» »

Novi USB (3G) MODEM za MOBILNI INTERNET

Novi USB (3G) MODEM za MOBILNI INTERNET

WinXP ::

Zdravo,včeraj mi je crknil moj USB MODEM prek katerega dostopam do MOBILNEGA INTERNETA
(z vstavitvijo SIM kartice noter) in sicer je to bil Huawei E173 z sposobnostjo downloada
do 7,2 Mbps. Pred 4 leti,sem ga kupil v TUŠ-u za 20 Eur in sem dobil tudi njihovo 070 Sim kartico poleg.


Gledal sem na internetu pri prijatelju,da se zdaj že 2-3 leta prodajajo taki USB 3G modemi z hitrostjo prenosa podatkov oziroma downloada
(po novem) do 21 Mbps. Ne vem pa če se prodajajo ŠE taki kot je moj zgoraj omenjeni Huawei E173.

Gledal sem in brskal a vidim da so cene za tak modem zdaj ŠE ENKRAT DRAŽJE,kot sem dobil jaz to pred 4 leta v Tuš-u.

Vprašal sem v Enaa.com pa pravijo da nimajo nobenega takega na zalogi trenutno (ali da je le-tak predrag vse je okrog 35 Eur in nič ni cenejšega). Poslal sem vprašanje danes zjutraj še na Mimovrste,pa čakam še njihov odgovor,a verjamem da ne bo nič cenejšega za dobiti...

Za zdaj sem našel edino tele na CENEJE.si:
TP-LINK MA260 3G HSPA+ USB Adapter
https://www.ceneje.si/Izdelek/3594156/r... (35 EUR)

ali Huawei USB modem Huawei E3533, HSPA+21,6 MBit/s,bel (38 EUR)
https://www.ceneje.si/Izdelek/4939243

Prosil bi za pomoč,če mi kdo lahko pomaga najti čim ugodnejšo varijanto.(LAHKO TUDI V HIPERMARKETIH,kot sem prejšnji USB MODEM kupil v tedanjem TUŠ-u za 20 Eur.) Pa prosim če kaj najdete da daste direktno povezavo do tja,da vidim specifikacije in predvsem CENO ! Najbolj me zanimajo taki modemi od TP-LINK-a ali HUAWEI-ja (po možnosti).
 Slika 1

Slika 1


 Slika 2

Slika 2



Vnaprej hvala za pomoč. Pozdrav.
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

eko_2k4 ::

Če ti je ok rabljena, so kar poceni na bolhi.

WinXP ::

Rabljenega raje ne bi kupoval,bojim se da bi mi potem ta rabljeni še hitreje crknil,kot nov ki sem ga imel. Sem pa dobil sporočilo od Mimovrste kjer navajajo,da mi je najbolje kupiti ta USB MODEM za MOBILNI INTERNET pri kakšnem ponudniku telekomunikacijskih storitev,recimo pri Simobilu ali Telekomu.

Evo citat:

Pozdravljeni,
smo zadevo preverili pri dobavitelju, vendar omenjenih USB modemov žal ni več možno dobaviti, saj s cenami ne morejo konkurirati ponudnikom telekomunikacijskih storitev, kateri jih prodajajo po 20€. Zato vam moramo žal predlagati,da nakup opravite pri kakšnemu ponudniku telekomunikacijskih storitev.

hvala za razumevanje in prijazen pozdrav

Torej,čakam,da mi odpišejo ali imajo in katere modele v ponudbi in seveda kolikšne so cene,potem pa se bom odločil in najverjetneje naročil enega od njih.

Je pa sicer še ena varijanta,pravkar sem se registriral na e-Bay in ponudba je neverjetna: Cene so tako kot sem pričakoval - okoli 20 eur za kar nekaj takih izdelkov... nisem pa nikoli še naročal iz tujine,iz drugih držav,pa ne vem kako to poteka - vidim da izdelek lahko dodaš v košarico tako kot v vsaki domači spletni trgovini NE VEM PA KAKO PLAČATI? Jaz ponavadi plačam v domači državi z odkupnino poštarju,ali prevzamem paket na pošti ne vem pa kako je tukaj.

