» »

trgovinske znamke in kvaliteta

trgovinske znamke in kvaliteta

1
2
»

zmaugy ::

issak je izjavil:

zmaugy je izjavil:

koyotee je izjavil:

Silvo je izjavil:

Večina izdelkov logično ne more biti iste kvalitete,ker za nižjo ceno je potrebno nekje privarčevati,torej navadno na surovinah...ni pa nujno,da je izdelek zaradi tega slabe kvalitete,samo ne tako kakovosten kot original.


Za nižjo ceno ni treba prav nič varčevati, zato ker so največji del cene izdelka, MARŽE.


A ti verjamš, da trgovec prodaja izdelke pod svojo blagovno znamko z nižjo maržo? Ugibaj znova.


Seveda. Pride mercator do Ljubljanskih mlekarn in ponudi namesto 40c/jogurt ceno 20c/jogurt, ampak zagotovi da bo kupil 100 tisoč komadov. Easy sale za mlekarne, denar pa dobijo up front. Cenejše kot vsak kredit. Tudi na aliexpress imaš izdelke ki so 1EUR/kos ali pa 10c/kos če jih vzameš 1000 skupaj ali pa 2c/kos če jih vzameš 100 tisoč. Več kot vzameš, ceneje je.

Verjetno če bi prišel sam do Mlekarn in želel 10000 jogurtov bi jih dobil po nižji ceni, v kakšne barve lončkov ti bodo nafilali jogurt jim je pa čisto vseeno.

Če pa LJ Mlekarne ne dajo za 20, gre mercator pa k pomurskim, ali pa dolenjskim če ne pa v avstrijo, dokler ne dobi cenovno najugodnejše rešitve.

Pa si prebral kaj si komentiral?

...:TOMI:... ::

Jah, glej, kupiš trgovsko znamko, vsebuje recimo zelo slabe maščobe, da je ceneje in bolj okusno in raja je srečna.

Kupiš pa izdelek od branda, pa dajo vanj boljše maščobe, bolj zdrave in dražje... Saj na koncu imaš v žepu manj denarja, vendar je pa bolj zdravo.

Ali ni zdravje naše največje bogastvo?
Tomi

Utk ::

Kupiš pa izdelek od branda, pa dajo vanj boljše maščobe, bolj zdrave in dražje... Saj na koncu imaš v žepu manj denarja, vendar je pa bolj zdravo.

In kdo ti to garantira? Domačica je strup, pa je firma. Nuttela vprašanje, ampak pri teh namazih najbrž ni neke razlike med njimi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

zmaugy ::

Nihče ti ne garantira, da je mednarodna znamka za slovenski trg enako kvalitetna kot za zahodne trge.
Je pa uveljavljena domača znamka po mojem boljša od izdelka istega proizvajalca za trgovsko znamko na istem trgu.
Ker resni proizvajalci se ne zajebavajo s svojim imenom na trgih, ki so jim pomembni. In po mojem od tukaj sledi tudi odgovor o tujih uveljavljenih znamkah na našem - za njih nepomembnem trgu...

...:TOMI:... ::

Imajo pa domače uveljavljenje znamke tudi težnjo po izkorišćanju svojega položaja, saj imajo visoke cene in so v bistvu monopoli. Lep primer je pivo iz obrata v LJ in tudi Laškega, ki je vsako leto slabša brozga, cene pa kar navite, kot bi bilo ne vem kakšno premium pivo.

Dobre znamke delajo tudi za dobro svojega potrošnika. Nedavno je ena firma kompletno zamenjala recepture in ne uporabljajo več škodljivih maščob.

Načeloma pa glejte manjše proizvajalce, pa boste sigurno bolj zadovoljni s kakovostjo, kot pa pri velikih. Recimo tudi kmetje raje prodajajo manjšim in zanesljivim obratom svoje mleko, saj plačajo več in hitreje kot velike mlekarne.

Kdo garantira? Če napišejo, da vsebuje zdrave maščobe, v resnici pa dajo noter nezdrave, potem so v prekršku in jih ob odkritju ustrezno kaznujejo.
Tomi

kingsix ::

Tole z zdravimi in nezdravimi maščobami je larifari. Pred leti-leti so povsod pisali oz. saj še piše - kako ni nezdravih nasičenih maščob itd., Prej so uporabljali v izdelkih pravo maslo, nato so pa le-to zamenjali z margarino in ostalimi rastilnskimi olji, ki imajo "zdrave" maščobe, ampak so tudi za proizvajalca bistveno cenejše. Polek tega pa so lahko napisali kako je sedaj to zdravo.
Danes se sicer že dokaj ve, da te rastlinske maščobe niso nič kaj zdrave, saj zaradi tega pojemo bistveno preveč omega 6 maščob, ki pa imajo vnetno delovanje...da trans-maščob niti ne omenjam.

