» »

šefinja

šefinja

candy ::

Imam vprašanje, ki se tiče moje šefinje in ne vem če sama pretiravam v svojem mišljenju ... ali ne. In sicer,se je zgodilo naslednje ... šefinja je pri nas šele dva meseca in verjamem, da ima sedaj še začetne težave, prilagajanje, nove stvari, ljudje, nova struktura podjetja itd. ... ena naših bivših sodelavk nas je zapustila, je pač odlšla drugam, .. ta sodelavka ravno ni bila najbolj kolegialna in poštena (kdo pa je danes,a) in pri nas v službi imamo projekt s katerim se vsak mesec nagradi dva zaposlena, z nazivom delavec meseca in še neka simbolična denarna nagrada pride poleg. Ko je ta sodelavka bila že pred zadnjimi dnevi odhoda sta se dve drugi sodelavki odločili, da jo moramo glasovati za delavko meseca, na kar sva moja druga sodelvka in jst odgovorili, da ne, da se nama ne zdi primeren kandidat in tudi navedli utemljene razloge zakaj ne .... druge sodelavce sploh nista vprašali in sta kaneje vsem za hrbtom pisale na delavski svet, da se je celotni naš oddelek odločil, da si ona zasluži postati delavka meseca! Kasneje smo zvedeli od nekoga iz delavskega sveta kaj sta naredili in smo seveda vsi zelo jezni (seveda ta sodelavka ni bila izvoljena potem, ker je že odšla) in smo seveda šli do šefinje ji povedali nastalo situacijo in da se nam ne zdi prav, da se nekomu vsiljuje mnenje in da če sta že hoteli to storiti bi podpisali samo sebe ne nas (se pravi celotnega odddelka) ... in kaj nam je ona rekla, da se to njej ne zdi nič kaj takega, da bi morali navijati za to, da so ljudje iz našega oddelka izvoljeni in da ona misli, da sta oni dve to naredili za našimi hrbti samo zaradi tega, da ta sodelavka, ki je odšla ne bi zvedela in bi bila potem presenečena! In povrhu vsega je še rekla, da ne razume zakaj prihajamo s tem k njej, da ona je vodja oddelka in nima nič s tem. Potem smo ostali brez besed ... in sedaj vprašanje, ki me bega, mogoče res pretiravamo, ampak meni se zdi da je šef tisti, ki motivira ljudi, kaznuje tiste, ki niso pripravljeni teamsko delati, ki ne spoštujejo mnenja drugih, ki zna udariti z roko po mizi in reči, sedaj pa tako ... ne nekdo, ki se izogne taki situaciji z miljon izgovori! Prej sem šefinjo še nekako cenila in spoštovala, sedaj mi je prav neprijetno z njo govoriti, ker se mi zdi brez karakterja! Sem samo preobčutljiva ali je kaj na tem?

lambda ::

Nekatere firme se res zmišljujejo razne bedarije iz katerih ni drugega, kot prepiri okrog oslove sence. Get over it.

Služba v užitek? Dovolj izzivov? Primerno plačilo? Strokovno napreduješ? Taka vprašanja se je potrebno vprašat. Delavec meseca in simbolične nagrade so pa kot čebelice, ki jih starši dajejo otrokom ...

solatko ::

candy - Kot prvo ste sebi in šefinji pokazale, kako zanič team ste in s tem ji dale vedet, da na kakšne resne projekte pri vas ne more računat.
Če se štiri babe ne morete zmenit med seboj, se pač odločajte vsaka zase ali po dve skupaj in tako tudi pošiljajte mnenja na višje organe podjetja, naj se ve, kakšne kokoši ste.

Zakaj pa nista napadli sodelavki, ki sta z lažnimi podatki delovali navzgor. Je potrebno za vsako babjo čenčo vznemirjat in tožarit pri šefinji, ki je za nameček še nova in vaših zdrah nevajena.

Sicer pa babe, kot babe, namesto, da bi držale skupaj kot ekipa, vas vsaka sapica spravi v tožarjenje ene proti drugi. Lahko vas je sram, saj več časa preživite s sodelavci, kot z družino.

Kdaj bo tem našim delavskim bučam, prišlo iz riti v glavo, da si je potrebno pomagat in bit enoten, če se hoče kaj doseči.

nubes - Vodilni v podjetjih so postavljeni zato, da vodijo proces s čim manj stroškov. Če ne znajo drugače, si zmišljujejo bedarije, problem je v delavcih, da tem kretenizmom nasedejo in se zaradi njih, prepirajo med seboj, namesto da bi enotno dokazali lastnikom podjetja, da so vodilni nesposobni.
Delo krepa človeka

candy ::

