» »

Microsoft to license Unix code.

Microsoft to license Unix code.

benko ::

Samo nekaj iz članka, za pokušino...

In March 2001, Microsoft Senior Vice President Craig Mundie said releasing source code into the public domain is "unhealthy," causes security risks and "as history has shown, while this type of model may have a place, it isn't successful in building a mass market and making powerful, easy-to-use software broadly accessible to consumers."


Ostalo Tukaj

Komentarji dobrodošli :)

Mavrik ::

Je prej nezdravo za njihovo rit kot pa za uporabnike. Primer so samo najnovejše distribucije linuxa, ki kar hitro sledijo Windowsom po enostavnosti uporabe.
The truth is rarely pure and never simple.

Phoebus ::

Hja, fantje, samo razumet je treba, kaj pise.

"Microsoft to license Unix code".

Kar naj, saj: UNIX NI BIL NIKOLI IN NIKOLI NE BO ZASTONJ.

Ste se sprasevali, kaj pomeni GNU/Linux,...

GNU pomeni Gnu's Not Unix. JE identicna stvar kot Unix, ampak seveda z eno razliko - Unix sistemi so bili vedno ZELO dragi. Zato so naredili GNU - dobis unix, ki pa unix, ker je zastonj.

Torej M$ s tem ne bo nic izgubil. Unix sistemi umirajo, saj jih izpodriva Linux, kar seveda ni zdravo za gospodarstvo. Pa naj bo M$nix zraven veliiiiiiiiiiike mnozice unixov, ki bolj ali manj propadajo. S tem se ne opece nihce.

Kodo bojo itaq kupli od kje on jo predelali in naredili sistem. GNU/GPL kode pa ne smejo uporabit, saj je v nasprotju z vsemi zakoni.

IceIceBaby ::

kolk je kej zdravo nevem. Vem pa da so najnovejše linux distribucije še VELIK VELIK za winsi. Doma mam tanovga Suseta, pa mi je že ob inštalaciji ven vrglo. Mogoče se trudijo nardit sistem prijazen ampak ven pride brezvezen izdelek ki ga nisem znal inštalirat (pa pravjo da je slackware kompliciran, ampak tam vse lepo piše). Isto je blo z mandrake 9.1 se mi zdi. Uglavnem, vem da je tole off topic, ampak linux še dolg nebo user friendly, razen Slo-tech distro je na dobri poti, če bo le inštalacija na disk tako preprosta kot tole iz CDja :)

noraguta ::

Phoebus seveda jo lahko uporabijo, celo prodajajo jo lahko, samo da mora vse kar temelji na njej biti tudi dostopno ostalim.

drugace pa to da so licencirali pr SCO IP ni nic presenetljivega. Glede na to da z .NET ciljajo na cross platform in da linux preti z svojo uporabnostjo in dostopnostjo bi bilo cudno , ce nebi razmisljali tudi v tej smeri.
Pri kesu in znanju in vplivu , ki ga imajo si z lahkoto privoscijo razvoj linux distribucije, ki bi resno hodila ostalim distribucijam v zelje.

Tero ::

noraguta: Ce sem te prav razumel, ti torej pravis da naj Microsoft nareji svojo linux distribucijo?

:D :D :D
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

noraguta ::

tero 0 ne pravm, provzaprov tut cep kej pravu, me nebi noben poslusu. sam mal bluzim. ;~)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kitajsko sodišče prepovedalo prodajo skoraj vseh iPhonov

Oddelek: Novice / Tožbe
3717268 (8573) Furbo
»

Prva predogledna verzija Windows 10 s podsistemom Linux in Cortano (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9937358 (26423) Kenpachi
»

Vzroki v kernelu Linuxa da na njem ne delajo Win aplikacije (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
766757 (5124) BlueRunner
»

Mandrakelinux 10.0 za AMD64 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
615867 (5867) Poldi112

Več podobnih tem