» »

NLP v Grčiji

NLP v Grčiji

««
«
1 / 6
»»

Grey ::

To sicer ne vem če spada sem ampak vseeno. V Grčiji so videli NLP za katerega zopet dvomijo da je biu. Kaj je s tem folkom!? Tut če bi prstal na njihovem vrtu bi mislili da imajo privide al kva??? Vem da je treba stvari tut mal z rezervo vzet ampak čist vsako pa ne. Po tistem mojem videnju pa sploh ne dvomim več da obstajajo. Pa alieni bi bli sigurno v večini primerov taki kot ljudje npr. na zelenem planetu kokr je Zemlja. Na drugačnih pa drugi.

Aja tisti Lifter resnično deluje. Sam še vedno nima dovolj moči, da bi ga lahko uporabljali v namene prevoznega sredstva.
  • premaknilo: OwcA ()

ZUM ::

bom prehitel Thomasa danes.

Pejt u ložo s takimi.:D

snow ::

Sicer sem jezen ko to berem, pa naj bo.

> Pa alieni bi bli sigurno v večini primerov taki kot ljudje npr. na zelenem planetu kokr je Zemlja.

Meni se zdi Zemlja bolj moder planet kot zelen. Pa tebi je beseda evolucija poznana? Veš da gre za čista naključja? Ne rečem, da ni možno, da bi se razvila nam podobna bitja na kakem zelo podobnem planetu. Ampak že verjetnost, da obstaja kakšen tak planet je zelo zelo majhna. Oddaljenost od sonca mora biti ravno pravšnja, pa masa tudi itd. itd. Poleg tega, če je že slučajno tak planet kje, ga gotovo ni blizu, če pa je oddaljen tisoče svetlobnih let pa tak nima nekega pomena. Aja potem mamo pa še zelo majhno verjetnost, da se na podobnem planetu razvije nekaj takega kot smo mi. Tudi na enakem skorajda dvomim, da bi se lahko razvilo kaj takega.

Za primer ti povem par možnih dejavnikov pri nastanku oblik nekega živega organizma. Deževje(poplave), izbruhi vulkanov, potresi, dolžina letnih časov in prisotnost le teh, menjavanje ledenih dob itd. itd.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

@ljash ::

Po tistem mojem videnju pa sploh ne dvomim več da obstajajo.

Grey, a mi lahko potem poveš, če so bli res taki kt mi, ko si jih že vidu. Aja, pa ob ker ur je to blo. (pa po kolikih kozarcih... :D )

Grey ::

bmw-f1:
Prvo kot prvo js ne pijem alkohola, da ti bo to jasno. Sem strogo proti njemu.

snow:
Kaj pa če evolucija ni to kar vi mislte da je? In kaj če se Darwin moti. meni evolucija izgleda prilagoditev in ne razvoj. In močno dvomim da smo se mi razvili iz opice. človek je po moje organizem samostojnega začetka, ki se je tekom tisočletij razvil(?) v to kar smo. In humanoidni alieni so po vesolju taki in drugačni. In nima veze če je oddaljen tisoče in tisoče svetlobnih let. zelo razvita civilizacija ima lahko naprave, ki so zmožne take razdalje prepotovat v nekaj sekundah. In zemlja je po moje nekakšen nestabilen planet, sodeč po planetih, ki jih imamo v našem osončju.

OrlyTM ::

Prvo kot prvo js ne pijem alkohola, da ti bo to jasno. Sem strogo proti njemu.


pol bo pa najbrz kej na tem :P :P :P hehe

ne resno ... sej ne verjames to kr pises, ane? :)

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Daedalus ::

Mah ja, and pigs fly:D

Preberi to:
The Galaxy is old: about ten billion years. It has a lot of stars: about a hundred billion. In relation to these it's not very big: only about a hundred thousand light years across.
Using present day fission technology, we could colonize the whole galaxy in ten million years or so, next to no time; if we were willing to pay the price. Or we could wait a few thousand years for our technology to improve, and do it a lot more cheaply. Any technological civilization that arose could do the same.

Over the last century or so, we've doubled the radio output of the Solar System. We're blasting out enough energy that one of our radio telescopes could detect a similar civilization around any star in the galaxy.

If there was intelligent life in the Galaxy, it ought to be easily detectable. It ought to have spread out all over the place, blasting out signals from every solar system where it's settled. But we haven't detected anything. This is the Fermi paradox. It's not actually a paradox: just a strong hint that we are alone.