se strinjam, da vse skupaj deluje otročje in de je bilo tudi moje vprašanje tako zastavljeno, če pretiravam, ni potrebe po napadanju! ;-) če nekdo noče biti del teama in se obnaša, kot da je nekaj več, se mi težko zdi to dejstvo spregledati, ker sam se zelo teamska oseba. Ampak tukaj je nekdo pokazal, da ne zmore tako (oz dve osebi) delati in tega spoštovati, spoštovati mnenja sodelavcev, se mi zdi da malo doprinese k teamskemu delu in k ugodni delovni klimi! in vprašanje je bilo, če je šefinja prav ukrepala ali sem jaz občutljiva? tudi glede na to, da si šefinja najbrž (domnevam) želi dober in uigran team, bi po moje morala drugače odreagirati. In se mnenja, da šef, ko vidi, da nekdo ne sodeluje teamsko, ko nekdo hoče prevladati nad nekom, ne spoštuje njegovega mnenja, da mora s svojo avtoriteto ta dejanja umiliti. je pa žal tako, da danes ni dovolj biti dober in prizadeven delavec, ampak je bolj pomembno koga namočiš v drek - tako da o nekih vrednotah po moje ni ravno vredno razpravljati!

solatko ::

candy - Pojdiva lepo od zadaj - ti si bila tista, ki si pri šefinji hotela sodelavki (njihovega vztrajanja na nagraditvi odhajajoče sodelavke ne poznam, morda pa so bile prijateljice) namočiti v drek pri šefinji, sedaj pa si užaljena (kalimero), ker šefinja ni za ta drek zagrabila.

Ne vem za katero firmo gre, niti za kakšno delo, vidim pa, da ste tako kot po večini slovenskih firm, neenotne in drkate ena drugo, ti pa govoriš o teamu.

Niti ne vem, koliko si stara, koliko imaš delovnih izkušenj, sem pa opazil, da se ne znaš ali nočeš vključiti v team, saj bi rada na vsak način, da se spoštuje edino tvoje mnenje, pa če prav je nasprotno od večine.

Vsaka socialna skupina ima neformalnega ali formalnega vodjo, problem nastane, ker se skupina ne more dogovoriti ali določiti, katera oseba izstopa toliko pozitivno, da mu drugi priznajo leaderstvo.

Izgleda, da tvoj team ne soglaša s tem, da bi bila ti nek neformalen vodja (imaš eno sodelavko na tvoji strani) in si zato užaljena in kuhaš zamere, namesto, da bi se vsedle skupaj in se pogovorile, kaj katero moti.

Dober tim je za delodajalce tim, v katerem ni enotnosti (zaradi strahu pred izgubo službe, tako vsak naredi svoje delo), najbolj učinkovit je, če vsi gledajo pod prste drug drugemu in vsako nepravilnost, takoj eden iz skupine, nese šefu.
Za socialno počutje delavcev, pa je najboljši tim prijateljev, kjer se počutiš skoraj bolje, kot doma, saj rešujete samo probleme iz delovnega razmerja in nalog, doma pa gre za skupno preživetje in tak odnos, kot si ga predstavljaš ti, vodi do ločitev.

Si pač ena mnogih, ki se nisi sposobna vklopit, na prijateljski bazi, saj so ti vsi konkurenca in vsi samo čakajo, da te namočijo v drek, zato jih prehitevaš in raje sama hodiš tožarit.
Verjetno te team zaradi tega ne mara in se že počasi počutiš odveč.

V nadaljevanju pričakuj slabo počutje v končni pa depresivno razvalino, ki bo eksistirala na pomirjevalih.
Delo krepa človeka

Invictus ::

@solatko

Dober opis stanja v večini babjih kolektivov :)).

Sicer imaš tudi nekatere dedce (ki to niso), ki ravnajo enako, ampak jih drugi hitro najdemo in spravimo k pameti.

Za konec samo ena misel ...

Zakaj imamo moški radi ženske? Ker jih ne razumemo.
Zakaj ženske sovražijo ženske. Ker jih ... ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

solatko ::

Invictus - Ni to problem samo ženskih kolektivov, je enako v mešanih in čisto moških. Vedno se najde nekdo, ki vsako, še tako majhno zadevo, še toplo nese naprej (pač pričakuje določene bonitete šefov).

Najbolj žalostno je dejstvo, da tako obnašanje ni odvisno od stopnje izobrazbe, saj najdeš take med zidarji in raziskovalci.
Delo krepa človeka

Shegevara ::

tako, kot solatko trdi. Nagrada za pridnega delavca NI nagrada za pridnega delavca.

To je nagrada, ki se jo podeli na lepe oči pač nekomu na podlagi štekanja, lezenja v rit in nekih medsebojnih kolektivnih odnosov, ki so tako ali tako farsa brezveznežev.

Ne se sekirat okoli teh mahinacij, bo življenje veliko lepše.

Thuban ::

candy, torej če povzamem na kratko: 2 sodelavki sta si rekli da bi podprli sodelavko, ki je bila v odhodu in ji v nekakšno "slovo" ponudili nagrado, ti pa si se ju odločila namočiti v drek...zakaj? zato ker nisi ti dobila nagrade ali zakaj?

Ta nagrada navadno ni za "najboljšega delavca" ampak gre večinoma za "prijateljsko" nagrado, ki človeku dvigne moralo...nekakšna zahvala za opravljeno delo in trud. Kdor je ne dobi ne pomeni, da je ni dobil ker si je ne bi zaslužil, pomeni samo da je bil iz strani sodelavcev izglasovan nekdo drug.