Hofer/Lidl/Eurospin imajo nekatere izdelke veliko boljše kot ostali. Jaz gledam predvsem sestavine določenih stvari. Sedaj na hitro: sladoled v Hofer ima 11g sladkorja na 100g in dejansko vsebuje mleko/smetano, medtem ko tisti v Šparu nimajo pod 20-25g sladkorja in je narejen kar iz vode. Je pa po drugi strani top firma.
Bio sladko smetano iz Hoferja npr proizvajajo pri Krepko, ki imajo top mlečne izdelke v Slo.

matobeli ::

Sej to, ljudje berejo znamke namesto da bi sestavine pogledali. In če natrijev glukosaferminat pač po kmečki logiki ne paše v kruh, ne paše v kruh.

In če v mlečnem sladoledu ni mleka tud vse štima. "Važno da naši otroci ne živijo v pomankanju kot smo mi".

Pa ne da se stroka ne trudi, oni so že mene opozarjali na skrit sladkor v pijačah, pa je od mojega vrtca že kar nekaj let (desetletji). Ampak sedaj ko imam svojega v vrtcu še vedno starši težijo da so otroci žejni ker je samo nesladkani čaj in voda na voljo.

Porque Micka?

...:TOMI:... ::

Krepko ima tudi svojo znamko, verjetno je še boljša ko hofer brand.

http://www.ekokrepko-spletni-butik.si

Govoril sem o slabih maščobah, to je o trans maščobah, ki jih nekateri opuščajo, recimo Pekarna Pečjak. Verjetno pa je v raznih poceni izdelkih še vedno zelo prisotna ta vrsta maščobe.

Nekdo je prej omenjal domačico. Mogoče se spomnite, da je bila včasih škatla 500 g, vsako leto jo malo manj napolnejo, tako da je sedaj skoraj večja masa embalaže, kot pa samih piškotov. Od izdelkov, ki že v osnovi niso zdravi (slaščice), ni za pričakovati, da bodo noter dajali zdrave maščobe. Tisti, ki jedo sladko, se zavedajo, da to ni zdravo za telo. To je podobna fora, kot filter na cigaretah. Čisto vseeno bi bilo, če ga ne bi bilo. Oziroma še bolj je škodljivo, ker je prisoten, je treba narediti večji vlek in potegniti več drobnih delcev globlje v pljuča.
Tomi

zrataj4201 ::

videc je izjavil:

V Lidlu imaš 0.66 Union pivo steklenice.
Ne pils ali kaj drugega, ampak Uniona z rdečo etiketo.



Ko bi vedel, kar vem jaz, bi si verjetno raje izbral PILS.

Kolega ima domače svoje jabolke. Najlepše obdrži in jih proda lokalno, manjše in ne preveč lepe, pa proda na tržnici za med in precej dražje kot bio pridelek. Včasih je slabše donosnejše kot boljše.

mulc007 ::

Tudi kvaliteta se lahko spreminja. Naprimer v neki trgovini so dobri določeni izdelki. Potrošnik pogrunta in več kupuje. Posledično proizvajalec poveča proizvodnjo in posledično pogosto tudi zniža kvaliteto.

Morali bi imeti portal kot naprimer www.pljuvalnik-po-slabih-izdelkih.si
kjer bi potrošniki grajali nekakovostne izdelke. Tako bi trgovine bolj pazile da dajo na polico bolj kakovosten izdelek glede na ceno.

Testi ki jih vidiš v revijah jaz jemljem z veliko rezervo ker test je lahko podkupljen ali pa star in je proizvajalec zaradi prevelikega povpraševanja medtem že poslabšal kakovost.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podpiranje slovenskih proizvodov (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9715000 (5141) FireSnake
»

Eurospin vs Mercator (kvaliteta izdelkov) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18650799 (29197) gruntfürmich
»

Uvožena hrana po trgovinah (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28467075 (61149) ...:TOMI:...
»

Slovenski jogurt v Hoferju cenejši kot v Mercatorju (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28256917 (41685) cholt45

Več podobnih tem