Rajši verjamem temu, kot pa nekim UFO zgodbam:))


Aliens do not exist, believers are fools.:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Grey ::

Daedalus:
To kar si ti iz nekje paste dau ve čisto vsaki bebec da lahko s cenejšo tehnologijo pridemo daleč. Tisto, kjer pa piše da bi bili zaznavni pa pomisli malo...phase shift(nevidnost)...uporaba takih valov, ki jih naše naprave ne zaznajo....uporaba pogona ki je superioren našim itd. Torej to pomeni da nismo sami v vesolju...to je egoistično razmišljanje. In ta tvoj few thousand years je tut mal longshot. tehnologija za hitro potovanje po vesolju je že realnost, ker je na drawing boards in so že kar daleč. Ene 20 let pa bomo osvojili naše osončje in ene 100 let da bomo šli po naši galaksiji. In signali nimajo neskončnega dosega tudi če ga imajo potrebujejo zelo veliko časa da pridejo sploh kam v tej črni puščavi.

OrlyTM:
Ja js verjamem temu kar pišem.

Thomas ::

Fantje glavo v roke, pa še enkrat prebrat citat, ki ga je dal Dedalus!

To je pameten način gledanja. Ne pa tam eni bluzi. Res!

Dedalus se je zadnjič neki hvalu, da se uči. Prmej da se! In to zelo dobro.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Daedalus ::

To, kar sem jaz od nekod prilepo, se imenuje Fermijev paradox. Kot sem že napisal, temu verjamem - mislim, da je Fermi že vedel o čem govori. Sicer, pa če te zanima - evo njegove biografije.

>Tisto, kjer pa piše da bi bili zaznavni pa pomisli malo...phase shift(nevidnost)...uporaba takih valov, ki jih naše naprave ne zaznajo....uporaba pogona ki je superioren našim itd.

In kako to, da pol folk opaža NLP-je?? Sej bi to teh trditvah mogli biti nevidni.:\

Pa kolko jaz vem, tehnologija za hitro potovanje po vesolju je sicer v načrtovanju, samo do praktične uporabe bomo pa še čakali verjetno precej časa. Če že ne zaradi drugega, je na zemlji dovolj resursov, tak da letanje po vesolju ni potrebno. In resno raziskovanje se bo začelo, ko bo na zemlji zmanjkalo resursov, prej ni potrebno. Če nas seveda singularnost ne prehiti...

Pa itak se mi ne da ukvarjati z enimi "UFO zasledovalci"|O
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

San ::

Kdo ve kaj je pravi razlog da se signalov ne odkrije. Poleg tega le rahlo pretiravajo z tem, da lahko :We're blasting out enough energy that one of our radio telescopes could detect a similar civilization around any star in the galaxy. Preprosto ni res.Naš domet je še vedno jako beden, na drug konec naše galaxije my ass. Poleg tega pravih razlage, zakaj ni signalov preprosto ne vemo, so samo domneve. Če se zanašaš na verjetnost, to zame ni nič več kot statistika, znanost ni. Zato je tudi čisto možno da smo samo sanje mravlje medičarke.

Kakorkoli, noben tabor nima povsem prepričljivih dokazov, zato ne podcenjevat nasprotnega in ga pošiljat v Ložo.

Thomas ::

ENAKO MOČNI signali kot jih dajemo mi, zagotovo pridejo na drugi konec Galaksije. V manj kot v 100 tisoč letih. Samo so bolj razredčeni in s tehnologijo iz leta 1954 jih najbrž res ne bi odkrili.

Sej v tem je kleč. V predpostavka, da je v Galaksiji vse polno civilizacij iz leta 1954! >:D

Toda čez nekaj let bomo mi izstrelili sondo, ki bo zaznala kisik v atmosferi planeta, ki bo prekril zvezdo v ozadju. Na 100 tisoče ozvezdij naenkrat bomo skenirali. Če bomo kje odkrili kisik, bomo vedeli da tam bi lahko bilo življenje.

Naši zamišljeni "galaktični bratje", bi to lahko naredili že stotine milijonov let nazaj. Ne bi bilo treba niti čakati na naše radijske signale.