Evo našel sem tale USB 3G MODEM ki podpira še WIFI (vendar ni prevoza za v našo državo,kot navajajo za ta izdelek,tako da moram najti kateri PODOBEN):8) Mi kdo lahko pomaga najti ekvivalentnega oz.podobnega,da podpira tudi WiFi?:8)

Piše:
International items may be subject to customs processing and additional charges. Help icon for Shipping - opens a layer. Shipping: Item location: China. Ships to: Worldwide. Does not ship to your country.

Seller ships within 1 day after receiving cleared payment. Payment oz.plačilo pa poteka preko kreditnih kartic... jaz imam samo navadno Maestro kartico od Abanke ampak ne vem če se z njo da plačati preko interneta tako da mi "odtrgajo dol".
 Način plačila za e-Bay (Je Maestro navadna bančna kartica OK za plačilo?)

Način plačila za e-Bay (Je Maestro navadna bančna kartica OK za plačilo?)



Mene je zanimal TALE modem:
http://www.ebay.com/itm/WIFI-Unlocked-W...

VEČ DOBRE PONUDBE PA JE NA: http://www.ebay.com/bhp/usb-3g-modem-un...
samo ne vem ali bo OK navadna Maestro kartica,ker enkrat sem že poskušal nekaj kupiti preko interneta,pa so zahtevali eno KODO,ki je zapisana odzadaj na bančni kartici,te kode pa moja kartica ni vsebovala...
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

Mavrik ::

Zakaj pa ne gledaš raje LTE modemov - bistveno hitrejši bodo in ponudba je tudi širša.
The truth is rarely pure and never simple.

hojnikb ::

za lte bo mogu menjat simko, ker tus takrat ni dajal usim kartic
#brezpodpisa

hojnikb ::

samo ne vem ali bo OK navadna Maestro kartica,ker enkrat sem že poskušal nekaj kupiti preko interneta,pa so zahtevali eno KODO,ki je zapisana odzadaj na bančni kartici,te kode pa moja kartica ni vsebovala...


ne, maestro ni kul. za ebay rabiš mastercard ali viso in stvar morš povezat z paypal računom. Drugače nebo šlo kr tko.
#brezpodpisa

konspirator ::

Zgodovina sprememb…

WinXP ::

LTE 4G modemi so dosti dražji (vsaj mislim) po moje da ČEZ 45-50 Eur? Ne vem če bi kakšnega pod to ceno našel,sploh pa da podpira tudi Wifi?

Bom probal vprašati še na Telekomu ali pri Simobilu,da mi dajo link povezavo,da vidim specifikacije in CENO. Mislim pa da ti LTE modemi imajo tudi download DO 21 Mbps,no vem da so tudi do 150 Mbps,če sem prav nekje prebral samo to je predrago (vsaj za zdaj) zame,pa še itak mi ne bi nucalo,ker ta naš nesramni operater Mtel nudi podatkovne storitve za 5 eur na mesec z omejitvijo na 1GB prometa,ko pa ti to preteče,pa se ti hitrost downloada zniža na prerevnih 128 kbps.Mislim groza od operaterja. To obstaja po moje samo še v Indiji nekaj takega.
Ampak za 21.stoletje...mislim.....nimam besed...

Aha,glede e-Baya je pa praviš tako.Ne,potem pa e-Bay ne pride v poštev.Edino naročilo,ko mi odpišejo z Telekoma ali iz Simobila.Pa bo nekdo čez 5 dni,ko odpotuje v Slovenijo prevzel pač zame paket na pošti in to je to. Hvala.Če najdeš slučajno v ponudbi Telekoma ali Simobila kakšen 4G LTE tak modem,pa da je največ do 40 Eur več ali manj,sporoči.Če se ti bo slučajno dalo poiskati. Jaz pa medtem čakam da mi odpiše katerikoli od kontaktiranih ponudnikov telekomunikacijskih storitev. Pozdrav obema!

