» »

en odličen kanal za učenje angleške slovnice ...

en odličen kanal za učenje angleške slovnice ...

lebdim ::

Živjo,

našel sem en odličen kanal za učenje angleščine, dopolnjuje pa ga tale stran z nalogami in razlagami. Kar sem pogledal, je odlično razloženo. Tako da, bi ga kar priporočal tistemu dijaku, ki mu angleška slovnica dela težave. Na tisto dopolnilno spletno stran se lahko prijaviš preko FB-ja ali twitter-ja.

Obenem pa temo odpiram tudi zaradi tega, ker mislim, da se vsaj pri angleščini ne moreš naučiti besedišča in word-formation-a; oz. mislim, da moraš imeti "prirojeni občutek" za tuj jezik. Velikokrat se mi je tekom gimnazije zazdelo, da bi za uspešen word formation potreboval vedeti cel slovar na pamet.

Ampak:
  • V kolikšni meri bi se dalo naučiti besede do te mere, da pri nalogi tipa "Vstavi manjkajočo besedo" ne bi razmišljal, katera beseda paše noter? (čeprav mislim, da se tega ne moreš naučiti - to veš ali pa ne veš)
  • Še zmeraj trdim, da če si bolj "naravoslovni tip", ti bo pri angleščini verjetno prej šla slovnica.


Kaj mislite ostali o mojem mišljenju?

#000000 ::

word-formation se najlažje naučiš če govoriš z nekom kateremu je native jezik angleščina, pa tudi word-formation se razlikuje kok jest vidim v UK je drugačen kot USA še posebej pa amerški jug precej drugače formulira stavke kot ostali enako kt pri nas ljubljančan in ptujčan se skor ne zastopita sploh če začne prujčan gučat po svoje in žabar po lublansko :)

modelno1 ::

Zamešal si word-formation in skladnjo...
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Rok Woot ::

V kolikšni meri bi se dalo naučiti besede do te mere, da pri nalogi tipa "Vstavi manjkajočo besedo" ne bi razmišljal, katera beseda paše noter? (čeprav mislim, da se tega ne moreš naučiti - to veš ali pa ne veš)


Ja in to kar veš, se lahko naučiš. Preberi 100 knjig pa poglej če je kak napredek.

Še zmeraj trdim, da če si bolj "naravoslovni tip", ti bo pri angleščini verjetno prej šla slovnica.


Če si star in se učiš sistematično, potem se strinjam. Lahko pa pač gledaš filme, bereš knjige in po dovolj materjala, ti pride "naravno", kaj je prav in kaj ni. Je pa to še vedno učenje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Rok Woot ()

konspirator ::

Obenem pa temo odpiram tudi zaradi tega, ker mislim, da se vsaj pri angleščini ne moreš naučiti besedišča in word-formation-a; oz. mislim, da moraš imeti "prirojeni občutek" za tuj jezik.


Še zmeraj trdim, da če si bolj "naravoslovni tip", ti bo pri angleščini verjetno prej šla slovnica.

Bedarija da ni večje.
Otroci poslušajo starše/okolico, radio/tv in začno govoriti, brez da bi se prej na pamet učili slovnico.

Če bi hotel otroke naučiti jezika na enak način, kakor ga učijo v Slo os/sš bi otrok že zdavnaj obupal (da ne omenjam pouka slovenščine).

Z njo si kvečjemu zagreniš življenje, ker poudarek jezika je uspešno govorno sporočanje, ne kurčeva slovnica.

dope1337 ::

lebdim je izjavil:

... ker mislim, da se vsaj pri angleščini ne moreš naučiti besedišča in word-formation-a; oz. mislim, da moraš imeti "prirojeni občutek" za tuj jezik.


Se ne bi mogu bolj strinjati.

To se zelo pozna, kadar se "na mestu" pogovarjas z nekom, ki mu be ang. materinski jezik. Veliko (poslovnih) kolegov je veliko naprednejsih od mene kar se tice slovnice ter strokovne terminologije, vendar dostikrat pogorijo, saj di v glavi prevajajo direktno iz slo v ang.

Solution? Veliko ang risank v otrostvu. Pa naj bo se tako popacena ang., neverjetno pomaga pri "on site" word formationu oz. kreacij fraz, ki niso zapisane v nobenem solskem ucbeniku. Mogoce tudi zato, ker niso knjizevno pravilne in le-to ni primerno gradivo, kar se tice slavistov
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

[D]emon ::

Tu se ze kaze napacno razmisljanje o ucenju jezika. Sistem, ki se ga laufa pri nas, in v prvem planu poudarja papagajsko ucenje slovnice, skoraj nic poudarka pa ni na prakticni rabi jezika in besednem zakladu, je ze od vsega zacetka obsojen na slabe in neuporabne rezultate.

Jezik resnicno znas sele takrat, ko ti ni treba razmisljati, katera slovnicna oblika je pravilna za izrazenje neke misli. Pomisli kako ti govoris slovensko. Ko znas na tak nacin govoriti se nek drug jezik, sele lahko reces, da ga resnicno znas.

Delaj na besednem zakladu, in pa cimvec komunikacije z ljudmi, ki govorijo anglesko. :)
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

lebdim ::

Dejstvo je, da se jezika največ naučiš takrat, ko si ga prisiljen govoriti, torej če se preseliš v eno izmed angleško govorečih držav (v tem primeru boš moral uporabljati samo angleščino). Ampak, glede na to, da sem jaz usmerjen bolj v pedagoških vodah, lahko malo obnovim znanje angleške in nemške slovnice. Pa saj, glavni namen teme sploh ni ta ... Hotel sem samo povedati, da sem našel ta "super kanal" za učenje angleške slovnice, z dobro razlago in primeri. Mogoče bo komu, ki še hodi v šolo (saj je tema namenjena predvsem njim), ta kanal koristil ... Niti ni moj namen veliko pogovora o jeziku, ker nisem študiral jezikoslovja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gimnazija Jesenice

Oddelek: Šola
358781 (6111) Yacked2
»

Nemščina pomoč(prevajanje, kratki sestavek)

Oddelek: Šola
232317 (1931) SeMiNeSanja
»

Težave pri angleščini (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5118802 (18067) Phantomeye
»

Angla na maturi 2004

Oddelek: Šola
342563 (1981) BaRtMaN
»

Slovnica pred vrati! (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
524972 (4300) rasta

Več podobnih tem