» »

The Witcher

The Witcher

Temo vidijo: vsi
««
5 / 11
»»

ahac ::

Tega skakanja med časovnimi obdobji v 2. sezoni verjetno ne bo več.
Ampak za 1. sezono je pa to dobra rešitev kako predstavit nekatere pomembne like že v tej sezoni. Če bi šli čisto po knjigah, bi bila prva sezona samo različne epizode kako Geralt pobija različne monsterje. Potem bi se pa v kasnejših sezonah serija čisto spremenila, ko bi prišli v bolj povezano zgodbo in bi veliko časa spremljali tudi Yennefer in Ciri.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Lonsarg ::

Nisem še gledal, ampak glede na komentarje sklepam da manjkajo tisti napisi "... years back" pred vsemi temi skakanji v času da bi bilo bolj jasno?

svecka ::

ja to manjka...to mora sam gledalec povezat dogodke. Nekje na sredi sezone začneš povezovati, za tise, ki niso pogruntal, pa zadnji del vse razloži in poveže.

Kurzweil ::

To ja... pač tako kot se to normalno počne, kot je bilo temi tako v LOTR ali GOT, pač ko pokaže za nekaj trenutkov vsakdanji lajf v določeni pokrejini, zraven seveda sodi še title, kjer piše za kaj gre (in po možnosti kdaj) in pa da se tekom teh kadrov predstavi karakterje. Ne pa da se shizofreno skače iz kadra v kader, naštancajo ti cel kup imen, kjer je le redko katero vsakdanje (sploh za tiste, ki niso prej šli čez knjige in igre). Tako, da če se je za GOT zadnje sezone govorilo, da se skače, teleportira in ne vem kaj še, je tule situacija neprimerljivo slabša, dejansko niti ne vem za 10/100 let... tam ona ženska kakšno epizodo kasneje reče, da živi že 3 normalna življenja, v prejšnji epizodi je bila pa še otrok :)) Časovno je serija katastrofa in tudi kar se lokacij tiče, bi lahko na kakšen simple način predstavili tudi mapo kjer se dogaja Witcher. Pri LOTR in GOT sem vse te stvari raziskoval sam (kar slučajno ni bilo jasno) in za to prebiral razne wikije in podobno, tule je bil vse skupaj en tak zmazek, da se mi niti ni dalo...

Kot pravijo one čarovnice, vse skupaj je kaos, upam pa, da bodo stvar malce bolj resno spravili skupaj v 2. sezoni, za kar imajo dovolj časa, saj kolikor vidim pride ven 2. sezona šele enkrat leta 2021.

Tole kar sem zaenkrat videl, je popolnoma neprimerljivo GOT (govorim o prvih sezonah oz. recimo tja do max 6. ali 7.), prav na vseh nivojih so slabši, igralci so neprimerljivo slabši, scenarij že od začetka luknast in shizofren, CGI mestoma smešen, soundtrack dolgočasen in za pozabo, dialogi in humor generični, sama zgodba pa povprečna, bom lahko več rekel, ko predelam knjige in igre...

svecka ::

Jaz ne vidim kje ti vidiš primerjavo GoT. to je kot da mešaš hruške in jabolko skup. Sploh ni isto. Si prebral vsaj kakšno knjigo iz obeh svetov? Potem ne bi govoril o teh primerjavah.

Phantomeye ::

svecka je izjavil:

Jaz ne vidim kje ti vidiš primerjavo GoT. to je kot da mešaš hruške in jabolko skup. Sploh ni isto. Si prebral vsaj kakšno knjigo iz obeh svetov? Potem ne bi govoril o teh primerjavah.


Primerjaš lahko serije med sabo. Knjige so irelevantne.

Badwolff ::

Kok ste morali šele čez Westworld pizdit. Who cares, če moreš sam ugotovit, kakšna je časovna razlika, ne moti glih gledanja. Men se zdi dobro rešena prva sezona, da se predstavi vse glavne junake.

Casting pa...
Men niso slabi liki. Starejši coprniki so kar super. Yenn mi je tudi ok, Ciri je super, edin Triss mi mal ne sede.

Črnci pa... Who cares, človek je človek.

Motion ::

Tudi v budgetu je najbrš ogromna razlika med wicherjem in GOT

Phantomeye ::

Lonsarg je izjavil:

Nisem še gledal, ampak glede na komentarje sklepam da manjkajo tisti napisi "... years back" pred vsemi temi skakanji v času da bi bilo bolj jasno?