Razen seveda, če ne predpostavljamo da so že pol milijarde let tehnično na nivoju iz leta 1976. Naprimer.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Binji ::

Hmm osebno bom verjel v UFOte takrat ko bo pristal na moji zelenici in me bojo vanzemaljci povabli na kafe, moznost, da stvar obstaja, bom pa zavrgel samo ce bojo preleteli celo vesolje in prinesli slike vsazga.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

snow ::

Grey
> meni evolucija izgleda prilagoditev in ne razvoj. In močno dvomim da smo se mi razvili iz opice. človek je po moje organizem samostojnega začetka, ki se je tekom tisočletij razvil(?) v to kar smo.

In kaj se je potem po tvojem prilagodilo, da je nastal človek?
Praviš razvoj ne. Sem odprt na predloge.

> pomisli malo...phase shift(nevidnost)...uporaba takih valov, ki jih naše naprave ne zaznajo....uporaba pogona ki je superioren našim itd.

In tako zelo veliko ljudi jih je videlo. :D


SunTrace
> to zame ni nič več kot statistika, znanost ni.
> Kakorkoli, noben tabor nima povsem prepričljivih dokazov, zato ne podcenjevat nasprotnega in ga pošiljat v Ložo.

Kar ni znanost ali tehnologija nima kaj delat v Z&T threadu. Ti pa praviš, da ni znanost pa naj ne pošljemo v ložo zadeve?!?

Thomas
> Če bomo kje odkrili kisik, bomo vedeli da tam bi lahko bilo življenje.
A brez kisika ni možnega življenja?
A samo kisik je dovolj za življenje?


Sicer pa smo spet pri definiciji življenja in definiciji humanoidne oblike in nam podobnim alienom.

Ti je alien, ki je kot človek ampak ima 7 rok podoben? Pa takšen, ki je zelen? Pa takšen ki nima glave... :)
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

ali3n ::

@ Binji: greš na kavo?! :D

@ snow - nismo zeleni... moja tačka:



>:D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Roadkill ::

Pa ne vem zakaj bi se tako hudo tehnološko razvita civilizacija hotela skriti pred enimi neandertalci..
Tut jest sem se že precej dolgo nazaj sprijaznu, da smo sami.
Zdi se mi pa tut, da ne bomo prav dolgo zdržali... še kakih 500, mogoče 1000 let, potem nas bo pa zamenjal naš "otročiček" - AI. To se mi zdi skoraj neizogibno.

Zdi se mi naravnost smešno, ko se folk obnaša, kot da evolucija za človeka ne velja. Kot da ne more biti nič boljšega, kar bi nas zamenjalo.

To o NLPjih se mi zdi pa naravnost butasto in otročje. Zakaj bi bile njihove über_medgalaksijske ladje kičaste, polne utripajočih barvnih luči, imele pristajalne naprave najrazličnejših zapletenih oblik (žitna polja) itd...
Zakaj bi na Zemljo prišli tolikokrat? So tako nesposobni, da morajo ugrabiti 1000 ljudi, da pogruntajo kako delujemo? Pa TAKO napredni so?

Nja, sej priznam, da se je težko odpovedat otročjim sanjarijam...

Thomas ::

@snow

S kisikom je tako, da najbrž (zagotovo) je lahko življenje brez njega.

Težko bi bil pa kisik v atmosferi, če ne bi bilo zelenih rastlin na planetu. Če bi življenje na Zemlji izumrlo, bi se kisik izgubil iz atmosfere hitro za njim.

V vsakem primeru - pa je anomalija kisik - na Zemlji že vsaj pol milijarde let. In mi vidni za vsak dober detektor kjerkoli v Galaksiji. Posredno preko kisika, se ve.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Binji ::

@ali3n: lahko spremenim kafe v Bandidos?:D
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Thomas ::

Vidva gresta lahko na kofe ali na pir in proslavljata svoj skepticizem. Jasno.

Ampak po mojem je pa že kar precej jasno, da je tale Galaksija precej ali čisto prazna.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Maria ::

Pozdravljeni

Me kar nekaj casa ni bilo. Sem bila po svetu :-).

Morda pa obstaja v vesolju dogovor ali spoznanje o pravici civilizacij do nevmesavanja oz. -"nemotenja" drugih civilizacij, dokler le ta ne doseze dolocene razvojne stopnje.

Podobno, kot clovestvo na Zemlji vedno bolj spoznava, da imajo ostala bitja - zivali pravico so neodvisnega in samostojnega zivljenja - sobivanja na tem nasem planetu. Morda.