P.S.: Bolha (rabljene modeme) bi vzel le v skrajni sili,raje vidim novega,ker se res bojim,da mi spet ne crkne kot mi je tale nov ki sem ga kupil pred 4 leti v Tušu za 20 Eur.
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

konspirator ::

Storitev hitrega interneta do 10 Mb/s preko brezžičnega omrežja LTE/4G. Dodatno si ga prilagodite po svojih željah.
http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...

Paket je namenjen uporabnikom na lokacijah, kjer ni možnosti fiksnega širokopasovnega priključka, je pa pokritost z mobilnim signalom 3G ali LTE 4G.
http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...

Zgodovina sprememb…

WinXP ::

Dragi moj konspirator,prijatelj,poglej v moj podpis spodaj...:) jaz bi to storitev hitrega interneta do 10 Mb/s preko brezžičnega omrežja LTE/4G (POLEG NAKUPA SAMEGA USB MODEMA) http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik... ali http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...
z veseljem vzel,a ne živim več v Sloveniji,iz zdravstvenih in predvsem tudi iz osebnih razlogov.To je samo za uporabnike v Sloveniji,izven meja pa mislim da ne pokrivajo oziroma da ta ponudba ne velja? Ker to bi se štelo potem za (dragi) roaming.

Tako da ostane le da najdem 3G USB MODEM HSPA+21,6 MBit/s pri TELEKOMU ali SIMOBILU po možnosti da podpira tudi WIFI (samo takega še nisem našel ali pa je le tak predrag). Boljši bi seveda bil LTE 4G USB MODEM (po možnosti tudi z WiFi-jem) z HSPA+21,6 MBit/s, a ti stanejo po moje VEČ kot 45-50 Eurov...No,če pa kdo najde 4G LTE za približno isto ceno kot 3G,pa naj seveda svobodno napiše.Bom vesel. Pozdrav vsem.
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: WinXP ()

konspirator ::

Ja, TK ponudba velja za Slo.
V kateri državi si ?
Oni trije iz bolhe ne pridejo v poštev ?

Kar ti iščeš se imenuje "mifi router".

Ali če iščeš poceni rešitev, beri zadnji post:
19.09.2012 00:12
http://www.alter.si/tabla/showflat.php?...

mifi tema
http://www.alter.si/tabla/showflat.php/...

WinXP ::

Ma,še sam ne vem več kje sem... zdaj trenutno živim v Bosni in Hercegovini,na severu... mah,nikjer več na svetu ni dobro... sama Nepravičnost in Zlo vlada od civilov do uradnikov... pride mi da grem nekam daleč v puščave Arabije ali na samoten otok Tropskih gozdov kjer me nihče več ne bi našel,me sekiral na raznorazne načine in še kaj...da sploh nihče več nikoli ne sliši več zame...niti jaz za njih...za ves ostali svet... in kakor vidim naši "civilizaciji" prihaja konec...zato gre vse narobe... upam da se bo takšen svet kot ga poznamo danes čimprej okončal...o tem so govorile že prastare civilizacije Indijancev Maya.stari Sumerani iz Iraka,drevni zapisi iz Afrike (Egipta)... zadnja 2 leta se ravno zaradi vsega trpljenja intenzivno ukvarjam z NLO (UFO) oziroma z preiskavo neznanih letečih predmetov (ne vem ali sem prav napisal,malo sem že pozabil slovensko).Pri nas se reče Vanzemaljci oziroma Aliens v angleščini....žalostno kakšen pad in poraz smo doživeli po 80-ih in 90-ih... kdo bi si to mislil...da bo do tega prišlo...vsako leto oktobra se zboleva od virusov,ki so jih namerno proizvedli,da ljudje zbolevajo,nekateri celo umirajo,"zastrupljajo" nam hrano z raznimi aditivi,vode niso več čiste,ljudje so čisto psihično iznemogli,gledajo da bi nam vzeli (in nam že vzemajo) "zadnji zalogaj oziroma kos kruha",ni ljubezni več na svetu,ni sreče,kao neka erotika in svoboda vlada,pa nikjer erotike,vse moraš plačati,če hočeš da dobiš nekaj kar je tebi všeč,a od kod skoz denar,saj nisem od Putina sin...in kao neka "svoboda" vlada,seveda,stori samo neko majhno napako,pa si že kriv,obrekovan itd...ne vem ne vem kam to pelje...očitno v propad... Pregloboko sem razočaran nad tem svetom in žal mi je da sem se sploh rodil...potem se ve,koliko je ura,če človek tako govori.Jaz ne pripadam takem anarhičnem svetu.Upam samo da bo nekega dne ko se bom zbudil vsega konec z neko apokalipso v globalnih razmerah....Človek kot bitje ni več vreden da živi,uničil je celi Planet s svojim Zlom... Samo to vem,da je Dobro rekel Izvenzemeljski Bog: "Kajti Prah si in v Prah se povrneš". Oprosti če sem ti odvzel dragoceni čas z to izpovedjo,a to Mučenje na Zemlji večkratno izmenjujemo mladi in stari na popularnem Facebooku......