Kar pa se tiče "teama" pa lahko rečem samo, da vaš "team" smrdi. It šefici jamrat o sodelavcu, ker je drugega sodelavca predlagal kot dobrega in ne tebe (sklepam da je v tem point?)....bedasto.

pač moje mnenje.

ps.: če te je direktno mnenje prizadelo, si našla svoj problem. če boš to mnenje vzela kot nekaj, kar te bo izboljšalo, si našla rešitev.

ps2.: če pričakuješ, da boš na podlagi tega dejanja kdaj ti izglasovana kot najboljša delavka v teamu....guess again. Divide and conquer taktika, ki ga ženske zelo rade ubirajo med odnosi z drugimi pač ne deluje, če še nisi ugotovila.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

vostok_1 ::

Kake otročarije. Reci direktorju firme naj skensla te neumnosti.


@Invictus

V "dec-ovih" kolektivih so druge pizdarije. Tam pa pa vse deluje na temu kdo bo bolj dominanten in hard. Ponos je nekako vodila sila.

Sicer pa "babe in deci" stereotip velja predvsem, če delaš z +30 ljudmi in običajno nižje izobraženimi. V višjem segmentu se načeloma razlike razblinijo.

Thuban ::

>meni se zdi da je šef tisti, ki motivira ljudi, kaznuje tiste, ki niso pripravljeni teamsko delati, ki ne spoštujejo mnenja drugih, ki zna udariti z roko po mizi in reči, sedaj pa tako ... ne nekdo, ki se izogne taki situaciji z miljon izgovori!

Dober delavec ni tisti, ki motivacijo, da bo neko delo dobro opravil, išče pri šefu temveč tisti, ki motivacijo in samoiniciativo najde v sebi.
Če je ta delavec za takšno delo nagrajen...morda s kakšno verbalno pohvalo iz strani vodstva ali sodelavcev ali pa samo z dobrimi odnosi s sodelavci, ki z veseljem delajo projekte s tabo, mora biti to dovolj. Če pa pričakuješ da boš vsakega 15. v mescu prejela neko plaketo kjer bo pisalo "top šit delavec meseca, klanjajte se", da bi bila motivirana pa to žal ni odgovor.


Moj nasvet: piši vodstvu, da ukinete mesečne nagrade in se nehajte obnašat kot razvajene babe.

No, je pa res da si vprašanje zastavila na inženirskem forumu, kjer drugačnih odgovorov ne pričakuj. Če bi rada bolj "civilizirane" odgovore o odnosih z ljudmi piši na forum filozofov, fdvjevcev in podobnih.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

IL_DIAVOLO ::

Kaj jaz zdaj to berem? :))

Takšne stvari se reši med sabo, ne pa tožari šefu.

49106 ::

Kako se reši med seboj? Za lase?

Ta nagrada navadno ni za "najboljšega delavca" ampak gre večinoma za "prijateljsko" nagrado, ki človeku dvigne moralo..


Ne. Ta nagrada je za delavca meseca.

Podeljevanje nagrade delavec meseca na podlagi prijateljstev in ne učinkovitosti, je na meji korupcije, če ne že čez.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

Thuban ::

ne, ker ga predlagajo sodelavci in ne dejansko neko vodstvo ki bi izbralo nekoga, ki je "naredil največ". torej gre za "dvigovanje morale".

no, pa saj ni pomembno. Itak ne odpiše več.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

Šimpanz ::

O moj bog meni zgledate kot kokoši v kurniku. Pol se pa greste še šefici tožarit kdo je kaj narobe naredil in se še čudite njeni reakciji. Super reklamo si si naredila ni kaj.

solatko ::

OP smo razočarali, tako kot šefinja. Bo pač morala na drug forum ali pa sama razčistit s seboj.
Delo krepa človeka

SimplyMiha ::

Odstavki, človek. Uporabljaj jih.

Vikking ::

Ukinat nagrado pa bo mir, nič več pritoževanja. Zgleda da gre za kakšen sistem znotraj državnega podjetja.

Da lastnik podjetja to sliši, bi jim takoj ukinil to nagrado in bo mir.

solatko ::

Vikking - Pameten lastnik bi dal šefinji pol delavčevih plač za variabilni del delavcem. Od šefa pa bi zahteval rezultate in ne rabiš čisto nič drugega.