Maria

Thomas ::

Star Trek Prime Directive

Po moje je to nehumano in razvita civilizacija se tega NE drži. Pomaga starki, ki jo pretepajo huligani.

Samo da takih civilizacij v Vesolju ni.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Maria ::

Thomas

''Humano'' to verjetno res ni, je pa morda v skladu s kakšnim bolj dozorelim vesoljskim spoznanjem.

Hkrati, človeštvo na Zemlji ta trenutek nihče ne pretepa. Kvečemu sami sebe, torej je naša dolžnost in pravica, da skozi razvoj zrastemo na nivo, ko bomo spoznali, da to ni potrebno za sobivanje.

Maria

Double_J ::

Maria?

Kako nas nič ne tepe? Bolezni in vse ostale stvari...

Glavno spoznanje je pa itak to, da je potrebno preprečevat bolečino.
Nobenih višjih ne more biti, ker je počutje čutečih bitij edina stvar, ki ima vrednost.
Dve šivanki...

Maria ::

Double_J

Kaj pa je bolečina? Je to res nepotrebna stvar?

Marsikdo bi rekel, da ne. Da je zelo potrebna, ker brez nje se ne moreš razvijati. In tudi bolezni so za to, da ti kažejo pravo smer razvoja. Jaz teh stanj ne bi jemala tako zelo slabo. In tudi življenje brez bolečine, ni življenje.

Količina bolečine, ja, o tem je pa smiselno diskutirati. Vendar ne preveč z negativne strani.

Maria

BigWhale ::

Po mojem je pa tist, k je delal vesolje naredil samo eno civilizacijo na eno galaxijo... Glih zato, da se med sabo ne pobijejo, ker bi se :P Sploh ce bi zgledal tako razlicno, da bi bil sex med njimi nemogoc.

In to je bilo narejeno s premislekom. In to tehtnim.

Star Trek Prime Directive je pa nekaj kar uposteva samo Jean Luc Picard, vecino drugih kapitanov, khm, kapitank, sploh tistih, ki so oddaljeni precej stran od zemlje, pa tega enostavno ne uposteva.. :P

Ampak... Moznosti za nastanek zivljenja so prakticno neskoncne in ce upostevamo starost vesolja je bilo ze prakticno neskoncno moznosti, da se srecamo s kom, ce res nismo sami. :P

Po drugi strani pa, je clovestvo tak zagaman narod, da bi se jaz takoj stran odselil, ce bi imel moznost... ;>

Marjan ::

Zivjo Maria :)

Double_J: A kej pogledaš zasebna sporočila, ali pa vsaj mail? :\


Glede teme: NLP? Prosim vas lepo... :D

Thomas ::

Bolečina je kakor kalcij. Nekoč jima bomo rekli: Hvala lepa za vse ribe!

No, za Kalcij nisem čisto prepričan. Bolečina se pa iz enačb mora pokrajšati. Ker res je pomembno samo počutje sentientov. Ostalo so samo subpomeni.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Super Sonic ::

In tudi življenje brez bolečine, ni življenje.
se strinjam,
moti me pa to, da praktično vsi mislijo da alijeni razmišlajo tako kot mi, da zgledajo tako kot mi, da mal mn kot govorijo tako kot mi (po možnosti v angleščini se ve), da se "prevažajo" tako kot mi...
eh.. američani blesavi:D

zdej o tem da so vidl v grčiji kej... so vidl ja, samo ne nlp-ja.

pa predn se začnete spraševat o tem, pa diskutirat, bi blo dobro, da razčistite pojme človekove domišljije in se vprašate do kam sega in kje (če sploh) ima meje.
bah...
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Double_J ::

Bolečina...

Potrebna je v tolikšni meri, da preživiš v nevarnem svetu. Tudi koristna, saj si posledično zaradi preživetja lahko deležen precej užitkov. Ni pa to nujno, lahko tudi samo trpiš, kar je pa zelo slabo. V tem primeru je bolje, da sploh ne obstajaš.

Kjer pa ni nevarnosti, je pa povsem nepotrebna. Nobenih opozorilnih znakov, da ti nekaj streže po življenju tam ni. Pure pleasure!:D
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Maria ::

Thomas

Težko si predstavljam (težko zaradi navajenosti na življenje normalnega bitja na bolečino) življenje brez bolečine. Je to res stanje, ki ga v limiti ni in ni potrebno? Ne vem. Ali je to morda naš predsodek, da je življenje z bolečino slabo. Morda. Bi se morali tega predsodka znebiti? Ne vem?

