» »

MS Visual Basic problem

MS Visual Basic problem

tx-z ::

naredu sm en program v visual basicu 6,, ga dam v exe, pol ga pa hočm zagnat na enmu drugmu računalniku, pa mi napiše da hoče met neko msvbvm60.dll datoteka. A se da nardit da dela brez tega?
tx-z

Person ::

Ta dll skoširaš zraven programa:)
Let's make something useful!

tx-z ::

no v glavnem : naredu sm program po tutorialu (neke vrste trojanc), k dam eno datoteko na en računalnik pa jo zaženem in ta odpre port, na katerega se z drugim programom povežem gor in lahko odprem cd, pa zaprem in pišem tekst. Problem pa je, da k se enkrat
disconnectam od tega programa, se ne morm več gor povezat (torej je problem očitno v datoteki, k je naračunalniku k ga mislš upravlat). Nazaj se lahko povežem samo tako, da na računalniku k ga mislm upravlat nanov zaženem datoteko. Kako bi torej naredu, da mi tega ne bi blo treba delat? -da se lahko večkrat povežem

tlele je link do source kode pa do exeja
http://users.volja.net/user769/source.z...
http://users.volja.net/user769/exe.zip

p.s.: Ta program mislm uporabljat samo za testiranje in tistemu k mislm upravlat računalnik bo vedel da jst upravlam in ne bo mel s tem nč proti. Za kakršnekoli druge stvari ga NE bom uporablju..

aja, pa btw: ta dll je dolg 1,3 MB pol pa rab še ene datoteke
tx-z

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tx-z ()

Zzzzzzz ::

Najprej da te pograjam.
Če že daš kodo online, daj celo, ne le na pol. Člouk se martra nekaj gledat, kje je vse skup, pa vidi, da pol kode manjka. S tem mislm na client del programa.

Ni vendno mus, da je napaka tam, kjer naj bi bilo po tvojem mnenju očitno. Lahko da na severju sploh ni napake (kokr sm jst vidu, jo ne bi smelo bit, je pa res, da sem malo iz vaje). Lahko da je napaka pri clientu, ki se ne odconnecta tako kot bi se moral. Ampak spet to le ugibam brez kode...

Če si se lotu delat z VB-jem, boš mogu prenašat tudi runtime DLL-je, ki so vsi skupaj veliki okrog 1,5 MB, menda še nekaj čez. Brez tega pač program NE dela.

tx-z ::

http://users.volja.net/user769/source+e...

to je vse,, samo uredit treba razn če shranš vseskp na:
D:\Documents and Settings\Ziga\My Documents\Nova mapa

pol pa bo delal normalno
tx-z

Zzzzzzz ::

Mhm, kke očitne napake nisem našel, je pa res tudi, da z winsockom nisem delal kdo ve koliko...

Vseeno, poglej si tele primere:
http://www.planetsourcecode.com/vb/scripts/ShowCode.asp?txtCodeId=42546&lngWId=1
http://www.planetsourcecode.com/vb/scripts/ShowCode.asp?txtCodeId=36150&lngWId=1

tx-z ::

še tutorial če kej pomaga
http://users.volja.net/user769/trojantu...
tx-z

Zzzzzzz ::

Najprej si preberi vse kar piše na tej strani:
klik

Ko to prebereš, stori kar tam piše in stvar bo delovala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Predator ()

alesrosina ::

fora je v tem, da das v winsock1_disconect() (ne vem ce je tko, poglej v unem dropdown meniju) da se enkrat poslusa .... winsock1.listen mislm da je .... skratka, nared tko, da ko se diskonektas, zacne client spet poslusat na dolocenemu portu.

tx-z ::

bom probu še to, drgač sm pa na mal čudn način naredu
v server program sm dal da na vsakih 9 sekund pogleda če je pršl kakšen podatek, če ni na nov zažene. K se pa jst s client programom gor povežem pa mi ta program vsako sekundo pošlje 1črko na server, zato se tut server ne resetira in je povezan.. K pa prekinm povezavo pa morm pač do 9 sekund počakat, da se server resetira.. :)
tx-z

Zzzzzzz ::

Prvi komentar: Iznajdljivo, vendar neumno. Sploh pa, če vsako sekundo pošlje podatek, zakaj potem 9 sekund čakat????? :\

Če bi znal angleško brat in če bi si vzel par minut cajta in šel pogledat na tisto stran, katere link sem ti napisal zgoraj ne bi potreboval dodatnih komplikacij, ki si jih naredil. Sam sem probal na tvojem primeru in je delalo BP.

tx-z ::

ja s tizga teksta se pač nč ne znajdem..in kam naj bi dal ta winsock_error pa winsock_close al krkol že ?!? aja,pa tist k sm jst naredu povrh še ne dela dobr :(
tx-z

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tx-z ()

Zzzzzzz ::

Predvidevam, da pred tem tutorialom nisi delal z VB-jem, a ne?
Zatorej si v knjižnici vzami knjigo Uroša Mesojedca o Visual Basicu. Vprašaj knjižničarko pa ti jo bo dala, če je sam ne najdeš; če pa je knjižnica napredna, ki ne omogoča brskanja po knjigah ampak samo po računalniku, najdi tako knjigo na cobiss terminalu.
Ko boš predelal to knjigo, boš vedel vse zakaj se gre in se boš lahko loteval takih tutorialov.

Med tem časom pa enostavno prilepi tale košček kode v server:

Private Sub tcpServer_Close()
On Error Resume Next
tcpServer.Close
tcpServer.Listen
End Sub


Winsock je objekt, kontrola v VB-ju. Ko ga postaviš na form, dobi svoje ime, po defaultu "Winsock1". Ti si ga preimenoval v "tcpServer" in to je zdaj ta objekt, ki je tipa Winsock. Vsak objekt ima svoje lastnosti, metode in dogodke (evente). Za vsak dogodek obstaja procedura, ki se sproži ob tem dogodku. V editorju kode imaš to lepo narejeno. V zgornjem levem padajočem seznamu so gradniki/objekti, ki jih imaš na formi, na desni strani pa so dogodki, povezani z njimi. Npr. dogodek Close, objekta "tcpServer". Kot lahko zgoraj vidiš, je procedura ki se izvede ob dogodku sestavljena iz imena objekta, podčrtaja, imena dogodka in morebitnih parametrov. TO je bil zdej tisti "winsock_error" in "winsock_close".

No, tako kot sem že napisal: Knjigo od Mesojedca v roke. Ko jo preštudiraš in ko obvladaš osnove VB IDE (Integrated Development Environment) vmesnika, boš lahko delal več al manj kar boš hotel. Pa še tole: Namesti si MSDN Library - en GB pomoči + ceu kup samplov.

tx-z ::

tnx.zdej dela

VB, pa glih tko prbližn skor nč ne vem :) mal se mi sanja
tx-z


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delphi program

Oddelek: Programiranje
8993 (921) Exilian
»

kako definirtati prastevilo

Oddelek: Programiranje
143689 (3494) ooux
»

ASP.NET tutorial

Oddelek: Izdelava spletišč
122128 (1888) smash
»

ASP in nov paragraf?

Oddelek: Programiranje
5915 (835) alesrosina
»

rabim programček

Oddelek: Programiranje
6980 (767) gkovac

Več podobnih tem