Mislim, časovne preskoke je mogoče prikazat tudi brez dodatnih napisov. V prvi fazi se je treba vprašat kaj je namen teh preskokov. So želeli zgolj prikazati dogajanje na več časovnih točkah hkrati ali je bil njihov namen zavajat gledalca. Recimo v filmih za prizore, ki se ne dogajajo v trenutnem času, uporabijo druge barve (npr. črno-belo v Memento). Medtem ko npr. film o časovnem potovanju Primer z namernim kršenjem konvencij pripovedništva zavaja gledalca o tem, kaj se je zgodi kdaj.

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

@svecka, pa daj preberi kot se spodobi. Ne primerjam GOT in Witcherja med sabo kakorkoli vsebinsko ali drugače. Primerjam jih zgolj po KVALITETI izbire igralcev, CGIja, scenariju, produkcije, soundtracku, režiji,.... pač kot rečeno, rekel sem samo, da je imel GOT naprimerljivo boljši casting, boljši CGI, 3/4 časa boljšo produkcijo, premiso, scenarij in režijo.

Jasno je, da gre za dva različna svetova in nikakor ju ne primerjam dobesedno, nekako sem hotel povedat samo to, da to kar se je očitalo GOT je tu pri WItcherju še precej slabše. Get it ?

@badwolf, če ti casting ni sile povprečen, mestoma celo smešen, potem sva pač precej radikalno narazen, kar se mnenja tiče, vsak ima svoje mnenje, jaz pravim, da so igralci po večini kar nekaj oz. glede na vrhunski casting GOT so milo rečeno smešni. Pa tudi, če ne bi primerjal GOT in Witcherja... in ravno zato sem napisal, da nisem noben rasist in desničar, ker tudi zame je SEVEDA človek tako belec kot črnc, ampak tu si ga užgal mimo. Če karakterji niso temnopolti, pač to ne morejo biti, tu percepcija in mnenje glede rase nima popolnoma nobene veza, pač debilno je, da greš v nek fantasy, ki izhaja iz Poljske tiščat ogromno temnopoltih karakterjev, ki jih v resnici ni, zakaj tako neumna nedoslednost,... ja vemo v kakšnem času živimo......

@Motion, budget niti nima veliko veze, vsaj ko pride do kvalitetne zgodbe in realizacije slednje. Razumem, da se pozna pri igralcih in CGIju... kar pa se nikakor ne more poznati pri načinu režije in produkcije, da takole zmečeš na kup vse karakterje, kraje in to časovno res katastrofalno, to pomeni samo eno, da imaš slab scenarij ali slabega režiserja, če ne kar oboje! Način pripovedovanja, prikazovanja in razlage je nekaj kar se v tovrstnem fohu niti ne rabiš učit, ker je samoumevno, če si za to rojen in to dejansko rad počneš. Še sedaj ne vem kdaj se je serija začela in kdaj končala, kdo je koliko star in kje je katero mesto (ja si bom pogledal, ampak once again...)

p.s. in kolikor gledam, budget serije niti slučajno ni nizek!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

brett ::

Včeraj pogledal prvi del, pred tem pa nikoli igral igre, bral knjig. Drugače velik fan high fantasy zadev.

Tako kot ste že mnogi predhodniki povedali...bolj B, C produkcija, izvedba...GoT čisto drug svet kvalitete (če pustimo ob strani scenarij zadnjih dveh sezon). Pod črto mi bolj izpade ala Xena, Hercules iz 90., ki pa želi delovati kot Boter. Kar izpade še bolj ceneno.
Bom pogledal do konca sezone in podal potem še 1x mnenje.
Recimo fantasy HBO produkcija His dark materials, ki tudi ni noben presežek, mi je rang, dva boljši!

Zaenkrat zelo razočaran. Ocena 4/10.

Unknownm ::

Ravno končal drugo gledanje prve sezone, tudi jaz popolnoma nov v svetu Witcherja. Mnenje po prvem gledanju nekako 4-5/10, zgodba brez opozorila ali razlage skače časovno in krajevno, kar je vsaj mene pustilo nekoliko razočaranega. Predstavijo tudi ogromno karakterjev, ki se med seboj že poznajo, hkrati pa gledalcu ne razložijo njihovih odnosov. Kar precej razočaran tudi nad čarovnicami, večina njihovih prizorov me je popolnoma odvrnila, Yennefer deluje bolj kot najstnica, kot pa 100 let stara čarovnica. Motiv Nilfgaarda za napad tudi ni nikjer razložen (ali pa ga vsaj jaz nisem opazil).