Neke vrste stimulacija mora bit, v vsakem primeru pa ne sme bit deljena vsem enako, temveč po nekih kriterijih, katere bi zaposleni poznali in se trudili, da jih dosežejo.
Če je to teamsko delo, se mora trudit cel tim ali pa nagrade ni.
Delo krepa človeka

candy ::

Pa sploh se ne gre za nagrado, gre se za to, da se nihce ni strinjal s tem! Mene in sodelavko sem omenila, ker je sodelavka, ki je bila prisotna pri pisanju predloga samo mene in sodelavko nagovorila! In me sva rekle, da se ne strinjava in naju ne rabi podpisovati pod predlog!
Drugih sodelavcev (imamo tudi moske v kolektivu) sploh nista vprasali, ampak podpis na predlogu je bil od celotnega oddelka! Sta vse tudi prekrili pred vsemi kot sem ze omenila, mi smo slucajno zvedeli od delavskega sveta! Je sedaj bolj razumljivo! Sploh se ne gre za nagrado in za to od koga slika visi en mesecna panoju!!! Ampak za nacin, ce bi jst hotela nekoga predlagati v imenu mojega oddelka bi sla do vseh sodelavcev, ce se strinjajo! Sem zelo teamska, se prevec, ena tistih, ki vedno zadnja hodi domov, ki vedno pomaga pri nalogah sodelavcev ...

candy ::

Oh, moski ste se slabsi pri tozarjenju kot zenske! Dozivela ze veckrat! ;-)

Thuban ::

candy je izjavil:


Drugih sodelavcev (imamo tudi moske v kolektivu) sploh nista vprasali, ampak podpis na predlogu je bil od celotnega oddelka!


če bi recimo mene kdo kaj takega vprašal ne bi želel niti odgovorit. Človeku v obraz rečeš bravo. Da pa bi v teamu 10 ljudi rekel ta si zasluži ker mi je kul, ta pa ne ker mi ni kul pa je taka neumnost da večje ni.
Team ste. To pomeni da ste enaki. Ali ste vsi dobri ali pa ste vsi bedni. In vi ste bedni, ne delujete kot team. Zato ker na eni strani 2 hočeta eno sodelavko nagradit na neke čudne načine, 2 pa mečeta polena pod noge.

candy je izjavil:

Ampak za nacin, ce bi jst hotela nekoga predlagati v imenu mojega oddelka bi sla do vseh sodelavcev, ce se strinjajo! Sem zelo teamska, se prevec, ena tistih, ki vedno zadnja hodi domov, ki vedno pomaga pri nalogah sodelavcev ...


ja in kaj zdaj, če ni vprašala vseh sodelavcev?

kje delaš? me zanima kako je možno, da se imate čas ubadat s takšnimi neumnostmi
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

Thuban ::

candy je izjavil:

Oh, moski ste se slabsi pri tozarjenju kot zenske! Dozivela ze veckrat! ;-)


Zelo inteligentna izjava. Torej, če si ti že večkrat to doživela, boš zaradi tega to še sama storila? :)

Oprosti deklica ampak o tem, kako deluje team, kako moraš včasih kakšno stvar požret dol in sodelavca, ki je storil nekaj kar te živcira vseeno povabiti na pivo/kavo, se boš morala še naučiti kakšno stvar ali dve.
Team pač ni srednješolski pouk kjer se lahko dogaja kupčkanje prijateljic in sovražnic.

Jaz recimo bi _najprej_ vprašal za mnenje (recimo forum ali prijatelje) in nato ravnal. Vsako impulzivno ravnanje (recimo zahtevati od šefa, da nekomu odvzame naziv delavec meseca...wtf) povzroči hudo nestabilno situacijo. :)

No, pa lepo se imejte na delovnem mestu v ponedeljek.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

candy ::

Mislim, da je ze prevec zakomplicirano postalo .... ni v demokraciji nekako tako, da mora biti dolocena kvota glasov sprejeta, da se predlog ali neka stvar izvrsi! Ocitno mi zivimo v nekem totaliristicnem svetu ...

Thuban ::

torej ti bi raje vidla da ne bi imeli "delavca meseca" ker se ne zmorete zediniti?

kaj to tebi recimo pove o vašem teamu in kako bi ti to rešila? na dan s predlogi. Kaj misliš narediti glede tega. Ne maram mečkačev. Odloči se in mi napiši.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

candy ::

Ona na koncu sploh ni bila izbrana za delavko meseca, ampak ena druga in s cimer se strinjamo in jo je predlagala bivsa sefica S SVOJIM LASTNIM PODPISOM in razlogom, ne s podpisom celotnega oddelka ... in ne vem kolikokrat moram se poudarati, da se ne gre za to, kdo je delavec meseca!!!

Pa potem recejo, da je treba zenskam veckrat razloziti, tu vidim ravno obratno!

Ti bi sel s sodelavcem, ki sikanira in izvaja mobbing nad tabo sel na pivo in vse skupaj pozrl? Jst tezko...

Thuban ::

candy je izjavil:


Ti bi sel s sodelavcem, ki sikanira in izvaja mobbing nad tabo sel na pivo in vse skupaj pozrl? Jst tezko...


kaj zdaj. si teamski človek ali ne?

mobbing nad mano? šikanira? s čim točno? jaz sem developer in bom opravil svoje delo. Kdo je "delavec meseca" mi ni mar. Meni je mar samo kako bom najbolje opravil svoje delo in doprinesel nekaj.

candy je izjavil:

Pa potem recejo, da je treba zenskam veckrat razloziti, tu vidim ravno obratno!


