2.0ghz in Asus grafična kartica HD 5450, PCI-E 2.1

dela kerga poj t ipriporočaš?

mamaplata gigabyte GA-EP41-UD3L

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: znamovsi ()

dela ::

S tem ti napajalnik zelo verjetno ne bo crknil zaradi pregretja, je pa vprašanje, če bo kaj tišje vse skupaj potem (in tega tud ne morem vedet, ker ne vem, kaj točno je bilo prej not). S tem malo bolj tvegaš, da ti bo preglasen.

Čeprav maš bolj čungalunga napajalnik, pa se mi zdi, da je pri teh komponentah vseeno kar nekaj rezerve, tako da lahko poskusiš S tem. S tem pa malo bolj tvegaš, da ti napajalnik crkne

Ti se v glavnem zavedaj tveganj in da se boš moral SAM za nek kompromis odločit, ker je preveč neznank tule. Lepše ti ne znam napisat. Okej?

dela ::

Tvegaš v vsakem primeru, sam namest tapočasnejšega slip streama bi lahko bil Arctic tudi v redu. Xilenci so pa po mojih izkušnjah hud crap, tko da tega jaz ne bi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dela ()

znamovsi ::

Sem naročil Arctica, mam xilence 80x80 pa mi ni ok...
Upam, da bo dober in da bo zdržal

kuglvinkl ::

dela je izjavil:

puda je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

puda je izjavil:

un k je cenejši


Sam bi se izogibal (upoštevanja) takih nasvetov.


Bolšga nasveta v tej temi očitno ni dobil, če ima tako enostavno vprašanje toliko odgovorov.
V nobenem primeru ne bo nobene razlike, če vzame nov napajalc, najcenejši ventilator ali pa kar kol umes. Seveda pa se bo močno poznalo na denarju....


Vprašanje ni enostavno, čeprav se tebi in avtorju mogoče zdi. Ker ne vemo niti, kolk ma prejšnji ventilator pretoka/vrtljajev, samo ugibamo približno. Ne vemo, kolk ma avtor stvari na napajalnik obešeno, kolk rezerve ma napajalnik tovarniško (ker od tega je odvisno, al bo dober 800 rpm ventilator al še 1600 rpm ne bo dost - s tem da bo prvi relativno tih, drugi ti pa paral ušesa), ne vemo niti, ali ma res tastar ventilator ležaje v k.... ali se avtorju samo zarad visokih vrtljajev zdi glasen, ker če je to drugo, z menjavo z enim z isto hitrostjo ne pridobi skor nič.

V bistvu mora zadet na pravi točki med tišino (da bo kakšna razlika napram prej) in tem, da napajalnik ne bo crknil od vročine. Lahk pa proba z arcticom za 4 evre, ga vgradi not in drži pesti, da ne bo nič narobe. Mogoče tud ne bo.



Ja, podpišem.

Kot pravi, če veže "najcenejši" vent na mojga Enermaxa, ga boš skuril. Čem rečt, ni trivialno.
Your focus determines your reallity

puda ::

Govora je o kitajcu in ne Enermaxu... Misliš, da je kitajec dal not dober ventilator, da bi preprečil pregretje? Ni, not je dal najcenejšega in očitno deluje vendar je postal glasen. Zato ne vem kaj paničarite in iz enostavnega vprašanja naredite tako dolgo temo in vsak nekaj svojega napiše skoraj nihče pa mu ni konretno svetoval kateri ventilator naj nabavi. Itak pa vsi pravte, da naj menja kitajca, torej namigujete, da bo crknu pol se mu pa itak ne splača bolšga ventilatorja...

dela ::

Ja, je dal ustreznega očitno, ker zadeva še ni crknila. Ne gre tolk za dober/slab ventilator, kot za to, da ventilator dovolj zraka premakne. In "Kitajc" ve, kakšnega je dal not, avtor pa ne ve (jaz pa tud ne), ker "Kitajc" ni dost informativne nalepke gor nalimal.

Kdo "mi"? Vsak mu svetuje nekaj drugega. Jaz mu nisem svetoval, naj menja napajalnik in mu tudi ne bi rad svetoval ventilatorja, ki bo pripomogel k temu, da mu bo napajalnik crknil. Prav tako pa mu ne bi svetoval ventilatorja, ki bo potem isto glasen (ker pač ne vem, kolk hlajenja rabi), ker potem je pa še tistih 5 evrov stran vrgel, ker razlike ne bo.

Mu pač poveš, kje je problem in kje je riziko. Da razume, se zaveda tveganja in se na podlagi tega odloči. Bolje to kot na blef nekaj "to kupi", sam da nekaj nardi.

znamovsi ::

dobil danes
dela ok :)

loveJDM ::

Imam enak problem,le da je moj ventilator RES glasen,sliši se ga ven iz sobe haha.
http://www.mlacom.si/lc-power-lc600h-12... imam identitčen napajalnik samo,da je ta star vsaj 3leta.

Ali se mi sploh splača menjat ventilator posebej?Mogoče kdo točno ve mere ventilatorja,da nebi rabil odpirat?Drugače napajalnik je hladen,tako da pomoje ne laufa na ful,samo glasen je.

znamovsi ::

Mere venta so 120x120mm
Kupi Artic cooling kot jaz, odličen ventilator je
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava ventilatorja v napajalniku

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
466861 (3584) radmannsdorf
»

Glasen napajalnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
10425993 (24982) Nagi Bator
»

napajalnik - zamenjava ventilatorja

Oddelek: Pomoč in nasveti
225252 (4454) nightbird
»

Nasvet za hlajenje in utišanje PCja... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10029770 (27815) kuglvinkl

Več podobnih tem