» »

Goniliki matična Asrock Conroe 945G-DVI

Goniliki matična Asrock Conroe 945G-DVI

moat ::

Pozdravljeni!

Za prijatelja iščem gonilnike za matično ploščo Asrock Conroe 945G-DVI http://www.asrock.com/mb/Intel/ConRoe94... in sicer potrebujem gonilnike za Winows 7. Prej so bili nameščeni WINDOWS XP SP3 in v Device Managerju so bile za vse naprave naloženi ustrezni gonilniki. Pri Windows 7 pa imam težave, saj mi Device Manager kaže, da ni nameščen gonilnik za določeno napravo (Unknown Device). Koliko sem si prej izpisal naprave v Device Managerju, ko so bili nameščeni Windows XP, bi lahko manjkal neki driver za INFRARED DEVICE-STANDARD INFRARED PORT (kot je bilo navedeno v Windows XP), vendar ga ne najdem na netu. Lahko pa da manjka kakšen drugi gonilnik za drugo napravo. Sicer gonilnikov za Windows 7 za matično ploščo Conroe 945G-DVI itak ni na spletni strani Asrock, Za Visto pa se nekateri nočejo namestiti (da bi jih preizkusil) v Windows 7. Ostali gonilniki so nameščeni.
Ima kdo identično matično in Windows 7? Kako ste rešili problem z gonilniki? Mi lahko pomaga tudi kdo drug?

GTX970 ::

Prvo w7 sp1 namesti + vse popravke, nato win update hw driverje, za kar ostane bodo od viste delali.

Sedanja manjkajoča zadeva ni nič kritičnega.
Kakor gledam sedaj po vista, xp sekcijah ni nikjer omenjen infared driver, niti v specifikacijah plošče ga ni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GTX970 ()

moat ::

Hvala GTX970. Saj vem, da ni nič kritičnega in windowsi normalno delujejo. Me pa moti, da imam v Device Managerju en klicaj in neznano napravo brez gonilnika, grrr. :)

. Ne vem, očitno bom moral ponovno naložiti Windows XP in poskušati ugotoviti zakaj sploh gre (upam, da bo slika uspela).
LP.

bmen ::

Poskusi z:
- nadzorna plošča -> sistem -> Upravitelj naprav (control panel->system->device manager)
- nato desni klik na naznani napravi
- klik na jeziček podrobnosti
- v opciji "lastnost" izberi "Id-strojne opreme
- ctrl+c vrednosti, ki jo prikaže

nato v googlu (crtl+v) poiščeš kateri napravi pripada ta vrednost in poiščeš pravi gonilnik

(primer: PCI\VEN_8086&DEV_1D2D&SUBSYS_50061458&REV_06) -> pripada Intel(R) C600/X79 series chipset USB2 Enhanced Host Controller #2 - 1D2D)
... B ...

SimplTech ::

Pogledaš za katero napravo/krmilnik gre - preko Hardware ID-ja (link). Ko ga dobiš samo skopiraš ta ID v Google in ti najde zakaj gre in običajno tudi hitro najdeš gonilnike za to.

moat ::

Hvala obema, se trudim in iščem. Očitno gre za neki gonilnik acpi pnp0510 https://www.google.si/search?q=acpi+pnp... v Device Managerju pa izgleda takole

in podrobno

Še iščem, večinoma mi spletne strani ponujajo razne programe za iskanje gonilnikov, samega gonilnika pa ne. Tole pa bi znalo biti uporabno, samo izbrati ta pravega http://www.driveridentifier.com/scan/un...

LP.

SimplTech ::

Žal ti Google res največkrat na prvi strani meče ven programe za iskanje (plačljive, polne razne šare), a dobiš usmeritev kam gledat.

Kolikor imam v glavi je Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) običajno del gonilnikov za chipset (pri tebi je to Intel 945G). Tako da bi jaz poiskal Windows 7 gonilnik za omenjen chipset (verjetno kar na strani od Intela).

moat ::

Mah, prava j..a, naložil nekaj Intel čipsetov na Intelovi strani za dotično matično in ni kaj drugače, še vedno Unknow device. Danes se bom še "matral" jutri pa naložim ponovno XP, da bom videl za kateri gonilnik sploh gre.
LP.

GTX970 ::

moat ::

GTX hvala za link. Sicer si nisem mogel pomagati z gonilniki na Irda.ru (jih ni zaznalo), sem pa dobil driver kar z aplikacijo Windows Update. Sicer sem Windows Update že zagnal prej, toda nisem bil dovolj pozoren na Infrared Devices Driver, zdaj pa mi je (ko si mi nakazal rešitev) takoj padel v oči update za navedeno neznano napravo. Res je bila j..a, do zdaj me še ni kateri driver tako zelo "utrudil", res.
Hvala vsem, bili ste mi v pomoč, lep dan še naprej.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

usb device not recognized

Oddelek: Strojna oprema
143069 (1539) RutS
»

Navodila za prenosnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
171027 (777) sokel
»

Odstranitev strojne opreme - permanentno

Oddelek: Strojna oprema
151210 (859) Duhec
»

Ni mogoča instalacija driverjev na HP nx7300

Oddelek: Operacijski sistemi
458583 (5032) d4rko
»

Gonilniki za HP 6720s Win XP

Oddelek: Pomoč in nasveti
112100 (1961) Jakka

Več podobnih tem