Mislim da dokaj razumem kaj se tebi plete v glavi. Sprašujem te zato, da bi dojela še ti.

candy je izjavil:

jo je predlagala bivsa sefica S SVOJIM LASTNIM PODPISOM in razlogom, ne s podpisom celotnega oddelka


irelevantno. rekla si da je sedanja šefica na svojem mestu že 2 meseca. Kaj je bilo predlagano pred 3 meseci ni nikomur več mar.

Skratka, ni pomembno.

Kar pa JE pomembno, pa je vprašanje kaj boš storila sedaj. Oziroma boste storili kot team.
Kako boste izboljšali kolegialnost in odnose med sabo, da se boste VI dobro počutili na delovnem mestu?
Recimo da imate res 2 sodelavki, ki izvajata "mobing". kaj boste storili glede tega?
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

candy ::

Pa nismo rekli, da se mora karkoli odvzeti ali ukrepati .... samo povedali smo kaj se je zgodilo in da nismo zadovoljni s tem! In jst sem napisala, kakoje sefinja na vse skupaj odreagirala in da me je zmotilo!

vostok_1 ::

Usually pri vsakem procesu je tako da, shit goes in shit comes out (often more shitty at that).

Sam koncept "delavec/ka meseca" je napačen in ga je poterbno skenslati. Zediniti se morate in rečt šefici naj apelira na zgornje štuke. Kot drugo je šefica en drek vredna, če nekaj tako banalnega ne uspe porihtati.
Če pa se greste nekega srednješolskega podjebavanja...play the game or quit.
Kaj dosti drugega se ne da naredit.

Smem vprašati ali gre za privat ali javno podjetje in ali večje ali manjše?

candy ::

Kot je ze nekdo prej omenil, smo v sluzbi vsak dan po 8 ali vec ur, pet dni na teden ... in meni ni pomembno samo to, kdo kaj doprinese ampak tudi da me spostuje in spostuje moje mnenje, ker jst spostujem ostale sodelavce in njihovo delo!

Thuban ::

candy je izjavil:

Pa nismo rekli, da se mora karkoli odvzeti ali ukrepati .... samo povedali smo kaj se je zgodilo in da nismo zadovoljni s tem! In jst sem napisala, kakoje sefinja na vse skupaj odreagirala in da me je zmotilo!


!!! !!!!!!!
Madona, se počutim kot da berem EAN kodo, toliko klicajev napišeš. Ampak verjemi mi, da tolikšno pisanje klicajev prikazuje šibkost in ne moč. Nekako kot da bi poslušal kako čivava bevska.
(prosim razumi ta komentar kot dobronameren, ker tak tudi je).

glede nagrade "delavca meseca" menim da bi ga v obliki, kot ga imate vi, obvezno NEMUDOMA odstraniti, ignorirat in pozabiti. V podjetju kjer so imeli delavca meseca in sem nekoč delal je bilo to mišljeno kot nekaj zelo prijetnega. Vsake 3 mesece so razglasili delavca/delavko tistih 3 mesecev in šlo je za družaben dogodek, delavec pa je takrat dobil kavo... nobene slabe volje, nobenega glasovanja med navadnimi delavci. Pač šefi so se odločili komu nameniti trenutek in vsi smo razumeli.

glede "šefinje" sem mnenja, da je ona absolutna avtoriteta in bi vaš skrhan odnos MORALA znati urediti. Pač zgodil se je incident zaradi katerega ste v teamu zagnali paniko in to bi šefica kot absolutna avtoriteta morala znati uredit. Izjava, da to ni njen problem, je povsem napačna. Ker to pač JE njen problem ker se njen tim krha.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

candy ::

Pa kolikrat moram se poudariti, da se sploh ne gre za to, kdo je delavec meseca in kdo ne!!! Ampak nacin, ki sta ga sodelavki izbrali in nacin, kako je sefinja vse skupaj upravicila!!

Vecje tuje privat podjetje....

Thuban ::

candy je izjavil:

Pa kolikrat moram se poudariti, da se sploh ne gre za to, kdo je delavec meseca in kdo ne!!! Ampak nacin, ki sta ga sodelavki izbrali in nacin, kako je sefinja vse skupaj upravicila!!

Vecje tuje privat podjetje....


in kolikokrat moram še poudarit, da je tole pri vas postalo orodje razdora in ne orodje prinašanja motivacije in dobre volje v podjetje?
Da se greste zaradi takšne neumnosti prepirati.... čemu je to podobno? Nazadnje sem to doživel v srednji šoli.

Vprašam te kaj boš zdaj storila? Mi se namesto tebe ne bomo odločili. Napiši kaj nameravaš in ti lahko pokomentiramo ali je to odlična ali nespametna ideja.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

vostok_1 ::

@candy

Se strinjam. Ampak očitno imate kolektiv na nivoju srednje šole. Če se že delajo neke take bullshit akrobacije naj bodo neka jasno določena pravila. Šefica jih predvidoma mora narediti.
Res nekaj dosti ni za narediti, vsaj ne na eleganten način. Bedaki bodo pač bedaki. Predvsem na tebi je odvisno kolk si pripravljena tolerirati.