No,pa da ti še odgovorim na vprašanje iz teme: Kar se tiče Bolhe,ponudbe so dobre,ni kaj,najdejo se rabljeni 3G USB modemi ampak so vsi do 7,2 Mbps možnosti downloada,tako kot moj Huawei E173,ki mi je crknil.Dajo se dobiti tudi 4G LTE rabljeni dosti ceneje,ampak rabljeno je rabljeno,pa ne vem,koliko bo zdržalo... Dober je recimo Huawei E3276,pa bom jutri vprašal na Telekomu koliko stane tak nov pri njih,saj so menda najcenejši ponudniki telekomunikacijskih storitev,kot so Simobil in drugi...Če ne pa vsaj 3G modem bom vzel,nov ali rabljen,če bo nov bom vzel enega ki podpira prenos podatkov do 21 Mbps,če bom pa kupil rabljen,bom pa vzel navaden do 7,2 Mbps,kot sem ga imel do sedaj...Drugače ne gre... Lepo se imej. Pozdrav.
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

OvCa77 ::

Tušmobil ma še zmeraj sim+modem za 20€, na ebayu pa imajo rabljene lte za 30€
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

konspirator ::

V Bih sploh ponujajo lte oz zakaj si sedaj navalil na 4g modeme ?
Bih (Hr) ima sigurno kakšno "bolho", ne vem zakaj stalno omenjaš Telekom (Slo)/Simobil.


7 ponudnikov je naštetih
Category:Internet service providers of Bosnia and Herzegovina @ Wikipedia
http://forum.klix.ba/internet-service-p...


Si mogoče v dometu HR omrežja (sever Bih) ?

Drugače razmisli o satelitskem netu
https://www.skydsl.eu/en-SI/Internet-vi...

Zgodovina sprememb…

Griffin R500 ::

Mavrik je izjavil:

Zakaj pa ne gledaš raje LTE modemov - bistveno hitrejši bodo in ponudba je tudi širša.

60€ +

WinXP ::

OvCa77,praviš da Tušmobil ma še zmeraj sim+modem za 20€. A ni Tšmobil "propadel" tako da ga je zdaj zamenjal Telemach ali kako? Prosil bi te potem,če mi daš link oziroma povezavo do njih,pa da vidim kaj prodajajo.Hvala.

Odgovor 2: V Bih sploh ponujajo lte oz zakaj si sedaj navalil na 4g modeme ?
Ne vem,ampak verjetno 4G LTE tudi prodajajo... To bi moral vprašati in preveriti pri mobilnem operaterju Mtel http://www.mtel.ba/ katerega stalno kritiziram zaradi gnilih ponudb. Za 12 KM (kar je 6 EUR) ti za en mesec mobilnega interneta dajo samo 1GB podatkov,ko pa ti to preteče,pa ti hitrost pade na jadnih (revnih) 128 Kbps.Ne morem verjeti da se to dela v 21.stoletju,ko je človeštvo pripravljeno za let na druge planete,pri taki ponudbi pa se počutiš kot da si prišel v kameno dobo pračloveka.