Po prvem gledanju sem se spravil prebrati malo backstoryja, razlag dogodkov, razlag motivov in vsega ostalega, kar bi želel videti vsaj omenjeno v seriji in se lotil ponovnega gledanja. Serija je v drugo precej bolj zanimiva, hkrati so dogodki veliko bolj smiselni. Tudi glede časovnega skakanja je zgodba bolj prebavljiva. V drugo bi seriji podal oceno 7.5-8/10, predvsem zaradi dejanskega Witcherja in pa zvestega potujočega glasbenika, prizori s čarovnicami so še vedno nezanimivi.

svecka ::

Ne vem kako si lahko gledal 2x in v več epizodah je bilo namignjeno in predstavljeno, da napadajo izključno zaradi Ciri.

Pa ocene serije na podlagi enega pogledane itak spadajo za na gnoj. Isto kot kritik, ki je pogledal prvi del in potem preskočil na 5 del, ker nima časa. Patetično.

yayo ::

zanimivo, da je prodaja knjig na Amazonu poskočila v stratosfero po releasu serije, bodo pa bralci kmalu ugotovili, da je tv serija nekakšna Xena Bojevniška Kraljica v primerjavi s knjigami, ki so proti le tej kot kakšen Gospodar Prstanov.

dolenc ::

FiReFTW ::

Sem pogledal prvo sezono in morem rečt da kot celota mi je všeč, cgi je dober, scene so dobre, ful mi je všeč kako je svet prikazan (landscape, kostumi igralcev itd... zlo realno), tudi določeni igralci recimo cavill so zlo dobri.
Najbolj me moti časovni skoki da sploh ne veš kje si... pa nimam nič proti temu če je zgodba povedana iz različnih timelineov ampak do zdaj še nisem videl serije al filma ki bi prikazoval različne timeline brez da bi bilo jasno napisano ko skoči v nek timeline recimo: 1953.. in potem ko skoči v drugega spet 1962.. itd... mi kdo razloži kak smisel ima to da tega ni prikazano? Ker nima nobenih negativnih posledic, le pozitivne za gledalce.. keri pametnjakovič si je zmislil to neumno idejo da ne prikazuje tega?

Kurzweil ::

yayo ::

FiReFTW je izjavil:

keri pametnjakovič si je zmislil to neumno idejo da ne prikazuje tega?

verjetno ist pametnjakovič, ki je spremenil podobo, psihologijo in motivacije vseh likov iz knjig ter obrnil na glavo glavno zgodbo in posamezne avnature skozi katere grdo trije glavni junaki. Pametnjakovič, ki misli, da je bolj talentiran od avtorja knjižnih best sellerjev po katerih je nastala serija.

Badwolff ::

FiReFTW je izjavil:


Najbolj me moti časovni skoki da sploh ne veš kje si... pa nimam nič proti temu če je zgodba povedana iz različnih timelineov ampak do zdaj še nisem videl serije al filma ki bi prikazoval različne timeline brez da bi bilo jasno napisano ko skoči v nek timeline recimo: 1953.. in potem ko skoči v drugega spet 1962.. itd... mi kdo razloži kak smisel ima to da tega ni prikazano? Ker nima nobenih negativnih posledic, le pozitivne za gledalce.. keri pametnjakovič si je zmislil to neumno idejo da ne prikazuje tega?


Westworld...

ahac ::

Ja, Westworld je imel čisto isto foro!
Gledalec je moral sam ugotovit, da ni vse v istem času, enako ni bilo nobenih letnic ali napisov, isto gledalcem na začetku ni bilo jasno kaj se dogaja, enako je serija skakala med obdobji...
Pa se ne spomnim, da se takrat tolk ljudi pritoževal. :8)
Mogoče je pomagalo to, da je bilo tam treba čakat 1 teden na nov del in so bile zaradi tega debate (na forumih in v RL) malo drugačne.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Phantomeye ::

ahac je izjavil:

Ja, Westworld je imel čisto isto foro!
Gledalec je moral sam ugotovit, da ni vse v istem času, enako ni bilo nobenih letnic ali napisov, isto gledalcem na začetku ni bilo jasno kaj se dogaja, enako je serija skakala med obdobji...
Pa se ne spomnim, da se takrat tolk ljudi pritoževal. :8)
Mogoče je pomagalo to, da je bilo tam treba čakat 1 teden na nov del in so bile zaradi tega debate (na forumih in v RL) malo drugačne.