Eventuelno lahko kako anonimko pošlješ higherup-om. In če imaš dokazila in dobre argumente morda te uslišijo in posledično celo nadgradijo. Probably not, ampak there is a chance.

Če ti kaj pomaga, ti lahko ST da kolektivno roko na ramena in te potolaži, sam ne vrjamem, da ti bo to v praksi kaj dosti pomagalo. Se moraš odločit kako naprej.

vostok_1 ::

PS. Jz sem tudi videl precej nepravic na delovnem mestu. Do neke mere sem pač toleriral, če je bila situacija krvava, sem v morda tudi jaz kako "ne preveč ponosno" izvedel, ampak pol sem se odločil, da to ni več način in odšel.

Dejstvo je, da veliko ljudi ni primernih za šefe. Šef pač mora znati kako se dela tako z superinteligentnimi arogantnežimi, kot z debilnimi pajaci brez izobrazbe. Velikokrat je podjetje od tega tudi odvisno.
Zato je bilo v starih časi toliko krvavega kreganja v fabriki, ker nihče ni bil nikomur odgovoren, niti šef. In vsak je delal tako, da je imel čim manj težav. Šef se je izogibal delavcem, delavci pa so izigravali sistem.
Ne rabim poveda, ta je sistem že davno od tega povsem razpadel.

tl;dr
Life often sucks balls.

candy ::

Jst osebno bom dala sodelavkama vedeti, da vem kaj se je zgodilo in pocakala kako bosta odreagirali....

Thuban ::

čakaj malo.

Ti in sodelavka sta šli k šefici, ti si šla pisat po forumu PREDEN bi se o tem pogovorila s sodelavkama, ki sta storila nekaj krivičnega?

Ali mi nisi prej zatrdila da si teamski človek?
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

solatko ::

Seveda bi to lahko storila prej, predno si šla špecat šefinji.
Draconis me je za malenkost prehitel, bom pa zato odgovoril namesto tebe - ne nisi teamski človek, ker take malenkosti se uredi v teamu.

Seveda bosta zašpecani kokegici z veseljem sprejeli tvoje negodovanje.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

vostok_1 ::

candy je izjavil:

Jst osebno bom dala sodelavkama vedeti, da vem kaj se je zgodilo in pocakala kako bosta odreagirali....


Ok.

Sicer jz mislim, da ne bo pomagalo, ampak to je vsekakor ena stvar, ki jo res lahko narediš. Sem pač predvideval, da je bil kontakt med vami prekinjen. My bad.

candy ::

Ja, se strinjam, da sef mora imeti lastnosti pogladiti razmere v teamu, in verjamem, da je velikokrat to"usrana sluzba" . Ampak ce nekdo to sprejme, in sprejme tudi lep placilo za to, potem mislim, da mora delovno mesto in placo tudi upraviciti.

Tudi sama sem ze videla veliko krivic na delu, tezko clovek presodi, kako bi sam ravnal v dani situaciji, vsi smo samo ljudje. Mislim, da bi se tu moral nek drugacen mehanizem vzpostaviti, da bi bilo manj neprijetnosti na delovnih mestih.

Trololololol ::

Na mojem šihtu sem zaradi določenega zapleta sam pred šefom kričal, če sem morda jaz šef, da moram drugim dajati navodila ali pa je le nesposoben.

Tak pogovor ali zaplet se ni nikoli več ponovil in živeli smo srečno do konca svojih dni.

Da ne bo pomote, ne pravim, da se pojdi pizdit nad šefa. Pravim samo, da ustreznim osebam položi v roke ustrezne besede, ne glede na njihov stas in glas.

Thuban ::

candy je izjavil:

Ja, se strinjam, da sef mora imeti lastnosti pogladiti razmere v teamu


ma pusti to. Tudi ljudje sami moramo znat bit civilizirani in sami reševat težave.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

49106 ::

ma pusti to. Tudi ljudje sami moramo znat bit civilizirani in sami reševat težave.


Ne rabite pa biti toliko civilizirani, da težav ne bi povzročali?

Ti in sodelavka sta šli k šefici, ti si šla pisat po forumu PREDEN bi se o tem pogovorila s sodelavkama, ki sta storila nekaj krivičnega?


Jaz sem na policijo prijavil soseda, ki mi je odtujil kolo. Seveda brez da bi se z njim pogovoril.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

vostok_1 ::

Trololololol je izjavil:

Na mojem šihtu sem zaradi določenega zapleta sam pred šefom kričal, če sem morda jaz šef, da moram drugim dajati navodila ali pa je le nesposoben.

Tak pogovor ali zaplet se ni nikoli več ponovil in živeli smo srečno do konca svojih dni.

Da ne bo pomote, ne pravim, da se pojdi pizdit nad šefa. Pravim samo, da ustreznim osebam položi v roke ustrezne besede, ne glede na njihov stas in glas.


Prava beseda ob pravem času lahko dost reši. Res je.