Na 4G LTE modeme nisem navalil,samo svetovali so mi na tem forumu,da so boljši,a jih žal nisem zmožen kupiti zaradi visokih cen.

Odgovor 3: Bih (Hr) ima sigurno kakšno "bolho", ne vem zakaj stalno omenjaš Telekom(Slo)/Simobil.

V BiH seveda IMAJO oglasnike podobne Bolhi,a tam ne gledam,ker še nikoli nisem nič kupoval v nobeni spletni trgovini v BiH.Nekako bolj zaupam in sem navajen še "po starem" ko sem živel v Sloveniji,tamkajšnjim ponudnikom in ravno zaradi tega omenjam stalno Telekom SI,Simobil,GSM APARATI.com in druge.Očitno je ostalo malo navezanosti od življenja v Sloveniji prej pri meni.Pa tudi starši na vsaka 2-3 meseca potujejo iz svojih razlogov v Slovenijo,tako da ker tam bolje poznam spletne trgovine (zaradi daljšega življenja in prebivanja tam) potem to naročam TAM (v Sloveniji) in sicer tako,da naročim po spletu,pa potem poštar prinese listek k prijatelju ali sorodnikom,ki še živijo v Sloveniji,potem pa eden od staršev paket ko pride v Slo,prevzame na pošti in mi ga PRINESE v BiH,ko pride nazaj sem.

Ponudbe na Bolhi so sicer dobre,ker dobiš za pol cene rabljene modeme,(od 10-15 Eur) ki delujejo na 7,2 Mbps,tako kot moj dosedanji Huawei E173,ki mi je crknil in ki sem ga kot rečeno kupil pred 4 leta v Tušu za 20 Eur s Sim kartico vred,ko sem še stanoval v Sloveniji.Ker pa me je strah da mi ne bi tak rabljen modem kupljen na Bolhi spet odpovedal,sem se odločil raje da kupim NOV 3G USB MODEM TP-LINK MA260,z 21 Mbps hitrostjo prenosa podatkov. Je dražji,ampak je vsaj NOV in ima garancijo.
V BiH spletnih trgovinah pa le-teh nisem gledal pa tudi ne vem če prodajajo omrežno opremo,vem le da prodajajo računalniško opremo (hardware).Ne vem to bi mogel vprašati in počasi začeti naročati od tukaj... no ampak dokler strši še hodijo v Slovenijo po opravke,lahko za zdaj še naročam artikle v slovenskih spletnih trgovinah,kasneje,ko pa ne bodo več hodili tja,pa bom moral pač kupovati in naročati izdelke v spletnih trgovinah tukaj,v BiH.Primeri WEB Shop trgovin v BA: (cene so v KM kar je v Eurih deljeno z 2)
http://biscomm.net/
http://www.infocom.ba/v3/#
http://declan.rs/

P.S.: Satelitski internet pa je zelo drag,sem gledal enkrat cene ponudnikov,na severu BiH in na Hrvaškem,ker je domet oz.signal dober in doseže tudi na področje severa BiH,vendar kot rečeno je to zelo drago,tako da o tem še misliti ne smem.
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

OvCa77 ::

Telemach net2go, http://telemach.si/mobilna-telefonija/N..., majo v mercatorju
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LTE Router

Oddelek: Omrežja in internet
91987 (1255) chort
»

POMOC - Mobilni internet

Oddelek: Omrežja in internet
64550 (4153) shadeX
»

LTE (4G) @ Mobitel (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9629447 (21182) GTX970
»

Router z USB LTE ključkom

Oddelek: Omrežja in internet
143075 (2687) glinik
»

Router 3G za Edge signal mobitel

Oddelek: Strojna oprema
244254 (3998) todman74

Več podobnih tem