» »

dokumentarne oddaje BBC - Space in The Planets, kaj mislite o njih?

dokumentarne oddaje BBC - Space in The Planets, kaj mislite o njih?

Lith ::

torej, če jih je kdo pogledal (6 delov + 8) - dobre, zanič ali manjka takih oddaj / jih ne rabimo, oziroma kaj vi mislite
PS: zanimajo me, ko jih dobim si jih ogledam in ali se da dobiti tudi Globe Trekker oddaje?
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Marjan ::

Ne vem ali imam v mislih iste oddaje kot ti...

A je to tisto, ko en znani igralec predstavlja vesolje, in ima večkrat tak 3D hologram, ko premika zvezdice notri?

No, če je to TO, ti tega NE priporočam, če nočeš imeti napačnih informacij oz. zgrešenih animacij v glavi. Ta oddaja je narejena v stilu: "Čimbolj prestrašimo ljudi, da bo jutri konec sveta ker bo komet padel na Zemljo, ali bo pa Sonce razneslo". Takih oddaj o astronomiji je na žalost čedalje več :(

Zato ti pa zelo priporočam oddaje z naslovom "Stephen Hawking universe: 6 delov". Oddaje so odlične, polne pravilnih informacij. Sploh če si nov v astronomiji boš ogromno izvedel.

Priporočam vsem :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Marjan ()

San ::

Ne vem na kaj točno misliš, da se motijo. Meni se je zdela zelo dobra oddaja in nisem opazil, da bi podajali kakšne neresnice. Morda so odkrili že kaj novega po tistem ko so oddajo posneli, vendar mislim, da ni tako drastično, da bi lahko rekel, da je podobno, kot da bi učili kreacijo.Je pa res, da dosti povdarjena vizualnost, kar pa ni slabo. Meni se je zdela zelo lepo narejena in za nekoga, ki ni toliko v astronomiji, si jo je mogoče ravno zaradi posnetkov ogledal ter tako spoznal recimo, kako je nastala Zemlja, kaj je Črna luknja ali kje se nahajamo v vesolju.

Stephen Hawking serija je dosti bolj znanstvene in zgodovinske narave, zato tudi manj privlačna za nekoga, ki ni toliko pogljobljen v astronomijo, je pa vredna ogleda.

Je pa še ena serija, zelo, zelo gledljiva, čeprav je stara - spomnim se je še, ko sem bil 5 let star :) - od Carla Sagana. Ima oboje po malem (od BBS in Hawkinga) in tipo je znal razložiti tudi tako zapletene stvari, kot je relativnostna teorija, da jo lahko vsak otrok razume (do ene meje, seveda), poleg tega pa se oddaja ne omejuje samo na vesolje, temveč zajema vse od biologije, kemije do zgodovine, in tako skuša zajeti celotno naravo Narave. Toplo priporočam.

Marjan ::

Vizualni učinki so res dih jemajoči, vendar nekateri niso realni. Vsaj nekaj bi morali popraviti - to da bi se povedalo: "pri tejle animaciji pa je merilo napačno, v realnosti je namreč tako in tako...".
Pa tudi povedat - to se bo zgodilo pa čez 5 miljard let. In tisti varnostni plašč okoli Sonca v katerem naj bi bila Zemlja je IMHO zelo zgrešen.

Hawkingove oddaje so bolj realne. Saj zato gledamo take oddaje, da dobimo občutek o ealnosti, da zvemo kaj novega, ane :)

Bom pogledu še Sagana.

San ::

Ma moral bi narest zares ta pravo ladjo, recimo Beagle 2, pa dat mene in tebe gor, pa bi posnela oddajo kot se šika :)

Thomas ::

A me vzameta s sabo?

:))
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Marjan ::

Jasno da!

Kdaj gremo? Takoj al prec?

:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konec Malih sivih celic...

Oddelek: Loža
467348 (4473) gruntfürmich
»

Dobre znanstvene serije

Oddelek: Znanost in tehnologija
377527 (4435) Lion29
»

Prve slike z nadgrajenega Hubbla

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
334757 (2728) ZaOstali
»

Se je Einstein motil?

Oddelek: Znanost in tehnologija
241964 (1523) Gizmo_X
»

Teleskopi z velkimi zrcali- vprašanje

Oddelek: Znanost in tehnologija
192591 (2258) Thomas

Več podobnih tem