Thuban je izjavil:

candy je izjavil:

Ja, se strinjam, da sef mora imeti lastnosti pogladiti razmere v teamu


ma pusti to. Tudi ljudje sami moramo znat bit civilizirani in sami reševat težave.


Hja. Spet odvisno s kom imaš opravka. Eni so kr sodelujoči, eni pa trmarijo, kot da bi jim mamo pojebal. Od kje zaboga sploh izvira to trmarjenje iz ponosa. A je to kaka ostalina iz 17. stoletja, ko so se še dvobojevali, če si koga onečastil or something.
Priznaš napako, sprejme opravičilo in gremo naprej. Ne. Potrebno je še dva dni se ukvarjati kdo je imel prav in kdo ne in kdo je boljši in kdo ni.
Dobro ajde, če si zakuril pol podjetja je drugo. Ampak v večjem kolektivu se pogosto formirajo take day to day zadeve. Potrata časa IMO.

Grey ::

Rešiti med seboj...a ste vi resni? Tu gre očitno za osebe, ki so podtlehne. Kakršnokoli reševanje takih situacij na štiri oči (kavici al whatever) ni možno, ker se gre tu za osebno integriteto, ki je tisti dve, ki sta poslali to pismo, definitivno nimata, če sta šle to delat. Ljudje se med sabo nimajo kaj menit, ker to ustvarja neke mini-sindikate in skupine, ki rušijo team. To je kot prvo. Kot drugo pa se mora na take stvari odzvati šef. On/ona je tisti, ki je pravno odgovoren zgladiti odnose in ukrepati na način, da se zaustavi mobbing in šikaniranje na delovnem mestu. On/ona je big alfa, ki mora držati stvari pod komando. Šef/menedžer brez avtoritete je nula. Kot tretje pa mora obstajat za delavca meseca neka metrika po kateri ima lahko vsakdo možnost priti do te nagrade in ne s pomočjo pisem, lezenja v rit in ostalimi stvarmi, ki bi jih morali odrasli ljudje pustiti tam nekje v vrtcu.

Ljudje, ki počnejo take stvari kot je pošiljanje lažnih pisem, prilizovanje, širjenje neresnic itd., v teamu nimajo kaj počet, ker ustvarjajo negativno energijo, rušijo motivacijo sodelavcev in rušijo integriteto vodstva, če se le to pozitivno odziva na tako obnašanje. Zdaj, če je že vodstvo brez integritete...potem človek, ki mu čast in integriteta veliko pomenita, nima kaj delat v tistem podjetju, ker bo prej ko slej pristal na psihiatriji.

Kolikor razumem, bi šefinja morala napisati in podpisati predlog. Torej sta šle mimo nje. Ustrezna reakcija bi bila, da jih pokliče na zagovor, napoje nekaj sladkih in pokaže kdo je avtoriteta in komu odgovarjata zato, ker če bi jaz bil vodstvo, bi točno to naročil šefinji, da naredi.

johnnyyy ::

Kolega dela v eni izmed slovenskih farmacevtskih podjetij, kjer imajo v kolektivu večino žensk (s šefico na čelu). Pa večkrat potarna o odnosu, ki mi deluje kot ga prikazuje @candy. Kot kolektiv nimajo zunanjega "sovražnika" (stranko) pred katerim bi morali delovati enotno. Poleg tega pa imajo individualni načrt, kaj bo posameznik v tistem letu opravil (poleg rednih obveznosti). Tako se znotraj kolektiva formirajo skupine, ki so ena proti drugi. Pogoj za napredovanje so izpolnjeni cilji in ocene sodelavcev. Ker si večina postavi cilje, ki jim niso kos, začnjo delo prenašat na bolj sposobne sodelavce. Če jim le-ta ne pomaga takoj so zamere - kar pa se pozna pri letnem ocenjevanju.
Ker je šefica obremenjena z drugimi stvarmi, nima realne slike, kaj se v njeni ekipi dogaja. Ima pa kolegice v tem kolektivu, ji pač povejo svojo zgodbo. Nekateri v svoji podlosti nimajo meja. Enega sodelavca so označili za narkomana (govorice), čeprav večkratni zdravniški tega niso potrdili, ima nične možnosti za napredovanje.

V takšnem kolektivu ni važno koliko in kaj znaš, koliko delaš in koliko se trudiš. Važno je da si sposoben navezat čim več vezi med sodelavci in šefi.

vostok_1 ::

Take firme, ki to počnejo si pač zaslužijo propad in načeloma je tudi tako. Če imaš preveč kvarnih dejavnikov enostavno ne moreš konkurirati in propadeš. Razen v javnih podjetjih, kjer je tak način dela modus operandi (vsaj po mojih podatkih).

Večina ljudi v službi IMO, trpi bolj zaradi kolektiva kot zaradi dela. Če se počutiš dobro v kolektivu zlahka pretrpiš nižjo plačo ali obilico dela. V slabem kolektivu pa ne bi delal niti za visoko plačo.