Se pa vprašujem.

Maria

p.s. Tudi tega, kaj so resnično videli v Grčiji ne vem.

Maria ::

Aha.

Živjo Marjan.;)

Maria

Thomas ::

Ma uni v Grčiji so vidli flašo Metaxe.

Kar se pa tiče bolečine - gledam tkole.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Maria ::

No, ampak ta link tudi dopušča izbiro doze bolečine v realnem življanju in jo apriorno ne črta. Torej, bolečina (ne glede na nivo) ali pojavnost lahko ostane križiščna točka ob izviri, kar je tudi danes.

Ali bomo tudi izbiro črtali?

Maria

Maria ::

Me pa vsebina linka spominja na stanje Nirvane, ki ga poznamo tudi iz drugih zapisov.

Morda bo znanost tu po drugi poti dokazala prav obstoju stanja z imenom Nirvana. Kar bi bilo lepo, da ponovno spoznamo, da vse poti vodijo v Rim.

Maria

Thomas ::

Manifesto pravi med drugim takole:

This manifesto outlines a strategy to eradicate suffering in all sentient life. The abolitionist project is ambitious, implausible, but technically feasible.

Seveda, ljudje so si vedno želeli nekaj takega, Maria.

Zato me ne preseneča, da "več poti hoče v Rim". Prehodna je pa IMO le znanstvena.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Maria ::

Se strinjam, da mora biti izkušnja in pot preverljiva in dokazljiva.

Moje izkušnje z zapisi Tantre potrjujejo, da tisto kar piše drži. Torej izključevanje na drug način pridobljenega znanja ne kaže zavreči brez preveritve.

Maria

p.s. Upam, da bodo resno preverjanje NLP pojava opravili tudi v Grčiji, da ne bomo v dvomih.

Thomas ::

Ena Asimova zgodbica o robotu, ki je upravljal s solarno elektrarno v orbiti je zelo zanimiva. Robot je imel napačno teorijo o vsem delovanju in sploh ni verjel, da Zemlja je.

Ampak ni je po nesreči požgal. Njegova teorija je imela pragmatično pravilni output.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

noraguta ::

Pa ne vem zakaj bi se tako hudo tehnološko razvita civilizacija hotela skriti pred enimi neandertalci..


preberi si "konec otrostva" ot arturja klarka. kle je dober primer.

Thomas ::

Primer s Konca otroštva so Gospodarji, ki imajo svoje Gospodarje.

Potem se pa izkažejo človeške para sposobnosti odločilne. Tako da gredo ljudje med Gospodarje Gospodarjev, Gospodarji pa ostanejo na svojem racionalnem nivoju.

Samo para sposobnosti ni. Tudi Gospodarjev ni.


Ta knjiga je bila napisana ene 50 let nazaj. Ves Clarke temelji pravzaprav na alienih močnejših od nas.

Tega pa zgleda ni.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Maria ::

Opustitev izkušenj, dognanj in pogledov drugih je osnovna človekova pravica. Vendar zaradi tega civilizacija ni modrejša, kakšen signal za NLP bitja je to, pa je tudi jasno.

Mogoče se ravno zaradi tega ne želijo pokazati;)

Maria

noraguta ::

Potem se pa izkažejo človeške para sposobnosti odločilne. Tako da gredo ljudje med Gospodarje Gospodarjev, Gospodarji pa ostanejo na svojem racionalnem nivoju.


kaksne para sposobnosti? zgolj sposobnosti , ki jih gospodarji niso imeli.
drug substrat ki prinasa dolocene prednosti.

pa vedarle se niso alieni skrivali zaradi sposobnosti? ali pac? ;~>

Thomas ::

Jasnovidnost in podobne finte pri ljudeh, naj bi bile tisto, kar je ljudi potem povzdignilo nad gospodarje. Ki so bili poslani pomagati jim prav v tem.

To je ta knjiga.

No ja ...
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Grey ::

Thomas:
A si mogoče mislu reč osončje? Kokr js vem smo mi en prdec v naši galaksiji.

