» »

Neznan razlog za FPS drop - dolgi "uptime"?

Neznan razlog za FPS drop - dolgi "uptime"?

jizzer ::

Iz neznanega razloga se mi game performance poslabša po "system uptime-u". Vse možnosti sem že pregledal, zakaj bi se to lahko dogajalo, pa mi ni in ni jasno.
Torej primer je tak:
Računalnik je ugasnjen, prižgem ga, sistem dela normalno. Zaženem igro FPSji so igralni (60-70), lahko igram. Zaključim z igranjem, nadaljujem z delom, surfanjem, skratka karkoli. Malo pozabim na igre, mine dan ali dva. Spet se mi zalušta zaženem... Nato pa FPS drop, 30-40 (za mene, pa tudi za marsikoga, je to povsem neigralno). Restartam računalnik, zaženem igro spet, FPSji normalni.
Nato pa sem začel opazovati. Screenal sem procese po vklopu/restartu raunalnika, in po dveh dnevih delovanja, ampak vse IDENTIČNO. Mislil sem da je kriv hibernate, ampak tudi po hibernatu je delovanje normalno.
V primeru ko začne igra "štekat", tudi če zmanjšam vse na low (minimum kar se da), se situacija ne izboljša. Recimo da pomaga edino znižanje resolucije, ampak na 1280x720 ne mislim igrat. Poskusil sem v igri BO3 in GTAV. Če pogledam v zrak se FPSji povišajo (itak, normalno).
Računalnik je sicer prenosnik (Acer v3-772g, i7-4702 @2.2GHz,8GB,760M), ampak če v štartu dela normalno (na 1600x900res, zadovoljivo zame), je hardware popolnoma ok za igri.
Sedaj sumim, da ima vmes kaj poraba energije, ker edino kar se mi je takega zgodilo v teh dneh je to, da se mi je izpraznila baterija, in se mi zdi da po tem dela slabše.

Naj še omenim da medtem ko igra dela vredu, lahko laufam Firefox z 15 zavihki, emulatorjem, poleg pa še kaki IDE prižgan in dela ok.

Meni več nič ne pade na pamet, in bom počasi popizdil poleg tega. Pač potrebujem dolg uptime, med tem pa kaki session igre zaigrat V MIRU.

AC_DC ::

Profil je na high performance ?
Kateri os ?

jizzer ::

Zdaj sem že skoraj prepričan da je kriva "poraba energije". Če sred igre izklopim napajanje za pol sekunde, se pojavi drop in ne najdem načina kako bi spravil performane nazaj, na prejšne stanje. Normalno se po vklopu napajanja nastavi na "high performance" ampak igre še vedno ne delajo gladko...

Kakšna ideja glede tega?

AC_DC ::

Daj baterijo ven.

MasterTade ::

Tm maš načrt porabe in pri meni je tako da če dam na usklajeno dela vredu, na eco je pa fps drop.. Ne vem kako maš ti ampak na mojem prenosniku se kar pozna
Mors omnia aequat

jizzer ::

AC_DC je izjavil:

Daj baterijo ven.

Če mam napajanje itak ni problem...

Problem je potem, ko enkrat izklopim napajanje, in ga ponovno vklopim. Načrt porabe sem že spreminjal, delal vse mogoče, ampak ko enkrat izklopim negre nazaj v prvotno stanje. Razen reset pomaga in je precej annoying ;((


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GTX 970 Lag v novih igrah (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
586279 (4935) gddr85
»

FPS drop

Oddelek: Pomoč in nasveti
352596 (2221) SuperVeloce
»

Metro: Last Light (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
8416160 (11633) [D]emon
»

Grafična kartica za GTA IV

Oddelek: Strojna oprema
171895 (1310) thebaloh

Več podobnih tem