Žalostno, ampak tko je ko pač delimo 99% genov z opicami.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

Manu ::

@candy

Kot vidiš je na tem forumu dosti osebkov, ki ali ne razumejo ali nočejo razumet bistva kar si hotela. Poleg tega pa se postavijo v vlogi "pravičnega sodnika" in sodijo o stvareh, kar sploh ni predmet teme.

1. Ne, ni prav kar sta sodelavki naredili. Treba je spoštovat mnenja ostalih, zato bi se morali sami podpisati pod predlog, ne pa da govorita v imenu oddelka, še posebej glede na dejstvo, da celoten oddelek ni imel enakega mnenja.

2. Šefica bi morala ukrepati v smislu, da da vedeti svojemu oddelku, da pričakuje načelnost in spoštovanje drug drugega. Na ta način v svojem oddelku vzdržuje red in ravnovesje odnosov. Zgleda, da nima izkušenj biti vodja oddelka.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

vostok_1 ::

Manu je izjavil:

@candy

Kot vidiš je na tem forumu dosti osebkov, ki ali ne razumejo ali nočejo razumet bistva kar si hotela. Poleg tega pa se postavijo v vlogi "pravičnega sodnika" in sodijo o stvareh, kar sploh ni predmet teme.

1. Ne, ni prav kar sta sodelavki naredili. Treba je spoštovat mnenja ostalih, zato bi se morali sami podpisati pod predlog, ne pa da govorita v imenu oddelka, še posebej glede na dejstvo, da celoten oddelek ni imel enakega mnenja.

2. Šefica bi morala ukrepati v smislu, da da vedeti svojemu oddelku, da pričakuje načelnost in spoštovanje drug drugega. Na ta način v svojem oddelku vzdržuje red in ravnovesje odnosov. Zgleda, da nima izkušenj biti vodja oddelka.


Saj to pravimo.

Smo šli skozi vse scenarije, kaj bi se lahko naredili. Beyond that...ni drugih možnosti. Sočustvujemo z njo, ampak to ji žal ne bo pomagalo kaj dosti v praksi.

hruske ::

@candy

1. Glede na izvorno objavo je tu meni najbolj sporno predvsem to, da se sredstva družbe (nagrado za delavca meseca) zlorablja kot poslovilno darilo znotraj kolektiva. (Pri tem jaz razumem nagrado delavec meseca kot neke sorte indikator uspešnosti.)

2. To, da si šla najprej k šefici, ni dobro. Bolje je, da človeku daš možnost, da se iz zagate dostojno izmuzne. Diskretno, 1 na 1. Če to narediš, imaš več verjetnosti, da se stvari popravijo "same od sebe". Tožarjenje kaj je nekdo narobe naredil bojo sodelavci razumeli, da nisi timplejer.

3. Nagrada za delavca meseca ima svoj (ne nujno dosežen) namen, če pa se želijo sodelavke dostojno poslovit od odhajajoče kolegice, se mi pa zdi smiselno, da ponudiš alternativo, in sicer da vsak prispeva par EUR in se kupi poslovilno darilce ali pa podari polno kuverto. Vsak, tudi ti, čeprav ti kot sodelavka ni bila všeč oz. jo imaš za nepošteno. Če že ne vsak, raje čim več. S tem lahko pokažeš, da si timplejerka in mogoče celo malo spremeniš počutje znotraj kolektiva.

4. Tvoja nadrejena je obraz podjetja kakor ga vidiš ti. Njej poveš stvari, ki so pomembne za neposredno njeno delo ali podjetje na sploh, npr. to, da se ti zdi tako nagrajevanje ljudi z nagrado delavec meseca zloraba sredstev družbe. Če se bo strinjala s tabo, bo že posredovala to dalje, če ne, pač ne.

5. Ne vem, če dobro razumeš igro, ki jo igraš. Cilj take pisarniške službe v veliki firmi je, da opraviš toliko dela, kot ga moraš, tako dobro, da se ti delo ne vrača nazaj, na tak način, da se noben blizu tebe ne počuti tako ogroženega, da ti bi delal štalo, pri čemer zaslužiš dovolj, da lahko normalno živiš in še kaj prihraniš. Bonus točke, če se zraven naučiš še česa novega, npr. gledanja z različnih zornih kotov -- kaj bi ti naredila, če bi bila šefica in ti uleti en s tako obtožbo?
Minus točke, če sprožaš nepotrebne konflikte in vojne. Vem, da te moti način, kako sta to sodelavki izvedli, ampak a ti zgleda, da so Američani z vojno uspeli Iračanom v glavo vtepst demokracijo?
Rad imam tole državico. <3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Krka - proizvodnja, izkušnje iz prve roke? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8830659 (18926) simone
»

Dopust vprašanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13418696 (8980) MadMicka
»

Produktivnost programerjev in programerskih ekip

Oddelek: Programiranje
326077 (4895) Šmorn
»

Kaj vam je najbolj pomembno na delovnem mestu? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17430214 (26426) videc
»

Yahoojeva ukinitev dela od doma nujna (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
5517957 (14208) driver_x

Več podobnih tem