Glede tega zakaj so vidni in zakaj ne..ko si v skrčenem prostoru in potuješ s hitrostjo, večjo od svetlobne si za oko neviden dokler se ne ustaviš. Pa tut npr. dovolj je da se pokažejo in očitno bi se morali še bolj, ker obstajajo taki zagrizeni skeptiki na tem svetu, k sploh ni potrebe po tem. In ne vem zakaj vsem tak odpor do tega, da bi vsaj sprejeli tisti 1% možnosti da obstajajo v naši galaksiji? A vas je strah pa nočete prznat al kaj? Al mate še preveč vpliva od Cerkve, da smo mi edina bitja:D ? Zakaj se vam to zdi taka otročarija, neki super protokol pa transhumanizem pa ne? V čem je catch? A zarad tega k majo eni ljudje tako mnenje, da ne obstajajo, morate tut vi met? In glede tega učenja jezikov....dovolj inteligentna bitja se lahko jezika naučijo z opazovanjem, da smo si na jasnem. Skoraj vse kar si zamisliš je vsaj en majhen procent možnosti da nekje v vesolju obstaja.

noraguta ::

sposobnosti ki najbi ljudi povzdignile sploh niso bistvene v tej knjigi. itak se z tem ukvarja le nekaj strani. bistveno kar je je odnos ene rase do druge.Cemu se gospodarji skrivajo.Zakaj jih ljudje ne marajo etc ... Zakaj gospodarji trvmirajo.in cemu sploh stik.

trditev pa da ni mocnejse rase od nase me pa ze na kaj slisanega spominja. preprosto ne ves. oziroma si podoben pijancu ,ki se stepe v beznici razbije sosednji ubogi pari buc0 gre ven in se dere"Kje je se kdo da ga prefukam". In ker vsi ze mirno spijo, zadovoljen z mislijo da je najmocnejsi tudi sam odide spat.

Zheegec ::

In glede tega učenja jezikov....dovolj inteligentna bitja se lahko jezika naučijo z opazovanjem, da smo si na jasnem

Zakaj bi bitja iz druge galaksije slišala tako kot mi? Mogoče sploh ne slišijo, se telepatsko sporazumevajo, ali pa oddajajo zelo nizke/visoke frekvence ki jih mi nikakor ne moremo zaznati, mogoče so 4D, mogoče...

A si ti predstavljaš majhne zelene možičke?

In ne vem zakaj vsem tak odpor do tega, da bi vsaj sprejeli tisti 1% možnosti da obstajajo v naši galaksiji

Sam pravim da je možnost da obstajajo, samo ta možnost je zelo majhna. Pa ne za našo galaksijo, za tisoče galaksij.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Roadkill ::

Grey:
Catch je v tem, da se eni ne moremo sprijaznit s tem, da je 1% možnosti da nismo sami, eni se pa ne morete sprijaznit, da 100% smo sami.
In to, da mamo mi mnenje, da smo sami zato k majo drugi... si se kdaj uprašu, če je mogoče nasprotno? da si miliš, da nikakor ne moremobiti sami, ker si prevečkrat gledal risanke v otroštvu... unedva ježka iz vesolja..?
Kar ma pa cerku tle zrven pa soploh ni za debaterat..

Pa da ne bom dal napačne predstave... jest sem skor prepričan, da obstaja neke vrste živ organizem v vesolju... a se mi zdi, da smo ljudje popolnoma zgrešena veja v razvoju - evoluciji (in bomo zato tudi po hitrem postopku izginili), in je majhna možnost, da bi se še kje drugje razvoj obrnil v to smer. Tako majhna, da se to še ni zgodilo, se nikoli ne bo, ali pa se je zgodilo toliko pred nami, da ne bomo tega nikoli izvedeli. Še vsen mi je nekak všeč ideja o vzporednih vesoljih... ah, to je pa že druga stvar. :)

Thomas ::

Evolucija velja vedno in povsod. Vprašanje je le, če se ima kaj evoluirati, če so pogoji približno dobri za netrivialno evolucijo.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Sem že enkrat povedal. Če bi bilo naše Sonce nekaj procento večje kot je, bi že bilo v vroči fazi.

Če bi bilo nekaj procentov manjše, bi morali biti pa toliko bližje, da bi se Zemlja že zaustavila v svojem vrtenju.

To je hard science. :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

snow ::

En copy paste o alienih...8-O

SETI: looking in the wrong direction
When do you think we might expect SETI [Search for Extraterrestrial Intelligence] to be successful?