Razlika je v tem, da so v Westworldu namerno zavajali (vsaj mislm). Zame je Westworld ena tistih serij, kjer mi je bila prva sezona zakon - drugo sem pa zaključil s prvo epizodo.

yoco ::

Ko sem prvič slišal, da bo superman igral Geralta, sem zavijal z očmi, ker nisem verjel, da mu lahko uspe. Uspelo mu je. Henry je odličen Geralt in prva sezona mi je zelo všeč. Druga sezona konec 2020 ali 2021?

brett ::

brett je izjavil:

Včeraj pogledal prvi del, pred tem pa nikoli igral igre, bral knjig. Drugače velik fan high fantasy zadev.

Tako kot ste že mnogi predhodniki povedali...bolj B, C produkcija, izvedba...GoT čisto drug svet kvalitete (če pustimo ob strani scenarij zadnjih dveh sezon). Pod črto mi bolj izpade ala Xena, Hercules iz 90., ki pa želi delovati kot Boter. Kar izpade še bolj ceneno.
Bom pogledal do konca sezone in podal potem še 1x mnenje.
Recimo fantasy HBO produkcija His dark materials, ki tudi ni noben presežek, mi je rang, dva boljši!

Zaenkrat zelo razočaran. Ocena 4/10.


No, pa sem predelal celo sezono. Zadeva po predstavitvi Yennifer da v višjo predstavo in zače povezovati niti, ki vrhunec doseže v zadnji epizodi. V Geralda alias Cavilla niti nisem dvomil, da ne bi bil kos vlogi, igralka Yennifer tudi solidno "oddelala" svoje, ostali pa so mi bolj kot ne medli, a vseeno prebavljivi. Na jetra mi je šel edino bard...čisto nepotrebni dovtipi na prvo žogo, itd. Kot Jar Jar Binks iz SW1.
Lepo posneto, nekaj truda vloženega v celo zadevo, a meni največja zamera je (kot ponavadi) SCENARIJ. Ti "preko luže" so v tem res zadnja letaaaa zelo ubogi!
Pod črto: gledljiva zadeva, ki jo bom spremljal v prihodnje. Ne seže pa GoT ali LoTR (ekranizacijske verzije) do kolen. Recimo do sredine golenic, hehe.

Ocena: 6/10

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: brett ()

Kurzweil ::

yoco je izjavil:

Ko sem prvič slišal, da bo superman igral Geralta, sem zavijal z očmi, ker nisem verjel, da mu lahko uspe. Uspelo mu je. Henry je odličen Geralt in prva sezona mi je zelo všeč. Druga sezona konec 2020 ali 2021?


Men je Geralt oz. Henry eden redkih solidnih igralec/karakterjev v tej seriji, čeprav tisti njegov "fuck" je seveda annoying. Na IMDB piše, da pride 2. sezona ven 2021, katerega meseca pa ne vem...

yoco ::

A mejbi kdo ve, če bo izdan soundtrack? Ker muzka mi je bla zelo všeč!

yayo ::

yayo ::

yoco ::

Hvala! :)

Jaz sem trenutno pri 4. delu Mandaloriana in meni osebno je Witcher mnogo boljša serija. Že to se mi ne dopade, da so deli po samo 30 minut dolgi.

ahac ::

Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

oo7 ::

yayo je izjavil:

pa še tole
Netflix's 'The Witcher' dethroned 'The Mandalorian' as the biggest TV series in the world

čeprav mi osebno ni jasno kako :))


Netflix in veliko več naročnikov kot Disney + kateri deluje komaj slaba 2 meseca.

Phantomeye ::

oo7 je izjavil:

yayo je izjavil:

pa še tole
Netflix's 'The Witcher' dethroned 'The Mandalorian' as the biggest TV series in the world

čeprav mi osebno ni jasno kako :))


Netflix in veliko več naročnikov kot Disney + kateri deluje komaj slaba 2 meseca.


Odvisno, kaj so metrike merjenja ... Game of thrones je gledalo VEEEEEEEELIKO ljudi - dvomim, da večina na HBO.

Gregor P ::

Cavill se je že večkrat izkazal kot dober igralec; sem pa opazil, da ima skozi vse svoje vloge določene enake izrazne poteze.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Horas ::

Gregor P je izjavil:

Cavill se je že večkrat izkazal kot dober igralec; sem pa opazil, da ima skozi vse svoje vloge določene enake izrazne poteze.


to ima večina igralcev. mogoč par igralcev res iztopajo po tem.

VaeVictis ::

Pogledal Witcherja do konca.

Casting je OK, razen Triss, sam se pričakoval Triss bolj v taki podobi



oz.



Ostali so OK.

CG, razen prve pošasti je OK, prva pošast v prvem delu je pa res slabo izgledala.

Sama serija zanimiva, samo nič prelomnega, po svoje enako kot Mandolorian (btw Baby Yoda je res cute, sploh, če bo kdaj imel Mandalorian oklep gor)

Baby Mando

ps: Morda je ta sistem, da se vse epizode naenkrat releasa napačen, ni več nekega pričakovanja, ugibanja, fan teorij za naslednji del, ... !

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

Na splošno je sicer serija dolgočasna, dialogi in igra ostalih igralcev pa bolj za povprečne TV serije. Ampak se da gledati, če ni drugega "na programu."
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

louser ::

Kritiki niso brali knjig, niti igrali igre.
Nam igričarjem je serija po večini fenomenalna.
Ostali so pa verjetno izgubljeni, ker ni "Press F to pay respect"

oo7 ::

louser je izjavil:

Kritiki niso brali knjig, niti igrali igre.
Nam igričarjem je serija po večini fenomenalna.
Ostali so pa verjetno izgubljeni, ker ni "Press F to pay respect"


Jaz knjige nisem bral.
Igra Witcher 3 mi je ena najboljših iger kar sem jih igral.
TV serija prva sezona je bila vredu in nič več kot to. Edino Henry je res dober Geralt.

yoco ::

Upam, da Netflix da zeleno luč za soundtrack!!!

Gregor P ::

louser je izjavil:

..., niti igrali igre.
Nam igričarjem je serija po večini fenomenalna ..
... malo dvomim, da je igra tako dolgočasna.>:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

yayo ::

:))8-) presentljivo dober cover

louser ::

Gregor P je izjavil:

louser je izjavil:

..., niti igrali igre.
Nam igričarjem je serija po večini fenomenalna ..
... malo dvomim, da je igra tako dolgočasna.>:D

Po prvi polovici postane, ampak zgodba naredi svoje in tega ne opaziš.

Phantomeye ::

yayo je izjavil:

:))8-) presentljivo dober cover


Tale ima boljši vokal, mi je pa pri tvojem glasba bolj všeč:

ahac ::



:P
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

yayo ::

:))



BTW,
Netflix's 'The Witcher' Has Turned 'The Last Wish' Into An New York Times Best-Seller, 27 Years Later
not just for the niche fantasy genre, for all print and e-book combined fiction.

yayo ::

Če koga zanima zvedeti kaj več o svetu Witcherja je tukaj ena zelo lepo narejena serija videov, ki pove vse kar je vredno vedeti. Združuje sicer izročilo iz knjig in tisto iz iger ampak prav v temu je šarm cele zadeve, igre so nekakšna nadgradnja romanov. Posnetki, slike in glasba so vzeti iz iger.
The Witcher Lore Series

damian ::

snel hrvaške/srbske knjige:
Sezuna oluja
Poslednja želja
Mač sudbine
Krv vilenjaka
Vreme prezira
Vatreno krstenje
Lastavičja kula
Gospodarica jezera

je to pravilno zaporedje branja? Katera pokriva 1. sezono tv serije?

yayo ::

Poslednja želja
Mač sudbine
Krv vilenjaka
Vreme prezira
Vatreno krstenje
Lastavičja kula
Gospodarica jezera

Sezona oluja

knjige imaš najverjetneje v srbščini, v hrvaščino sta prevedeni do sedaj prvi dve. Obvezno pusti Sezono Neviht za zadnjo.
Prvo sezono "pokrivata" prvi dve knjigi. Sem dal narekovaje, ker so vse spremenili in obrnili v seriji. Serija je nekakšen približek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: yayo ()

ahac ::

https://twitter.com/NXOnNetflix/status/...
A quick crash course in the multiple timelines of The Witcher. #TheWitcher

Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

predi ::

Ta serija ima podoben problem kot His Dark Materials. Preveč na horuk spacano skupaj, manjkajoč razvoj likov in porazno podajanje zgodbe. Za polovico likov ne vem kaj jim hodi po glavi, na trenutke so kot roboti, ki jih vodi Usoda, samo, da se doseže nek random checkpoint v zgodbi, Geralt pa je prikazan tako, kot da se zatreska v vsako čedno baburo, s katero je več kot dve minuti zapleten v pogovor. V igrah jih je vsaj podiral kot smreke. Če ne bi igral slednjih, bi mi bilo tole dokaj meh, tako pa sem se vsaj zabaval pri iskanju vzporednic z njimi. Knjig nisem bral. Ima svetle trenutke, ampak tole je vse skupaj nekje 6.5/10.

oo7 ::

Netflix bo posnel še animirani film Witcher: Nightmare of the Wolf.
««
5 / 11
»»