I personally think that SETI is looking in the wrong direction. If, for example, we're walking down a country road and we see an anthill, do we go down to the ant and say, "I bring you trinkets, I bring you beads, I bring you knowledge, I bring you medicine, I bring you nuclear technology, take me to your leader"? Or, do we simply step on them? Any civilization capable of reaching the planet Earth would be perhaps a Type III civilization. And the difference between you and the ant is comparable to the distance between you and a Type III civilization. Therefore, for the most part, a Type III civilization would operate with a completely different agenda and message than our civilization.

Let's say that a ten-lane superhighway is being built next to the anthill. The question is: would the ants even know what a ten-lane superhighway is, or what it's used for, or how to communicate with the workers who are just feet away? And the answer is no. One question that we sometimes ask is if there is a Type III civilization in our backyard, in the Milky Way galaxy, would we even know its presence? And if you think about it, you realize that there's a good chance that we, like ants in an anthill, would not understand or be able to make sense of a ten-lane superhighway next door.

So this means there that could very well be a Type III civilization in our galaxy, it just means that we're not smart enough to find one. Now, a Type III civilization is not going to make contact by sending Captain Kirk on the Enterprise to meet our leader. A Type III civilization would send self-replicating Von Neumann probes to colonize the galaxy with robots. For example, consider a virus. A virus only consists of thousands of atoms. It's a molecule in some sense. But in about one week, it can colonize an entire human being made of trillions of cells. How is that possible?

Well, a Von Neumann probe would be a self-replicating robot that lands on a moon; a moon, because they are stable, with no erosion, and they're stable for billions of years. The probe would then make carbon copies of itself by the millions. It would create a factory to build copies of itself. And then these probes would then rocket to other nearby star systems, land on moons, to create a million more copies by building a factory on that moon. Eventually, there would be sphere surrounding the mother planet, expanding at near-light velocity, containing trillions of these Von Neumann probes, and that is perhaps the most efficient way to colonize the galaxy. This means that perhaps, on our moon there is a Von Neumann probe, left over from a visitation that took place million of years ago, and the probe is simply waiting for us to make the transition from Type 0 to Type I.

The Sentinel.

Yes. This, of course, is the basis of the movie 2001, because at the beginning of the movie, Kubrick interviewed many prominent scientists, and asked them the question, "What is the most likely way that an advanced civilization would probe the universe?" And that is, of course, through self-replicating Von Neumann probes, which create moon bases. That is the basis of the movie 2001, where the probe simply waits for us to become interesting. If we're Type 0, we're not very interesting. We have all the savagery and all the suicidal tendencies of fundamentalism, nationalism, sectarianism, that are sufficient to rip apart our world.

By the time we've become Type I, we've become interesting, we've become planetary, we begin to resolve our differences. We have centuries in which to exist on a single planet to create a paradise on Earth, a paradise of knowledge and prosperity.

Š 2003 KurzweilAI.net
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Z-lot ::

Upam, da bodo tudi vse nadaljnje raziskave potrdile tole teorijo - evolucija v prvotnem pomenu besede ne obstaja. Prav tako ne obstajajo čista naključja.
Vesolje je imelo veliko časa, da je ustvarilo red, ki se ga sedaj drži vsak foton, pa naj se zdi še tako nesmiselno. In naša "evolucija", da zaključim misel, ni nič drugega kot bitka nižjih struktur (genov) za obstanek. Ta teorija pojasni marsikaj, in upam da bo dobila še bolj splošno mednarodno podporo, kot jo ima sedaj.
Sicer pa - nikakor ne gre pričakovati, da so se vse potencialne oblike življenja povsod razvijale enakomerno. In ne mislite, da poznate življenje (isto velja zame) ali kakršnokoli resnico o tem ali onem - nekdaj so bili enakega mišljenja (podkrepljenega z dokazi) kot vi, pa se je vedno našel kdo, ki je stvar ovrgel.
Zato bi prej verjel v teorijo lupin kot pa v neko M-teorijo, za katero je vprašanje, če smo jo sploh sposobi odkriti.
Ah, to pa je že precej off-topic.
««
«
1 / 6
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Past eternal vesolje?

Oddelek: Znanost in tehnologija
375775 (4830) sprasujem
»

Kaj je bilo "pred" Velikim pokom? (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
858397 (4941) Saladin
»

Je bilo vesolje ustvarjeno iz niča? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
1229980 (7029) Saladin

Obstaja mesto za Boga v sodobni znanosti? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
18513054 (10723) OwcA
»

Objektivna resnica (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
694893 (4298) Marjan

Več podobnih tem